Chat | Coyotee: [23:59] cel mai probabil boti | spyderverr: [02:43] cauta lumea ceva prin post-urile vechi sau doar sta lumea online pe prima pagina? ) | spyderverr: [02:42] Total online: 288 | spyderverr: [02:42] cica: | dmf: [05:30] blast from the past | MC Hammer: | Silver.C: [21:49] desu | Urfe: [11:59] Ziua buna | MC Hammer: | Ranma-kun: [17:44] Desu |
| Arhiva |
|
|
Outline ·
[ Standard ] ·
Linear+
Shigurui, or the real medieval japanesse cruelty
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muza chan |
Aug 3 2007, 02:09 PM
|
Strange kind of woman
Group: Admin
From: Bucuresti
Member No.: 2.189
Am vazut si eu acum episodul 2. Da, e clar, luptele dureaza secunde.... si date cu incetinitorul dureaza putin. Aldonza, luptele nu par clasice, salturile sunt prea mari si viteza e mare.
Mi-a placut replica: "Killing is easy, but wounding is difficult". Iar combinatia alb/negru si o pata de culoare, stimuleaza simturile. Excelenta sugestia, la scena cu fata. Si muzica... foarte buna atmosfera.
Am ceva problema cu miscarile, as fi vrut sa aiba unghiuri mai clare. Unele miscari mi se par confuze, din cauza unghiului. Adica nu le arata continuu, doar flash-uri de miscare. Si de aceea e greu sa-ti dai seama ce s-a intamplat de fapt. Mai ales ca totul se intampla foarte iute. Asta e un punct in minus...
Ma uit in continuare...
|
|
|
|
|
|
|
Shinju |
Aug 8 2007, 12:23 AM
|
pearl of anime-club...
Group: Mod Sempai
From: cluj-napoca
Member No.: 2.541
vazut acum ambele episoade. mi se pare promitator. probabil cei doi se vor infrunta la sfarsit si lupta va dura cateva secunde, dar pt mine nu asta conteaza. sincer nu ma asteptam sa se prezinte povestea vietii lor de 7 ani mai devreme, dar nu imi displace. la urma urmei lupta lor finala va avea un alt inteles asa, nu?
imi place ca sunt multe prim-planuri cu ochi. ochi bine desenati care pot exprima multe. poate am eu obsesiile mele, dar daca nu ai niste ochi care sa exprime ce spune/face personajul, degeaba l-ai mai creat...in cazul asta ochii sunt expresivi si punandu-se accentul pe asta nu pot spune decat ca imi place tongue.gif
imi place cum sunt folosite culorile, mereu ai senzatia ca urmatoarea scena va fi de-a dreptul alb-negru. mi se pare mie sau nu prea avem parte de muzica in timpul anime-ului? cred ca asta ii da oarecum un aer de realism. nu sunt mare fana de sange in toate directiile, dar aici chiar nu se putea altfel. contribuie la intregirea imaginii de "cat mai real" pe care vrea sa o creeze.
sunt detalii pe care se pune accentul sau momente lungi si statice. poate pe unii ii deranjeza asta, dar mie sincer mi-a placut. picatura de sange care a cazut in apa in care se spalau rufele, fluturele care tot zabovea pe floarea de langa usa tinerei si multe altele. e ca si cum ai fi acolo si ai vedea toate acestea, le-ai simti.
clar mi-a placut si imi voi aduce episoadele cand vor aparea. daca tin eu minte bine, nu se preconizeaza a fi prea lung, asa ca sper ca nu vom avea prea mult de asteptat.
PS. mi-a placut mult ce a zis muza in ultimul post. sunt si parerile mele, dar am crezut de cuviinta ca nu e cazul sa ma mai repet si eu pe aici...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Shinju |
Aug 8 2007, 08:15 AM
|
pearl of anime-club...
Group: Mod Sempai
From: cluj-napoca
Member No.: 2.541
QUOTE(Kreatur @ Aug 8 2007, 01:53 AM) Si la replica "Killing is easy, but wounding is difficult" din care nu as fi inteles nimic daca nu as fi citit manga , e vorba de un obicei al clanului prin care oricine venea la ei sa lupte (demonstativ) pleca de-acolo fara o ureche , un nas sau un ochi , ceea ce i-a facut cunoscuti peste tot . Nice one :) hm, asta am inteles si eu la un moment dat in episodul 2 (parca in ala era), dar nu legasem de loc de replica respectiva. cred ca tocmai m-ai convins sa citesc manga :D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anbu_sharka |
Nov 16 2007, 06:01 PM
|
Incepator
Group: Members+
Member No.: 5.421
QUOTE(Muza chan @ Nov 16 2007, 12:07 PM) anbu_sharka: Eu nu cred ca o sa-l strice. Scenele din primul episod arata ca au avut de la inceput toata povestea. Am recuperat si eu. Scena nasterii mi-a dat fiori... copilul ala insangerat m-a speriat. Din nou puternica senzatie de realitate, realizata prin sunet si imagini poetice. In paralel cu scenele extrem de crude, scena cu omul de zapada sau peisajele de iarna. Atat de reale ca m-a luat cu frig. :) Cat despre actiune, abia astept acum ep 7.... :) n-am zis ca serialul nu arata bine ...arata chiar foarte bine , animatile sunt bune iar povestea e interesanta numai ca nu ar fi prima oara cand un anime care promite multe ajunge sa fie o dezamagire din cauza finalului ....nu zic ca asa o sa fie dar ...na vom vedea :twisted:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Muza chan |
Jan 8 2008, 10:14 AM
|
Strange kind of woman
Group: Admin
From: Bucuresti
Member No.: 2.189
Intre timp a aparut si OST-ul. Excelenta muzica si cumva scary, de ascultat fara anime. Il gasiti aici. Lated Edit: anaxor: Se pare ca am ramas doar noi doua.... :) Interesant ca cei mai mari fani ai unui anime de genul asta sunt doua fete. :lol: Episodul 9: Trebuie remarcata metoda folosita de regizor la scenele cu Mie (explicatiile puse ca la filmele mute). Cu atat mai neobisnuit sa foloseasca asa ceva, intr-un anime in care sunetul are atat de mare importanta. Si metafora cu molia cu aripile arse. Poate ca metoda este folosita tocmai pentru a transmite impresia prin sunetele de fond, fara a fi perturbata scena de vocea povestitorului. Mai mult decat povestea, ma atrage regia.
|
|
|
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
Track this topic
Receive email notification when a reply has been made to this topic and you are not active on the board.
Subscribe to this forum
Receive email notification when a new topic is posted in this forum and you are not active on the board.
Download / Print this Topic
Download this topic in different formats or view a printer friendly version.
|