Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ce fel de strategie preferati?
Anime-Club Forum > Non-Anime > Games > Strategy Games
Lumpy
Vreau sa stiu si eu cati sunt care prefera real-time strategy(RTS) si cati prefera turn-based strategy(TBS). Personal eu sunt fan al amandurora primul meu joc pe PC a fost un RTS vechi da vechi Dune II care mi s-a parut a fi sin inca mi se pare a fi unul dintre cele mai bune RTS facute vreodata mai e si Starcraft-BroodWar care de... 6 ani tot domina pietele si salile de jocuri este cel mai jucat RTS al tuturor timpurilor si probabil va fi pana cand va aparea unul mai bun(sper sa fie Starcraft 2 biggrin.gif ). Iar TBS-uri poate multi prefera HOMM III dar preferatul meu este Disciples II - The Dark Prophecy.
zeri
hhmm...cam greu de ales zic eu. Eu m-am jucat Starcraft la fel de mult ca Heroes 3...multe vacante de vara s-au dus omorand zergi sau cucerind castele. biggrin.gif Dar preferatul meu ramane RTS-ul, am jucat mai multe strategii decat tbs-uri.

StarCraft 2...lol...asta e visul nostru, al tuturor.
SebyTheDragon
Mie imi plac ambele in egala masura!!!

La rts ...tatal lor ...indiscutabi batranul starcraft...insa mai sunt multe alte rts interesante

La tbs Disciples 2 si Age of Wonders 3...as puntea zice ca rup in domeniu...si bineinteles mai e si batranul Heroes 3!!
CyBeR
La mine nu conteaza.Atat timp cat mi se ofera multe posibilitati tactice as juca orice.

Am jucat intr-o fericire Disciples 1(n-am 2 inca) si Heroes 1,2,3 din simplul motiv cas-mi placeau si putem sa adopt mai multe tactici,fiecare mai rasarita decat alta.

Am jucat Metal Fatique ca RTS,des existau altele mai bune,mai frumoase,asta imi dadea cele mai multe posibilitati.E sec sa-ti construiesti o armada de tankuri sub pamant dar mai sec e sa razi de inamic distrugand toate lifturile si apoi vanand tank dupa tank in subteran,lifturile ramase fiind pazite de cate un combot.Sau sa trimiti in recunoastere 3 comboti urmati de 30 de masini Nemesis.N-am vazut grup de comboti care sa supravietuiasca la aste.Plus ca poti cerceta parti de combot inamice si sa le fabrici dupa aia.

Un joc de strategie mi se pare ca trebuie sa impresioneze tocmai prin cantitatea de posibilitati care ti se ofera.Un joc cu o singura cale mi se pare plictisitor.
Il_Palatzzo
Heroes va ramane pt. mine strategia Nr.1. Le-am jucat/terminat pe toate. Yey! Si mi-a placut la nebunie si 4 chit ca multa lume zice ca e un jaf. Oh well...
Demiurgus
RTS-urile sunt dragute dar ma plictisesc destul de repede de ele. TBS-urile pe de alta parte ma tin destul de mult. La RTS-uri cel mai reusit mi s-a parut 7Kingdoms, iar la TBS-uri Age of Wonders 1&2, Heroes 2, Heroes 3 si Heroes 4. Ultimul mi se pare un joc reusit insa grabit. Trebuiau sa mai lucreze la el. Este clar mult mai echilibrat si mai bine gandit decat restul seriei, un joc in care puteam alege linistit random fara sa-mi fie teama ca o sa dau peste un castel 'nasol' ca in Heroes 2/3. Daca l-ar fi facut cu engine-ul si grafica din Heroes 3 insa cu ideile/conceptul din h4 chiar nu m-as fi suparat smile.gif
MaTTh
Shi eu pot sa zic ca is fan al ambelor tipuri de joc....

Ca RTS am jucat : Starcraft,Warcaft2,3,3-ft . shi Tbs Heroes 1,2,3 disciples 1,2 etherlords 1 ...
SebyTheDragon
Heroes 4...e un MARE RATEU....si asta o zic fani inraiti ai seriei!!! Au vrut sa faca ceva bun si nu au facut Nik...Au copiat idei din Age of Wonders ..cam la greu..si le-au implementat nu tocmai bine...

Care a jucat Disciples 1 sau 2...Asta un joc care la prima vedere parte foarte simplu...mai ales in batalii..insa care e foarte profund o data ce te pui mai bine pe el...iar la garafica...ce sa zic...Disciples 2 si AoW 3 ...au o grafica de fac sa paleaca orice alt TBS ...mai ales H4...

Mare pacat de H4.... :? !!!
Demiurgus
Disciples 2 nu e decat un Disciples 1 cu grafica mai buna. D1 l-am jucat destul timp, dragut joc insa cam limitat. D2 am jucat 5 minute am zis "hmm ... arata binisor" si apoi am iesit/sters jocul pentru ca nu-mi oferea nimic in plus fata de primul joc. Age of Wonders e clona de Heroes pe fata insa cu mai multe rase, cu tururi simultane si cu posibilitatea de a folosii eroi in lupta. Serie buna, nu zic nu, insa un AoW devine prea complex si ajungi sa te concentrezi prea mult asupra unor detalii neimportante (din punctul meu de vedere).

Heroes 4 mi se pare cel mai bine gandit din toata seria Heroes. Ca au facut greseala sa nu bage multiplayer si alte optiuni relativ importante de la inceput e alta problema. In H4 am folosit 90% din vraji, 90% din creaturi si 90% din eroi. In H2/H3 am folosit 40% din creaturi, 40% din vraji si in jur de 30% din eroi. Cred ca nu mai are rost sa subliniez diferenta MARE intre procentajele de mai sus. Dupa mine asta inseamna ca H4 e gandit mai cu cap din moment ce folosesti 90% creaturi/vraji/eroi, foarte putine lucruri sunt in plus si inutile.

Acum ... in H2/H3 stateai cu morcovu la fund daca jucai random sa nu cazi cu vreo vrajeala de castel gen 'castle' in H2 sau 'fortress' in H3. Din zecile de vraji existente cate erau folositoare ? Eu mai mult de 20 (si cred ca exagerez cu numarul asta) nu am folosit, restul mi se pareau absolut inutile, puse degeaba si mai ales stupide. In privinta eroilor aceasi situatie, sunt cateva duzine de eroi cu care nu am jucat pentru ca pur si simplu avea skilluri inutile si absurde.

Pacat .... pacat ca un joc a ajuns sa fie apreciat numai dupa grafica :roll:
SebyTheDragon
Eram sigur ca asta zice lumea...

Disciples 2 este un joc EXCELENT tocmai pt ca e simpli(limitat cica...)!!

Apropo..ti-ai pus vreaodata ideea cum e un meci in multi..S-au ti-ai pus ideea cum ar fi sa razi tot de pe harta ...inclusiv castelel inamice...cu tot cu gardiat...

Io da mi-am pus....si cel putin cu Undead si cu empire de la misiunea a 4 ..numai las nimic pe harta....Rad tot...si da se poate omora seful din castel...chiar foarte usor...mai ales cu Empireul!!

Numai ziceti ca-i un joc limitat...Stiai macar ca ai optiunea de defense la charactere in lupte...e datorita chestiei astea ..poti face zeci de scheme de atac..ca la sah!!! Asta ca sa nu mai vb de magii super realizate!!

Nus ...cum ti-ai dat tu seama in 5 min..cum stau lucrurile cu el...

Io macar la h4 am jucat 2 zile(si am jucat..cam 10 h in fiecare zi..)...si am ajuns la concluzia ca e un MARE RATEU...ca multi alti!!!

Aow...da .poate parea un pic cam comlex...insa asta e pct lui forte...cum in Disciples simplitatea este!!!
Demiurgus
"Nus ...cum ti-ai dat tu seama in 5 min..cum stau lucrurile cu el... "

Am explicat deja de ce. Tu ai jucat Disciples 1? Daca da, cat timp ? Eu l-am frecat destul timp, mi-a placut, chiar mult. Insa un jucator de D1 nu are ce gasii in plus la D2 pentru ca acesta din urma nu are decat schimbari minore fata de primul. N-am ce face sa joc din nou D1 cu o grafica mai buna .... ? Nu o sa consider D2 un joc reusit pentru ca daca as face asta le-as da apa la moara producatorilor, adica vezi tu e in regula sa scoti acelasi joc, cu engine 3d acum ca sa arate mai bine si putin slefuit. :roll: Disciples 1/2 e un joc limitat insa asta nu inseamna ca e un joc prost.

Zici ca H4 e un mare rateu, eh? Niste argumente de genu "e un mare rateu pentru ca asa si pe dincolo" nu ar strica totusi.
Lumpy
Adevarul este ca ai dreptate D2 este D1 in haine noi dar storyline-ul difera chiar daca nu ai nimic nou nu conteaza conceptul in sine la jocului atrage si a fost de ajuns pentru mine(tre' sa fac rost de ultimu' add-on The Rise of The Elfs).Cica in add-onul asta nou poti juca cu elfi...I can hardly wait.. biggrin.gif . Si pe deasupra as vrea sa te vad Seby sa ma taci in castel incercand sa mi-l cuceresti cand eu joc cu Mountain Clans..adik un RuneMaster cu boost nici nu se compara cu Defender of Faith cu toate celea sau un Angel ori High Inquisitor...adik 300 damage .... x2 pe fiecare runeblade...si pot spune ca daca mai am si un Son of Ymir in locul tau m-as retrage si m-as sa ma bat cu vreo trei orc kings sau vreo doi Ancient giant..adik Vitar e bun...singura ta optiune este sa fii undead stii tu damage ward wink.gif
bogdragon
Pe langa batranul Starcraft la care mor sa aflu continuarea povesti si mai noul Warcraft III mai am un joc de strategie ce mi-a mancat saptamani intregi pentru o harta.

Acesta este Alpha Centauri si este un joc TBS in adevaratul cuvant. Idea ca pot sa cuceresc la masa tratativelor orase intregi m-a cucerit imediat. Iar faptul ca unitatile sunt create modular (si astfel ai libertate totala in crearea de unitati specifice stratergiei tale) il separa de restul jocurilor gen civilisation.

Sper sa apara ceva cu o grafica mai noua (ba chiar 3D), grafica fiind singurul punct minus.

Cat priveste seria Heros, nu am inteles de ce nu poti mutat unitatile fara sa te cari cu eroul dupa tine (gen Warlords III). Acest mic detaliu si ar fi devenit favoritul meu pe partea de fantesi.
Demiurgus
Bogdragon, daca vrei cu adevarat o provocare in domeniul diplomatiei incearca un joc de browser unde toti oponentii sunt umani. Nu se compara cu starcraft+warcraft3+alpha centauri+"ce mai vreti voi" la un loc (apropo, nu m-a prins niciodata stracraft, il consider un joc mediocru). Problema e ca ai nevoie de ceva timp liber smile.gif

Recomand: www.xenocide3001.org (probabil o sa ma apuc iar de el cand incepe noua runda)

PS: In Heroes4 poti sa-ti muti creaturile fara erou.
Serpico
Eu sunt fan al ambelor genuri. Am jucat mai multe RTS-uri decat TBS-uri, dar imi plac in egala masura. RTS-urile stau mai bine la partea cu povestea, iar TBS-urile stau mai bine cu vrajile si strategia din timpul luptei (in general la jocurile RTS cu vrajitori si alte alea nu ai timp sa dai cu magiile cu care ai chef, pe cand la TBS poti sa stai si sa analizezi in voie).

Cel mai mult mi-au placut Warcraft I,II,III,III-FT si Kingdom Under Fire de la RTS si Heroes of M&M II,III,IV de la TBS, pentru ca au ceva special fata de restul de jocuri din aceeasi categorie.
bogdragon
Demiurgus>

"Timp liber", de unde cumpar ca am nevoie de cantitati uriase de asa ceva (desi ar sfarsi ca fiind transformat in timp planificat).

"joc de browser", acum cand am ramas fara net. laugh.gif

Ca diverse, Alpha Centauri poate fi jucat in multiplayer, inclusiv prin email.

Stracraft la ora atuala poate fi catalogat ca slab, dar la timpul sau era superb. Oricum pe mine povestea m-a fascinat (personajele sunt superbe si universul este fascinant). Nu ma intereseaza gameplay-ul cat ma intereseaza povestea (vreau sa stiu ce se va intampla cu hibrizi zerg-protoss).

Nu am incercat decat 2 si 3 la Heroes. Daca o sa fac rost vreodata de 4 am sa il incerc, sa vad pe pielea mea daca este bun de ceva sau sa dau dreptate fanilor dejamagiti.
axi
cam de mult nu s-a mai postat pe aici dar tin sa-mi exprim si eu parerea ...

imi plac si rts si tbs in egala masura, pentru ca la fiecare ai avantaje si dezavantaje, si mi-ar fi f greu sa aleg intre starcraft si heroes de exemplu

cat despre cel mai indragit joc de strategie ... sunt fan heroes, d-ala inrait

am jucat toate heroes-urile, incepand cu h1 si pina la h4, inclusiv toate ad-on-urile si toate versiunile posibile biggrin.gif

ca aprecieri, cel mai mult am apreciat H3, dar spre deosebire de multa lume care nu prea apreciaza h4, mie mi se pare destul de reusit ... poate ca este un pic mai greu din punct de vedere tactic de jucat, poate si de aia nu a mai placut la multa lume.
zeri
Am auzit ca lucreaza baietzii la Heroes 5, care va fi facut dupa cerintele fanilor, bazandu-se mult pe Heroes3 si Heroes2...deci o sa fie cam diferit de 4 pe care eu il consider cam o ratare.

Nu stiu exact firma care va scoate jocul, ca dupa cum stiti 3DO numai este. Oricum astia care o sa-l scoata au angajat ce-i mai buni programatori de la 3DO...deci o sa iasa un joc misto.
Demiurgus
Habar nu am de ce n-a avut succes H4. E un mare mister pentru mine, nu de altceva, dar tot ce am vazut au fost comentarii copilaresti de genul "sux, nu mi-a placut, e un mare rateu etc". Intrebarea e ... de ce? DE CE? smile.gif Nu va placut cum au fost colorate unitatile, cum au facut logo-ul, va enervat coloana sonora, prea putine unitati, vraji nefolositoare? Tre sa fie domne ceva acolo ...
zeri
Pai unu la mana ar fi resursele pe care le consuma....crede-ma ca pe vremea cand a aparut il jucam la un prieten care avea, atunci, o uzina de computer, si dupa numai o ora de joc se misca infect. Nici daca ma jucam UT 2004 un an pe un computer si nu-l restartam nu se misca asha.

In al doilea rand, din punctul meu de vedere era totul prea colorat, parca prea stralucea orice, numai avea farmecul din Heroes3, parca la fel si povestea...

In shimb imi placeau unele creaturi care erau noi si faza cu eroul care putea lupta...dar cam atata.
axi
mai ... eu am apreciat h4 din perspectiva nu a fanului, ci a cunoscatorului (neaparat modest biggrin.gif ): si l-am apreciat ptr posibilitatile noi de abordare a luptei, ptr deschiderea catre o mare varietate de posibilitati tactice

printre chestiile care ajutau la asta era si faza cu urcatu a doi eroi pe un cal, cum zicea un amic mai vesel ... aveai posibilitatea sa-ti desparti armata oriunde si oricand si in oricate bucati vroiai, sa le unesti apoi la loc ...etc ... asta iti dadea in functie de priceperea la joc o mult mai mare mobilitate si mult mai multe posibilitati de abordare a unei lupte

mi-a placut si apropierea de rpg-uri a eroilor, cum puteai acum sa-ti construiesti caracterul mai complex ca la versiunile anterioare

parerea mea despre insuccesul in comparatie cu h3 este ca h3 a fost mult mai promovat, a avut mult mai multi ani la dispozitie sa se desfasoare, venea dupa h2 care a fost destul de apreciat si care totusi nu a beneficiat decat de inca o varianta gold, si era mult superior grafic lui h2, si povestea din h3 era intr-adevar klumea. ce mai, impatimitii l-au iubit din prima clipa. acum recunosc ca si mie imi placea mai mult h3 dar asta nu e un motiv sa nu-mi placa h4.

daca as face un clasament al preferintelor pe primul loc ar fi h3, apoi h4, h2 si h1.

cat despre h5 ... astept cu nerabdare si sper la ceva mai bun decat h3, h2 si h4 la un loc /gg
Lumpy
Daca stai asa sa te gandesti h4 cam a fost un rateu. Sunt de acord cu zeri culorile erau parca puse cu galeata si bataliile erau prea 3d...stiu poate ma plang prea mult dar dupa atatea h3 cand vedeai grafica din batalii parca .... nu prea iti mai venea sa mai joci zoom-ul era prea "drastic" si desigur consuma f. mult. Era chiar recomadat ca dupa o ora o ora jum. sa iesi si sa dai un restart. Poate de ata eu am privit in alta parte la un tbs facut de Strategy First Disciples II - Dark Prophecy am jucat toate ad-onurile (mai am oleaca si-l termin pe ultimul) ,in numar de doua poate nu or fi ele multe dar la unul dintre ele trebuie sa incepi cu erou de nivel 10. Poate nu are el atat de multe artefacte dar eu zic ca merita. Poate pentru unii sistemul de upgrade a unitatilor nu este un mister,dar totusi trebuie mentionat unitatiile fac upgrade pe baza de xp si ai o singura unitatet de acel tip nu ai ca la heroes 2000 de master gremllin(ok i admit imi place tower destul de mult) si grefica in batalie si world map nici nu se pot compara plus storyline-ul(am jucat originalul cu toate patru rasele - Empire, Daemon, Mountain Clans, Undead) care este super gandit...oricum eu raman fan al amandurora nu se pot contetsta valorile pe care le-au lasat in urma si generatia de gameri care a fost influentata
Erynloth
wow, de multa vreme nu s-a mai scris nimic aici.... tongue.gif

well, mie imi plac in egala masura si rts si tbs. de la tbs-uri fav-ul meu este heroes 3 (BIG surprise, huh? tongue.gif) la rts nu vad care e farmecul starcraftului... eu din cate tin minte pe vremea cand am avut starcraft am avut si age1, si cel din urma mi-a placut mult mai mult... anyway, fav-ul meu rts nu cred ca il stie careva pe aici, se numeste Warlords Battlecry. acolo aveai posibilitatea sa iti creezi un erou in afara skirmishurilor, care facea level-up si ti-l configurai ca intr-un rpg.... gaseai si artefacte pt el din cand in cand... f fain facut smile.gif

heh, nu l-am mai jucat de mult, da' asa vorbind de el parca mi s-a facut dor.... cred ca il reinst sa vad daca nu mi-am pierdut indemanarea tongue.gif

ja ne /happy.gif
cilu
Prefer orice strategie numai sa imi placa jocul respectiv... am inceput cu dune 2, e primu joc de strategie jucat, tin minte ce lupte aprige duceam pe acolo, si ce senzatie faina cand l-am terminat cu toate 3 factiunile...a urmat warcraft 1, si stiu ca muream de nerabdare sa joc 2, am fost printre primii din oras care il aveam, l-am terminat relativ repede si pe ala.... heroes 2, clar primu tbs jucat, apoi alte titluri, warlords, panzer general..... toate titluri super tari la vreme aia, starcraft apoi a fost destul de bun....dar mai nou, nici nu mai stiu ce strategii se mai poarta, toate real time + turn base de nici nu mai stii ce combinatii vor mai iesi.....

Sa nu uit un joc destul de aparte pt vremea lui Myth, super tare....
bogdan
hmm numai rts pentru mine am incercat si ceva tbs in special cele spatiale master of orion si imperium galactica ....a.... si heroes 3 4 nu m-a chinuit prea mult nu sunt nici macar fan al heroes 3

da RTS as juca orice oricand daca ar fi sa numar...... starcraft biggrin.gif warcraft 3 doar ...deh m..am trezit direct cu geforce2 in calc si nu puteam sa o deranjez cu chesti mai vechi tongue.gif si niste chesti dragute si foarte interesante de care se pare ca nu stie nimeni precum homeworld groundcontrol si seria total war ...he he cele mai bune rts ever....parerea mea smile.gif
axi
tehehe ... cum sa nu stie nimeni mai bogdan de homeworld sau groundcontrol? biggrin.gif

de cate ori nu am cucerit eu universul biggrin.gif
bogdan
pai daca nu a pomenit nimeni de ele am zis si io ca nu se joaca......da oricum io le apreciez pt ca sunt originale in general rts sun bazate ca gameplay fie pe seria comand and conquer (dune and the rest) fie pe seria warcraft / starcraft sau mai nou pe seria age of empires asa ca homeworld si ground control aduc ceva nou ...hehe ground control 2 e chiar si mai bun
zeri
MIGHT & MAGIC COMES BACK IN FORCE

Ubisoft is delighted to confirm the return of the legendary Might and Magic? brand. Credited with the establishment of the heroic fantasy genre since its first release in 1985 on PC, the brand envelops several series including the mythical Heroes of Might & Magic?. No stranger to resurrecting cult licenses, Ubisoft will bring fresh life to the franchise, taking it to a new level while respecting its heritage.

The first game to reintroduce the video game legend to the public will be Heroes of Might and Magic? V, the sequel to the universally acclaimed turn-based strategy series with a touch of RPG. The new opus will benefit from the features and characteristics that established the success of the initial saga while offering a wealth of innovations such as a a highly immersive scenario, a variety of appealing factions, modern 3D graphics, a revolutionary tactical combat system and a story-based campaign mode.  

Developed by a seasoned team at Nival Interactive (Blitzkrieg, Silent Storm, Etherlords), Heroes of Might and Magic? V is scheduled for release on PC in early 2006.

? 2005 Ubisoft Entertainment

http://www.mightandmagicgame.com/teaser/uk...uk/archives.php

L-a luat Ubisoft sa-l faca si cred ca o sa iasa ceva super.
SebyTheDragon
Pentru cei care vreti sa vedeti cu afevarat de unde au "furat" majoritatea ideilor din H4 Jucati seria Age of Wonders 1-3...mai ales 3 care are o grafica de te da pe spate...Aici e implementat la perfectie tot algosritmul ce trebuia sa merga si in h4...Numa ca deh....nu au stiut sa-l implementeze!!

Age of Wonders 3....este un adevarat spectacol...12 rase...nici nu mai stii ce sa alegi...si in plus...poveste ca lumea...

Ce cel mai interesant ...este ca tot peisajul este omogen...pana si orasele se integreaza in peisaj...nu cxa in h4..o chestie care iti sare in ochi...Iar la grafica sincer e PERFECTIUNEA pt un TBS..Cei carore le place Mythologi stufff...un univers asemanator cu cel din Lord of The Ribgs....sa joace jocul asta....nu o sa regrete nimic!!!!

Un alt TBS care mie mi-a placut la nebunie este Disciples 2 su toate adonurile lui...Iarasi o grafica destul de bine pusa la punct...si un sistem de bataie extrem de simplu .....dar atat de complicat in momentul in care iti dai seama de toate combinatiile si strategiile...incat nu te mai dezlipesti de joc!!! Iarasi poveste ca lumea...Din pacate is numa 5 rase...dar crede-tima ...la cate chestii se pot face la fiecare rasa.....o sa aveti de lucru!!

In concluzie....astea 2 jocuri Age of Wonders si Disciples 2 ....nu ca fac muci H4......ci il fac inexistent!! H4...este penibil pe langa ele...Io am incercat sa ii acord o sansa ..am jucat 10h la el...intr-o zi cand l-am luat...si am ajuns la concluzia ca e o mare PORCARIE!!!! Pacat de h3...care e bestial!
WhiteHawk
SebyTheDragon: ai dreptate ca serii ca Age of Wonders si Disciples sunt cu mult mai bune decat Heroes4, dar asta nu-l face un joc prost. Eu am terminat la el tot ce se putea si am ajuns la concluzia ca jocul, pe langa grafica frumoasa(desi cateodata prea colorata) si gameplay, are the best storyline ever(in clasamentul strategiilor) si coloana sonora superba(melodiile imi aduc aminte de Haggard). Deci m-ai da-i totusi o sansa pt a vedea ca e ceva de capu' lui (incearca sa joci cu un party de 7 eroi......sa vezi ce fain devine tongue.gif )
Anyway pe langa serile de TBS-uri enumerate mai sus, imi mai plac:
1.Starcraft(nici acu nu ma pot opri din a termina campania biggrin.gif )
2.WarCraft3(le are Blizzardu' cu jocurile tongue.gif )
3.Stronghold(un joc care isi ia numele de strategie in serios)
4.Age of Empires II wub.gif
5.Si multe altele tongue.gif
Abel Nightroad
dintre TBS-uri as alege Heroes 3 : WoG sau Shadow of Death si Disciples 2 : Rise of the Elves si Gorky 17 aka Odium (cati l-ati jucat .... I wonder .. bine .. nu cred ca era tocmai TBS, dar cred ca putea fi catalogat drept unul)
la RTS sa zic doar cateva ca lista e lunga :
Starcraft, Warcraft, Warhammer, Dungeon Keeper 2, Homeworld, Ground Controll si seria Command & Conquer ( fara Tiberian Sun , care a fost infect rau )

in heroes 4 lupta era implementata catastrofal. nu puteam sa-mi dau seama cum vine hex grid-ul. iar daca atacai un castel , trebuia sa ai multe trupe cu tine sau sa ai lvl mare, altfel .... RIP !

Rezo The Red Priest
Nu prea stiu ce sa zic...amandoua. Io m-am cam nascut cu strategia in mana - Dune tot ce se poate. Warcraft tot ce se poate si inca de mic, Heroes tot ce se poate (mai putin ultimul care cu parere de rau dar nu am pututu sa-l joc...mie care-mi placeau celelalte la nebunie). Daca jocul are story bun si e bine gandit atunci e OK.

P.S. Am trecut si prin Disciples si pot zice ca mi-a placut
WhiteHawk
Abel Nightroad : Gorky 17 este unul dintre cele mai frumoase RPG/TB-uri care le-am jucat vreodata(imi placea ideea, un pic inspirata din Resident Evil). Ai dreptate, jocul nu este tocmai un TBS ci mai mult un TBT(turn-based-tactics tongue.gif )......cred ca l-am terminat de vreo 4 ori blink.gif tongue.gif . Apropo am citit odata in LEVEL, ca(virgula) creatorii Gorky-ului lucreaza la o continuare a jocului........sounds good tongue.gif .....stii ceva de el????
Cat despre celelalte jocuri pe care le-ai enumerat(pe langa Starcraft si Warcraft), tin sa-ti spun ca DK2(n-am avut placerea de a juca si primul) si Homeworld.....RULEZ wink.gif
PS: Haideti mah.... chiar nu-i nimeni fan H4 sad.gif
zeri
Stiati ca Miyazaki este mentionat in sectiunea de "special thanks" a jocului StarCraft?

Reaverii din joc au fost creati dupa creaturile numite ohmu din Nausicaa of the valley of the wind

http://www.imdb.com/name/nm0594503/
Abel Nightroad
scuze white hawk dar n-am auzit nimic de o continuare la Gorky, desi ar fi bine venita

nu prea vb lumea de heroes 4 pt ca nu cred ca a fost atat de apreciat, 3 fiind mai bun

si ca tot veni vorba de heroes , a jucat careva heroes 3.5 ? (In the Wake of Gods) ? are niste item-uri / creaturi noi destul de tari
(un mic ex tongue.gif -> Necromancer's Cloack - nu mai tin minte exact numele, e destul de rara - in functie de ce skill de necromancy aveai , in loc sa-ti dea scheleti la sf luptei , primeai Zombie (basic)/ Whights (adv) / Liches (exp) ... )
bogdan
WhiteHawk ai homeworld 2 cumva ;;) pls pls zi ca-l ai de cand vreu sa fac si io un homeworld cu cienva real ca de computere m-am saturat smile.gif pls un pm sa vedem cand jucam invitatia e valabila si pt altii care au fost impresionati de joculetz
btw ca sa nu fiu complet offtopic nu cred ca strategiile sunt bine clasificate asa toate la gramada nu tre comparat homeworld cu ground control age of empires si starcraft par example is toate rts dar ideile de gameplay difera muult ar trebui o diferentiere macar sub acest aspect..de ex strategii spatiale (3D thinking) si startegii ..plane sa le spunem tongue.gif
user4342
I rather stick to realtime strategies, since they are faster and pump the adrenaline faster smile.gif The best RTS I've played are Red Alert2, Command&Conquer: Generals and Starcraft smile.gif

The only turnbase strategy I've played was Fallen Heaven and Colonization (Civilization)
Van Dan
QUOTE(Lumpy @ Feb 22 2004, 07:39 PM)
Vreau sa stiu si eu cati sunt care prefera real-time strategy(RTS) si cati prefera turn-based strategy(TBS). Personal eu sunt fan al amandurora primul meu joc pe PC a fost un RTS vechi da vechi Dune II care mi s-a parut a fi sin inca mi se pare a fi unul dintre cele mai bune RTS facute vreodata mai e si Starcraft-BroodWar care de... 6 ani tot domina pietele si salile de jocuri este cel mai jucat RTS al tuturor timpurilor si probabil va fi pana cand va aparea unul mai bun(sper sa fie Starcraft 2 biggrin.gif ). Iar TBS-uri poate multi prefera HOMM III dar preferatul meu este Disciples II - The Dark Prophecy.
*

da e fain si eu l prefer p amandoua dar acum joc TBS - uri in ultima vreme si eu joc Disciples II - The rise of the elfe, Heroes III dar strategie sa fie si dak e si reusit jocul e bine.
red_kitsune
Pai..eu am jucat mai mult Age of Emipres 2 dar si red alert,comandos,starCraft.RTS prefer rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.