Chat | Coyotee: [23:59] cel mai probabil boti | spyderverr: [02:43] cauta lumea ceva prin post-urile vechi sau doar sta lumea online pe prima pagina? ) | spyderverr: [02:42] Total online: 288 | spyderverr: [02:42] cica: | dmf: [05:30] blast from the past | MC Hammer: | Silver.C: [21:49] desu | Urfe: [11:59] Ziua buna | MC Hammer: | Ranma-kun: [17:44] Desu |
| Arhiva |
|
|
Outline ·
[ Standard ] ·
Linear+
Honey & Clover
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ruxi |
Sep 26 2005, 03:35 PM
|
Spam Police Reloaded... where the case, of course :)
Group: Members+
From: Bucharest
Member No.: 233
eh.... ma scuzi, dar cred ca nu ai inteles nimic din ce am vrut eu sa spun. hai sa-ti fac un rephrase, cu specificatia ca n-am nici timp nici chef de cearta. ce vroiam eu sa spun de fapt era ca: 1. incadrarea pe care ai facut-o e mult prea superficiala (probabil de asta te-oi fi suparat, nu stiu lol, no harm intended rili, da acu pe bune, chiar ti se pare HC "romantism cu momente de respiro"? expresia asta are iz de telenovela, iar HC e far far de asa ceva.) 2. relatiile sentimentale nu reprezinta cel mai important lucru - NU asta e intentia acestui anime, sa se ocupe de relatii sentimentale. si btw, animeurile in care personajele sunt urmarite atent si dezvoltate exceptional sunt extrem de putine. da, intentia exista, dar de multe ori iese shit (vezi kimi ga nozomu eien, unde s-a urmarit chestia asta si a iesit o chestie ultrapatetica si de 2 bani si cu personaje care nu se sustin deloc-daca ai alta parere spune-mi printr-un pm, nu de alta dar nu vreau sa transform topicul asta intr-o cearta pe tema KGNE) 3. si cel mai important-incercam sa spun ca HC mi se pare special prin felul in care prezinta niste chestii (nu mai repet ca n-are sens).
revin cu ceva mai elaborat, acu nu prea dispun de timp, work, bizi :)
|
|
|
|
|
|
|
Probably me |
Sep 26 2005, 04:07 PM
|
Honorific Member
Member No.: 1.823
:) Am ?nţeles ce vrei să spui, doar că ne uităm la H&C din direcţii diferite. E acelaşi anime, văzut de doi oameni diferiţi. Nici eu nu ?ncerc să-mi impun punctul de vedere, perspectiva altora e unul dintre cele mai interesante lucruri.
Eu văd dezvoltarea individului ca o componentă de bază a anime, am ajuns să o iau ca sub?nţeleasă ?n aproape orice serie, poate s?nt prea blazat... Aşa că ce face H&C diferit pentru mine e partea romantică şi ?mbinarea cu momentele amuzante. Pe de altă parte, dacă intuiesc bine, tu apreciezi ?n primul r?nd partea de dezvoltare a personajelor şi consideri comicul de situaţie şi romantismul ca pe un bonus secundar.
?mi place comedia de calitate şi e at?t de puţin anime care să mă facă simultan să r?d cu adevărat şi să apreciez situaţia care m-a făcut să r?d, ?nc?t nu pot să nu subliniez asta ?n H&C.
Sigur, şi umorul e subiectiv... dar poate că dacă dau un exemplu: uite, scena ?n care Ayu e surprinsă de Nomya purt?nd pardesiul lui Mayama mi se pare delicioasă din foarte multe puncte de vedere. Sau cum s?nt desenate Ayu şi Hagu ?n chibi ţip?nd c?nd Takemoto tuşeşte cu s?nge e genial, pentru că s-a folosit excelent umorul pentru a atenua dramatismul scenei şi a o putea integra astfel ?n pasa apatică, ternă, fără v?rfuri de nici un fel, ?n care se află Takemoto.
C?t despre romantism, sigur că nu mă refer la genul siropos cu trandafiraşi şi oftaturi, ci la faptul că reprezintă o extensie a unor personaje complexe. Dacă nu-l aplici la cineva interesant, romantismul ?n sine nu e mare lucru, şi aici ai dreptate că dezvoltarea e esenţială.
Poate singurul alt serial care a atins acelaşi nivel de introspecţie (din cele văzute de mine, bine?nţeles) e Kare Kano. Chiar, dacă stau să mă g?ndesc KK şi H&C au foarte mult ?n comun, şi tot astea trei elemente ies ?n faţă: evoluţie, romantism şi simţul umorului.
|
|
|
|
|
|
|
ruxi |
Sep 26 2005, 04:26 PM
|
trebuie sa recunosc ca ma simt oarecum mai bine, mi-era teama sa nu fii dntre cei multi de pe-aci care pur si simplu au chef sa se certe doar de dragul de a se certa.
da, pentru mine conteaza foarte mult felul in care personajele evolueaza. si, intr-adevar, iti dau dreptate, comicul e excelent exploatat. modul in care se construiesc situatiile comice e absolut genial. nu e vorba de comedie pura, ci de ceva bitter-sweet (ca sa-l citez pe Tzur), comicul ascunde de fapt situatii foarte triste. daca stau sa privesc lucruruile din acest unghi, personajul cel mai semnificativ mi se pare Morita (ah god, i just love Morita). la prima vedere ai zice ca e un cap-sec si atat, dar de fapt e cel mai complex personaj (din punctul meu de vedere) al intregii serii. intelege tot, urmareste tot din umbra si apare exact acolo unde trebuie si in momentul in care trebuie. scena in care in sfarsit termina facultatea pentru ca dupa 5 minute sa-l vedem din nou student in anul 3 e cel putin geniala. te face sa razi cu spume, dar te si intrebi "de ce mama zmeilor s-a mai intors asta la facultate?". simplu. pentru ca stie ca trebuie sa fie ACOLO, langa fiecare dintre celelalte personaje. poate ca sunt prea subiectiva, dar morita chiar mi se pare personajul-cheie in HC.
|
|
|
|
|
|
|
Probably me |
Sep 26 2005, 05:37 PM
|
Honorific Member
Eu mai degrabă pe Mayama ?l văd ?n centru. Pare mai stabil, mai serios, mai matur, ?n ciuda faptului că nu e :) şi că are multe de ?nvăţat şi decizii de luat. Are legături importante cu toată lumea, şi mai ales ?n a doua jumătate ?ncepe să se plaseze singur ?n situaţii care cer responsabilitate ("papa has to go to work!"). :)
Morita e haotic, imprevizibil şi antagonizează pe toată lumea. ?l persecută şi exploatează pe Takemoto, o stresează şi bulversează emoţional pe Hagu, o tachinează pe Ayu, profită de Mayama, de Shuu şi de bătr?nul lui profesor... E peste tot şi le lipseşte la toţi c?nd pleacă uneori cu săptăm?nile, dar dacă pare mereu neserios o să se apropie cineva de el? Acum zi şi tu, c?t de uşor ţi-ar fi să te apropii şi să ai ?ncredere ?ntr-un tip despre care nu ştii niciodată c?nd glumeşte şi c?nd e serios?
Sau poate că Takemoto e personajul principal. Motivul roţilor de bicicletă ?i aparţine şi revin momente ?n care situaţia e rezumată din punctul lui de vedere. Nu m-ar suprinde ca ?nceputul şi sf?rşitul H&C să coincidă cu momente importante din experienţa lui Takemoto la facultate.
|
|
|
|
|
|
|
ruxi |
Sep 27 2005, 10:22 AM
|
well, pe Mayama il las deoparte pentru ca personajul imi place prea putin. mie mi se pare mai degraba invers. Mayama pare matur dar de fapt nu prea e (e in plin proces de maturizare lol), in timp ce Morita pare cu capul in nori si cretin, dar de fapt e mult mai matur decat ceilalti. Poate ca imi place asa mult morita pentru ca in real life majoritatea prietenilor mei (including me) sunt cam la fel: nu stii niciodata cand glumesc si cand vorbesc serios. dar tocmai de aici vine farmecul personajului :) . sau, cel putin, asa vad eu lucrurile.
in ce-l priveste pe Takemoto, eu il vad ca pe un fel de "voce a autorului", uneori subiectiv, alteori neutru. el apare de multe ori undeva in background si explica lucrurile din punctul lui de vedere. iar roata e omniprezenta (roata de sculptura a lui ayu, roata de la bicicleta a lui takemoto, roata Ferris, roata aia care se invarte in functie de vant , cu punctele cardinale, de pe casa - am un lapsus si nu mai stiu cum se cheama chestia aia :P ) si reprezinta ideea de ciclicitate cu diverse variatiuni (timp, sentimente, maturizare etc).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Probably me |
Sep 28 2005, 11:40 AM
|
Honorific Member
Ar fi interesant de găsit manga, deşi sper că serialul a fost o ecranizare fidelă. Cei care l-au văzut aşa zic: QUOTE It's really rare to find such a good animation which follow the manga almost perfectly & give more weight to it. The light colors, the calming scenery, the songs & mostly the seiyuu. They're doing a very good job. I was wondering how they'll speak some convos in the manga and they exceed my expectation. Apropos, aţi auzit că se va face şi un live action? Actorii nu mi se par chiar extraordinar de bine aleşi... Pentru rolul lui Takemoto de exemplu s-a ales un muzician pentru care va fi primul rol cinematografic, ceea ce nu e neapărat bine. ?n pagină dată găsiţi nişte link-uri la poze cu ei, iată alte c?teva: Takemoto, Morita, Morita, Hagu, Hagu, Mayama, Yamada.
|
|
|
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
Track this topic
Receive email notification when a reply has been made to this topic and you are not active on the board.
Subscribe to this forum
Receive email notification when a new topic is posted in this forum and you are not active on the board.
Download / Print this Topic
Download this topic in different formats or view a printer friendly version.
|