Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ultima Carte Citita
Anime-Club Forum > Non-Anime > Carti
Pages: 1, 2, 3
Aylin
Am ramas surprinsa cand am vazut ca nu avem un astfel de topic xD

Tocmai am terminat de citit Umbra Vantului in italiana, un roman scris de un autor spaniol Carlos Louis Zafon. E un roman mystery, mi s-a parut foarte bun. Este primul de acest gen citit de mine, so I really liked it <3 Imbina mai multe genuri, are povesti de dragoste imposibile, pasionale, prietenii foarte stranse si care te impresioneaza, si un secret macabru ingropat intr-o vila imensa.
Povestea la inceput e foarte incurcata, cititorul descopera mai multe lucruri despre trecutul personajelor abia pe la sfarsitul cartii cand totul devine foarte interesant, nu mai poti lasa cartea din mana. At least, asa mi s-a intamplat mie.
It was a really good book <3
Garden Girl
Okay, am terminat Sarutul dinaintea mortii, al lui Ira Levin. Am avut de multa vreme cartea, de vreun an si ceva, de la colectia Cotidianul. Am inceput-o inainte de bac si am terminat-o acum 3 saptamani. Mi-a luat atata timp pentru ca nu reuseam niciodata sa trec de inceput, care-mi parea awfully boring si mereu reveneam asupra unor chestii, pentru a le intelege. Dar odata ce-am intrat "in branza", am citit-o pe nerasuflate. Nu mi-a venit sa cred in momentul in care mi-am dat seama ca citisem 3 sferturi de carte fara sa fie prezentata identitatea "tipului blond cu ochi albastrii". Imi picase fata cand am observat ca erau prezentate toate numele si datele personajelor, mai putin ale "lui".
No moar spoilers, mi-e lene s-o povestesc, pentru ca e prea stufoasa ca si actiune. O recomand though.
Teh
Ei bine, ultima carte pe care am citit-o complet este '' Decepţii '' de Judith Michael. Momentan citesc o altă carte, însă sunt doar pe la jumătatea acesteia.
'Decepiţii'' a fost o carte destul de interesantă. Mie mi-a plăcut, deşi pe la început, ca să fiu sinceră, mă plictisea şi nu reuşea să mă captiveze cine ştie ce. Descrierea mi se părea neinteresantă şi personajele cam monotone, sau '' prea perfecte ''. În fine, am zis totuşi să o citesc pentru că atunci chiar nu aveam ce să fac altceva. Şi mă bucur că am făcut-o, căci a devenit din ce în ce mai interesantă. A reuşit într-un final să îmi capteze atenţia, chiar şi cu acea descriere .
Genurile îmbinate sunt simple, dragoste, " părţi din viaţa de zi cu zi " , familie, moarte etc. Este faină, având în vedere că se petrece în două medii complet diferite, şi totuşi " identice " [ datorită gemenelor ] . Era uneori confuz şi mă pierdeam în personaje. Două ţări diferite, două persoane diferite şi totuşi parcă un singur suflet, ca în final una dintre acestea două să dispară.
Chiar nu îmi puteam crede ochilor când citeam :]]. A fost o carte bună, mi-a plăcut ^^ .
Trix
Heh, nu stiam de topicul asta.

Ia sa vedem... ultima carte citita a fost "Amintirea Pamantului" de Orson Scott Card. SF. Oamenii de pe planeta Harmony isi traiesc viata, fiind in secret condusi de un super calculator care dupa milioane si milioane de ani incepe sa cedeze. Si el are nevoie de ajutor pentru a putea sa-si continue treaba de a apara oamenii. Ma opresc aici cu detalierea povestii.

Mi-a placut modul in care a fost imbinat miticul/religia oamenilor cu realitatea unei masini care ii controleaza la un anumit nivel. Mi-au placut personajele si modul lor de interactionare ca de altfel si rationamentul lor in explicarea unei lumi care subit nu mai ceea ce pare. Sfarsitul a fost putin cam brusc, chiar daca povestea continua in volumul 2.
Garden Girl
"La petite Fadette" de Georges Sand
Ma asteptam la ceva rigid, bazat mai mult pe istorie, dar povestea e super interesanta iar personajele sunt conturate mai mult intr-o lumina pozitiva.. Cel mai mult mi-a placut ca Francoise e vazuta drept intruchiparea perfectiunii interioare (lol), cu toate ca in exterior era descrisa ca fiind ca o boschetara (not for long though).
Moonsparkle
Elfsorrow de James Barclay. Cred ca e un fantasy destul de obscur, dar mie mi-a placut. E clasic si are niste personaje lovely si bine facute; AND a talking dragon. I love Sha-kaan biggrin.gif si sablonul dragonilor inteligenti in general. Cartea face parte dintr-o trilogie, fiind prima bucata, dar pentru doritori mai este inca o trilogie cu aceleasi personaje (give or take a few) situata ca poveste inainte de trilogia asta. oh and a nice treat: the author is not afraid of killing characters biggrin.gif

^ La Petite Fadette am citit si eu, dar sincer mi s-a parut cam simpluta (I actually thought it was a children story at first), desi mi-a placut.
Garden Girl
Cu multa mandrie de sine, vreau sa spun ca am citit Trei intr-o barca (Jerome K. Jerome). O aman de cativa ani (trebuia s-o citesc prin liceu), dar cum niciodata nu e prea tarziu, am inceput-o saptamana trecuta si am terminat-o azi. Nu-mi vine sa cred cum actiunea poate fi atat funny si atat de... spontana si dinamica. De obicei atunci cand citesc o carte, nu ma implic sufleteste sau/si nu ma influenteaza prea mult spre deloc, dar cand am citit-o p-asta, chiar am ras, i mean IRL i lol'd hard. Imi place la nebunie stilul si sper sa mai dau peste carti de genul.
Iar faza de la inceput cu artrita e pura cruzime, de fapt asta m-a facut sa continui cartea si.. bine am facut
finn
Ultima carte citita a fost/este The Blind Watchmaker de Charles Dawkins, cel mai mare troll IRL care inca traieste. Cartea vorbeste despre evolutie (subiectul mai multor carti scrise de el), si cum se manifesta aceasta, selectia naturala.
Volumul are niste idei interesante in ceea ce priveste selectia naturala, mutatiile,
si caracteristicile ereditare transmise in adn. Cartea este scrisa sa fie citita si inteleasa atat de oamenii de stiinta cat si cititorii obisnuiti.
Lumpy
Cormac McCarthy's The Road. La recomandarea lu Phobos am inceput sa citesc cartea. Si vreau sa zic ca apocalipsa nu a mai fost niciodata asa de infricosatoare. Ce Brotherhood of Steel, ce Borderlands, ce Mad Max? Toti au murit, nu mai e nimic pe pamant pentru rasa umana. Doar un tata si fiul sau care merg spre malul marii(oceanului) in speranta de a vedea soarele si de a se incalzi.

Si am mai cititi si The Alphabet of Manliness. Longer, Harder. Editia reviziuta care contine si The Numbers of Manliness. E foarte foarte amunzanta. Si recomand sa nu o cititi pe tren ca o sa se uite lumea la voi ciudat ca radeti atat de tare.
KittyTeea
Ultima carte pe care am citit-o este "Morti pana la Apus" din seria "Vampirii Sudului" de Charlaine Harris si acum am inceput volumul 2 "Moartea la Dallas", dar mai sunt inca 7 volume si urmeaza sa mai apara un volum primavara sau vara asta. Primul volum l-am citit pe nerasuflate, nu mi-a venit sa cred cat de repede l-am dat gata. Cui i-a placut Twilight o sa-i placa si "Vampirii Sudului" desi e un pic mai mature.

Cat despre Twilight inca nu l-am terminat, mai am vreo 200 pg din ultimul volum. E romanul pe care il citesc in sesiune, ironia e ca la singurul examen la care nu l-am citit am picat in anul I huh.gif. Nu voi mai repeta greseala tongue.gif.
Moonsparkle
The new power of gay vampires! They make you pass your exam! Go Edward!

on-topic: sadly, n-am nimic de adaugat, unless books that you didn't finish count tongue.gif
Trix
Primit marti "Silver Borne" de Patricia Briggs. Terminat cartea miercuri. Asta da citit pe nerasuflate biggrin.gif wub.gif

Problema e... acum ce fac pana la urmatorul volum? (sperand ca e un al saselea volum unsure.gif wacko.gif )
Emanuel
Frumos topic smile.gif . Ultima Carte citita ? ZEI AMERICANI, de N. Gaiman.
Una din cele mai bune carti citite in ultima vreme, isi merita toate premiile primite pe deplin.
Este un urban fantasy cu o poveste foarte originala is interesanta, cu personaje faine, si scrisa intr-un stil placut. Recomand cu mare caldura. Cu siguranta am sa incerc si alte carti de mr Gaiman.
Moonsparkle
Incearca Good Omens. smile.gif
Emanuel
al right, I will smile.gif
Animal
"ZEI AMERICANI, de N. Gaiman."

Am inceput cartea insa...dupa vreo 20 de pagini am last-o sa adune praf in biblioteca. Nu mia placut personajul principal inca de la inceput :<
Emanuel
sunt curios de ce nu ti-a placut Shadow.
Mie mi s-a parut un personaj mai..normal, obisnuit. Mi-a placut, dar pe mine m-a atras in primul rand povestea - impletirea de fantasy si lumea reala mi s-a parut fascinanta.
Animal
Sincer?

Mi sa parut exact genul de om de care ma feresc in viata de zi cu zi biggrin.gif ... incult, enervant si cum ai zis si tu obisnuit, simplu, fara esenta.
Trix
Nu e inca terminata.. dar o sa fie in seara asta biggrin.gif

On the Prowl - antologie de 4 autori (Patricia Briggs, Eileen Wilks, Karen Chance, Sunny)

Am luat-o mai mult pt povestirea lui Briggs care se continua apoi in 2 volume biggrin.gif
EcsTasY
In noapte - Haruki Murakami -> lejera si curata. placuta si rapida la citire smile.gif
Trix
Terminat On the Prowl. Continuat (si terminat) "Cry Wolf" tot de Patricia Briggs, din seria Alpha and Omega.

Ce pot spune? Imi place stilul ei si modul cum prezinta varcolacii si alte fiinte magice biggrin.gif wub.gif

Later Edit (12 Mai): Terminat si al doilea volum din seria Alpha and Omega, intitulat "Hunting Ground". Buna povestea, desigur! V-o recomand! happy.gif
Garden Girl
The reckless mind: Intellectuals in politics - Mark Lilla.
Este prima, ultima si singura carte de genu pe care am citit-o. Contrar asteptarilor, nu are un limbaj rigid, se citeste foarte usor si e al dracului de interesanta. Abordeaza politica dpdv filozofic, incercand sa inteleaga comportamentele "tiranilor" gen Hitler, Lenin, Ceausescu even etc. Pentru asta, marii ganditori ai lumii s-au dat de "partea" lor tongue.gif. You know, ca si cum ai incerca sa-i aflii slabiciunile dusmanului bagandu-te pe sub pielea lui.
palomino73
Jane Eyre - Charlotte Bronte
Tatiana
Ultima carte pe care am citit-o a fost Alchimistul de Paulo Coelho. Imi propusesem de mult sa citesc cartea asta si daca tot aveam putin timp liber, dece nu.
Mi se pare o carte care trebuie citita si nu povestita. Atunci cand cineva ti-o relateaza isi pierde esenta. Eu cel putin asta am simtit, ca e o carte care se citeste printre randuri... citesti o poveste simpla care iti prezinta defapt o multitudine de lectii de viata ascunse printre randuri.
Megiddo
Alchemy everywhere laugh.gif

Am citit si eu Alchimistul si mi s-a parut ok. La majoritatea cartilor lui Coelho am impresia ca am descoperit o multitudine de lectii de viata ultra geniale insa la ceva timp dupa ce am citit cartea am senzatia ca nu mi-a ramas defapt nimic, ca au fost doar niste impresii temporare. Singura exceptie a fost Zahir care mi-a ramas scrijelita in minte pentru totdeauna.

Now back to alchemy.
Ultima carte (re)citita, Leul Rosu de Maria Szepes and I'll shamelessly copy/paste a description from a random site:

"Actiunea palpitantã a "Leului Rosu" se deruleaza pe parcursul a patru secole, continand cheia celor mai adanci taine ale istoriei alchimiei si filozofiei orientale pentru acei cautatori care, citind cartea de mai multe ori, reusesc sa-si dea seama cat de numeroase si mereu noi sunt straturile psiho-arheologice implicate."

Interesanta, captivanta, mindblowing sunt epitete prea slabe pentru a o descrie iar la fiecare recitire ai senzatia ca descoperi lucruri noi si chestii care ti-au scapat inainte. Pentru cine e interesat de alchimie ( yes I'am looking at you FMA fans) este obligatorie. Explica si detaliaza foarte multi termeni si idei intalnite in FMA sau alte referinte catre alchimie (de la piatra filosofala, homunculus pana la alchimisti legendari ca Nicolas Flamel sau contele de St. Germain.)
Tatiana
Alchimistul a fost singura carte de Paulo Coelho pe care am citit-o si asta pentru ca se vorbea foarte mult despre ea.
Am inceput de curand sa citesc Zahir dar nu am ajuns prea departe... timpul nu mi-a permis in ultima vreme, astfel ca nu am reusit sa imi fac o idee clara despre ea. Am ales-o la recomandarea unei prietene care mi-a marturisit ca a ramas profund impresionata. Observ ca si tu Megiddo ai o parere buna despre ea, deci cred ca o sa citesc mai departe sa vad ce imi ofera.
Trix
Ultima carte citita a fost "Lord of Chaos" volumul 6 din seria Roata Timpului (Wheel OF Time).

Nu pot comenta inca pe impresia si intriga generala a cartii de vreme ce sunt 12 volume publicate cu inca 2 in decurs de creare iar eu sunt abia la 7 tongue.gif Dar am fost impresionata de idee pana acum. Povestea tinde sa se centreze in jurul unui singur personaj, insa actiunea si restul celor implicati sunt atat de bine conturati si dezvoltati incat este usor uneori sa te pierzi in punctul de vedere al unui personaj secundar. Mici intrigi, fiecare cu propriul lui plan de atac. Popoare nemaiintalnire si o lume foarte plauzibila. Magie si abilitati extraordinare. Pentru mine este o reteta de succes. Nu pot lasa cartea (cartile) din mana biggrin.gif
Tatiana
Pai nu am terminat-o inca dar mai am putin tongue.gif
Istoria Romanilor din cele mai vechi timpuri pana astazi - Constantin C. Giurescu \ Dinu C. Giurescu

In opinia mea este foarte frumoasa, mai ales ca sunt relatate inclusiv legendele din cele mai vechi timpuri iar exprimarea nu este deloc greoaie. Nu cred ca are rost sa spun despre ce e vorba in ea caci va dati seama si singuri.
Sincer o recomand cu, caldura pentru toti pasinoatii de istorie.
Trix
Fallen - Thomas E. Sniegoski

Printre putinele carti pentru care a trebuit sa ma fortez sa o termin... dry.gif Efectiv nu a reusit sa ma atraga deloc. Personajele nu mi s-au parut credibile, actiunea lasa de dorit... iar inspre sfarit (in afara de faptul ca eram pe punctul sa citesc pe diagonala) povestea a devenit mult prea previzibila. Poate am avut eu asteptari prea mari... dar asta e o carte pe care nu o recomand...
Tatiana
Wow... am intalnit si persoana pe aici care nu recomanda o anumita carte.
Also... de ce ai ales sa citesti cartea respectiva daca tot nu ti-a placut? :-?
Trix
@Tatiana: Abia pe la jumatatea cartii mi-am dat seama ca nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor mele. S-a facut si un miniserial pe baza cartii si citisem cateva comentarii bune la adresa ei, asa ca am zis sa o incerc. Parea sa fie exact pe gustul meu. Si apoi am realizat ca de fapt nu. De vreme ce tot citisem jumatate... am decis sa o termin, poate-poate avea sa ma surprinda cu ceva. Dar nu a fost asa sad.gif
Moonsparkle
Puffball - Fay Weldon. daca iau in considerare faptul ca am ales cartea pur si simplu pentru titlu as spune ca m-am ales cu o surpriza chiar placuta. daaar mai departe de atat, desi a fost suficient de interesanta ca sa o termin, cartea asta a reusit in acelasi timp sa fie cumva si misogina si feminista. awesome job at that, but I simply can't thumbs up something like that. lots of sex talk though tongue.gif
Kratozz
Citit "Idiotul" de Dostoievski... strange book... si e destul de dificil de citit, insa are un umor si sarcasm extrem de subtil. Povesteste cu atat haz o drama plina de erori si nonsens social, care insa e foarte posibila in aceasta lume imposibila.

O alta incursiune in literatura rusa este "Douasprezece scaune" de Ilf si Petrov. Recomand calduros aceasta carte tuturor, este o satira a primilor ani de comunism bolsevist. Pana la revolutie in Rusia tarista furau cativa, dupa revolutie au inceput sa fure toti... In acest context sunt plasati un fost burghez sarac, zis pe scurt Kisa, si un brav escroc vizionar - Ostap, care isi unesc fortele in vanatoarea unei comori ascunse in unul din 12 scaune ale recent decedatei matuse ale lui Kisa. Autorii presara cartea cu o multime de personaje-arhetipuri care ingrozesc, dar cel mai mult te fac sa razi, cum ar fi maestrul Bezenciuk de la serviciile funerare "Bine ati venit" sau parintele Fiodor apucat si el de febra bijuteriilor ascunse...

That is all tongue.gif
EcsTasY
Tom Sharpe - wilt haihui
usoara si funny as hell. henry is my new hero smile.gif
atat
needs more time to read...
KaeL
Ultima carte citita a fost Trainspotting care m-a facut sa ma indragostesc de Irvine Welsh. Un volum plin de culoare si care debordeaza de sinceritate si autenticitate, prezentat sub forma unei colectii de povestiri ale unui grup de prieteni din Edinburgh.
Sunt abordate in amanunt subiecte cheie precum consumul de droguri, consumul de alcool, sexualitatea si influenta lor asupra diferitelor aspecte din viata personala: familie, prieteni, iubire, cariera etc. Partea interesanta este aceea ca nu exista un singur unghi de abordare, de-a lungul capitolelor fiecare personaj ajunge sa devina narator.
Ce face aceata carte extrem de "delicioasa" este felul in care Welsh reuseste sa construiasca dialogurile tipice scotienilor, fara a ocoli vulgaritatile adesea schimbate intre interlocutori. Ai ocazia sa intrii in viata scotianului si sa-i observi obiceiurile bune sau rele, ticurile si chiar traditiile, fara artificii de stil din partea autorului.
rogueman999
Consumul de droguri si de alcool nu-s subiecte cheie... Devin numa' daca calci pe bec si te apuci sa le folosesti regulat.

Anyways, ultima mea carte este oarecum fix la polul opus, cel putin prin prisma lipsei de vulgaritati. Am simtit o anumite "gentlemenness" in ea... dar poate fi si faptul ca e relativ veche.
Brave new world, de Aldous Huxley. Foarte pertinenta lectura, si aproape actuala. "Aproape" nu in sensul ca ar fi depasita, ci ca abia ne apropiem de momentul in care devine valabila.
A fost o lectura neasteptat de placuta si captivanta. M-am surprins de mai multe ori asteptand cu nerabdare sa am timp si liniste ca sa mai citesc un capitol.
Sarabï
Pentru mine, care chiar imi doream ceva usor ca lectura, simplu de procurat, si totusi BUN, Agatha Christie a picat la tanc. Yeah, I know, kinda' lame (really?), dar dupa indelungatele rugaminti ale unei prietene mi-am pus cartea in mana si nu am mai lasat-o pana la ultima pagina.

Masterpiece! Ok, e vorba de arhicunoscutele '10 negri mititei' si 'Crima din Orient Express', cu obsinuitele 'ending'-uri neasteptate à la Agatha, some brilliant Poirot reasoning [as usual] siii [dodging the knives thrown at her] detectivi *evil grin*, care transforma operele autoarei in must-read'uri.
Pres'pun ca la unele chestii voi ramane adepta clasicului...
Moonsparkle
De ce ar fi lame Agatha Christie? She's a classic.
Sarabï
nici eu nu m-am exprimat bine, dar nu ma refeream la carte, ci la preferintele mele tongue.gif Am citit printre randuri si observat ca nimeni nu a mai mentionat de cartile "clasice"so... I felt kinda' like an outsider xD
Moonsparkle
Asta pentru ca probabil lumea care citeste cu adevarat si stie sa isi aleaga carti bune nu sta si pierde timpul pe forumuri tongue.gif In general.
Sarabï
And what happens with people fond of both reading good books& also anime/japan and manga? Guess they end up on anime-club! laugh.gif Well, thats my case xD

Hmm, ca sa nu fiu total offtopic, penultima carte citita a fost D-soara Christina de Mircea Eliade. Another masterpiece!

-paranormal activity? checked
-beautiful and confusing writing style? checked
-romance (even if in a creepy way)? checked
-really eerie background? triple cheked
-magic? all the way
-"don't read it at night" warning? checked

Nu voi intra in detalii, interesatii vor gasi rezumatul si pe net tongue.gif Dar probabil ca cei care au mai citit Mircea Eliade ii stiu cat de cat stilul
cezeus

Urzeala tronurilor de R.R. Martin
urmeaza smile.gif
* Inclestarea regilor
* Iuresul sabiilor
* Festinul Ciorilor
Kassy
Cismigiu & company de Grigore Bajenaru
A fost o carte de exceptie! De mult n-am mai citit o carte atat de buna... Am inceput-o acum 2 ani (haha, ce fraiera am fost) si acum 2 zile am zis sa ma reapuc de ea, mai ales ca o aveam si pentru scoala. Cartea asta mi-a aratat niste diferente considerabile intre ziua de ieri si cea de azi, m-a facut sa rad cum n-am mai ras la multe carti si pe langa asta, sfarsitul a fost incarcat de emotie si m-a facut sa plang. De abia in final am realizat circularitatea operei, ceea ce m-a facut sa o gasesc si mai atragatoare. Mi-as fi dorit sa traiesc pe vremuri, sa am viata celor de atunci, ca pana la urma: "Si profesorii de astazi au fost ieri elevi".
Superba cartea : 10/10
No Need For A Name
Dama Cu Camelii de Alexandre Dumas -__- chiar daca sunt baiat mi-a dat lacrimile la final, foarte emotionanta si trista un MUST READ.
Stef
Ultima mea carte citita a fost "Obiecte ascutite"-Gillian Flyn, un thriller psihologic despre o jurnalista care este trimisa sa investigheze niste crime misterioase care se petrec in orasul ei natal de care fuge de foarte mult timp...
Ramziel
Well.....
Ultima carte citita a fost "Soldat si dragon" de Timothy Zahn, biggrin.gif
Mi-a placut foarte mult actiunea in sine, de asemenea povestea a fost interesanta, pacat ca nu am observat mai repede ca are mai multe volume, dry.gif ,ca am inceput fix cu al doilea si deja stiu ce se va intampla in prima parte, sad.gif
Kassy
Fata de hartie de Guillaume Musso
O carte contemporana, aparuta foarte recent (2010). A fost captivanta, emotionanta si relaxanta, incat am citit-o in doar doua zile. Personaje bine conturate, mister, imprevizibil si mai ales atmosfera ideala pentru acest gen de carte: aluzii la autori si grupe de muzica din ziua de azi, umor, citate celebre la inceputul fiecarui capitol. Cu toate ca se poate simti usor banalitatea dialogurilor [in comparatie cu scrierile din secolul XX], fiecare rand si-a pastrat emotia si sentimentul.
Cailary
ulitima carte citita care mi-a placut foarte mult este "In noapte" de Haruki Murakami
Este un roman scurt , dar tulburator de intim si sensibil ca o rana deschisa; este un roman al aventurii erotice si intelectuale, o carte romantica si seducatorare. despre viata nocturna a orasului Tokyo XD
sunt 3 povesti reunite prin concidente absurde iar totul se inatmpla intre miezul nopti si zori <3
Garden Girl
Haruki Murakami e comercial.
Trix
Ultima carte citita a fost "The Hunger Games" de Suzanne Collins.

A fost interesanta si destul de captivanta. Nu prea am reusit sa intru in pielea personajului principal, astfel incat unele scene mi s-au parut putin insipide dar per total a fost o poveste buna.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.