Memnoch:
Merci... :)
Luffy:
Supele instant de la Vifon (se gasesc in pungute mici de forma patrata) contin paste care se pot folosi pentru ramen.
TeriyakiTeriyaki ( η
§γηΌγ ) este o metoda de preparare folosita in bucataria japoneza in care carnea este marinata si apoi prajita intr-un sos (
tare ) facut din sos de soia, mirin si zahar. Se poate folosi peste ( ton, somon ), carne de pui, de porc sau sepie.
Cuvantul teriyaki este o compus din doua cuvinte:
teri ( luciu ) si
yaki ( a praji/a frige la gratar ). Carnea gatita cu acest sos capata un luciu deosebit, apetisant, datorita mirin-ului. Reteta este foarte gustoasa, simpla, usor de preparat si lasa in bucatarie un miros deosebit.
Teriyaki cu carne de puiIngrediente pentru 2 portii:6 ciocanele de pui
1/2 cana ( 125 ml ) sos de soia
1 lingura de zahar
2 linguri mirin ( de la firma Blue Dragon )
Mod de preparare:Se prepara mai intai sosul: se amesteca sosul de soia, mirin-ul si zaharul si se pune pe foc, amestecand pana cand se topeste zaharul. Se fierbe 2 minute, la foc mic, neacoperit, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se toarna sosul peste carnea de pui si se lasa la marinat minim 15 minute, in frigider.
Aceasta reteta se gateste traditional pe un gratar cu foc de lemne. Carnea de pui se unge cu sosul folosit pentru marinat si se frige pe ambele parti. Pentru a se patrunde cu cat mai mult sos, trebuie sa se intoarca bucatile de carne de mai multe ori si sa se unga de fiecare data cu sos.
Se poate folosi si o tigaie groasa. Carnea de pui se prajeste in putin ulei pana se rumeneste usor, pe ambele parti. Se toarna sosul deasupra si se prajeste aproximativ 10 de minute, la foc mic, cu tigaia acoperita. Dupa aceea se intorc bucatile de carne si se lasa inca 10 minute.
Se poate servi cu ghimbir ras, presarat deasupra.
click pentru foto