Anime-Club :: Comentarii :: Generaţia desenelor animate la ICR
Vizitator, bun venit pe Anime-Club 

 Meniu
 
 
 Chat


IceJack: [07:29] Shingeki no Bahamut - Virgin Soul .. . pretty good, desi parca mi-a placut primul mai mult, s-a concentrat pe mai putine ideii si teme. Nina mi-a placu
Coyotee: [16:10] mai bine discord: https://discord.gg /KHcrMXx
Ranma-kun: [03:17] Si eu mai traiesc. Propun creearea unui canal de WhatsApp sau ceva de gen, pentru old farts
LordMethos: [17:59] yawn
CyBeR: [13:30] Bine zis ca pe aici bantuim.
IceJack: [01:43] in alta ordine de idei Sword Art Online Alternative – Gun Gale Online m-am surprins placut enorm de mult, e ciudat sa vezi un spinoff mai atragator
IceJack: [01:43] Pe aici nu se traieste, pe aici se bantuie biggrin.gif
Coyotee: [00:53] ia uite cine a inviat smile.gif)
LordPhoenix: [20:18] Cum sa nu traim?
APoKLips: [19:32] Că care mai trăiește?
Arhiva 
 
 Reclama
 
 
Reclama
 

Generaţia desenelor animate la ICR

"Bucureştiul trăieşte, împreună cu Generaţia desenelor animate: Seara de film de la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) propune joi, 27 noiembrie 2008, de la ora 19.00, două scurtmetraje semnate de Alexandru Stănescu. Filmele vor fi prezentate de Viorica Bucur. Regizorul Alexandru Stănescu va fi prezent la eveniment.

Bucureştiul trăieşte (2008) surprinde oraşul într-un puzzle de imagini plin de fantezie. Capitala văzută de Alexandru Stănescu palpită. Are părţi bune şi rele, este atrăgătoare chiar dacă e plină de necunoscute: personaje stranii, ziduri sparte, blocuri părăsite.

Filmul Generaţia desenelor animate (2007) este descris de autor astfel: „am vrut să fac un documentar despre o perioadă a copilăriei mele pe care nu mi-o amintesc doar eu cu bucurie, ci şi multi alţii ca mine. Este vorba despre desenele animate care erau difuzate în perioada 1988 – 1998 la TVR. Din mulţimea de nostalgici care vorbesc pe aceasta temă cu diverse ocazii, s-au găsit câţiva care au vorbit în faţa camerei de filmat. Rezultatul este o colecţie de mărturii ale supravieţuitorilor acelor vremuri cam zbuciumate, inclusiv dezvăluiri ale unor personaje din spatele micului ecran.”

Alexandru Stănescu (n. 1982, Bucureşti) este absolvent al Facultăţii de Film, secţia Multimedia, din cadrul Universităţii Naţionale de Arta Teatrala şi Cinematografica. În prezent este masterand al Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii (Universitatea de Arte Bucureşti şi Universitatea Bucureşti). Are în palmares mai multe premii pentru montaj la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, un premiul pentru grafică în film de animaţie, precum şi menţiunea „Ion Truică” pentru plastică, la acelaşi festival, pentru filmul Ultimele sonete ale lui Shakespeare în traducere imaginară de V.Voiculescu.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile."

 

Sursa: icr.ro

Postat de: mattebu

Postat de: DMonk
N-am fost, dar vreau sa le vad. Link please..
 

 UserCP

User: 
Parola: 

Inregistrare 
 
 Poll
Perioada preferata de animatie?
[ Rezultate ]
Trebuie sa te loghezi pentru a putea vota

Poll DB 
 
 Statistici
Total postari: 157653
Membri: 8000
Cel mai nou membru: nanosnaker
Max online: 500 pe 26 Jul 2013, 06:04 PM
Useri online:

Total online: 103
Membri: 0
Membri anonimi: 0
Vizitatori: 103
 
 
Anime in Romania
Anime-Mania Muza-chan.net
Anime-Club Circle
Diclonius Subs :: Evangelion


Termeni si conditii de utilizare
Hosting provided by Forbin


Powered by Anime Power Engine v2.0.2
Copyright © 2018 Anime-Club Romania.