Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Heroic Age
Anime-Club Forum > Anime detaliat > Mecha
Pages: 1, 2
Scorpio
Ce vorbesti tu...tanti Nevil e bine venita....in sfarsit o femeie...ca de pustoaice plate ca scandura eram satul tongue.gif.....ar fi pacat sa moara asa repede....macar sa-l stranga pe Age putin la piept tongue.gif....sa vedem daca Fathers l-au invatat si ceva util tongue.gif

In rest.....la fel de jalnic anime-ul.....la fel de gundam
Muza chan
La ce se intampla acum, probabil ca Nevil va muri cu toata flota. Sunt sinucigasi... pacat, ca-mi placea de ea... tongue.gif

Mi-a placut mult o chestie... atacul lui Deianeira asupra tipului de la Silver Race. A fost deosebit. Se pare ca tine de proprietatea ei, de acea caracteristica care o face sa nu poata fi atinsa de un barbat. E clar ca a solicitat-o tare... dar ce sa zic.. n-o vedeam pana acum ce pe o arma. Asa finuta si cu asa voce...

Haideti sa speculam un pic. Heroic Tribe aveau o planeta? Si daca da, cum puteau trai pe o planeta daca sunt atat de mari si de puternici? Sau traiesc in forma in care traieste Age, si-si elibereaza puterile numai cand e nevoie. Dar mi s-ar parea aiurea....
Thor
Inca nu ma pot declara...esta clar ca traiau sub forma "umanoida" pe o planeta pe undeva...cel putin cei patru Nodos asa sunt afisati...pe o planeta...*(as specula eu, sub controlul Silver Tribe)...dar pana la urma nu cred ca are o prea mare importanta...Din punctul meu de vedere Nodos sunt niste arme*(nimic mai mult)...nu s-a intamplat nimic pana acum care sa imi contrazica ideea...

Edit: Acum, planeta pe care sunt afisati cei patru Nodos ar putea foarte bine fi in imaginatia lor, pentru ca este clar ca pot Comunica la nivel telepatic, si de aici pana la crearea unui spatiu atemporal nu mi se pare chiar asa de exagerat...Interesant, poate ca vom descoperi adevarul mai incolo.
Muza chan
Thor:
QUOTE
Din punctul meu de vedere Nodos sunt niste arme*(nimic mai mult)...nu s-a intamplat nimic pana acum care sa imi contrazica ideea...


E clar ca sunt o rasa foarte razboinica. E clar ca au capacitati diferite (o sa-i vedem si pe ceilalti curand ce pot...), dar nu cred ca sunt simple arme. Faptul ca Belcross face ce-i cere Age, arata clar o simbioza, si faptul ca cei doi au acelasi scop.
Thor
Am vazut pana acum 3 din 5 Nodos, si am fost uimit...In ceea ce priveste simbioza, tocmai acest lucru ma face sa alatur pe Age lui Belcross si sa spun ca sunt unul si acelasi lucru*(din putina mea experienta cu seriile de gen Mech, pot sa spun ca e un motiv des folosit, al simbiozei intre organic si mecanic...) si prin faptul ca Age traieste cat traieste *(nu stiu daca poporul Dianeirei traieste la fel de mult)...concluzie trasa din primele 2 episoade*(poate ma insel)... ajung la concluzia ca Age este un produs al Golden Tribe...o inventie genetica, deci o arma.
Faptul ca tu preferi sa ii vezi pe cei doi*(Age si Belcross) ca fiind 2 entitati diferite nu sustine neaparat ideea ca nu sunt simple arme.
Muza chan
Thor:
QUOTE
Faptul ca tu preferi sa ii vezi pe cei doi*(Age si Belcross) ca fiind 2 entitati diferite nu sustine neaparat ideea ca nu sunt simple arme


Asa e... nu am un argument solid impotriva lucrului astuia, doar presupuneri.
Interesanta ideea ta de a-i privi ca aceeasi entitate... numai ca eu nu reusesc sa-i vad in momentul asta decat separat. Se poate sa gresesc, vom vedea mai incolo, cred eu ca ni se va explica.

Filosofic vorbind, cand zici o arma... te referi la un device... si la o fiinta care o foloseste. Aici, e clar ca fiinta care conduce e Age, si el isi urmeaza scopul lui. Faptul ca Belcross asculta de el, mi se pare un lucru interesant. Pentru ca nu stim, in momentul asta scopul lui Belcross.

Pe de alta parte, nu putem numi gruparea Age/Belcross propriu zis mecha, pentru ca Belcross e o fiinta. Adica conceptul e dus si mai adanc decat in Escaflowne, unde Escaflowne devine legat cu Van, sau chiar de conceptul din Evangelion.


Thor
QUOTE(Muza chan @ Jun 1 2007, 05:28 PM)
Filosofic vorbind, cand zici o arma... te referi la un device... si la o fiinta care o foloseste. Aici, e clar ca fiinta care conduce e Age, si el isi urmeaza scopul lui. Faptul ca Belcross asculta de el, mi se pare un lucru interesant. Pentru ca nu stim, in momentul asta scopul lui Belcross.

*



Hmmm, o sa fac aici o analogie*(nu stiu cum o sa fie acceptata de multi, dar ii dau inainte): Age - Soldatul Universal(Van Damme). A fost creat cu scopul de arma, desi a pornit ca o fiinta umana.Scopul lui era acela de a asculta ordinele si de a juca rolul de arma pentru cel ce detinea controlul...Tu spui ca Age e fiinta care conduce. Eu vin si spun ca Age asculta comenzile "Parintilor"*(alias Fathers, zic eu Golden Tribe). Si tocmai acest lucru ma face sa ajung la concluzia ca Age este o arma. Acum, ca Age poate incerca acelasi lucru pe care l-a facut si nea Van Dammel, adica sa isi depaseasca umila conditie de pion, asta e cu totul alta treaba, si nu pot sa spun ca nu as fi incantat de o asemena desfasurare de evenimente. Deocamdata drumul e clar, cel putin din perspectiva lui Age: Parintii i-au spus ca sunt 5 Nodos, el va trebui sa se bata cu 4 si sa invinga... biggrin.gif

NELAMURIRI : Are cineva idee cine sunt tipele alea 2 care stau pe scaune intr-o camera goala si vorbesc despre desfasurarea evenimentelor?
Scorpio
Nodos nu avea nici o forma umana......Nodos este numele dat ultimilor 5 supravietuitori ai Heroic Tribe ..... nu vad unde e speculatia cand se explica asta printre primele episoade. Ei pot sta pe planete in formele lor originale f. usor....atat timp cat nu se iau la bataie.

Cat despre insemnatatea filozofica a notiuni de arma....nu e cea zisa de Muza.....din orice pct de vedere....arma este un obiect...o fiintza...un mijloc care face posibila ranirea sau omorarea unei alte entitati. Ca noi alaturam cuvantul unui obiect este pt ca majoriatea armelor sunt obiecte.....dar nu totalitatea lor.

Iar Age si Belcross trebuie priviti separata....pt ca sunt 2 entitati separate....Age e om deci Iron Tribe iar Blecross e Heroic Tribe.

Thor tu te referi la una dintre Nodos si imparateasa tribului ei?

Ah si eu aici am nelamurire....daca existau numai 4 triburi (ca acuma sunt numai 3) de ce aia mica si rea cand vb cu ceilalti Nodosi tot le zice ca daca fac asta tribul lor va scapa o_O .... pai sunt 3 triburi sau nu ... sa se decida odata.
Ranma-kun
Ever heard of google, sau wikipedia.
Aici gasiti povestea intreaga, explica toate controversele:
http://en.wikipedia.org/wiki/Heroic_Age_(anime)

Intr-un fel imi pare rau ca s-au terminat discutiile cu asta, it was getting funny laugh.gif
Muza chan
Ranma-kun: Discutii or sa mai fie, mai ales ca e OAV... icon_twisted.gif Au ramas in continuare nelamuriri... in wikipedia s-a scris doar despre ce s-a difuzat pana acum. Enjoy! tongue.gif

Scorpio:
QUOTE
Nodos nu avea nici o forma umana......Nodos este numele dat ultimilor 5 supravietuitori ai Heroic Tribe .....


Nodos sunt cei 5 (din diferite alte rase) alesi sa faca simbioza cu un Heroic Tribe. Age e un Nodos. Deci nu se refera la Heroic Tribe. Asta e greseala ta. tongue.gif

Greseala mea a fost mai sus, cand am zis: "Sau traiesc in forma in care traieste Age, si-si elibereaza puterile numai cand e nevoie". laugh.gif

Belcross fiind pedepsit, e sub comanda lui Age. El nu are putere de decizie, e redus la nivelul de sclav. Intrebarea mea e, dupa ce-si va indeplini muncile, Belcross va fi eliberat?

Eu nu cred ca sunt doar 4 rase, eu cred ca sunt mult mai multe. Doar 3 au raspuns chemarii Golden Tribe, atunci, la inceput. Iar a patra rasa este Iron Tribe, oamenii.

Hai sa ne uitam numai la cei 5 Nodos: Age nu stim exact din ce trib face parte (pare Iron, dar mi-a scapat daca s-a precizat vreodata asta), Yuti Ra e din Silver Tribe, dar ceilalti nu stim din ce fac parte. Mehitaka clar nu e Iron Tribe. Si ceilalti 2 par din triburi diferite de Iron si Silver. Sigur mai sunt si alte rase.
Scorpio
Belcross nu e nic iun sclav...si are putere de decizie din moment ce s-a activat atunci pe planeta chiar daca Age a zis " NU " . Iar Age e Iron Trbie si zice asta de vro 3 ori ... ca el e singurul supravietuitor de pe prima nava de expeditie interstelara a pamantenilor si a fost luat si crescut de Golden Tribe.

Cat despre ce e Nodos....mi-e lene sa mai derulez ep-urile sa vad daca ai sau nu dreptate...desi tind sa cred ca nu
Muza chan
Scorpio:
QUOTE
Cat despre ce e Nodos....mi-e lene sa mai derulez ep-urile sa vad daca ai sau nu dreptate...desi tind sa cred ca nu


Daca nu discuti serios n-are nici un sens... verifica si vezi daca am dreptate... laugh.gif Eu cred ca am..

Cat despre puterea de decizie al lui Belcross, vom vedea... laugh.gif Episodul 9 nu ne aduce lamuriri.
Trickster
Hmmhmmm, m-am mai uitat la un episod (in total 2) si mi-am zis ca amu pot formula o parere informata tongue.gif. Deci poruncile alea is gunoi. Nu pentru ca victimizeaza pe altii, ci pentru ca-s formulate aiurea. Dar foarte aiurea, unele nici macar nu-s porunci ci-s conditii la alte porunci... golden tribe-ul ala sa-si scoata metalele pretioase din cap ca numa superiori nu par. Whatever, eu nu pot trece peste incoerenta generala a serialului si sa ma agat de maruntisuri cum ar fi povesti individuale si interactiune intre personaje asa ca vi-l las voua. Tot incerc sa mi-i imaginez pe aia care au scris scenariul si nu-mi iese numai un grup de maimute care tasteaza la intamplare.

Ah, si sper pentru cei care se uita la el ca-i mai fain dupa episodul 2 happy.gif.
Miroku
da nu poti sa zici ca nu arata marfa tongue.gif
Trickster
Intr-adevar, nu pot tongue.gif.
Muza chan
Au aparut politicienii... neplacuti ca intotdeauna. Iron tribe nu e asa de luminos cum parea vazand pe cei de pe Argonaut. As putea spune chiar ca ei sunt exceptia. Rasa umana e privita foarte real.. cu lipsurile cunoscute. Stateam si radeam gandindu-ma cum ar putea sa-l faca ei pe Age sa faca ceva ce nu ar vrea sa faca. Se poarta cu el ca si cum le-ar apartine, e Nodoss-ul lor, atitudine specific umana, ca sa zic asa. Age o sa-si urmeze in continuare destinul cum vrea el si unde vrea el... nici macar nu poti sa-l tii intr-o nava tongue.gif nu stiu cum ai putea sa-l pui sa faca ceva ce nu ar vrea. Parerea mea e ca a plecat de pe Argonaut ca sa-si protejeze prietenii, pe Deianeira in primul rand. Imi place mult Age cand se joaca... dar probabil ca va face asta din ce in ce mai rar.

Interesanta rasa Silver Tribe. Se pare ca lipsa sentimentelor ii face atat de puternici. Deosebita "operatia" de renuntare la frica. O idee care nu e prea pe gustul meu, dar mi s-a parut interesanta. Eu am teoria ca tocmai sentimentele te fac cu adevarat puternic. Si tehnologia lor pare deosebita... interesanta si Yuti, imi place mai mult asta mica kawaii si rea de cand are si sentimente. Oare nu incalca regula ca nu se duce sa si le stearga?

Cat despre mult discutatele porunci, mi se pare ca le dati cam prea multa importanta. Parerea mea e ca le-au enuntat asa ca sa le iasa 12... tongue.gif asta mi se pare o greseala... in rest chiar nu inteleg ce va supara atat de mult.

Episodul 12
De remarcat prostia si incompetenta oamenilor... mai ca incep sa tin cu Silver Tribe. Macar astia sunt rationali. laugh.gif
Sidonix
ce pot spune pina acum... HA este dinamic, story fluent... so it ain't bad smile.gif ... It's worth watching it ... o sa revin la sf cu o concluzie...
Muza chan
Episodul 13
Puterea lui Lekti e interesanta. Mai ales din punct de vedere filosofic. Jocul cu timpul mi-a placut intotdeauna, sunt pasionata de SF. Mi-a placut modul in care selecta momentele de atac. M-am gandit inaintea ei la momentul cand Bellcros se prabuseste spre Jupiter...

Later Edit:
A aparut Original Soundtrack Album I - Star Way. Enjoy! smile.gif
http://nipponsei.minglong.org/tracker/

Incantatoare muzica lui Naoki Sato, se simte stilul lui, mai ales in Senkou. Una din temele de lupta. Foarte dulce Age no Hibi. Si o melodie mai grea, in stilul muzicii electronice japoneze din anii 80: Gin no Shuzoku.


Episodul 15:

In afara de desfasurarile de nave care-mi plac tare, in stil Star Wars (dar ce sa facem.. e un clasic tongue.gif ), mi-au placut noile implicatii filosofice. Faptul ca Deianeira conteaza asa de mult. Pentru ca tot se discuta mai sus la relativ la cine ia deciziile, uite ca au gasit o idee interesanta, starea de mental chaos in care pot intra Nodoss. Age zicea ca statea in intuneric, deciziile le lua Bellcross, care se trasformase si arata infiorator. Nici nu vreau sa ma gandesc ca inseamna toti 4 intrati in acea stare. Surprinzator ce a zis Yuti Ra, eu nu cred ca poate sa indeplineasca acel lucru, sau cine stie.. puterile ei inca nu au fost dezvaluite...
Ma intereseaza contractele celor 4.. oare cand vom afla despre ce vorba? Par destul de diferite de cel cu Iron Tribe.


Pe de alta parte, scena de final a fost asa de romantica, Age a adormit ca un ingeras... kawaii...
Ranma-kun
Episodul 15 mi-a placut foarte mult, dramatismul din serie s-a dezvoltat puternic.
Imi pare insa rau ca nu au pus accent mai mult pe luptele dintre nave, chiar as vrea sa insiste mai mult pe tema aceasta, ceva in stilul Sekai no Senki.
La o adica, acest anime nu stiu ce vrea sa fie. Mecha clasic nu e, nici nu stiu daca-l putem numi mecha pentru ca Heroic Tribe nu sunt roboti. Singurele mecha-uri sunt cele ale Junos Knights, si apar foarte rar in actiune.
Din pacate se pare ca actiunea evolueaza rapid, si cred ca se va termina pe la episodul 26.
Muza chan
Pe AniDB am vazut programarea pentru 24 de episoade, dar n-am gasit nicaieri un anunt clar cate vor fi. Dar dupa cum se grabesc, s-ar putea sa fie o serie normala.

Asa e... nu prea e mecha. E mai mult space opera, in genul celor din anii 70-80, poate si aceea imi place mie asa de mult. Un space opera cu personaje de tip anime. Parerea mea e ca realizatorii au avut curaj sa combine asa ceva, adica la un space opera sa adauge niste fiinte cu puteri aproape nelimitate. E destul de greu de combinat asa ceva si sa mai iasa si ceva care sa placa. Dar prin puterile Nodoss destul de diferite, au reusit ceva placut. Pana la urma cel mai banal e totusi Bellcross, pentru ca e forta bruta.

Ce mai e interesant e ca Silvet Tribe nu sunt neaparat rai, asa cum Iron Tribe nu sunt neaparat buni. Mie mi-au placut Silvet Tribe, prin hotararile pe care le-au luat, adica Peato Ou a luat decizii bune.
axi
24 episoade. sigur.
filosofic ... blah ... cuvinte mari: problema s-ar pune asa: Deianeira, o fiinta aflata la un nivel spiritual f apropiat golden tribe (numai golden tribe puteau sa ii opreasca pe heroic tribe din haosul mental) e singura ce poate salva o rasa umana a carei singur lucru bun sunt sentimentele ... caci cele 12 porunci ... nu fac o publicitate prea buna rasei umane.
bronze tribe sunt aproape inexistenti in desfasurarea povestii, iar silver tribe sunt cei care isi neaga sentimentele, desi le au. probabil ar fi o logica de tipul ratiunii pure ... logicii pure, ca sa nu ne gandim neaparat la kant smile.gif ... dar care totusi nu fctioneaza.

si daca ar conta si parerea mea, acest topic anime nu are ce cauta la sectiunea asta. am ras destul cand l-am vazut aici, ca sa mai comentez aici. dar teoretic, tinand cont de intrepatrunderea genurilor, e normal ca sa ai dubii, insa se tine seama de cele mai multe ori de genul predominant ... iar ala nu e in nici un caz mecha. ca altfel astept sa vad si cowboy bebop la mecha curand tongue.gif
Muza chan
axi:
Depinde ce intelegi prin filosofie. Nu am zis ca au setat un sistem filosofic... tongue.gif dar, lumea asa cum ne-o prezinta, te pune se meditezi. Nu e un anime in care se bat niste civilizatii intre ele... e un pic mai mult. Pana unde or sa mearga si daca pana la urma or sa ma multumeasca, vom vedea mai incolo. Deocamdata are potential.

Rasa umana (Iron Tribe) pana la urma este prezentata asa cum o stim, nu vad lucruri schimbate, cu bune si rele. Ce mi pe pare credibil, de exemplu, e modul specific uman in care-l trateaza pe Age. E sclav si e tratat ca atare. (exceptie fac oamenii de pe Argonaut, dar aici e influenta lui Deianeira, si Nirval). Ar fi putut schimba niste lucruri, care sa particularizeze Iron Tribe, daca tot i-au dat o denumire noua, de rasa umana, asa cum o stim, dar n-au facut-o. Singura idee e Deianeira, despre care nu ne-au spus mare lucru, de ce are ea puterile pe care le are, de exemplu. E cumva puritatea intruchipata, o fiinta care tinde spre ideal.

Cat despre Silver Tribe, renuntarea la sentimente pare ceva ce tine mai mult de obicei sau traditie sau de dorinta fiecaruia, nici asta nu e clar, sunt presupuneri. Nu e ceva ce face parte din ei, din moment ce de felul lor au sentimente, dar au nevoie de ajutorul unei alte fiinte (cu o anumita pregatire sau cu anumite capacitati... nu mi-am dat inca seama care e treaba...), ca sa renunte la ele. Asta nu pare insa a fi o regula, in ce o priveste pe Yuti Ra, e clar ca are sentimente pentru Karukinos, totusi si le pastreaza. Iar la Peato Ou nu pare sa fi reusit in totalitate sa scape de ele. Dar se poate ca sa fie un caz deosebit, deoarece era vorba de atacul lui Deianeira. Oricum, imi palce sa-l vad speriat si cu mainile tremurand. Deci, intr-un fel, Silver Tribe se vor fiinte pur rationale si reci, dar nu sunt de fapt asa.
axi
nu ma pot abtine sa nu zic asta: nu ti-a zis nimeni pana acum ca gandesti prea mult? tongue.gif


later edit: cantitatea nu este egala cu calitatea ... mai ales la nivel de mici rautati tongue.gif

later edit of the later edit tongue.gif ofc i can ... life it's a bet after all tongue.gif



very late edit.

mult de tot mi-a placut faza din eps 15:
in care argonaut este distrusa si apoi protejata tongue.gif



meh, in the end, asta nu e un anime care sa aiba la baza o filosofie, e ceva de actiune. poveste simpla, scenariu un pic sf, dar nu f original, eroul imbatabil ... bla bla bla ... prevad si happy endingul de rigoare.
intr-adevar sunt multe elemente care duc la mitologia greaca, mai exact la mitul lui hercule, care ii apara pe oameni in fata zeilor. daca incepi sa cauti asemanari, gasesti f multe aici, plecand de la bellcross care are ca principala putere, forta bruta, pana la cele 12 porunci si contractul care il lega pe Age de rasa umana. dar in the end ... e doar un background ptr o poveste. implicatiile filosofice sunt nule.

PS. nu am nevoie de raspunsuri de la tine tongue.gif
Muza chan
De ce denumirea de Heroic Age?

Autorii s-au inspirat un pic din mitologia greaca. De fapt, pe langa denumiri, au luat si unele concepte. In ce priveste numele, cel mai interesant ar fi Argonaut, nava lui Deianeira. Au ales denumirea asta pentru ca, ca si argonautii din miturile grecesti, cei de aceasta nava au plecat in cautarea a ceva, a salvatorului omenirii, a celui de-al 5-lea Nodos. E o calatorie initiatica, pe care numai Deianeira putea s-o duca la bun sfarsit, pentru ca numai ea avea puterea sa-l gaseasca. Ca si Lana de aur, Age era ascuns celorlalti, numai cel desemnat sa-l gasesca il va gasi. Pe de alta parte, in mitologia greaca, Deianeira a fost sotia lui Hercule. In anime exista clar o legatura intre ea si Age, Age fiind singurul baiat care o poate atinge.

Numele lui Iolaus, se pare ca nu a fost ales intamplator. In mitologia greaca, din cate imi mai amintesc acum, el il ajuta pe Hercule la indeplinirea unora dintre munci. Deci Iolaus il va ajuta pe Age, atunci cand va avea nevoie.

Cum s-a mai spus si mai sus, contractele celor 5 Nodos, care contin cate o serie de munci (12 pentru al 5-lea... nu stim cate au ceilalti) sunt inspirate din muncile lui Hercule. Sa nu uitam ca mai exista si cele 6 munci ale lui Tezeu, si ele fiind izvor de inspiratie.

Heroic Tribe sunt cumva inspirati din Titani. Pentru ca au puteri foarte mari si sunt foarte distructivi. Si ca si Titanii, Heroic Tribe au fost pedepsiti pentru distrugerile facute, de cineva mult mai puternic ca ei. Aici, Golden Tribe au cumva puterea lui Zeus.

Episodul 16:
Nu aduce multe lucruri noi... mi-a placut decizia lui Deianeira relativ la Mehitaka ... fata asta chiar stie ce face... si m-a convins ca vom afla totul despre contracte. Cat despre lipsa sentimentelor la Silver Tribe, se pare ca e cu doua taisuri. Au ajuns sa nu inteleaga lucruri simple, cum ar fi importanta planetei natale pentru Iron Tribe.

Later Edit:
Episodul 17
Dilema clarificata tongue.gif Mehitaka nu e Iron Tribe.... e clar ca presupunerea mea ca mai exista si alte rase e corecta. tongue.gif
O sa vedem in sfarsit ce poate aia mica si rea... vai cat e kawaii e asa rea!


axi:
QUOTE
intr-adevar sunt multe elemente care duc la mitologia greaca, mai exact la mitul lui hercule, care ii apara pe oameni in fata zeilor.


O sa-ti dau totusi un raspuns.... laugh.gif
Aici nu e valabil acest lucru, iar incepi sa pornesti de la ideea ca tot ce spun eu e incorect. tongue.gif Golden Tribe au rolul lui Zeus. Bellcross il poate reprezenta pe Hercule, dar numai intr-un anumit context. El indeplineste cele 12 porunci, ca pedeapsa data de la Zei. Cat despre faptul ca i-ar apara pe oameni in fata zeilor, e gresit... Iron Tribe se lupta cu Silver Tribe.... care nu au legatura cu zeii.

Cat despre filosofie... poate ca e doar firea mea careia ii place sa gaseasca lucruri ascunse.... smile.gif sau poate e si pentru alti.... cine stie... tongue.gif
axi
QUOTE
Dilema clarificata tongue.gif Mehitaka nu e Iron Tribe.... e clar ca presupunerea mea ca mai exista si alte rase e corecta


cine ar fi crezut vreo-data ca mehitaka e iron tribe, a.k.a om? nu vad nici o dilema aici, doar o presupunere corecta, logica si normala, care intamplator ... pur intamplator, a fost confirmata de "clarificarea unei dileme" care ar fi trebuit sa nu apara.

idea "ca i-ar apara pe oameni impotriva zeilor" ... meant to be: fiinte superioare, forte superioare ... whatever ... Nodos si silver tribe etc.
ptr ca nici in mitologia greaca oamenii nu se lupta direct cu zeii. ideea de aparare se refera mai mult, nu la zei, ci la creatiile acestora, iar pana la urma "setting up the place" a fost apanajul golden tribe inainte de a se retrage.
cat despre filosofie, poate ca e doar firea mea careia ii place sa sacaie "profesorii ce gasesc mereu completari si comentarii de facut" tongue.gif ... cine stie
Muza chan
axi:
"Dilema" tongue.gif se referea la o discutie mai veche... ai fi vazut daca ai fi avut curiozitatea sa citesti restul topicului... Dar se pare ce "elevii" nu citesc, sunt doar rautaciosi. tongue.gif Si nu stiu de ce te cobori la nivelul de "elev", parca erai sempai. tongue.gif Nu eu te-am coborat... tongue.gif Era pusa intrebarea daca cei 5 Nodoss fac parte din triburile cunoscute: Iron Tribe si Silver Tribe (dat fiind ca unii dintre ei e clar din ce trib fac parte), sau mai exista si alte triburi in univers in afara celor enumerate. Inca nu stim clar din ce trib face parte Karukinos laugh.gif, asta ca sa te sacai eu un pic acum.... wink.gif

Cat despre explicatia relativ la "ca i-ar apara pe oameni impotriva zeilor"... era clar ca poti s-o intorci oricum vrei... tongue.gif

Later Edit:
Am ajuns la episodul 19.

Am aflat cele 5 munci ale lui Lekti. Sunt simple si clare, ea are mai mult un rol de back-up pentru ceilalti Nodos.

Pe de alta parte, Rome Ro a mai pus si el niste reguli in contractele unora dintre Nodos care lucreaza pentru Silver Tribe, complicand lucrurile. Lui Karukinos i-a promis ca-l va elibera din sclavie cand Silver Tribe vor obtine puterile lui Golden Tribe. Lui Yuti i-a pus in contract urmatoarea regula: daca altcineva decat Silver Tribe va obtine puterile lui Golden Tribe, va trebui sa-i distruga, chiar daca asta inseamna sacrificiul ei.

Golden Tribe, care sunt o civilizatie avansata, si care mai au si darul de a vedea viitorul, doreste de fapt evolutia celorlalte civilizatii. Prin trasarea acestor contracte, ei obliga practic cele 2 civilizatii sa sa evolueze. Scopul este obtinerea puterii lui Golden Tribe, dar asta mi se pare un ideal, este ceva ce nu se poate defini decat prin ideea de evolutie. Practic acea civilizatie care va obtine puterea lui Golden Tribe va conduce galaxia. Dar nu o va conduce in sensul ca-i va distruge pe ceilalti, ci in sensul ca va gasi o metoda de coexistenta. Interesat, pentru ca in acest moment, cele 2 civilizatii nu pot coexista si incearca sa se distruga una pe cealalta. Doua civilizatii care au alta scara de valori, gandesc diferit si pretuiesc lucruri diferite. Iron Tribe care ar face orice pentru a-si apara planeta natala. Silver Tribe nu sunt legati de asa ceva. Yuti Ra va distruge, la nevoie, planeta natala impreuna cu Iron Tribe.

De ce Iron Tribe are un singur Nodos, de ce Silver are atat de multi si de diferiti, probabil ca vom intelege pe parcurs. Ideea e ca Golden Tribe au vazut si au reusit sa traseze linia de evolutie. Pentru ca evolutia unei civilizatii depinde de fapt de putine lucruri, depinde de persoane in puncte cheie care sa ai deciziile care trebuie in momentul in care trebuie.

Si evolutia chiar se vede. Iron Tribe au invatat din episodul in care au distrus cresa si nu au mai repetat greseala si pe cealalta planeta.

O sa vreau sa vad cum se scrie istoria.... smile.gif Sa vedem daca sunt in stare sa faca asta.
c@lin
Am terminat si eu de vazut ce a aparut pana acum.
Prima impresie pe care am avut-o si care s-a mentinut pe parcursul seriei .. "trully epic". Recunosc faptul ca nu am mai visionat animeuri de acest gen (dar am vazut seriale de la Star Trek la Babylon 5 si Battlestar Galactica) asa ca unii dintre voi se vor amuza de comentariile mele.
The visual component is breath-taking.

Ma asteptam ca povestea sa infloreasca foarte mult direct proportional cu numarul episoadelor, dar vad ca se merge pe aceeasi idee. Se observa o incercare de a dramatiza trairile Nodos-ilor , partial reusita prin introducerea "poruncilor" cum le-ati tradus voi.
Cred ca Iolaus il va salva pe Age in viitorul apropiat (ni s-au dat destule indicii pana acum).
Sunt tare curios cum va evolua personajul Yuti Ra, ale carei porunci intra in conflict cu telurile lui Age ( e interesant ca Age priveste "poruncile" ca pe niste indicatii ce se vor adeveri in mod pasiv atata timp cat el o va urma pe Deianeira ).
Despre munci in sine tin sa clarific ca The Golden Tribe au specificat doar numarul lor, acestea fiind create de catre Purome si Rome Ro pentru cei 4 Nodosi care erau initial in componenta Silver Tribe-ului ( 3 dintre ei inca mai sunt ).

L.E. : Melodia de la inceput este absolut excelenta si captureaza perfect feeling-ul acestui anime. Se observa de la inceput tendinta creatorilor de a crea un univers epic, cu batalii si poveste pe masura. Nu degeaba se cheama "Heroic Age".
Muza chan
QUOTE
Despre munci in sine tin sa clarific ca The Golden Tribe au specificat doar numarul lor, acestea fiind create de catre Purome si Rome Ro pentru cei 4 Nodosi care erau initial in componenta Silver Tribe-ului ( 3 dintre ei inca mai sunt ).


Asa e... greseala mea.

Later Edit:
Am ajuns la 21 si lucrurile au devenit si mai frumoase. Incepe sa se vada importanta lui Deianeira, faptul ca e un adevarat lider.

Un lucru mi-a placut mult, faptul ca Iolaus a putut s-o atinga pe Deianeira. Baiatul asta imi place acum si mai mult. Se vedea cat e de treaba e si din modul in care il trateaza pe Age.

Imi plac puterile spirituale ale lui Silver Tribe, modul in care materializeaza (sau teleporteaza obiecte tongue.gif ), proiectiile spirituale.

Puterea lui Yuti e interesanta, dragut de jucat putin cu conceptul da gaura neagra. S-a vazut insa ca Age are puterea de a neutraliza asa ceva, interesant ca au pus cu mult timp inainte exlicatia. Cu toate astea nu mi-a trecut prin minte ca asta ar fi puterea lui Cerberus. Totusi, cred ca Belcross e cel mai puternic. Mi-a placut de Mehitaka si de cat de hotarat a devenit. Daca vreunul dintre ei intra in mental haos va fi interesant de vazut ce se va intampla.
Ranma-kun
Am vazut si eu episodul 21.

Acuma chiar incep sa se lege toate firele povestii din episoadele anterioare. Deja se intelege destul de bine ce a fost cu poruncile acelea de a cuceri planetele triburilor Bronze si Silver.
Nu cred ca Belcross e cel mai puternic Nodos. In general el o cam incurca in lupta cu Cerberos, si este salvat intr-una de Mehitaca. Si nu a reusit sa-i neutralizeze toate puterile lui Cerberos, numai vartejul, nu si gaura neagra, de unde e salvat de Mehitaka.

E pacat ca se va termina peste 3 episoade, merita cel putin 50+ episoade, insa deja e cam evident sfarsitul, nu vad cum l-ar mai putea continua pe viitor.
Muza chan
Inca cineva interesat... credeam ca ma uit numai eu... smile.gif


Ce se intampla acolo tine de proprietatile gaurilor negre, trebuie sa mai recitesc un pic ca am cam uitat. Ma mananca nenea Hawking daca spun aberatii. tongue.gif
Eu cred ca vartejurile si gaura neagra sunt acelasi lucru, vartejul e manifestarea gaurii negre care absoarbe tot. Belcross, cu proprietatea lui de a fi o singularitate in timp (asa cum s-a vazut in momentul in care Lekti nu gasea un moment in care sa poata sa-l atace si sa schimbe cursul evenimentelor), opreste gaura neagra care are proprietatea ca in interiorul ei nu exista timp.

Cerberus e foarte rapid si incepe sa-l ia prin surprindere pe Belcross, de aceea Mehitaka il tot trage pe Bellcross de acolo. Mehitaka e cel mai rapid dintre cei 3 si Belcross am impresia ca a cam obosit. Proprietatea lui de a absorbi energie de la adversar si de a o trimite inapoi sub forma descarcarilor albastre, nu-l ajuta in lupta cu Cerberus, care inghite tot. Uite ca acum nu-mi amintesc sa fi vazut daca a dat sau nu acele lovituri.
Ranma-kun
Ai avut dreptate, Bellcros chiar poate sa anuleze puterile lui Cherberos, well era cam normal tinand cont ca e personajul principal, si ca tre sa fie cel mai tare. Insa poate era mai interesant daca ramanea underdog, si totusi reusea sa invinga.

Is curios cum va fi in continuare, daca vor reusi sa gaseasca planeta Golden Tribe-ului, si ce de fapt e puterea lor: sa creeze lumi, sau starway-uri, sau poate ceva mai filozofic.

Totusi, nu stiu cum vor termina acuma anime-ul, pentru ca au deschis un fir nou in poveste, si mai au doar 2 episoade ramase, poate totusi o sa vedem un sezon 2.
Muza chan
Frumoasa faza cu cei 4 Nodoss din episodul 23, atunci cand au fost prinsi in acel spatiu creat de Cerberus, una dintre cele mai frumoase si mai profunde din anime, dupa parerea mea. Aterizarea lui Age, optimismul lui, modul lui specific de a vorbi. Si imi plac imaginile cu galaxia si plutirea lui Deianeira.


Later Edit:
A aparut si partea a doua a OST-ului... se poate descarca de aici:
http://nipponsei.minglong.org/tracker/

Se remarca 3 melodii: Aratanaru Tabidachi, Kikan si Yuuki. smile.gif

Am fost incantata de sfarsit, una dintre cele mai bune serii din ultima vreme, cel putin din punctul meu de vedere. S-a dovedit a fi o adevarata space opera, gandire indrazneata, la scara larga, idei originale, frumos incheiata. smile.gif

Acum astept figurinele! smile.gif
kun san
Intr-adevar, si eu am fost entuziasmat de final. smile.gif

Am aflat de pe wiki ca exista si o manga, cu aceeasi poveste spusa din punctul de vedere al lui Iolaus.

Buna ideea cu figurinele. I'm thinking... Yuti Ra... by Bome rolleyes.gif
Muza chan
Nu stiam de manga... smile.gif

Yuti Ra facuta de BOME! Mniammm.... un pic mai inalta.... ca si KOSMOS! smile.gif (Kawaii rau cand plangea...) Daca-i vede parul poate nu rezista tentatiei! smile.gif

Eu ma gandeam ca probabil cei de la Kaiyodo ii vor face pe cei 5. Ca au serii de mecha.
Sidonix
mda... pot spune in final, da pt ca incredibil pt ultima perioada a animatiei nipone are final si chiar excelent, ca este o serie aproape de superlativ... idee, story-board, regie, animatie etc... deci inca se mai poate gasi originalitate in animatia nipona si in sec 21... unbelievable isn't it !? smile.gif
zeri
Probabil are de a face ceva si faptul ca nu e facut dupa un manga. Cam toate seriile care au la baza o carte, nuvela, scenariu propriu-zis, etc. sunt mult superioare restului.

Heroic Age chiar este o serie foarte buna care se pare ca e apreciata si de cei care nu sunt fani SF. Eu as fi vrut sa detalieze mai mult luptele in spatiu, sa aflam si noi de unde au printesa si ceilalti puterile lor speciale si poate mai multa informatie despre speciile celalte care apar pe parcursul povestii.

Au fost momente cand am crezut ca o sa vad un alt Banner/Crest of the Stars, dar nu a fost sa fie. Oricum mi-a placut si asa foarte mult.
mangadela
Sunt de acceasi parere cu zeri , chiar aveam nevoie de mai multe detalii, dar heyy!! este vb de un mister aici. tongue.gif
Am urmarit si eu aceasta serie, minunata, ea detine exact ceeea ce doresc sa vad la un anime (sf): poveste buna, grafica buna, actiunea imapartita in mod egal, mesaje pe masura (ex: diferenta dintre aparare si genocid , incredere etc.) si o coloana sonora reusita.
,,Jocul de imagini" este impresionant, reuseste sa nu te plictiseasca, in pofida luptelor interminabile intre nodosi ( laugh.gif ). Montajul a fost cel care a ridicat considerabil calitatea acestui anime.
Sa nu va mai spun ca finalul m-a socat, imi spuneam - ,,sigur Age revine si ramane cu Dianeira bla bla", dar na fost sa fie asa - a lasat totusi un final relativ - ne-a lasat sa-l interpretam si asta mi se pare un lucru extraordinar si original. Trebuie sa recunosc : Am plans........ smile.gif poate din cauza melodiei finale (T Urakabe)
Un lucru tin sa mentionez, ador animeurile in care povestea este relatata ,sa zicem ex: dupa 4 ani, astfel observi cum sau maturizat personajele , este palpitant!!!!!
Heroic Age poate fi un adevarat proiect de viitor, modul de viata, design-ul coplesitorsitor .........
jaa
SOG
L-am vazut si eu si nu pot sa zic k mi sa parut extraordinar.... Sunt un mare fan mecha dar Heroic Age nu mia atins o "coarda sensibila" k sa zic asa. Mi sa parut un anime destul de simplist, atat din punct de vedere al story-ului cat si din punct de vedere al desfasurarii actiunii. personajele mi se par destul de fade si nu pre imi inspira nimic. Parerea mea e k Heroic Age este un anime bunicel care merita vazut doar daca nu ai altceva mai bun de vizionat.
Holyatheist
Acu' am gatat ultimul episod ... fascinant. Foarte buna seria, de remarcat coloana sonora deosebita,nici animatia si story'ul nu sunt mai prejos.

La mai multe serii de genul. tongue.gif
Baka man
Ma pot incadra de asemenea in grupul celor carora le-a placut seria laugh.gif

A fost un anime care m-a luat prin surprindere, cum am patit si cu Peacemaker Kurogane. M-am apucat de Heroic Age crezand ca o sa ma uit la un mecha normal, numai bun de omorat timpul, si am sfarsit prin a ramane captivat de monitor pana la sfarsitul episod.

Povestea a avut o premiza interesanta, chiar daca actiunea s-a desfasurat pe principiul "el e cel mai puternic si rupe tot fara mari probleme". Au fost in schimb interesante personajele. Te atasai de ele, mai ales de Age care a fost tare simpatic la inceput, cand era cam salbatic.

Eu as zice ca e o serie de recomandat si altora, mai ales daca sunt fani Mecha
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.