Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Project Sakura
Anime-Club Forum > Forum > Anunturi
Pages: 1, 2
The Different Mechanist
user posted image


www.projectsakura.com

'nuff said. Edit by Coyotee: Ce vrea sa fie gasitzi la stiri


Ask away wink.gif
The Different Mechanist
Revista a fost lansata. Puteti sari pe ea. 65 de mega download >:). Enjoy!
meverick
e super misto revista....tot asa si la cat mai multe numere biggrin.gif
cel mai bun cadou de craciun...


-----------Craciun Fericit----------
Julia Joanne Black
Super Super Super! Imi place super mult revista. Cel mai frumos cadou de Sarbatori. Bv! Ati facut o treaba excelenta wink.gif Merry Christmas to all! tongue.gif
Thor
Am luat-o aseara cum a aparut, desi mi-a mers downloadul cam greu.Cum am dezarhivat-o am citit-o din scoarta-n scoarta si tin sa felicit echipa care a realizat projectsakura pentru determinare si calitatea revistei.Foarte interesanta...*(faptul ca nu m-am lasat la 1:00 AM pana nu am citit tot cred ca spune multe, asta venind de la o persoana in general lenesa si somnoroasa).
Ce pot sa mai spun:Tineti-o tot asa, formatul promite multe si articole se gasesc, slava Domnului. smile.gif Multumesc pentru un cadou de Craciun inedit si , cel putin din punctul meu de vedere, extrem de reusit.
Craciun Fericit echipei ProjectSakura *not just pink*
Sidonix
heh... informativ este inutila pt mine insa am "rasfoito" din curiozitate... oricum felicit persoanele care au muncit la ea... apropo care este intentia proiectului ? raspindirea anime? sau este pur si simplu un exercitiu?

ps: vreau si eu ceva ce nu stiu deja in numarul urmator smile.gif
zeri
Vazusem eu un preview care imi placuse dar varianta asta finala chiar e super. Ati facut o treaba excelenta baieti.
eyeobs
QUOTE(Sidonix @ Dec 25 2006, 01:26 PM)
heh... informativ este inutila pt mine insa am "rasfoito" din curiozitate... oricum felicit persoanele care au muncit la ea... apropo care este intentia proiectului ? raspindirea anime? sau este pur si simplu un exercitiu?

ps: vreau si eu ceva ce nu stiu deja in numarul urmator smile.gif
*



heh... e greu sa cred ca pe cineva cu peste 2.000 de posturi pe acest forum si titlul de "mod sempai" sa il mai surprinda ceva in viata... eu inca mai astept sa ating starea zen :-P asa ca deocamdata m-au surprins in mod placut mai multe articole (cel despre "sustinerea" activa a anime-urilor pe care a promovat-o Ceausescu de cand cu vizita in Japonia, cel despre formatia "The Pillows" sau review-ul pt GITS Solid State Society)

cel mai mult mi-a luat ochii formatul dinamic... interactiv: link-uri, video, animatie flash...

See you, space cowboys... la nr. 2

andrei
Mogadorian
Am luat-o shi eu...cool...cat mai multe numere pe viitor shi cat mai multe articole interesante...
Coyotee
Am dat drumul la forumul Project Sakura.

Va asteptam acolo cu pareri / sugestii / critici / aberatii / dubiosenii / etc...

http://www.projectsakura.com
Tenshi
Acum ma inscriu pe forum. Foarte ingenioasa ideea cu rezumatul regulilor, Coyotee!! ^^
Coyotee
QUOTE(Tenshi @ Dec 28 2006, 01:42 PM)
Foarte ingenioasa ideea cu rezumatul regulilor, Coyotee!! ^^


Regulile au fost adaptate de Different Mechanist sa fie in stilul revistei. Nu eu. tongue.gif
Tenshi
Well, am rasfoit si eu revista. Am citit articolul despre Sakura; interesant, am aflat niste lucruri pe care nu le stiam. Si cel cu Ceausescu. o_o Habar n-am avut de chestiile cu Ciresarii si Hi no Tori...
Felicitari pentru Project Sakura ~ not just pink... but pink enough. ^^
sailorcorvus
Ups nu stiam ca este aici si o sectiune , dar postez si aici:
Super revista , frumos cadou iar continutul bogat informativ super , mi a placut , a fost super duper . Mai ales chestia cu Ceausescu a fost extra.
The Different Mechanist
Ei bine, numarul doi s-a lansat. New and improved, ceva mai multe pagini, navigare mult imbunatatita, aspect mai bun, media ceva mai bine implementata, dat aici cu parerea sau intrati pe forumul Project Sakura si bagati sugestii/critici/nelamuriri la "shaiba".
Rezo The Red Priest
Tu, mai! Imbunatatiri este. Se vede o colaborare foarte stransa cu a+. Mi-a placut mult introul de la paranoia agent (trebuie sa il vad). Mi-a adus aminte de nea Masao laugh.gif Inca 10 puncte ptr chibi Lina flying in timp ce recomanda AC.

Cat despre articole... unele sunt prea puerile, altele au o lejeritate a limbajului deplasata iar unele sunt mai bune; am remarcat totusi o tendinta spre fraze lungi scapate de sub control care dau dureri de cap. Jocurile au fost incercate ca de obicei in 5 minute. Nice. O sa ma mai uit pe ea. Keep it up.
sailorcorvus
Super noul numar , incredibil chiar.
Pe la 4:00 am copiato si am rasfoit-o si am intrat pe jocuri , cam am uitat de mine .... .
Acuma seara am citit-o asa calumea si mi se pare super faina.
The Different Mechanist
Rezo, daca ai timp baga si pe forum la noi, la "Articole februarie..." ceva pareri mai detaliate. Tot spun asta lumii si din punctul asta de vedere nu prea s-a inghesuit nimeni sa ne trimita sugestii/critici... sad.gif Vrem sa stim exact cam ce e in neregula cu articolele, uite, de exemplu, ce articole sunt puerile si de ce? Ce e in neregula cu multe dintre ele? Suntem deschisi la sugestii de orice fel, sunt lucruri care trebuie privite din afara, noi nu prea suntem cei mai in masura sa ne criticam lucrarea...

Asteptam pareri mai dezvoltate.
zeri
Rasfoind paginile revistei imi imaginam cat de bine i-ar sta tiparita pe hartie, fir-ar sa fie. Eh, dar lasa ca se va intampla si asta odata si-odata.

Ati facut o treaba superba si de data asta. Ca observatii am urmatoarele: articolul cu Yoko Kanno a fost excelent si cred ca in final se potrivea ca atasement multimedia o melodie de-a ei (prelucrata bineinteles sa fie cat mai mica), poate la urmatorul canteret/compozitor pe care il veti prezenta va exista wink.gif ; as vrea mai mult anime, poate pe viitor prezentati in fiecare numar cate un film de la Studio Ghibli, sau poate chiar un articol despre Ghibli; si cate o vorba doua despre comunitatile anime din romania.
Mi-au placut stirile, sectiunea de GO si articolul despre Gheise.

Keep up the good work!
The Different Mechanist
HOO-WAH!

Păza că vine. Numărul 3 din Project Sakura e īn aceste momente la copt. Asta īnseamnă că pe vineri seara - cel tārziu sāmbătă dimineaţa va fi pus online. Da, am trecut printr-o grămadă de peripeţii, căderi de net, de curent, nervoase, sau pur şi simplu īntārzieri, dar a meritat aşteptarea şi īntārzierea de cāteva zile. Dis one'z gunna be BLOODY HUEG!!!11oneone! Ca dimensiuni va fi cel mai mare număr so far, estimăm că va depăşi 150 de mega, īn parte din cauza faptului că am introdus mai multă media, trailere, muzică, whatever īn el, īn parte datorită faptului că pur şi simplu vor fi mai multe pagini.
Articole, recenzii la anime-uri cāt mai recente posibil, cele mai proaspete ştiri din domeniu, muzică, film - găsiţi numai īn Project Sakura. Stand by. Nu mai e mult wink.gif
The Different Mechanist
Ok. Here's a morsel for you guys:

COPERTA NUMARULUI 3

user posted image




Din continut tin sa enumar:

Genshiken - noua serie de OVA-uri
Yotsuba&!
Production IG in Romania!
4chan - terenul de joaca al Internetului
Primavara anime in Romania
Visual kei
N. Sanatosu trece printr-o cura intensiva de Battle Royale 2
Sake
Ryokan
....si multe alte dubiosenii


Acum asteptati ziua de sambata wink.gif


BTW, revista chiar se va invarti pe undeva pe la 140 de mega. Numarul de pagini cam pe la 130. Scoateti-va download managerele de la naftalina si pregatiti-va biggrin.gif
Coyotee
PROJECT SAKURA NR.3 IS OUT

GO GRAB IT

www.projectsakura.com
Spikesen
e misto revista facuta smile.gif!
Muza chan
Am citit numarul 1 si 3 (2-ul am incercat sa-i fac download de cateva ori si m-am lasat pagubasa, obtin mereu un rar incomplet... mad.gif . si la 3 am patit la fel facand download de pe primul link, si nu e vina conexiunii mele).

Partea grafica s-a imbunatatit destul de mult, numarul 3 are un aspect unitar, spre deosebire de primul numar in care difereau destul de mult formatele de la o pagina la alta. A aparut insa ceva care tot nu-mi place: butoanele de Next/Back sunt mari, acopera uneori textul sau poza de langa ele si nu se potrivesc cu background-ul. Se poate gasi usor ceva mult mai bun. Mi-a placut in schimb meniul de la mijlocul paginilor, arata bine. Poate niste Back/Next in acelasi stil ar fi cool.

Clip-ul de prezentare de la primul numar e cool, cel de la al 3-lea e pur si simplu banal. As fi preferat sa se pastreze stilul de la primul.

Articolele insa scad in valoare. Din numarul 3 am remarcat cel despre Sake, care e destul de documentat, si pe alocuri nostim, dar are unele greseli de stil, de exemplu: "cum zice o vorba din batrani, time is money"... Parca era o gluma cu romani... o expresie romaneasca ar fi fost mai nimerita, asta chiar nu se potriveste. tongue.gif

Articolul despre Warcraft TCG e foarte foarte slab, va spun asta pentru ca cunosc bine jocul. Are greseli de topica, pare o traducere din engleza facuta la repezeala sau scris de cineva care are probleme cu exprimarea corecta. Pacat, e un joc destept si ar fi meritat o prezentare mai buna. Se pare ca articolul o sa continue, sa vedem daca se va imbunatati. Din modul in care a fost prezentat pare un joc banal si nu m-ar fi convins sa incerc. O istorie a jocurilor TCG ar fi binevenita (daca cel care a scris articolul are ceva cunostinte despre asa ceva...).

In rest, la cat mai multe numere! wink.gif Inspiratie! Si nu faceti greseala pe care o fac multi, nu cantitatea conteaza ci calitatea. Mai bine mai putin si bun.
Si mai putina aroganta... (asta e valabil doar pentru unii... tongue.gif )

Si daca mai vreti, o sa mai revin cu critica... laugh.gif

Later Edit: Am reusit sa am si numarul 2! laugh.gif

Bun articolul despre Yoko Kanno! smile.gif
Contine si o prezentare a jocurilor de tipul TCG, exact ce spuneam mai sus ca ar trebui. Si scris intr-un stil destul de coerent. Se pare ca se poate! icon_twisted.gif

A... si chat-ul de la A Scanner Darkly e de prost gust. In nici un caz nu poate fi numit profesionist. Ideea de chat era cool (nu stiu daca e originala... ca nu sunt din domeniu...), dar limbajul.... icon_twisted.gif
sailorcorvus
sper ca sa am timp sa o iau si eu oricum coperta e cool , insa timpul meu este limitat la 0 secunde pentru calculator in saptamana aceasta.
The Different Mechanist
Salutare.

Pentru Muza-chan:

Clipul de la al treilea, precum si cel de la al doilea sunt spoturile publicitare/de prezentare pentru numarul respectiv din revista. Aceleasi difuzate pe a+ tv. Asta inseamna ca a trebuit sa ne limitam la 30 de secunde. Pentru timpul respectiv ne-am descurcat chiar bine cu spotul, in special la montaj.

Spuneai pe undeva de aroganta? Ce aroganta? In ce sens te referi? Si cine?

Pentru a evita problemele de download se recomanda folosirea unui manager de download gen GetRight. Totusi, la mirror-ul alternativ (al doilea link de download) peeringul este chiar bun cu majoritatea retelelor, nu prea sunt motive de intrerupere...

Din pacate nu prea avem cine stie ce cuvant de spus asupra articolelor primite de la FantasyGames. Calitatea lor nu este un lucru care sa depinda de noi... sad.gif

Iar chat-ul de la A Scanner Darkly exact asta s-a si vrut a fi: Neprofesionist si cu un limbaj mai relaxat. Ideea nu este originala si vrea sa scoata in evidenta un lucru anume doar: Niste pareri oneste, la "cald", exprimate sincer, fara cine stie ce brizbrizuri si adaugiri editoriale. RAW.

Oricum, noi incercam sa imbunatatim atat calitatea materialelor cat si cea grafica a revistei in fiecare luna. Evolutia e evidenta de la primul numar. Incercam sa o tinem tot asa biggrin.gif
Muza chan
Dupa tonul tau cred ca m-ai inteles gresit. Pentru ca nu ne cunoastem, ar fi bine sa-ti fac niste precizari.

In primul rand, din punctul meu de vedere, critica era "de bine". Pentru ca, apreciez oamenii care fac ceva din placere: un articol, un fun sub... Ce ti-am zis eu a fost o parere personala, subiectiva, de care nu trebuie sa tii seama. tongue.gif

Stiam ca articolul de la Warcraft nu este al vostru, pentru ca nu era semnat, dar am vrut sa va atrag atentia sa nu mai puneti orice material fara sa-l cititi mai inainte, ca un sfat prietenesc pentru viitor.

Cat priveste evolutia, asta e parerea ta, parerea mea ti-am spus-o. Evolutia e clara la grafica, la continut, nu prea... Oricum, din tonul tau reiese ca de fapt, nu prea vroiai critica (si ma intrebai unde era aroganta...), asa ca-mi pare rau ca m-am apucat sa-mi spun o parere, care din punctul meu de vedere, era cu intentii bune si se vroia constructiva. Pacat ca atitudinea ta e atat de romaneasca...

In rest, cum ti-am zis, la cat mai multe numere...
LordMethos
ara .... @_@
Ce ton are dan ?
Asa e tot timpu smile.gif .. si nu mi se pare arogant .. pur si simplu tia raspuns la afirmatiile tale:)
Si btw .. si eu snt la fel de curios ca si el .. unde e aroganta .smile.gif
Cat despre critica ca este foarte bine venit ... ca doar asa evoluezi in bine.. nu ?
eyeobs
QUOTE(Muza chan @ Mar 15 2007, 09:21 AM)
Dupa tonul tau cred ca m-ai inteles gresit. Pentru ca nu ne cunoastem, ar fi bine sa-ti fac niste precizari.

Cat priveste evolutia, asta e parerea ta, parerea mea ti-am spus-o. Evolutia e clara la grafica, la continut, nu prea... Oricum, din tonul tau reiese ca de fapt, nu prea vroiai critica (si ma intrebai unde era aroganta...), asa ca-mi pare rau ca m-am apucat sa-mi spun o parere, care din punctul meu de vedere, era cu intentii bune si se vroia constructiva. Pacat ca atitudinea ta e atat de "romaneasca"...

*



mda... eu nu am detectat vreun "ton" de la dan...
pana la urma nu am inteles, de unde rezulta aroganta revistei, sau articolelor din ea. am inteles ca acum dan a dat dovada de aroganta (din punctul tau de vedere) insa nu ai explicat foarte clar la ce te refereai in post-ul initial.

in rest... e mult de munca la continut si grafica. mie mi se pare ca a evoluat in bine de la primul numar. pe toate planurile. lipseste (ca peste tot) mana specialistului.

andrei

ps: nici eu nu am un "ton" anume in textul de mai sus. sunt doar curios.
Muza chan
LordMethos, faci parte din redactie si nu am observat eu? Daca nu, nu inteleg care e treaba ta pe aici... tongue.gif Curiozitatea asta a ta o sa te omoare intr-o zi... laugh.gif

Ei, Andrei, fetele detecteaza intotdeauna "un ton"... tongue.gif

Acum sa lasam gluma, de fapt, n-are importanta tongue.gif . Dar asa se vede "din afara". Voi va cunoasteti, sunteti prieteni sau nu, aveti alte pareri. Eu nu cunosc personal pe nimeni, stiu doar ce citesc pe forum (ma rog, si aici e relativ, pentru ca nu l-am citit pe tot...).
Nu ma refeream la articolele din revista, ci la "unele persoane". Erau observatii facute de-a lungul timpului, citind subiectele cu reviste, festivaluri si alte activitati. Si e valabil si pentru altii care nu au legatura cu revista. Iar termenul nu e jignitor, eu il folosesc si relativ al mine... laugh.gif

Important e ce am spus referitor la revista. Si asta nu pare sa fi interesat pe nimeni, toata lumea s-a oprit la acea fraza. Asa ca totul nu are de fapt nici un sens, e risipa de timp si de energie.

QUOTE
nu prea s-a inghesuit nimeni sa ne trimita sugestii/critici...

Pai nici n-o sa aveti, oamenii se feresc de genul asta de discutii, vedeti si de ce. tongue.gif
Pentru ca de fapt, oamenii nu vor critica. (Asta era o observatie general valabila tongue.gif ).
LordMethos
afla mai multe despre mine si dupa aruncate cu postatu smile.gif /wink
si da .. tonul meu este sarcastic acum.

cat despre sf postului tau .. te asigur ca toti primesc cu placere criticile .. mai ales cele care au un backup calumea.
tonul este normal si cu zambet pe buze.

si cand apas add reply .. zambesc si snt plin de sarcasm.

ps: cat despre curiozitatea mea ... atm e mai mult indreptata spre tine si varsta ta .. ca sa imi pot creea o idee despre tine smile.gif /winkv2
zeri
Pareri: mi-au placut foarte mult cele doua articole ale lui Baronu, astfel de materiale sunt foarte binevenite in paginile revistei. Deasemenea a fost interesant articolul despre Visual Kei care m-a facut sa inteleg mai bine unele chestii. Thumbs up pentru sample-urile de la sfarsit. Reviewul la Battle Royale 2 a fost excelent si articolul foarte detaliat si bine documentat despre 4chan mi-a facut cunostinta cu inca o bucatica de internet care sa-mi spulbere plictiseala smile.gif

Odata cu numarul 3 am aflat si eu de aparitia celor trei ova-uri de la Genshiken, lucru care a demarat un proiect in cadrul Diclonius Subs laugh.gif

Calitatea revistei e in continua crestere. Tineti-o tot asa!
Chuppy
Eh... nu e misto... E AMAZING!!!! Bravo si felicitari celor care au realizat-o! biggrin.gif
baronuvaleus
Pt Muza chan: te asigur ca nu are nimeni nimic cu tine, iar ceea ce a spus Mecanistu, desi nu pot vorbi in numele lui, sunt sigur ca nu tzi-a luat-o in nume de rau. Iar parerile cititorilor sunt de fapt singurele care conteaza, pt ca daca nu e important ce cred ei- ce credetzi voi despre revista- nu vad ce altceva ar putea fi.
Legat de critici: cred ca oricui ii place mai mult sa fie laudat decat criticat. Dar daca vrem ca revista sa fie laudata de cat mai multzi, trebe sa vedem ce anume nu e bine. Si cel mai sanatos si sigur mod de a face asta e de a ne asuma TOATE criticile intemeiate. De asta sunt rugatzi cei care au sugestii in acest sens sa vine cu detalii cat mai exacte si eventual solutzii. Pentru ca in final, rezultatul tot la voi ajunge sub forma sus-numitei reviste.
Personal cred ca cea ce spui tu si ceilaltzi care au luat cunoshtintza cu ProjectSakura este modul in care ne ajutatzi sa o facem cat mai buna. Asha ca fa-mi te rog o favoare: posteaza in continuare impresiile, criticile si sugestiile personale si nu te mai gandi ca cineva din colectivul redactional priveste asta cu oki rai. Piss!
Muza chan
Pt. baronuvaleus
O sa-ti fac o mica recenzie numai la articolele tale, pe care oricum le citisem complet. smile.gif

Numarul 1: Sakura
Articolul despre Sakura e cel mai bun al tau. In primul rand ma refer la continut, la stilul in care e scris, dar si la grafica.

Numarul 2: Gheisa
Articolul cu Gheisa e interesant, dar are clar mult mai putina documentare. Grafica e inca buna.

Numarul 3: Ryokan si Sake
Despre cel cu Sake ti-am zis mai sus. Stilul nou (am inteles de ce l-ai ales, sa nu crezi ca nu... tongue.gif ) tongue.gif , merge pe alocuri, dar e fortat in altele. Putea fi mai lucrat...
La Ryokan, e destul de multa documentare, dar partea grafica, vai si amar! Asezarea in pagina e gresita, pozele sunt aruncate vraiste si sunt prea mici si prea multe ca sa insemne ceva.

Pagina de prezentare a celor 3 articole ale tale e varza! laugh.gif Mai ales floarea aia asociata cu mana e ca un desen de copii mici, I hate it! E un amestec de poze, desene si scris greu de urmarit si neestetic (chiar daca cele 2 poze mari sunt bune, sunt prost folosite).

Si uite cum din cateva cuvinte, si referitor numai la articolele de cultura, numarul 3 iese destul de jumulit! tongue.gif Asta pentru ca v-ati suparat atat de mult cand am zis ca numarul 3 e mai prost. Iti spun inca o data, grafica, pe ansamblu la 3 e mai buna, dar doar pe ansamblu, vezi ca totusi la unele articole de fapt a scazut ca valoare.

Problema la numarul 3 e ca multe din celelalte articole, care nu-ti apartin, sunt destul de proaste, nefinisate sau chiar de prost gust. Dar cum discut acum numai cu tine, le lasam deoparte.

Nu te cunosc si nu ma cunosti, dar vreau sa stii ca nu sunt omul care face afirmatii nefondate, ideea ca nu am vrut sa continui discutia pentru ca nu mi-a placut modul in care vroia s-o poarte. Tu ai venit acum cu un alt mod de a aborda problema si am vrut sa-ti demonstrez ca, din punctul meu de vedere se poate discuta.
LordMethos
Hold ure pants there lil missy
This aint war .. si nimeni nu da in cap cu nimk
We like u ... I like u smile.gif .. Cati ani ai ? ^___^
Oricum imi place ca esti printre putini/le pers care au bagat critica smile.gif .. care e bine venita smile.gif
Deci ... in concluzie ... calmeazate ... respira .. and kip up the good woik happy.gif.
baronuvaleus
Gogaltz... macar shtiu ca nu te jenezi sa spui ce gandeshti. Asta-i bine. Apreciez criticile tale (nu, nu glumesc). E foarte bine ca ai adus exemple concrete - kestia asta ma ajuta. Nu pot dacat sa ma straduiesc mai mult pe viitor shi sa tzin cont de ce ai spus.
La sfarsit o precizare: In nr 3 eu nu am scris decat 2 articole - Sake shi Ryokan. Cel legat de Go nu imi apartzine. Piss
Muza chan
LordMethos: Ajunge... trebuie sa stii cand sa te opresti! tongue.gif Raspunsul meu era strict pentru baronuvaleus. Daca continui in felul asta o sa consider atac la persoana si o sa cer moderare. mad.gif

baronuvaleus:
Nu esti atent... tongue.gif n-am zis de articol, am zis de grafica de la pagina de prezentare.

Si poti sa tii cont sau nu, e revista voastra! tongue.gif Nu asta era scopul meu... si da, spun ceea ce gandesc... altfel ce rost ar mai avea discutia...

Later Edit: Zisesem "ale tale" My mistake... laugh.gif Dar stiam ca cel de la Go nu e al tau... nu-i facusem critica! tongue.gif
LordMethos
cere moderare .. eu tot vreau sa stiu cati ani ai smile.gif ^___^
e ceva rau in asta ?
sau chiar tre sa apara numele meu in sakura .. ca sa ma bagi in seama smile.gif ?
The Different Mechanist
Bre Methos, lasa lumea in pace. Flame-urile se concentreaza in alta parte in aceste momente, nu pe aci rolleyes.gif .

Muza-chan, Muza-chan, si articolele mele? biggrin.gif

Alea ce parere ti-au lasat?

Nu de alta, dar treaba e ca mai nimeni nu se inghesuie sa vorbeasca detaliat despre articole... Singurele critici mai amkanuntite pe care le-am primit au fost unele legate de grafica numarului 2... Si am incercat sa tinem seama de unele dintre ele cand am realizat numarul 3, in limita posibilitatilor...

Sper doar sa nu consideri ce se petrece pe aici intimidare si sa iti dai drumul opiniilor. Daca vrei te poti inregistra linistita pe forumul nostru si poti posta pe acolo ce vrei, legat de articole si ce ti-a convenit sau NU ti-a convenit la ele, fara sa iti fie teama de hartuire. Methos nu-i pe-acolo... ma rog, nebunu' asta e in stare sa isi faca un cont la noi doar pentru tine, dar stai linistita, daca face asa ceva ii punem noi la avatar o mashina de tocat carne >:)
Muza chan
LordMethos: Scrie si tu ceva la un subiect de discutie comun... o discutie e intotdeauna binevenita din punctul meu de vedere. Daca continui sa plangi pe shoutbox s-ar putea sa te ignor... icon_twisted.gif tongue.gif

The Different Mechanist:
Nu consider intimidare, de fapt n-am considerat niciodata ca ar fi fost intimidare, pentru ca daca citesti pe la alte subiecte, o sa vezi ca mi-am sustinut punctele de vedere pana la capat in orice conditii, asa ca pe mine nu ma poate intimida nimeni. N-am nimic de pierdut si n-am nimic de castigat. Am considerat asa cum ti-am mai spus, risipa de timp si energie, pentru ca am descoperit ca nu merita. Asta e cu totul altceva.

Am niste nelamuriri relativ la revista, nu l-am intrebat pe el ieri pentru ca rubricile lui au o factura aparte, tin mai mult de cultura japoneza decat de manga/anime/jocuri/muzica. Ma intereseaza target-ul, categoriile de cititori (adica vreti sa fie pentru incepatori, pentru un nivel mediu sau tintiti si mai sus). Sau daca consideri ca e un amestec, cu articole de diferite niveluri.

Eu nu am pregatire nici in jurnalistica si nici in grafica, deci nu-ti pot da o parere de specialist, dar iti pot spune o parere personala, bazata pe cultura mea, observatii si pe simtul estetic. tongue.gif Restul e treaba voastra, s-ar putea sa fiti sau nu de acord, pe mine nu ma deranjeaza. Pe de alta parte, s-ar putea nici sa nu-ti foloseasca. Noi doi oricum, am impresia ca suntem incompatibili icon_twisted.gif Dar s-ar putea si sa gresesc. Dar asta n-are importanta acum. Hai sa vedem ce o sa iasa! wink.gif

Later Edit:
La articole nu o sa ma refer la continut, ma refer doar la stilul in care e scris si la cat de bogate sunt in informatie. Eventual greseli de stil, dar la ale tale nu cred ca am vazut nici una. Pentru ca continutul contine pareri personale cu care cititorul este sau nu de acord, chestiile astea nu se judeca, e articol, inseamna ca omul vrea sa-si spuna parerile. Conteaza insa cum si le spune.

Iti zic un pic despre ceilalti, chestii care mi-au sarit in ochi, la articolele tale o sa ajung mai tarziu (oricum, marea majoritate sunt ale tale).

Articolul Laibach m-a adormit pur si simplu (si sa nu sariti cu gura, ca eu ascult rock..... laugh.gif ). N-are de nici unele, n-are iniformatii interesante, nu creeaza atmosfera. Trebuia sa vad si sa aud.... In schimb, abia am asteptat sa se termine toata mormaiala aia fara rost si se ne explice cum se duce acasa sa se spanzure! Pana si comentariile sociale sunt banale. Pozele sunt bune, dar sunt prost folosite. Prea mici. Cea cu sala as fi pus-o mare, pe 2 pagini.

Dupa articolul tau bun de la manga Blame!, ati pus chestia aia banala a lui Finn. Cateva cuvinte, si alea cu mici greseli de tehnoredactare... nu m-a convinsa sa vad anime-ul. Dupa articolul tau am facut download la manga! icon_twisted.gif Uite exemplu de probleme de exprimare: "Despre OVA ce ar fi de zis? Secvente colorate si abstracte...." Pai sigur ca sunt colorate, eu n-am vazut un anime alb/negru, sau exista si nu stiu eu? laugh.gif

Articolul Castlevania a lui Finn e cel mai prost din toate revistele. Contine o multime de greseli de stil: "Primul joc dintr-o serie care intr-o zi va face istorie. Si a si facut!".Sau auzi aici pretentii de cunoscator: "Si dupa catalogarea lui Maddox in romanul sau "The Alphabet of Manliness" un castigator. (da si asta)". Nani? Ce e asta? Baiatu, ai probleme mari cu romana, mai lasa jocurile si invata sa scrii. laugh.gif Si mai sunt si alte exemple, nu mai stau sa dactilografiez acum.

Vreau sa remarc insa articolul lui Kaeru din primul numar. Mi-a placut mult.

Articolul Elle cu ilustratie de manga. Explicatiile din dreptul pozelor sunt pentru copii handicapati. Ce dumnezeu inseamna asta: "In prima ilustratie am dorit sa exprim o personalitate puternica" bla bla bla. Ce-mi pasa mie ce ai dorit tu, eu ma uit, imi fac o impresie si gata. Unde ai vazut tu tablouri cu explicatie? E penibil. Si comentariile scrise pe poze dau foarte prost. Floricele, litere imbarligate. E pacat pentru ca desenele imi plac (am mai vazut ceva greseli, la ultimul, a colorat gresit niste zone si pare ca are gatul gros si corpul foarte gros, trebuie sa schimbe doar culoarea, iar fata care sta pe scaun are o pozitie a umarului anormala, dar fata si corpul sunt frumoase, exceptand talpile picioarelor care sunt prea mari tongue.gif ), nu-mi prea place cum le-a colorat, dar sunt bunicele, dar, din nou, pozele sunt prea mici. Revista e electronica, posibilitate de download cat cuprinde, de ce naiba va zgarciti la cateva pagini? Macar una sa fi fost mare, ultima, care mi se pare cea mai buna.

Acum relativ la tine.
Principala problema mi se pare faptul ca tu nu ai un stil de a scrie. Trebuie lucrat pentru ca de la stilul din articolele serioase (GITS si Yoko Kanno care sunt dupa parerea mea cele mai bune, adica mi-au placut asa cum sunt), stil pe care il prefer, treci la un stil copilaresc si banal, aproape didactic (la Yotsuba si Genshiken). Se poate ca asta sa vrei, sa fie intentionat, dar impresia generala relativ la autor e contractorie, adica citesc articolele si ma uit sa vad cine le-a scris, pentru ca nu mi se pare acelasi om. Apare si cel de-al treilea stil, la moda, smecher, de cartier, de la News. Am impresia ca asta esti tu, de fapt. Nu zic ca e rau pentru o rubrica de News, mai ales daca le faci pe toate asa... prinde la public pentru ca e in stilul vedeteleor media considerate cool. Mie nu-mi place, dar asta nu are importanta. Mie imi plac prea putine lucruri, asa ca fac parte dintr-o feliuta prea mica, aproape neglijabila. Ideea e ca merge, cat timp mentii totusi o limita. Limita ai trecut-o cu chat-ul ala de prost gust. Uite, singurul scris in acest stil, pe care il consider bun e articolul despre funsubb. Aia e limita mea!

Relativ la grafica:
Trebuie gasita o solutie de curpins, nu-mi place varianta din numarul 3 deloc. Sunt 2 pagini care sunt asezate diferit, una are niste linii orizontale de demarcatie, cealalta nu... e ceva ce supara ochiul. Trebuie ceva unitar. Butoanele rosii sunt frumusele. Pot ramane.

Dragut alese fetitele anime de la reclama de la Anime-Club. Mie nu-mi plac efectele de alb de la contur de la numarul 2. Dar e discutabil, nu arata rau, merge si asa.

Acum daca tot ti-am scris toate astea, doresc si eu niste comentarii. Sa vad cu ce esti de acord, cu ce nu, eventual ma lamuresti de niste lucruri... intelegi tu cam ce vreau. Si daca mai ai eventuale intrebari, sau ceilalti, ca nu am vorbit de toate articolele, eu sunt deschisa la discutii.
The Different Mechanist
Hmm... Targetul.

In general noi tintim mediu si avansat, dar vrem sa prindem cat mai mult si din neinitiati. Incercam sa facem articolele cat mai explicative (prin bagarea de link-uri si trimiteri in ele cand vin termeni sau titluri/denumiri mai pretentioase)... Ca nu ne-o iesi prea bine asta o fi partea a doua. Oricum asta se va imbunatati in timp, pe masura ce prindem experienta...


Articolul despre concertul Laibach nici nu are cine stie ce pretentii explicative. Se vrea a fi un reportaj ce se adreseaza unui grup de nisa, iubitorilor de industrial, atata tot. Din aceste puncte de vedere se descurca chiar binisor. Este o bucatica mai... "underground" din revista daca vrei asa.

La articolele lui Finn nu ma pronunt, lol rolleyes.gif . E si el pe aci prin zona (cred) asa ca poate sa isi ia apararea daca simte nevoia.


La rubrica lui Elle , daca nu ti-au convenit explicatiile de pe langa poza sa ma tragi pe mina de urechi, eu am insistat ca orice persoana baga ceva ilustratii/proiecte, sa spuna si cateva cuvinte despre lucrul respectiv, detalii despre cum a fost realizat, idee etc.



Cat despre mine... Consider un compliment afirmatia despre "lipsa unui stil anume". Faptul ca iti lasa impresia a fi scrise de persoane diferite imi spune ca as avea o oarecare versatilitate si pot conduce cititorul intr-o directie sau alta fara sa isi dea seama. Am scris atat articole comice cu un substrat serios (vezi "Genshiken-esque" din Otaku Magazin, "De licentia incerta et fansubbing obscurum" din Project Sakura), articole serioase cu un substrat comic (vezi enormitatea aia de la 4chan) cat si articole in care pur si simplu am scris ce am simtit in momentul respectiv, fara sa fac misto sau sa tratez extrem de serios tema (Yotsuba&!). Si atata timp cat am reusit sa le fac sa difere unul de celalalt dpdv al stilului, e ok pentru mine, pentru ca asta am si intentionat.


Cuprinsul numarului 3 a fost cum a fost... Da l-ai vazut pe ala din 2> AOLEO... Ala il schimbam in fiecare numar, Incercam mereu sa vedem cum o fi mai bine...

Da, dragute fetele de la reclama A-C, dar sa bage Coyotee un font mai ca lumea, ca am stat vreo 5 minute sa ne dumirim daca acolo scrie "Votati acum" sau "Vizitati acum"... >.>

Cat despre rest... Zi cate ceva si despre ce scrie card, despre rubrica de Balamuc a lui N. Sanatosu, despre ce baga Phoboss... (ma rog, ca si MULT A BAGAT, OKAMI IN NR 2 (sper ca vede asta >:P)

Cya.
Muza chan
QUOTE
In general noi tintim mediu si avansat, dar vrem sa prindem cat mai mult si din neinitiati.


Pentru mediu si avansat mai e mult de lucru, de asta te-am si intrebat. Diferenta de valoare a articolelor, in functie de persoanele care le scriu, e foarte mare. Parerea mea e ca unii dintre voi sa invete sa scrie, si apoi sa incerce sa mai publice ceva, altfel, ies in evidenta imediat ca exemple negative.

O sa revin cu comentariile pentru ceilalti. tongue.gif

Later Edit:

FLCL a lui Card e banal si didactic, de asta nici nu l-am luat in seama pana acum. N-are greseli dar nici nu iese in evidenta. Aceeasi problema cu The Pillows, multa informatie, articolul e muncit.

Citind si acum si The Prisioner tot a lui Card, care de data asta e un articol lung, pot spune ca problema lui e ca nu are deloc sclipire. Absolut deloc. E corect gramatical, scrie ingrijit, e documentat, e muncit, dar atat. E ca dintr-un manual. El nu iese in evidenta. De asta nici nu l-am luat in consideratie din prima, pentru ca nu a reusit sa-mi atraga atentia in mod deosebit.
El poate scrie articolele serioase, care nu trebuie sa aiba reinterpretari.

Sorry, celelalte sunt cu jocuri... nu e deloc domeniul meu... M-am luat de articolul lui Fin pentru ca mi-au sarit in ochi niste lucruri, doar cand rasfoiam. Si dupa aceea l-am citit cu atentie pe tot.
elle
@ muza chan......draga mea, imi pare rau daca te deazmagesc explicatiile mele pt copii handicapati din dreptul desenelor, dar am scris pur si simplu cate ceva pt ca asa mi s-a cerut, ti-a fi placut mai mult sa detaliez tehnica mea de lucru fascinanta mai degraba??? (lucrez cu mouse-ul)........stiu ca am greseli la ilustratti, dar ma zbat sa am perfectionez, nu am pe nimeni care sa ma ajute
Sunt si eu inca la inceput, nu am experienta necesara unor ilustratii k alti artisti, sunt si mica de varsta in comparatie cu cei mai buni (ex. inkamon, alien ape star , etc).......si am si putin timp pt asta ........in numarul viitor sau cand voi putea , o sa vin cu ceva mai bun. fin...daca mi s-ar fi spus ce greseli au sau ce nu da bine la ele, le-as fi modificat (scrisul, floriclele &co)
Muza chan
Elle:
Exista o mare diferenta intre a-ti afisa desenele la o rubrica de prezentare pe un forum, la Fan Art, si a publica intr-o revista. Chiar daca revista respectiva e doar electronica, deci non profit, regulile se respecta. Acelasi lucru e valabil si la articole, dar baietii stiu, cel putin unii dintre ei. Intr-un fel se judeca un post pe forum, care e in general un cometariu scris atunci pe loc, si in alt fel se judeca un review. Intr-un cu totul alt fel se judeca insa un articol intr-o revista, care se presupune ca a fost ceva elaborat, la care s-a lucrat, s-a corectat, nu e dat in forma bruta ca un post.

Asta e, am inteles ca nu era ideea ta... cateodata nu e asa de bine sa-l asculti pe seful, mai ales ca nu stie chiar atat cat crede el ca stie! tongue.gif Tonul a fost dur, dar crede-ma, comentariile alea sunt de toata jalea. Si deea de a explica cum le-ai facut ar fi fost la fel de proasta. Asta merge doar daca faci articolul sub forma unui mic curs de desen, cu lectii, cu poze cu prezentarea pas cu pas a realizarii desenului, metode de colorare, etc. Dar exista atat de multe carti in domeniu, si atat de multe site-uri cu lectii free de manga, ca nu cred ca poti scoate ceva mai bun si mai original decat s-a facut deja. Sfatul meu e sa te rezumi la a prezenta desenele.
Ca si mai inainte, ma lovesc de aceeasi chestie. Acum tu te-a oprit la o fraza scrisa de mine, cea mai dura, cei drept, si nu ai vazut si lauda. E o boala a redactiei... laugh.gif Vaccinati-va!

QUOTE
E pacat pentru ca desenele imi plac
asta de ce n-ai vazut-o? Dar, ai facut niste greseli care sar in ochi din prima, nu stiu cum de nu le-a vazut nimeni. Cand vezi greseli de genul asta, ramai cu impresie de lucru facut in graba, de neseriozitate. Si se admit la Fan Art, dar nu in revista!

Ia-ti o tableta grafica, macar una mica... si o sa mearga mult mai bine... asa chiar ca te chinuiesti. Ai mana, ai si ochi la proportii, daca zici ca esti si incepatoare, e chiar bine. Si citeste carti How To Draw Manga, dar poate le stii deja... Depistez un shoujo, ca stil. Am pus o lista la Fan Art, la un topic deschis de mine, se gasesc pe net. Poti sa-ti fac un topic la Fan Art daca vrei, mai pui ceva desene, mai sunt cateva fete pe forum care deseneaza frumos, si care si discuta despre desenele lor, iti fac comentarii acolo daca vrei. In revista insa, daca gresesti, te ard!
baronuvaleus
OK, topicu asta risca sa coboare pe o panta nedorita. Pt Muza chan: imi repet rugamintea adresata tie shi tuturor celor care au citit revista sa ne spuna parerile lor; dar fac shi o mica precizare: poate ca ar fi mai bine sa ocoleshti unele exprimari gen "copii handicapati", pt ca cei vizatzi vor vedea in asta probabil un atac la persoana si vor ignora ce mai apare in post-ul tau.
In rest, vad ca din pacate nu prea se mai inghesuie lumea sa ne spuna ce cred despre revista. Pacat, pt ca pt ei este facuta revista. Piss
Muza chan
QUOTE
Sper doar sa nu consideri ce se petrece pe aici intimidare si sa iti dai drumul opiniilor. Daca vrei te poti inregistra linistita pe forumul nostru si poti posta pe acolo ce vrei, legat de articole si ce ti-a convenit sau NU ti-a convenit la ele, fara sa iti fie teama de hartuire.


Eu am demostrat ce am avut de demostrat...

Later Edit:
pt baronuvaleus:

QUOTE
In general noi tintim mediu si avansat

deci, asa cum voi aveti pretentii ca va adresati unui anumit target, si critica care va veni va fi mai dura. Am explicat mai sus diferentele dintre un post pe un forum si o revista. Nu conteaza daca e free sau nu. Vad ca nici tu nu le cunosti! Daca punea desenul pe site, discutam cu totul altfel....

Oricum, nu aveam de gand sa comentez si numarul urmator... stai linistit icon_twisted.gif Nici din punctul meu de vedere n-a fost prea placut!
Cat despre Peace! da, din partea mea e Peace! laugh.gif
baronuvaleus
Ahem... quote-ul ala nu e de la mine... wink.gif . Legat de "diferenta dintre un post pe forum shi o revista"... nu intzeleg la ce te referi. Ce nu cunosc? Eu doar itzi adresasem rugamintea sa evitzi unele formulari care ar leza unele persoane. Nu de alta, da te mai trezeshit Doamne-fereshte ca tzi se cer daune morale tongue.gif (asta e o gluma, la serioasa cum eshti tu uneori ma tem sa nu o iei in serios)
Shi de ce sa nu mai zici nimik de nr urmator? C'mon, am facut tot posibilul sa itzi demonstrez ca feedback-ul e f important pt noi.
Legat de Peace....vb lu' Tolstoievski: Razboi shi Pace! (nu shtu cum e in rusa)
elle
muza chan....am atat de multe thread-uri deschise pe alte foruuri incat nu vad rostul de a le mai posta si aici smile.gif am auzit destule commenturi la desnele mele ....si majoriatatea se repeta .........poate alta data .
next time o sa vin cu ceva care sa inchida gura oricui biggrin.gif (ma apuc de studii cat de curand, ca doar vine vacanta)
Muza chan
baronuvaleus:
Of, doamne, esti obositor! Stiu ca citatul nu era de la tine, dar tie iti raspundeam! laugh.gif

Ce e asa de greu de inteles, cand scrii pe un forum esti amator, cand produci o revista esti profesionit! Si esti judecat ca un profesionit! Asta am zis ca nu stii. Pentru ca daca il punea la Fan Art, i-as fi zis, papusica, uite, sunt niste greseli, eu cred ca e mai bine asa.... chestia aia e urata, cealalta e frumoasa. Dar in revista, din start e profesionista. Cititi amandoi urmatoarele discutii, sa vedeti un caz asemanator, asta ca sa nu credeti ca ma eu idei preconcepute, uite cum judeca si altii:
http://forum.anime-club.ro/forum/https://forum.anime-club.ro/forum/index.php?showtopic=5795

Referitor la seriozitatea mea: cine a fost mai serios, eu sau tu, care ai venit acum, aratandu-ti masculinitatea, protejand o sora sau prietena, ma rog, ce ti-o fi ... Sunt sigura ca daca-ti ziceam tie acelasi lucru, ai fi tacut din gura. Asa ca hai sa recunoastem amandoi ca suntem seriosi, ca seriozitatea nu e un lucru chiar atat de rau. icon_twisted.gif

pt elle:
O sa vad ce o sa mai publici, dar imi rezerv dreptul de a nu mai face comentarii. Succes in continuare!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.