Chat | Coyotee: [23:59] cel mai probabil boti | spyderverr: [02:43] cauta lumea ceva prin post-urile vechi sau doar sta lumea online pe prima pagina? ) | spyderverr: [02:42] Total online: 288 | spyderverr: [02:42] cica: | dmf: [05:30] blast from the past | MC Hammer: | Silver.C: [21:49] desu | Urfe: [11:59] Ziua buna | MC Hammer: | Ranma-kun: [17:44] Desu |
| Arhiva |
|
|
Outline ·
[ Standard ] ·
Linear+
The Thoughest Girl
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fire |
Dec 14 2004, 10:43 PM
|
Incepator
Group: Members+
From: Bucarest
Member No.: 114
|
Cu tot respectul, nu doresc a abate discutia de la tema topicului ci doar vroiam sa punctez faptul ca raspunsurile ar putea fi mai complete. Complete in sensul in care eu, X-ulescu, daca vin la acest topic si totusi nu am vazut anime-ul sa reusesc sa fiu atras de parerile unuia sau altuia si sa fiu determinat sa vizionez anime-ul respectiv.
Schimb modul de abordare al problemei:
M-am apucat acum muuuult timp sa vizionez serialul Noir. Auzisem numai critici bune din partea membrilor forumului, pareri impartite, tabere si tabere. La un moment dat am decis ca ar fi cazul sa vad si eu despre ce este vorba. Primul episod reusise sa ma cuprinda intr-un soi de magie si sa-mi starneasca interesul - pana aici numai de bine. Episodul 2, episodul 3, episodul 4, 5, 6. 6. Episodul 6. Aproximativ de pe la episodul 6 mi-am dat seama de ceea ce urma sa se intample in linii mari. Scenariul este mai mult decat previzibil, aici mi se pare ca salasluieste cel mai mare defect al seriei: previzibilitatea. Presupun ca din motive ce au tinut strict de marketing a trebuit sa inghit episod de episod anumite leit motive absolut enervante si carora li se dadea o importanta de ordin monumental si colosal. Mi s-a parut penibil. In spatele unei imagini ce se dorea deosebit de gandita si filosofica de fapt nu se afla nimic. Si cu aceasta mica introducere ajung curand si la capitolul personaje. Personajele au fost, in mod evident, mulate pe actiunea scenariului. In urma principiului cauza/efect personajele au avut acelasi deznodamant ca actiunea in sine, altfel spus au dat dovada de necredibilitate. S-a folosit comparatia cu Gunslinger Girls, in sensul in care personajele din Noir ar avea un destin mult mai putin tragic. Sunt de acord cu aceasta afirmatie, insa nu si cu, comparatia cu Gunslinger Girls. Personajele din Noir in primul rand nu dau dovada de credibilitate la nivelul contactului cu realitatea. Ele sunt descrise doar de o interventie caracterizata drept brutala din partea scenaristului, aceasta interventie fiind mai mult decat evidenta in manipularea personajelor. Judecat la rece aceste personaje ar trebui sa fie mai mult decat traumatizate (incepand cu Kirika), insa ele nu dau semne de umanitate. Mi se va spune ca este normal deoarece se presupune ca organizatia cunoscuta sub numele de Soldat ar fi instruit acesti oameni incepand cu varste fragede. Nimic de argumentat. De altfel, pot da si un exemplu non-anime: serialul Nikita, in care Section 8 reprezenta o astfel de agentie care pregatea agenti minori, insa cu totul si cu totul alte capacitati. Insa in Noir nu ai senzatia ca personajele s-ar desfasura liber si natural in cadru, nu simti faptul ca ceea ce vezi reprezinta rezultatul unor experiente si imprejurari speciale. Un alt argument ar fi cel al umanitatii trupului. Aici ma refer la capacitatile personajelor de eroi de console pe care inamicii pot sa le impuste incontinuu iar ele nu prezinta nici macar o cicatrice. Au existat insa si cazuri in care, totusi, personajele au fost ranite (de amintit cazul Kirikai), insa s-a trecut destul de repede si fugitiv si peste acest episod. De-a lungul intregii serii ajungi sa ai acelasi sentiment ca si la Hellsing, ca nu exista echivalent opus personajelor principale, nu exista un echilibru care sa sustina acest univers alternativ al scenariului.
De altfel, luandu-ma de numele topicului: "The Thoughest Girl" - aceasta este o notiune relativa, drept pentru care cere argumentari puternice.
Legat de acordarea de informatii nu am de gand sa ma conformez deoarece consider ca banca de date a forumului contine in continuare topicuri mai mult decat vechi.
Mda, deformatia profesionala a user-ilor de mirc "rullz". Insa nu in acea directie imi indreptasem comentariile ci asupra acordurilor gramaticale (de altfel nu esti singurul reprezentant al acestei categorii ...).
Axi, iti cunosc parerea ;), nu intram in detalii acum, acea fraza facea parte din programul de familiarizare a celor mai putin pusi la curent cu preferintele mele. Ca sa nu mai vorbesc ca de fiecare data s-a ajuns la aceeasi concluzie: cele doua genuri nu se pot compara.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ranma-kun |
Dec 25 2004, 02:10 PM
|
Hagane no Hakase
Group: Root Admin
From: Berlin
Member No.: 4
Nu-mi vine sa cred ce discutie profun filozofica am declanshat :D, de mult n-am mai vazut topic cu posturi in care s-a scris atat, eu sunt totushi de parerea ca personajele din Noir trebuie analizate mai bine, deoarece anime-ul acesta este destul de original, se deosebeshte de majoritatea anime-urilor japoneze, intr-o oarecare masura seamana cu un serial politist de televiziune, este foarte real, si ca actiune si ca poveste, se pare ca au incercat sa-l faca cat mai realist, is curios daca imi puteti da un exemplu de un anime asemanator cu Noir, eu nu am vazut si nici n-am auzit de asha ceva :roll:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fire |
Dec 29 2004, 03:34 PM
|
Incepator
Group: Members+
From: Bucarest
Member No.: 114
|
""insa ele nu dau semne de umanitate"" - ma refeream la faptul ca, comportamentul lor este de multe ori departe de a fi uman. Nu au reactii normale, reactii umane, comportamentul lor cateodata e tras de par.
""De-a lungul intregii serii ajungi sa ai acelasi sentiment ca si la Hellsing, ca nu exista echivalent opus personajelor principale, nu exista un echilibru care sa sustina acest univers alternativ al scenariului." ... mda ... the good guys always win, right? ... aici iintervine alegerea scenaristului, carea decis sa existe un happy ending ... si poate fi vorba si de ceva comercial, stii ... happy endingul se vinde mai bine , dar sa nu uitam si de moartea lui Chloe, pe care eu o consider un personaj foarte pozitiv." - da, Chloe moare insa Chloe nu este un personaj principal, ea este doar un personaj secundar menit sa declanseze mult mai multe intrigi in cuplul Mireille/Kirika, sa dezvolte personalitatea celor 2 personaje principale, n-are nici o legatura faptul ca ar fi personaj pozitiv sau negativ. Si ca tot am ajuns aici: de ce consideri ca, Chloe ar fi personaj pozitiv? Eu as numi-o mai corect personaj manipulat sau personaj marioneta deoarece ea nu da dovada de nici un fel de independenta de gandire, e mereu controlata. Recunosc ca prima data cand am vazut-o pe Chloe am fost destul de fermecata. Scenariul reusise sa construiasca o aura destul de caristmatica, care sa te prinda cu totul. Insa din nou am asistat la o dezamagire profunda. A nu stiu cata oara scenariul n-a demonstrat nimic altceva decat ca in Noir totul se reduce la imagine (exact ca in industria publicitatii).
Legat de happy end-ul anime-ului si de faptul ca ar fi comercial, chiar tu ai mentionat asta. Aici sta insa si problema mea si faptul ca nu consider ca Noir ar fi un anime bun. Spre exemplu - si din nou fac paralela cu Gunslinger Girls - in Gunslinger Girls totul e mult mai plauzibil. Adica, si personajele feminine de acolo au abilitati iesite din comun (putin mai diferit decat in Noir) - ceea ce-mi aminteste ca trebuie sa ma uit daca exista topic la Gunslinger Girls ... - sunt copii, insa ceea ce se intampla e pur si simplu natural. Pana si finalul este normal - e tragic. Personajele au defecte, sunt umane, psihologia e mult mai sensibil abordata acolo si cu subtilitati si diferente de nuanta.
"Personajele sunt ranite dar este anime si daca ar fi murit dupa primul schimb de focuri aveam doar un episod " - cu totul de acord insa comparativ cu Gunslinger Girl scenele de bataie sunt penibile (tot in sensul in care in Noir personajele nu au defecte - am mai subliniat o data episodul in care Kirika este impuscata insa acela este doar un caz izolat si peste care se trece destul de usor -> ca si cum ar fi fost vorba de o mica scapare ...). In Gunslinger Girl personajele au (zambet bland) "termen de valabilitate", in Noir, nu. Cand o sa ma refer la Gunslinger Girls o sa incerc sa explic cat mai bine, dar incercand sa nu dau spoiler-e.
"uitasem sa precizez ceva in "parerea mea" ... era un cuvint important acolo de pus: "a moving picture with sound worths a 1000 pictures"" - degeaba ai mai subliniat o data ideea ta deoarece eu o intelesesem din prima. Da, stiu ca esti un adept al anime-urilor, de aici si comentariul meu: " Ca sa nu mai vorbesc ca de fiecare data s-a ajuns la aceeasi concluzie: cele doua genuri nu se pot compara." - ma refeream la genul anime si genul manga si la concluzia la care s-a ajuns de fiecare data: cele doua genuri nu se pot compara! ;) (asta ca sa ma repet :))
Din punctul meu de vedere un alt anime care ar intra in aceeasi categorie cu Noir ar fi Gunslinger Girls, insa raman diferente considerabile intre cele doua.
|
|
|
|
|
|
|
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
Track this topic
Receive email notification when a reply has been made to this topic and you are not active on the board.
Subscribe to this forum
Receive email notification when a new topic is posted in this forum and you are not active on the board.
Download / Print this Topic
Download this topic in different formats or view a printer friendly version.
|