Chat | MC Hammer: | Silver.C: [21:49] desu | Urfe: [11:59] Ziua buna | MC Hammer: | Ranma-kun: [17:44] Desu | Ranma-kun: [17:38] Coyotee, there be Bugs, Dragon Bugs | MC Hammer: | Coyotee: [16:25] desu | spyderverr: [23:05] S-a dat ceva gratis pe 21 Jan 2020 ? )) | spyderverr: [23:05] Max online: 4238 pe 21 Jan 2020, 05:13 PM |
| Arhiva |
|
 |
Outline ·
[ Standard ] ·
Linear+
Hajime no Ippo
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
Probably me |
Jul 28 2006, 12:47 PM
|
Honorific Member

Group: Members+
Member No.: 1.823
|
Serialul anime urmăreşte foarte fidel manga, cam la ritmul de un episod per capitol. Mai sīnt şi două filme, apropo, "Champion Road" şi "Kimura vs Mashiba". Este unul dintre puţinele anime sportive care mi-a plăcut, pentru că e realist. Explică foarte multe despre box şi dacă sīnt printre voi dintre cei care consideră boxul un sport "barbar" īn care adversarii nu fac altceva decīt să-şi dea īn cap cu pumnii īi sfătuiesc să urmărească serialul sau să citească manga. E foarte posibil să-şi schimbe părerea. Eforturile şi felul īn care evoluează personajele nu au nimic magic, e vorba doar de muncă susţinută, īncăpăţīnare, perseverenţă şi suferinţă. Există īn plus şi aspectul psihologic īn fiecare luptă, o strategie, şi intervin şi problemele personale ale fiecăruia. Nu īn ultimul rīnd, există şi cīteva poveşti romantice. :)
|
|
|
 |
 |
|
 |
sarkastik |
Dec 5 2006, 07:42 PM
|
adapting to reality ...

From: Iasi
Member No.: 3.197
|
Cum sunt un fan al boxului nu m-am putut abtine sa nu deschid un tread despre singurul anime de BOX (dupa parerea mea cel mai bun anime cu tema sportiva alaturi de Hikaru No GO ). Pentru cei care nu stiu Hajime no Ippo sau Fighting Spirit de incadreaza in tiparul genului, fiind povestea unui baiat care in timpul scolii era foarte retras, timit si bineinteles in fiecare zi era batut de 3 colegi de-ai lui. Intr-o zi insa acesta este salvat de Takamura un boxer profesionist si astfel incepe povestea unui campion . Nu va lasati pacalit de sumarul sec facut de mine , pentru ca nu neaparat poveste este punctul forte al serialui ci mai degraba starea care este creeata. Trebuie sa recunosc ca pe mine m-a motivat destul de mult acest serial , in special cand era vorba de exercitii fizice. Gata cu introducerea Let's get down to bussines !!! :D Cel mai mult mi-au placut luptele care sunt foarte bine realizate, atat din punctul de vedere al dinamicii miscarilor cat si al trairilor interioare ale personajelor , fiecare avand momente cand este gata sa renunte , dar in momentul ala strange din dinti si loveste mai cu sete. Trebuie sa recunosc ca personajul preferat este Takamura (lordul perversilor - doamne cat am mai putut rade) si Aoki cu gusturile lui ciudate pentru sexul opus. Una peste alta este in topul meu personal . Un alt punct forte este ca personajului central nu ii iese tot din prima, fiind un geniu inascut care castiga tot fara pic de efort cum am mai vazut prin diverse anime-uri. Mai degraba tot ce reuseste este prin munca multa , pana la epuizare si multa seriozitate. Actiune : (IMG: http://seinken.neufblog.com/Ippo71.jpg) Umor : (IMG: http://seinken.neufblog.com/train3.jpg)
|
|
|
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
|
 |
Probably me |
Apr 6 2008, 03:47 PM
|
Honorific Member

Member No.: 1.823
|
Nu numai personajului principal nu-i ies toate din prima, ci tuturor. Toţi au nevoie să se antreneze constant. Un moment excelent redat a fost cel īn care se dezvăluie chinul permanent al lui Takamura, a cărui greutate, la limita dintre clase, īl obligă să se chinuie cu lungi reprize de īnfometare. Şi dacă stai să te gīndeşti, pentru toate personajele boxul a reprezentat ceva deosebit, care le-a schimbat īntr-un fel sau altul viaţa.
De asta sīnt extraordinare acest gen de seriale, pentru că te aduc īn mijlocul personajelor şi te fac să īnţelegi ce īnseamnă pentru ele aceste lucruri. Nici eu nu pot să zic că mă īnnebuneam (sau pricepeam) la box (sau go, că veni vorba de Hikaru No Go), dar aceste seriale sīnt fascinante ele īnsele.
sarkastik, mai sīnt multe seriale īn acelaşi stil şi (discutabil) de calitate. Şi asta lăsīnd la o parte unele precum Captain Tsubasa sau Prince of Tennis, la care īntotdeauna m-a deranjat că sportul īn sine e prezentat nerealist.
|
|
|
 |
 |
|
 |
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
Track this topic
Receive email notification when a reply has been made to this topic and you are not active on the board.
Subscribe to this forum
Receive email notification when a new topic is posted in this forum and you are not active on the board.
Download / Print this Topic
Download this topic in different formats or view a printer friendly version.
|