:) Poti fi oare obiectiv cand vine vorba de NGE? Melodia de la inceput cel putin ma infioara si acum de fiecare data cand o aud. Recunosc, filozofia din el n-am inteles-o poate asa cum ar fi trebuit. Poate nu eram pregatit s-o inteleg. Eram pe Cinemagia cand am auzit prima oara de Evangelion. Daca nu ma insel tu, Urfe, sau Sidonix mi-a spus ca pentru a putea afirma pe undeva ca sunt fan anime ar trebui sa vad NGE-ul (si mi se dadeau acolo cateva detalii despre istoria lui - detalii din care nu mai tin minte decat ca autorul citez partial din memorie "incerca sa-si pastreze starea de imaginatie la un nivel ridicat prin utilizarea drogurilor"). Dintre scriitorii de SF Philip K.Dick avea acelasi obicei (daca nu ma insel) si scrierile lui sunt mult prea "grele" pentru a fi intelese de oricine.
Revenind la NGE poate ar trebui sa-l mai vizionez de cateva ori. O poveste este/ramane interesanta atata timp cat la o noua vizionare inca reuseste sa te surprinda. Acelasi lucru mi s-a intamplat cu Matrix-ul (primul dintre ele). L-am vazut de peste 20-30 de ori si daca acum l-as vedea, chiar daca ii stiu pe de rost replicile probabil inca l-as degusta ca pe un desert excelent. Dar sa nu uit ca isteria Matrix-ului s-a sfarsit pentru mine la fel de brusc cu ideea transformarii in trilogie. Asteptam sa vad ce intorsaturi vor aduce scenaristii la poveste si... bineinteles am fost dezamagit. Daca partea a doua am vazut-o o data... nici pana in ziua de azi nu am vazut finalul.
Sper sa nu se intample la fel si cu NGE-ul. Da, exista o piata care este pregatita sa absoarba tot ce tine de aceasta idee. Dar este o piata care a crescut cu actiune, cu bani investiti pentru a aduce bani, cu idei "modelate" pentru mintea unui public ce plateste pentru a fi multumit. Ma ingrozeste ideea unui NGE facut in asa fel incat sa prinda cat mai mult din piata americana. Kilogramul de struguri din piata in acest caz ar avea mai multa dulceata si mai mult mister decat ar avea un film in care totul ar fi "clar" si "descalcit".
[Imi cer scuze e ora 1:00 si poate ar trebui sa dorm... mintea mea cred ca a luat-o pe alaturi rau de tot si maine nu vreau sa-mi para rau de ce am scris aici]
|