Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Curs - Chanoyu
Anime-Club Forum > Forum > Anunturi
Kratozz
Am dat peste urmatorul curs si am fost azi la o demonstratie. Am ramas impresionat si daca nu aveam lucru sigur ma inscriam la curs.
Ambianta e placuta si cu o puternica atmosfera orientala, simpla si retinuta in acelas timp eleganta si in armonie. Pe jos sunt tatami iar in spate e un perete de bambus. Ceremonia e interesanta si complexa, are o multime de etape care odata invatate induc armonie si control. Aveti mai multe informatii mai jos, iar pentru mai multe informatii contactati organizatorii pe e-mail.

Curs de Ceremonia Japoneza a Ceaiului

cu: elevi ai Scolii de Chado Urasenke din Romania
Frecventa cursului: o data pe saptamana, in fiecare vineri de la 18:00 la 20:00
Durata: toata viata smile.gif. Primul modul este de 2 luni.
Locatia: Centrul Seeds for Happiness, str. Fabrica de Chibrituri, Nr. 16. (Parc Carol, in spatele parcului de langa gara Filaret)
Cost: Primele cursuri sunt promotionale, 10 ron/sedinta
Data: Vineri, 9 iulie 2010, ora 18:00


Chanoyu ("Apa calda pentru ceai") este doar atat: "aduni vreascuri, aduci apa proaspata, gasesti un acoperis suficient cat sa nu te ploua, faci focul, pregatesti ceaiul, il oferi simbolic lui Buddha si apoi servesti oaspetii cu inima deschisa".
Un discipol al primului maestru Chanoyu (Sen no Rikyu), care a spus aceste lucruri, a intrebat uimit: "Cum, atat de simplu? Oricine poate face aceasta!" Sen no Rikyu i-a raspuns: "Daca intr-adevar poti face asta bine, considera-ma primul tau elev!"

Chado sau Calea Ceaiului are la baza principii dezvoltate in Zen. Starea meditativa, "golirea mintii" prin focalizarea asupra lucrului prezent, coordonarea minte-corp, prezenta de 100% in ceea ce faci, etc. Este o meditatie in miscare in care corpul deprinde sa actioneze ca si totalitate, mintea se calmeaza, starea spirituala generala devine una linistita, armonioasa.

In primele cursuri veti invata cum se bea ceaiul verde pudra (Matcha) in maniera traditionala Japoneza, pentru a putea lua parte apoi la o ceremonie. Se vor prezenta tehnici de relaxare si concentrare specifice, direct aplicabile in viata cotidiana, cat si tehnici de constientizare a corpului in vederea obtinerii unui echilibru interior necesar unei vieti armonioase.

Inscrieri la adresa: demonstratie_chanoyu@yahoo.com

Prajiturile servite impreuna cu ceaiul verde sunt preparate si oferite de Rosu Raul, expert in mancarea raw vegan. Date de contact: www.crazygoodraw.blogspot.com

Va asteptam sa petreceti impreuna cu noi o seara de "armonie", "respect", "puritate" si "liniste" ("wa", "kei", "sei", "jaku").
George1000
Pacat ca nu locuiesc in bucuresti. mi-ar fi placut sa asist sau sa invat astfel de lucruri.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.