Chat | Coyotee: [23:59] cel mai probabil boti | spyderverr: [02:43] cauta lumea ceva prin post-urile vechi sau doar sta lumea online pe prima pagina? ) | spyderverr: [02:42] Total online: 288 | spyderverr: [02:42] cica: | dmf: [05:30] blast from the past | MC Hammer: | Silver.C: [21:49] desu | Urfe: [11:59] Ziua buna | MC Hammer: | Ranma-kun: [17:44] Desu |
| Arhiva |
|
|
Outline ·
[ Standard ] ·
Linear+
Samurai Champloo - sau de ce este S.Watanabe bun
ibarbar |
Jul 30 2005, 10:47 AM
|
ANIMEniac designer
Group: Members+
From: Bucuresti :)
Member No.: 522
Bah gata cu cearta, ca n-are rost, fiecare cu ce-i place. Fara suparari.
Mie mi-a placut, lu Scorpio, nu. End of story. Cei care nu au vazut sa se uite si sa se decida pt ei.
Sid, super avataru, de unde e ?
Bah Scorp, daca mai zici ca nu iti place Champloo, vin la tine si te pun sa te uiti la serial si cum vad ca nu-ti place..POC..un deget, cum face si Mugen in avataru meu. Sa vezi ce fan inrait Champloo o sa devii dupa numa un episod MUAHAHAHAHAHAHAHAHAAH :twisted: :twisted: :twisted:
Kidding.
|
|
|
|
|
|
|
Aoi |
Aug 15 2005, 08:31 PM
|
Unregistered
|
Chiar daca ar fi sau se vrea o copie a mult mai faimosului sau fratior Beebop , Champloo are multeeeee faze comice : "Our swords are on the line ..EAT EAT !!!! " :lol: :lol: :lol: saracul mugen :D .La faze din astea e bine sa lasati mancarea deoparte :P
|
|
|
Aoi |
Aug 23 2005, 10:00 AM
|
Unregistered
|
26 de episoade..putine ..multe ..actiune scaldata in mult sange si scene de lupta al caror ingredient magic se numeste Close-up .O mare salata intre Beebop si Blade of the Immortal (manga , cei care au aruncat cat de cat un ochi pe ea..va fi imposibil sa nu le sara in ochi detalii ca..sabia exotica a lui Mugen , luptatarea oarba , sau de ce nu insasi eroina noastra animata in genere de aceleasi scopuri) . Sfarsitul .. cam patetic dupa standardul meu , atata drum batut degeaba doar ptr a asista la moartea tatalui sau ? :huh:..Inca cateva serii ca asta si imi strang jucarelele :angry:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ruxi |
Oct 20 2005, 11:50 AM
|
Spam Police Reloaded... where the case, of course :)
From: Bucharest
Member No.: 233
mi-am pierdut ceva din pretiosul meu timp si am citit tot ce s-a scris la acest topic lol. trebuie sa recunosc ca unele replici m-au lasat perplexa, dar in fine, fiecare cu parerea lui etc. acum si parerea mea: pot spune ca Champloo este seria mea preferata pentru felul in care e construita. ce m-a frapat aici este ca Mr. Watanabe a facut un anime postmodern 100%, bazat in totalitate pe deconstructie si joc. mi s-a parut absolut genial. pt cine spune inaintea mea ca vai atata drum doar ca sa-l vada pe tacsu mort: miza acestui anime nu e finalul, nici pe departe. nu se doreste o concluzie concreta si care rezolva toate problemele. "povestea" inseamna drumul in sine, iar regizorul foloseste drumul celor 3 ca pretext pentru a deconstrui o bucata de istorie, traditia rigida care statea la baza Japoniei medievale etc etc. tocmai de aici insertia de elemente moderniste si abaterea de la realitatea acelei vremi. acel "amalgam", ca si citatul de la inceput (pe care l-au reprodus altii inaintea mea si ar fi redundant sa-l mai scriu si eu) demonstreaza perfect caracterul postmodern al acestei serii, mai ales prin ideea de joc (de exemplu openingul, care e genial, imbina perfect imagini care par reproduceri dupa stampe japoneze cu ritmuri de hip-hop). am scris un articol in care am facut o analiza amanuntita la Samurai Champloo, cu demonstratie pe diverse elemente. daca o sa fiu in toane bune poate o sa-l uploadez aci. pe scurt: Champloo este o serie de exceptie si trebuie sa fii intr-adevar artist ca sa poti scoate asa ceva. sincer nu inteleg de ce toti vor sa vada actiune bine definita si cu rezolutie clara in final. da in fine, cum spuneam, fiecare cu preferintele lui.
|
|
|
|
|
|
|
Odeena |
Oct 28 2005, 06:15 AM
|
Mean People Exterminator
From: Nevermore
Member No.: 1.484
Zilele astea am terminat de vazut toata seria (in fine :D). Nu m-am gandit nici o clipa la postmodernism, dar are sens ce spui, Ruxi... Sunt de acord cu tine si in ceea ce priveste faptul ca nu telul final al calatoriei este ideea principala in serial, ci calatoria in sine, intamplarile prin care trec cei trei protagonisti si care ii determina sa se schimbe atat ei insisi, cat si in relatiile cu ceilalti. La inceputul seriei, Jin si Mugen nu au incredere in altul si incearca de "n" ori sa se omoare unul pe altul, in timp ce Fuu e cat se poate de naiva si inocenta... Pana la urma, cei trei ajung insa sa formeze un grup in adevaratul sens al cuvantului si impart atat greutatile (luptele, foamea...), cat si realizarile, pentru ca la final... dar nu mai zic nimic pentru ca nu vreau sa dau spoilere :) Oricum, ca sa inchei, Samurai Champloo mi s-a parut pana la urma absolut genial... asta e parerea mea, indiferent de ce ar putea sa spuna ceilalti :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
axi |
Jan 24 2006, 01:25 PM
|
Sempai?!
From: Bucuresti
Member No.: 244
am vazut seria acum ceva timp si iote ca-mi facui si timp sa postez pe la topic. tin sa remarc inainte de toate vesnica "cearta" intre cei pro si contra anime-ului, si, desi de data asta nu am avut rabdare sa citesc toate aberatiile d-voastrade pe aici, cunosc destul de mult stilul. nu o sa adopt o pozitie pro sau contra ca sa nu dau apa la moara celor carcotasi, pot doar sa subliniez ca un post ca al lui ruxi de mai sus, nu cred ca ar fi putut fi coborat la nivelul disputei dintre ibarbar si scorp, asa ca celor care le displace cearta si care nu le place sa fie contrazisi, faceti dragilor posturi serioase si elevate si scapati de majoritatea certaretilor :P
back on topic, pot spune ca seria mi-a placut destul de mult. imbinarea dintre vechi si nou, crearea unei epoci cu totul aparte, rezultata tocma din aceasta imbinare, asta e meritul lui watanabe, parerea mea. anime-ul este destul de alert, actiunea nu sufera desi exista pigmenti de culoare culturali, sociali si geografici cam prin toate episoadele. este interesant chiar cum reuseste anime-ul sa atinga niste teme oarecum taboo ptr un domeniu mai apropiat de iubitorii de simplitate si actiune, denumiti generic de mine "cultul dbz" :P, niste teme culturale, istorice, sociale care nu se imbina tocmai fericit cu cultul sus-mentionat. pot sa spun ca doar rareori am simtit niste discontinuitati in anime, cum zice si kisa mai sus, episodul cu zombie a fost cam ciudat si a iesit destul de mult din nota anime-ului, sau poate a fost o problema de perceptie a mea personala, cine stie. personajele masculine principale sunt create in dualitate, ele se sprijina si se dezvolta in paralel sub semnul uneori uitat, dar stiut a fi acolo, al ipoteticei lupte de la sfarsitul calatoriei. la mentinerea balansului contribuie esential si Fuu, care le confera un scop in viata celor doi, mai presus de gasirea unui adversar mai bun ca ei. endingul mi-a placut destul de mult, ma asteptam sa ramana impreuna si sa aiba succes in cautari, dar am fost partial inselat de outcome si nu-mi pare rau. per total eu zic ca e un anime care merita vizionat si va urez to have fun doing it :P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
Track this topic
Receive email notification when a reply has been made to this topic and you are not active on the board.
Subscribe to this forum
Receive email notification when a new topic is posted in this forum and you are not active on the board.
Download / Print this Topic
Download this topic in different formats or view a printer friendly version.
|