Chat | Coyotee: [23:59] cel mai probabil boti | spyderverr: [02:43] cauta lumea ceva prin post-urile vechi sau doar sta lumea online pe prima pagina? ) | spyderverr: [02:42] Total online: 288 | spyderverr: [02:42] cica: | dmf: [05:30] blast from the past | MC Hammer: | Silver.C: [21:49] desu | Urfe: [11:59] Ziua buna | MC Hammer: | Ranma-kun: [17:44] Desu |
| Arhiva |
|
|
Outline ·
[ Standard ] ·
Linear+
Discutii generale
Bawmwolle |
Jan 19 2004, 10:14 PM
|
Unregistered
|
Am citit si eu "Shogun".Este intre-adevar o carte foarte buna.Totusi, nu stiu cat de bine ste zugravita societatea japoneza, deoarece nu cred ca James Clavell a fost in Japonia pentru a scie aceasta carte, dar se apropie destul de mult de realitate.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Urfe |
Mar 10 2005, 12:30 PM
|
Veteran
Group: Mod Sempai
From: Brasov
Member No.: 23
'Tai-Pan', 'Gai-jin', 'Changi' sunt doar o parte. A luptat in al doilea razboi mondial, a petrecut ultimii ani ai acestuia in doua lagare japoneze. Unul dintre ele a fost Changi. O alta brava manifestare a mentalitatii japoneze din acele vremuri (vezi Nanking). In Changi au supravietuit 10.000 din 150.000.
Ca fapt divers, a a fost co-scenarist la 'Marea Evadare'. I love that movie.
Dar daca vreti sa aflati cu adevarat multe despre cultura japoneza, cititi autori japonezi. Mishima Yukio sau Inoue Yasushi, de exemplu. Sunt la Humanitas. Sau RAO.
PS: Balthasar, acum vad... 'Ciongi'? Haha.. Dar, da, Changi a fost prin zona aia. Mi-e dor de tine. Mai da pe aici. :?
|
|
|
|
|
|
|
Barbarian Lord |
Dec 24 2006, 02:02 PM
|
Newbie
Group: Members
Member No.: 3.487
Acest site este atit de nevinovat, pare un refugiu in fata realitatii cotidiene...Dar, dincolo de aparenta inocenta a subiectului "manga", ati cautat oare semnificatia lui reala? Stiu majoritatea din fanii acestei culturi ce inseamna Japonia cu adevarat? Exista un banc amar despre Geneza:Dumnezeu a creat rasismul in a 26 zi si din nefericire, s-a impiedicat...Rasismul a aterizat astfel in Japonia. Tara aceasta a provocat atita suferinta vecinilor ei si niciodata, niciodata nu a simtit vreo vina morala pentru ceea ce a intreprins.Japonezii sint tara cu mentalitatea cea mai infantila de pe planeta,au ajuns sa traiasca intr-o lume dominata de tehnologia cea mai avansata,DAR... Stiu, o sa ziceti ca nu avem dreptul sa judecam pe nimeni si ca Japonia este o tara cu o civilizatie milenara... Bullshit! Inainte de a admira fara rezerve o civilizatie oarecare, ar trebui sa cunoastem un set de valori relativ universal, izvorit din dreptul natural al fiintei per se.Cum oare sa admiri o civilizatie dominata de niste dinozauri in virsta, aliati pe fata cu Yakuza? Japonia este o tara care imbatrineste inexorabil, este una din principalele furnizoare de pedofili ... exploatarea femeilor atinge paroxismul,traficul de fiinte umane este protejat de Guvernul japonez direct,prostitutia este metoda lor esentiala de a-i controla pe barbatii japonezi , despartindu-i de familii si fortindu-i sa isi sacrifice viata pentru companiile lor ineficiente...Da, ineficiente.Oare de ce muncesc ei 14 ore pe zi si au concediu doar 7 zile pe an? Pentru ca sint eficienti? Bullshit again! Stiati ca bautura, adica betiile, sint metoda lor principala de a se descarca de presiunea zilnica? Ce fel de civilizatie este aceasta, unde un sef oarecare isi forteaza subordonatii sa bea ore in sir, numai pentru a lega asa numite legaturi intre salariati? Imi pare rau ca intru aici si va stric buna dispozitie...Dar va doresc sa traiti o luna in Japonia. Dupa aceea, Europa va avea cu totul alta valoare in ochii vostri.Pacat ca ne consideram urmasii grecilor si romanilor,nu am inteles nimic din efortul lor de a pune ordine in haos. E un noroc si o onoare sa te fii nascut european, indiferent de tara de origine.Japonezii, merde, sint o eroare (sau oroare?) a istoriei evolutiei. Mada ne, baka Gaijin! :twisted:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Trickster |
Dec 29 2006, 09:48 PM
|
communication impaired
Group: Mod Sempai
From: The bright side of life
Member No.: 1.518
Japonia, right on! Am prins esenta post-ului lui Barbarian Lord, nu? :unsure:
Dar ca sa spun si ceva constructiv, o sa recomand o atitudine mai temperata si deschisa, orice reactie atat de apriga impotriva unei culturi nu poate duce la nimic bun... eu am trecut prin ceva similar cu musulmanii uitand cat imi plac unele din scrierile lor nereligioase. La fel si cu Japonia, cum a zis si rogueman999, e o natie interesanta, nu perfecta sau raiul pe pamant, care chiar daca nu a fost suficent de creativa, pasnica sau cu valori morale ridicate, a adus si cate ceva demn de atentie, fie el distractiv, profund sau folositor. Btw, Musashi ruls...
|
|
|
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
Track this topic
Receive email notification when a reply has been made to this topic and you are not active on the board.
Subscribe to this forum
Receive email notification when a new topic is posted in this forum and you are not active on the board.
Download / Print this Topic
Download this topic in different formats or view a printer friendly version.
|