Anime-Club :: Reguli de conduita
Vizitator, bun venit pe Anime-Club 

 Meniu
 
 
 Chat


Coyotee: [23:59] cel mai probabil boti
spyderverr: [02:43] cauta lumea ceva prin post-urile vechi sau doar sta lumea online pe prima pagina? )
spyderverr: [02:42] Total online: 288
spyderverr: [02:42] cica:
dmf: [05:30] blast from the past
MC Hammer:
desu
Silver.C: [21:49] desu
Urfe: [11:59] Ziua buna
MC Hammer:
desu
Ranma-kun: [17:44] Desu
Arhiva 
 
 Reclama
 
 
Reguli de conduita
1. Anime-Club este deschis tuturor persoanelor, indiferent de naţionalitate, sex, religie, clasă socială etc. Totuşi, cunoaşterea foarte bună a limbii române scrise este recomandata.

Recomand, de asemenea, cunoaşterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a înţelege un text tehnic. Dacă nu cunoşti bine limba română, indiferent de motiv, dar totuşi intenţionezi să te integrezi în comunitatea Anime-Club, eşti rugat să precizezi aceasta cu prima ocazie sau să contactezi un administrator.

Exprimarea scrisă este, prin definiţie, mai complexă decât cea orală şi, prin urmare, încearcă să te faci înţeles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicată o exprimare cât mai apropiată de cea literară, în alte contexte mai relaxate se poate folosi şi un limbaj familiar însă în ambele cazuri este foarte important să fii înţeles cât mai uşor de către ceilalţi.


2. Pe lângă cunoaşterea limbii, este necesară cunoaşterea regulilor de bază ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limbă), după cum urmează:

- în cazul postărilor lungi, este foarte recomandat sa lasaţi spaţii între ideile diferite, pentru o mai mare lizibilitate.

- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este nerecomandata, cu excepţia cazurilor în care pot apărea confuzii;

- spaţiu se lasă după şi nu înainte de semnele de punctuaţie; semne de punctuaţie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare şi întrebare;

- nu se lasă spaţiu după prima paranteză, nici înaintea celei de-a doua; se lasă, în schimb, înaintea primei paranteze;

- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un număr mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun şi excepţii, important e ca excepţia să nu devină regulă;

- orice propoziţie începe cu literă mare, orice nume propriu începe cu literă mare;

- numărul punctelor de suspensie este trei, nu două şi nici mai mult de trei;

- scrierea cu diacritice este opţională dar recomandată;

- scrierea nejustificată cu majuscule, litere îngroşate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este nerecomandata.

În general, ţineţi cont de faptul că un post trebuie să poată fi citit rapid. Orice abatere de la regulile de mai sus îngreunează parcurgerea textului şi enervează inutil cititorul. Cine doreşte cu orice preţ să iasă în evidenţă, o poate face în alt mod, nu „chinuind” ceilalţi membri ai comunităţii.


3.Posturile trebuie să fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Exemple de argumente false, subiective:
- „am o placă de bază Gigabyte care merge perfect, deci toate plăcile de bază Gigabyte sunt bune şi le recomand”;
- „eu folosesc Windows pentru că îmi place, drept urmare recomand tuturor să folosească Windows”;
- „cineva care lucrează la o firmă mare de calculatoare mi-a spus că hard disk-urile Seagate sunt proaste, deci nu vă cumpăraţi Seagate!”.

Exemple de argumente reale, obiective:
- „am o experienţă vastă, trecându-mi prin mână multe modele de plăci Gigabyte şi foarte puţine au manifestat probleme”.
- „eu folosesc Windows pentru că îmi place dar totul depinde de gusturi şi nu pot să vă recomand nimic, totuşi aveţi în vedere faptul că Windows oferă uşurinţă în utilizare, o interfaţă atrăgătoare, compatibilitate foarte bună etc.”;
- „cineva care lucrează la o firmă mare de calculatoare şi în care am deplină încredere mi-a spus că hard disk-urile Seagate din modelul X au probleme de fiabilitate şi a concluzionat asta după sute de modele vândute, drept urmare nu vă recomand acest model”.

Trebuie acordată mare grijă discuţiilor contradictorii, gen Intel vs. AMD, NVIDIA vs. ATI, Dance vs. Rock unde subiectivitatea tinde să depăşească anumite limite.


4.Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat să urmezi etapele descrise în continuare:
- apelează la motorul de căutare Google, este foarte posibil să găseşti răspunsul mai repede decât te aşteptai;
- apelează la funcţia Search a forumului pentru că e posibil ca subiectul să mai fi fost discutat;
- dacă ai posibilitatea şi răbdarea necesară, citeşte mai multe discuţii legate (chiar şi vag) de subiectul pe care intenţionezi să-l deschizi; s-ar putea să găseşti răspunsul în altă discuţie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauţi şi care nu apare la căutare.


5.Dacă te-ai decis să deschizi un thread nou, ai grijă ca titlul său să fie scris citeţ şi să reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Aşadar, titlul „Întrebare despre ultimele episoade din Neon Genesis Evanghelion” este de preferat faţă de „Am o întrebare”.


6.Citeşte, dacă se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebări la care s-a răspuns în ce-a de-a şaptea pagină din cele 20 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.


7.Pentru ca ideea postului să fie mai clară, poţi apela la smilies, însă nu abuza de ei. Ca şi semnele de exclamare, folosirea lor repetată şi în număr mare deranjează.


8.Butonul Quote („citat”) ajută în momentul în care se doreşte citarea unui pasaj din alt post (propriu sau aparţinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar dacă acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.


9.Remarcile „paternale” sunt acele remarci făcute de către utilizatorii obişnuiţi care se erijează în „conducătorul absolut”, fără a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul că cei desemnaţi să facă ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare şi cu vechime.


10. Traducerea pentru "Buna!" in engleza este "Hi!" sau "Hello!" , in niciun caz nu "Hy".

Reguli de conduita

Nu trebuie să consideri aceste sugestii ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât nişte măsuri menite să creeze un forum de calitate.
Din păcate, experienţa a demonstrat că, dacă se porneşte de la premisa ca noul-venit să aibă drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scădere drastică de calitate, aceasta pe lângă necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se menţine ordinea. Din păcate nu prea avem cum să controlăm fiecare membru, topic si postare pentru ca încep imediat discuţiile despre "cenzură".
De aceea am dorit sa scriu sugestiile de mai sus care presupun, pentru membrii noi, un mic efort în primele zile de la înscriere, după care ar trebui să se obişnuiască. Sperăm ca acest efort să fie din plin meritat.

 UserCP

User: 
Parola: 

Inregistrare 
 
 Poll
Perioada preferata de animatie?
[ Rezultate ]
Trebuie sa te loghezi pentru a putea vota

Poll DB 
 
 Statistici
Total postari: 157829
Membri: 8074
Cel mai nou membru: kd9004
Max online: 4238 pe 21 Jan 2020, 02:13 PM
Useri online:

Total online: 269
Membri: 0
Membri anonimi: 0
Vizitatori: 269
 
 
Anime in Romania
Muza-chan.net
Anime-Club Circle
Diclonius Subs


Termeni si conditii de utilizare
Hosting provided by Forbin


Powered by Anime Power Engine v2.0.3
Copyright © 2024 Anime-Club Romania.