Chat


Coyotee: [23:59] cel mai probabil boti
spyderverr: [02:43] cauta lumea ceva prin post-urile vechi sau doar sta lumea online pe prima pagina? )
spyderverr: [02:42] Total online: 288
spyderverr: [02:42] cica:
dmf: [05:30] blast from the past
MC Hammer:
desu
Silver.C: [21:49] desu
Urfe: [11:59] Ziua buna
MC Hammer:
desu
Ranma-kun: [17:44] Desu
Arhiva

Reclama

Welcome Guest ( Log In | Register )


bakemonotoyz.ro

[ Outline ] · Standard · Linear+

> Cum Ne Promovam Lucrarile, Avem oameni talentati si...


raluca-z
post Dec 6 2010, 10:50 PM
Post #1


Incepator
**

Group: Members+
Posts: 62
Joined: 28-August 09
Member No.: 8.989
Points: 186
Gender:



... ce folos daca nu se stie de ei.

Un topic de discutie pornit de la acest post. Cred ca isi are rostul mai ales in contextul in care exista oameni cu o experienta de participat la conventii, dar si oameni care au idei dar care din anumite motive nu au reusit sa le puna in practica.

Si pentru a facilita discutia un mic set de intrebari/ subiecte mai particulare de batut campii.

+Cum va promovati artwork-ul/lucrarile pe net (forumuri, DA, whateverelse)?

+Cum va promovati lucrarile la conventii (daca ati participat vreodata)? Cum intentionati sa o faceti daca vreodata o sa participati la o conventie?

+Considerati ca thread-uri de genul desenul saptamanii/lunii sau concursuri de fanart online ajuta la promovare? (Daca acest gen de thread-uri pe langa placerea personala de a participa v-au servit in vreun fel, v-au ajutat sa progresati dar si daca, datorita faptului ca postati si sunteti activ pe ele v-au adus mai multa expunere thread-ului cu lucrari personale, sau a-ti devenit mai cunoscut pe forum in sectiunea fanart? )

+Ati vedea in viitorul apropiat (al conventiilor de la noi) un concurs de artwork (ilustratie) si/sau manga/stripuri organizat in felul si la nivelul celor de AMV si Cosplay? (juriu, premii substantiale, expunerea si poate publicarea lucrarilor ) Si DACA un asemenea efort (organizatoric si nu numai) s-ar merita (undeva cineva zicea ca nu exista oameni talentati pentru a organiza ceva in genul asta. Demult. Am uitat cine si unde, sper totusi ca am evoluat de atunci.)

Sunt foarte interesata si de ideile de promovare ale celor care nu deseneaza. CUM si CE ar insemna o publicitatea agresiva pe forumuri de pilda?

As lua un caz concret dar vreau sa vad niste opinii intai, poate cine stie iese ceva mai mult dintr-o discutie de genul asta.
(sau hai sa folosim thread-ul asta ca sa facem offtopic cat pentru restul thread-urilor. Trolls allowed but genuinely ignored.)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
 
Reply to this topicStart new topicStart Poll
Replies

Botan
post Dec 8 2010, 09:59 PM
Post #2


Ten no Ryuu, Bishie Fan Forever :p
**********

Group: Members+
Posts: 1.818
Joined: 18-June 07
From: land of idiots (just moved)
Member No.: 4.485
Points: 4.127
Gender:



Edit: cred ca am exagerat prea tare..sa-l pun intr-un document si sa pun link d downoad? =))))


raluca-z, intotdeauna vorbesti despre lucruri care ma intereseaza :lol: Cred ca daca ai scrie pagini intregi eu le-as citi pe toate.


Nu ma pot numi "artista", pentru ca mai am mult prea mult de parcurs pana acolo, dar ma bag si eu in discutie. ^^

Mai intai sa raspund la intrebarile puse de bossul topicului, si apoi comentez batand campii, sperand ca o sa-mi amintesc tot ce vroiam sa spun.

+Cum va promovati artwork-ul/lucrarile pe net (forumuri, DA, whateverelse)?
Din cauza desenelor mele false, lipsa unui program de colorat (etc) si (pana acum cateva luni) a unui scanner, niciodata n-am vrut foarte mult sa imi "public" desenele pe internet... Normal ca si eu, cand vedeam desene grozave si atat de frumos colorate pe dA, etc, dorinta sa-mi fac si eu un cont crestea in mine..hahaha..dar m-am abtinut. Se pare ca eu nu prea m-am gandit la faza asta cu promovatul, chiar daca, normal, si eu am vrut sa-mi arat creatiile prin stanga sau dreapta.
Ce naiba am scris aici, nu prea inteleg nici eu si nici nu stiu daca e chiar ceea ce cred. I wanna lol at myself..
Doar cand s-a intrezarit sansa sa-mi fie pus mangaul pe mangazup (sarumana Baka man *bows*) m-am gandit serios la problema. Mai in tineretea mea (lol) aveam mai mult initiativa asta de a-mi posta creatiile pe forumuri.. s-a cam stins dorinta, unu-de lene, doi-majoritatea oamenilor (nu zic ca toti) le posteaza degeaba sau doar sa primeasca comentarii ca si "aoleu cat de grozav e", "te iubesc" etc, cand e foarte clar ca omul ala are greseli care se vad de la o posta si ar trebui si el sfatuit. Cred ca dupa ce-am scris asta, toti artistii din Romania au inceput sa ma urasca... :o


+Cum va promovati lucrarile la conventii (daca ati participat vreodata)? Cum intentionati sa o faceti daca vreodata o sa participati la o conventie?
O singura data m-am dus la conventie, (omg am reusit!!!! waaooosjsdhsj) asta a fost Nijikonul trecut, Niji 2010 (pentru momentul in care topicul va deveni de anul trecut : )) ), si atunci am fost doar un om din cate mii sau sute sau cati ori fi fost acolo. Dar pot sa spun ca, in afara unui poster anime, in rest am luat numai fanarturi :twisted: (zic eu "in rest", dar nu va imaginati teancul acum. Cateva). Dupa ce am vazut lumea asta minunata a aleii artistilor (lol "Botan in tara conventiei") am inceput sa visez si eu "ah ce vreau sa fac si eu asta intr-o zi.." (si nu ma refer la orele dureroase pe care probabil fiecare partcipant le-a trait stand intr-un scaun toata ziua p). Singura mea "promovare" la conventie a fot un desen rapid facut cu un pix care nu mai mergea cand desenam cu el pe perete, daca si-a dat cineva seama de el, unde si care e, inseamna ca sunt tare. M-am grabit ca nu mai aveam timp (trebuia eu sa inventez scuze, deah..nu ca e cine stie ce..) si mi-a parut rau ca mi-am luat creion de-acasa dar nu si guma de sters :lol: cat de proasta pot sa fiu? Mai ales ca desenatul pe chestiile alea pe care le vedeam si eu in poze de la conventii a fost unul din punctele de pe lista "ce vreau sa fac cand ajung la conventie" : ))

+Considerati ca thread-uri de genul desenul saptamanii/lunii sau concursuri de fanart online ajuta la promovare?
Fara indoiala. Ala e primu loc in care te mai invata lumea. Daca ai cont pe Da, spre exemplu, sau esti cunoscut pt cine stie ce manga etc, si participi la un concurs, normal ca'ti faci "reclama", si daca mai si zici "astia sunt OC-uri din noua mea poveste pe care o desenez acum", normal ca toti aia carora le place or sa sara sa caute mangaul. :lol: (Cred ca am zis si eu asta uneori..ca e personajul meu bla bla, si daca nu, atunci m-am gandit sa zic, dar nu va gandititi ca particip la desenul sapt ca sa-mi castig faima, de fapt a devenit ceva ca o obisnuinta, plus ca n-am ratat nico tema si nu vreau sa-mi stric recordul :llloooolll: )

+Ati vedea in viitorul apropiat (al conventiilor de la noi) un concurs de artwork (ilustratie) si/sau manga/stripuri organizat in felul si la nivelul celor de AMV si Cosplay?
Hm..chiar nu m-am gandit la asta pana acum.. este o idee care nu mi se pare imposibila totusi... daca la amv se poate (spun amv pt ca si sectiunea asta e una in care trebuie sa te uiti pe internet mai intai daca vrei sa gasesti participantii,si concursul are deja rezultatele, dar cosplay-ul este pe viu p) Totusi mi s-ar parea un pic ciudat..adica la amv arati amvul oamenilor si vad cine cu ce a castigat, dar la manga ce faci? faci carti sau ceva? (care sa fie citite gratis acolo=imposibil) pregatesti sala de calculatoare pt cei care vor sa citeasca? (+ ca ar tine mult). Vreau sa spun ca cei in necunostinta de cauza se uita si zic: "cine mai e si asta si cat de grozav o desena de a luat locul intai?"
Vreau sa mentionez aici ca eu cred ca nicioada nu am participat la un concurs pentru premiu..Daca nu imi placea tema (ma refer in general, orice fel de concurs, de literatura, desen etc), nu participam oricare ar fi fost premiul (mai ales pt ca "ce nu-mi place" este egal cu "ce nu stiu/pot" sa fac). Cu atat mai mult un concurs manga. La ala particip si daca nu se castiga nimic, pt ca particip pt ca imi place. tot ce conteaza pt mine e sa fie un concurs mai..oficial. (adica nu cum se gasesc peste tot concursuri organiate de useri, care pana la urma uita si ca aveau un concurs, si decid cu totii ce sa faca, data limita etc => sa fie un concurs de care sa se ocupe cineva, catusi de putin, si sa aiba "inceput" si "sfarsit")

Mi-a starnit interesul problema ridicata de NOTORIOUS..
"Personal sunt curios ce parere are lumea de initiativa "Manga made in ro" ce a s-a desfasurat inainte de Nijikon si a avut o revista de vanzare acolo (inca se gaseste pe mangashop)."
Unul din oamenii care formeaza lumea aia (=eu) zice: Parerea mea aduce numai laude si lucruri de bine. Concursul am auzit (sau asta am inteles eu) ca s-a facut si in alt an, eu n-am stiut, dar cand am vazut ca se organizeaza asa ceva am zis "partcip si daca lesin pe drum, n-ar' nimic , ma ridic si continui ca un zombie" (nu in sensul de "sunt prea multe de facut si prea putin timp- > cred eu ca timp a fost destul, desi depinde de programul fiecaruia, ca al meu a fost destul de liber lol, dar aici s-a mai strecurat si problema ca am inceput, m-am oprit o vreme, am aflat ca l-am desenat invers, si am refacut 8 pagini ~lol am trisat, pe majoitatea le-am redesenat punand foaia pe geam si rearanjandu-le intr-o ordine corecta :lol: -- si continuind popozitia> nu in sensul ala, ci in sens de "particip orice ar fi"> pe atunci nici n-aveam scanner si planuiam sa ma rog de profesoara de la informatica, poate ma lasa si pe mine sa le scanez acolo, nefiind pt scoala cine stie cum se uita la mine crucis haha)
Ca tot am prilejul, multumesc tuturor organizatorilor, tuturor celor care au votat si membrilor juriului, lui Bebe pt exemplarul gratuit,, auziti, gratuit :o... lui Shiva pt autograf (:D) si tuturor pt sfaturile care m-au facut sa imi corectez unele greseli. Nici nu stiam ca critica poate ajuta ata de mult..sunt mai atenta la panneling si nu mai am de gand sa scriu cu scris care mai are putin si are inima in loc de punctul de pe "i", fac liniile dintre panneluri mai groase, si ce sa mai zic... ^_^


_____
(adaugat mai tarziu ca vroiam sa postez asta ieri:)
@raluca-z
2. hm o idee buna, asta cu siteul separat..desi necesita o munca in plus, poate fi folosit pt toate editiile care urmeaza etc. Dar mi s-a parut destul de bine si asa cum a fost anul asta, pe anime-mania..cred ca nu era moment in care sa nu dau refresh la pagina aia..mangaul meu mai era si printre ultimele, pana ajungeau "comentatorii" la el, inima mea era stapunsa de sute de sageti cu veninul nerabdarii..
3. pai nu asa s-a organizat si de data asta concursul? la sfarsitul vacantei de vara/inceputul scolii? :-? Ciar a fost pozitionat bine, desi acum ma gandesc la oamenii care dau cine stie ce examen de admitere la nu stiu ce facultate (parca alea se dadeau la sfarsitul verii daca nu ma insel?) si nu pot sa participe.. (doar zic). Dar nici in timul verii parca nu merge, e prea departe de niji... (desi asta poate da timp oamenilor sa afle de concurs sa vada participantii etc). Ideea cu "nu in timpul testarilor de orice fel" e si ea inca una grozava.. B) banuiesc ca unii au niste tste asa grele ca nu se mai pot gandi la altceva.
"Personal mi-a placut cu toate surprizele bune si rele. Si mai vreau unul pana la vara. Doar asa, ca sa tinem lumea ocupata."
Meee toooo!! :twisted: desi inca habar n-am sa fac un manga ca lumea sau sa folosesc tonuri etc (nu ca ma cu ce sa exersez inca :lol) dar ma informez, si incerc sa invat.. :twisted again: Intrebarea e: oare pe atunci nu exista oameni care sa dea teste ceva? (ma refer la facultate, ca la liceu nu mi se pare asa greu sa treci de vreo teza, poate bacalaureatul, cum o fi nu stiu)
3.2 (ai pus de doua ori trei P) Anonimtul e bun, fara ura fata de userul Z pt ca te enerveaa pe tine pe cine stie ce forum, desi cred ca astia care sunt mai stiuti asa oricum vor fi recunoscuti ^^Cred ca a si zis cineva..poate Bebe? de lucrarea lui Shiva si a mea (a mea? o.O)
4. Premiile..cum am mai zis, mie nu-mi sunt neaparate.. (desi cred ca acum toata lumea o sa-mi zica "ce strica acolo o chestie in plus castigata?
Cred ca cel mai tare anul asta m-a adement locul trei lol pt ca avea mangaul la alegee :twisted once again: hahaha..si aproape imi implineam misiunea, ar fi trebuit sa angajez un asasin sa ma scape de concurenta, un sngur participant era de-ajuns...mwahahaha..dar cu nota aia nu m-as fi fericit prea tare sa fie ingamfata de mine printre participanti (plus ca nici u nu cred ca dadeam altcuiva premiile, obviously departe de noi, "the others", amatorii.. LOL
5. dap pt unii ar putea fi necesar..pentru mine insa, oricine ar fi fost juriul, cand vedeam acolo "membru din juriu", reactia mea era "gulp" si bataile inimii x2 :lol: Oricine ar fi fost. Desi trebuie sa recunosc ca juriul mi s-a parut als bine, adica nu din oamenii care vorbesc mereu cu prescurtari, fac mute fanfic-uri care nu prea au sens si nu au semne de punctuatie, si rezolva totul cu un "ok", "K', "nce" etc (=spammers, troli, ce vreti voi D)
6. me du not understandz this. p Adica, nu prea vad sensul (desi stiu ca exista asa ceva) a mai multe runde cand lucrare e aceeasi...pt ca si daca aleg dintre 20, si daca aleg dintre 3, tot "ala" e cel mai bun..bine, incep sa-mi dau seama: ii elimini mai intai p-aia mai..fara sanse de castig..ca sa iti fie cat mai usor s alegi din ca mai putini..makes sense..dar tot am impresia asta ca daca ar fi doar cu o singura runda, castigatorul ar putea chiar sa fie diferit atunci cand faci mai multe etape. ^^'

Oh nu, am facut-o din nou...am batut si campii, am mai batut inca o data campii,si am facut un post cat mine de mare...sa mai sterg din paragrafe?


NOW READ, EVERYONE!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic
raluca-z   Cum Ne Promovam Lucrarile   Dec 6 2010, 10:50 PM
NOTORIOUS   RE: Cum Ne Promovam Lucrarile   Dec 7 2010, 02:15 AM
Baka man   RE: Cum Ne Promovam Lucrarile   Dec 7 2010, 11:18 AM
raluca-z   RE: Cum Ne Promovam Lucrarile   Dec 7 2010, 08:07 PM
Botan   RE: Cum Ne Promovam Lucrarile   Dec 8 2010, 09:59 PM
NOTORIOUS   RE: Cum Ne Promovam Lucrarile   Dec 8 2010, 10:54 PM
Botan   RE: Cum Ne Promovam Lucrarile   Dec 8 2010, 11:38 PM


Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Anime in Romania
Muza-chan.net
Anime-Club Circle
Diclonius Subs


Termeni si conditii de utilizare
Hosting provided by Forbin

Lo-Fi Version Time is now: 10th June 2024 - 07:45 AM
| Home | Help | Search | Members | Calendar |