Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: What Does An Otaku Do For A Living?
Anime-Club Forum > Ro Anime > Cafenea
Pages: 1, 2
Garden Girl
Ma refer in mod deosebit la "majorii" de pe aici (dar, bineinteles, nu e nimeni exclus), cu ce se ocupa, care pe unde cum ce lucreaza sau ce-a lucrat etc.

Hai, ca-s curioasa tongue.gif.

inb4 curiosii mor repede o rly ya rly
usagy
Si ne tii chiar tu in suspans? laugh.gif

Sa vedem ce fac eu.....pai in principal stau in fata monitorului minim 9 ore pe zi, folosesc un program de statistica pe proiecte de cercetare si mai programez din cand in cand tot proiecte de genu. Saptamana asta m-a trecut un fior cand am calculat 40+ tari (atatea am in "grija") si ma tot chinui de cateva luni sa trantesc un proiect la pamant ca sa numai primesc altele. Cred ca am folosit toate mijloacele si nu mi-a iesit huh.gif . Cred ca sunt unica din echipa fara "lista neagra" si asta nu e un lucru bun daca mai vrei sa si respiri la scarbici. Asa ca din exp. mea, celor mai mici le spun cand se duc la un job nou, sa nu se speteasca cu munca (stat peste program, facut totul la virgula..) si sa nici nu se arate a fi f. buni in echipa lor. Lucrul asta nu aduce de cele mai multe ori decat mai multa munca, plus proiectele celui mai slab din echipa. blink.gif Si uitasem, Production dept. sucks!
PhoeniX
Lasa, nothin' beats a network admin. Primeam drace telefoane la 4 noapte ca nush' de tampita de firma n-are acces la pr0nz, iar cei care lucrau sub mine se scarpinau in partile dorsale la tot ce era mai greu de <press ENTER>. Happy Days... macar salariul era pe masura + masina de servici tongue.gif.
Kreatur
Eu practic o tentativa de web design, mai mult pe partea de web ca la design i suck. Inca nu merge asa cum as vrea eu, dar mai am de citit niste carti de php si javascript, in stadiul actual nu prea imi permit sa am pretentii.
Garden Girl
QUOTE(PhoeniX @ Jun 6 2010, 08:31 AM)
iar cei care lucrau sub mine se scarpinau in partile dorsale la tot ce era mai greu de <press ENTER>.

Era amuzant daca se loveau de situatii in care trebuiau sa instaleze o tastatura, si li se cerea <press ENTER to continue> laugh.gif

As for me, sunt destinata sa lucrez prin call-centers. Am lucrat anul trecut vreo 6 luni jumate, iar acum m-am angajat din nou, tot pe limba franceza. Am optat pentru part-time, ca sa pot impaca si facultatea, insa acum, fiind in vacanta, o sa incerc sa lucrez full. Meh, tiz fun, chiar daca [,] compania e situata prin zona Mama Naibii (sad.gif).
PhoeniX
QUOTE(Kreatur @ Jun 6 2010, 10:41 AM)
Eu practic o tentativa de web design, mai mult pe partea de web ca la design i suck. Inca nu merge asa cum as vrea eu, dar mai am de citit niste carti de php si javascript, in stadiul actual nu prea imi permit sa am pretentii.
*



Da-le dreaq de php si javascript, apuca-te de putin C# si pune mana pe Silverlight. Iesi din toate punctele de vedere mult mai bine. Sau daca vrei o viata si mai usoara, Joomla.
Garden Girl
Or even better: leave country D:
Shinju
Well, pana acuma se pare ca eu as fi prima de pe lista asta care face ceva otaku-esc tongue.gif Adica ma ocup de Shinju's Workshop impreuna cu Thunder. Rochite lolita, kimonouri si hakama, costume de cosplay din cand in cand. Imi place la nebunie ce fac. Acuma ne-am luat si o angajata si imi permit sa ma ocup de ale mele hobbiuri si de partea de promovare mai mult in timp ce o supraveghez.

La noi in atelier se asculta muzica din animeuri (printre altele), vin mereu in vizita fani anime si se vb mult despre anime/muzica japo/cosplay si alte chestii de genul.

We lead an otaku-ish life, don 't we tongue.gif ?
Garden Girl
Shinju, mi se pare cea mai tare chestie sa transformi hobby-ul in meserie smile.gif
Shinju
Asa e, doar ca mi-a luat ceva timp. De la primul Nijikon (2007) cand mi-am facut primul costum (cel de Matsumoto Rangiku) pana anul trecut la Niji... oh, well, 2 ani... cred ca aveam nevoie de un sut in c*r si de mai mult curaj tongue.gif
Garden Girl
Oh, o sa te tin minte toata viata cu costumul ala, pentru ca de fapt a fost prima chestie care mi-a sarit in ochi la Nijikon 2007 tongue.gif, eu nemaivazand pana atunci cosplay, asadar am ramas like O_O.
Kreatur
Evident ca Joomla, Wordpress and other shit trebuie stiute, dar daca iti cere clientul sa-i faci un addon sau un modul, cum il faci fara cunostinte de php? Ca un Joomla stie instala si mama.
Si C# nu stiu la ce m-ar ajuta, ca eu nu vreau sa fac programare.
PhoeniX
C# te ajuta foarte mult daca vrei sa lucrezi cu Silverlight.
Cat despre addonuri pt. Joomla, gasesti la toate colturile si majoritatea sunt foarte usor de customizat.
Kreatur
Daca e sa o luam asa, cica in aprilie a iesit versiunea 4 de Silverlight. Sincer sa iti zic eu imi petrec majoritatea zilei la calculator, dar inca nu am vazut nicio aplicatie dezvoltata in el. In schimb e in continuare plin de flash si java. Si o fi el bun pentru cei care stiu C#, dar nu vad de ce ai invata C# doar ca sa il folosesti cand exista alte platforme mai raspandite pentru care exista o baza de informatii enorm de mare si care fac acelasi lucru ca si Silverlight.
In plus, Silverlight SEO nu exista, in comparatie cu Flash pentru care google are deja niste algoritmi care pot indexa text din interiorul fisierelor .swf. De ce as face un site care o sa-mi apara pe pagina 50 la cautari in google?

Legat de acele addonuri care se gasesc la toate colturile, iti dau un exemplu din experienta proprie, am instalat un magazin virtual codat pe Smarty ca si eu gandeam ca tine pe vremea aia. Si factura era, evident simpla, dar tipul voia factura tipizata romaneasca. Probabil ai vazut cum arata o factura in romania. Am stat o saptamana sa-mi dau seama cum naiba functioneaza Smarty Template si unde pot gasi fisierele care ma interesau (ca ocupa vreo 20mb doar kitul), pe urma a trebuit sa invat fpdf pentru ca asta folosea la generarea facturii, pe urma sa modific acel cod de aproape 2000 de linii ca sa desenez si sa aranjez celule in php. Asta pe langa vreo doua module pe care a trebuit sa le fac eu deoarece nu existau. Cu ce m-ar fi ajutat daca stiam C#? Intrebare retorica.

Nu zic ca pe termen lung n-o fi util sa stiu si C#, insa nu e esential in ce fac eu momentan. Ca freelancer imi permit sa lucrez pe ce vreau eu, daca vine cineva si imi cere neaparat sa-i fac un site in Silverlight (slabe sanse) il trimit la altcineva pentru ca nu imi renteaza sa invat un intreg limbaj de programare pentru un singur site. Si daca vrea doar ceva similar i-l fac in flash.

In fine, legandu-ma tot de exemplul cu magazinul virtual, exista mai multe platforme gratuite pe piata, in cel mai bun caz schimbi la el designul si in cel mai rau caz va trebui sa modifici librarii, insa tot nu se compara cu a scrie un site similar in Silverlight de la zero, cum ii explici clientului ca il costa vreo zece mii de euro si o jumatate de an sa-i faci siteul cand el poate instala o chestie similara pe gratis in zece minute? Prestashop - gratis - are vreo 3500 de fisiere.
PhoeniX
Scopul Silverlightului e sa-ti faca viata mai usoara. E mult mai usor sa lucrezi cu el decat cu Java si in mare parte ai nevoie doar de cunostinte in C#. De asemenea, Silverlight castiga teren foarte repede.

Also, nu te obliga nimeni sa treci pe Silverlight, iti ziceam doar ca e o solutie alternativa si e mai usor de lucrat cu el.

Inteleg si cum e sa treci de pe o platforma pe alta, been there, done that, iar de multe ori nu e convenabil deloc si s-ar putea nici sa nu fie nici pe viitor. In unele lucruri e "hit or miss"...
EcsTasY
I did some "load&stress testing" pentru un soft care ajuta la optimizarea retelei de telefonie mobila.
and now I'm doing "global product support" for 3G ... happy times will come for sure at FIFA world cup sad.gif(
Thunder
la naiba ca Shinju mi-a luato inainte >.>... da se poate zice ca noi avem o viata de otak implinit... toate lucrurile pe care le facem au legatura cu fanii anime... inclusiv la afacerea sorei mele am cautat sa avem cat mai multi fani anime angajati!! de ce? multi din fanii anime sunt oameni de treaba, deschisi la minte, responsabili si ingrozitor de distractivi!

daca ne vom mai deschide vreo alta afacere tot fani de anime vom cauta sa angajam!

P.S. stop it with the computer blabla!
rogueman999
Mai, you've got a point here. E o pre-selectie f. faina pentru oameni cu care vrei sa ai de-a face, si in mare masura si sa lucrezi.

On topic: fix acum programare, de capul meu. Software mic-mijlociu pentru diverse firme (btw, daca aveti nevoie de informatizare la servici, PM me biggrin.gif). Odata la cativa ani ma apuca nebunia si fac cate ceva complet diferit, dar asta e activitatea relativ stabila.
Kratozz
Recently providing first level of support pentru o aplicatie de rezervari la avioane si alte produse conexe wink.gif I talk a lot write a lot

No otaku's in my office unsure.gif
Garden Girl
Empathy bear understands your pain.

E o regula ca la orice loc de munca al unui otaku sa nu existe un ALT otaku in afara de el. :/
rogueman999
Ultima data cand am lucrat intr-un birou (cand m-o apucat una din nebuniile de care ziceam, acum vreo 2 ani) aveam un tip cu care comentam ultimele episoade din Naruto si Bleach. Si avand in vedere ca eram trei in camera... se cheama ca doua treimi eram otaku biggrin.gif

Am lipit niste stickere pe-o biblioteca atunci... am vazut-o recent, trecuta prin 3 sedii si 2 firme... ma indoiesc ca mai stie cineva ce-i cu ele <sigh>
Kratozz
what a story smile.gif e ca in anime smile.gif a boy put stickers with girls on a table and then makes it big and then he sees the table... dude ca sa fie totu perfect tree sa cumperi biblioteca si sunt sigur ca the owner is a nice hot asian looking smart girl (at least asa ne invata in animeuri biggrin.gif )
rogueman999
Actually is mostly chibis biggrin.gif Si acum e intr-un birou cu contabile nu foarte tinere...
Megiddo
Eu lucrez ca machetator de stampile,carti de vizita, gravuri laser and other printing crap. Nu am prea multe comenzi pe vremurile astea so the rest of my 8 hour shift I troll the internetz.
Thunder and Shinju I sincerely hate you sad.gif . Vreau si eu un job de genul ala sau macar niste colegi ok.
Am niste colege care se uita urat la mine cand ma vad citind o manga. Am facut si greseala odata de a porni un stream de anime si au sarit pe mine cu intrebari gen " Te uiti la desene animate? ", I so wanted to punch a kitten. mad.gif
Shinju
here's another reason to hate us... tinetiminte de cruciada aia care am zis ca o sa o facem? guess what :>
KòT
ohmy.gif Numai eu nu lucrez "in regula" biggrin.gif
Bine macar ca am cativa colegi de scoala foarte de treaba cu care ne intrecem la anime vazute si bineinteles la intrebari din aceste anime biggrin.gif
So it's funny sometimes talk about animes meanwhile the teacher speaks about the history of bla bla bla biggrin.gif
Andryuu
aa..stiu ca poate nu are nici o legatura cu topicul..dar vad ca scrie in titlu.. ce inseamna otaku?? blink.gif .Serios..nustiu..
Garden Girl
Cauta si tu pe google si vino cu un raspuns ontopic. Ktnx
Garden Girl
I still live with my parents !

user posted image

Not for long tho'.


Fili
Eu imi practic dream job-ul: programator de jocuri. Programez la munca si cand ajung acasa mai programez un pic. Intre timp incerc sa mai strecor cate un episod de anime, ceva. La munca mai am un otak, pasionat de mecha.
Mumusan
QUOTE(Garden Girl @ May 22 2011, 03:20 PM)
I still live with my parents !



Dooh, most of us are still in the old home, o locuinta costa mult, iar chiria costa si ea mult, si daca vrei sa pleci din casa de o viata, va trebui sa faci niste compromisuri care nu sunt pe placul nimanui.
NOTORIOUS
QUOTE
I still live with my parents !


Uite asa s-a gandit GG sa invie un thread mort de un an laugh.gif Fili... as vrea sa fac exact ce faci tu dar pe partea de grafica, cred ca as fi fericit. La care plusez cu "I still live with my parents but not for long" si atunci as fi foarte fericit... la care adaugi un "forever alone" si un "don't have a good enough job to move out", tragi linie, faci media si iese... aproape ca sunt fericit dar mai am putin pana acolo. Mom. sunt angajat in regim wtf? la o companie de aviatie (edit: and I hate it).
Garden Girl
QUOTE(NOTORIOUS @ May 22 2011, 11:45 PM)
"don't have a good enough job to move out", tragi linie, faci media si iese... aproape ca sunt fericit dar mai am putin pana acolo
*


That's the main issue in this fucking country (de fapt nu tara, ci oamenii sunt problema). Toti trag de tine ca de martzoaga pe un salariu de nimic, incat nu-ti poti permite sa platesti o chirie, aka sa iei un salariu decent care sa-ti permita sa acoperi cheltuielile CAT DE CAT si sa te asiguri ca nu intri in datorii.

Also:

user posted image
(ma rog, inca nu s-a ajuns la last panel, hopefully, never will mellow.gif)
Kreatur
Eu nu ma mut de-acasa pentru ca n-am de ce. Parintii mei s-ar plictisi fara mine si eu m-as plictisi fara ei. Daca am nevoie de o camera peste noapte pot rezolva si altfel.
Asa nici nu trebuie sa-mi fac griji de mancare, spalat haine, etc.
BloodSamurai
Hai sa ma bag si eu in seama.
Cum am mai spus si pe altele posturi.
Sunt inginer constructor , facultate (5+2 master) pot proiecta la seism aproape orice, perfect armat etc, executie, management, cresterea productiei etc.
Sunt din BUC, la apartament de 4 camere (cu parents, yeahh, desi nu conteaza eu am 2 camere + sufrageria biggrin.gif ).
M-am angajat la Sibiu in constructii management productie: desi cam fac de toate proiectare+verificare+executie+industrie prefabricate (deja incep sa nu mai rezist 18 ore pe zi inclusiv Sambata si ceva DUminica).
Stau intr-o localitate (la munte) la casa lui Tata (casa stramoseaca extinsa+consolidata acum 15 ani, atunci am facut brate de fier tongue.gif ), casa are 8 camere + 2 bucatarii, curte etc, gratar (e cu mansarda, e cool).
Firma ma forteaza ca sa nu mai fac naveta cu masina (localitate-Sibiu) si sa stau intr-o camera (1 ) de camin (fara caldura, decat 1 ora pe zi, si apa calda limitata, fara bucatarie, astia sunt nebunii).
Deci eu ajung in situatia in care muncesc de sparg, banii (cei putini) se duc pe intretinere la Bucuresti+Casa+Camin, nu tu viata sociala sau o baby de iubit, si stau deja in frig la temperaturi de - (minus) zilnic vreo 8 ore.
Singurul lucru care ma mai tine sanatos mental e "cred ca va fi mai bine, sau ma tirez de la Sibiu back to Buc dupa Decembrie 2011 sau animeurile.
Oricum eu vreau sa cunosc niste fete iubitoare de anime icon_twisted.gif tongue.gif biggrin.gif
darczon69
QUOTE(BloodSamurai @ Nov 18 2011, 12:12 PM)
Oricum eu vreau sa cunosc niste fete iubitoare de anime  icon_twisted.gif  tongue.gif  biggrin.gif
*



Who the hell doesn't? dry.gif Astea sunt mai rare ca...well...uhm...stai ca stiu...ah, da biggrin.gif. Sunt mai rare ca rezervorul plin la masina! laugh.gif

Anyway, eu mi-s student, asa ca momentan inca traiesc pe banii parintilor smile.gif. Cu toate ca in 4 ani, cand termin facultatea, parca vad ca tot pe banii lor voi trai, la ce salariu voi avea in primii ani de rezidentiat. dry.gif

EDIT

@uZuRu17

Hei, a brother-in-arms biggrin.gif. La ce medicina esti?
uZuRu17
QUOTE(darczon69 @ Nov 18 2011, 05:28 PM)
Who the hell doesn't?  dry.gif  Astea sunt mai rare ca...well...uhm...stai ca stiu...ah, da biggrin.gif. Sunt mai rare ca rezervorul plin la masina!  laugh.gif
*



vezi ce iti doresti, 19 din 20 de fete fane anime dupa ce ajungi sa le cunoÅŸti mai bine iti dai seama ca sunt teleghidate (si credema ca am cunoscut ceva fete otaku) , ultima care am cunoscuto avea fantezii yaoi
Baka man
Eu am prietena fana anime :> E misto sa vorbesti cu cineva care aceleasi pasiuni ca tine. Iar fosta prietena tot fana anime era si tot asa. Nu cred ca as putea avea o prietena care sa nu imi impartaseasca aceasta pasiune, mai ales ca ma si implic destul de mult in comunitate.

Si acum, revenind off-topic: eu programez for a living.
Am terminat studiile vara asta: facultate + 2 mastere. Cand ma pregateam sa sustin dizertatiile, ma intreaba o colega daca as fi dispus sa ma angajez la firma unde lucra ea si inca un coleg de-al meu. Eram tentat... si a mers bine la interviu.

Am inceput initial ca un soi de Facebook-dude, un tip care sa cunoasca retelele sociale si API-ul lor, pentru ca firma dorea sa se extinda in domeniul asta, si le-am dezvoltat o chestie destul de misto pentru facebook, pe care au si reusit sa o vanda (luni se face lansarea oficiala).
Si cum aveau nevoie urgenta de programatori pentru iOS (iPhone si iPad), pentru ca le-a plecat un programator intr-o perioada foarte incarcata, am facut si asa ceva, iar acum ma pot lauda cu faptul ca servesc un rol dublu laugh.gif

Salariul e mititel though... e bine ca am deja unde sa locuiesc singur, fara chirie si fara batai de cap, incat imi permit sa platesc lejer toate facturile si sa imi mai si ramana bani de carti, prietena si alte chestii
darczon69
QUOTE(uZuRu17 @ Nov 18 2011, 06:12 PM)
ultima care am cunoscuto avea fantezii yaoi
*




That only becomes a bad thing when....yeah, it's a bad thing dry.gif .

@Baka man

Sunt de acord cu tine. Pentru mine e foarte important fie sa avem macar un hobby in comun, fie ca respectiva persoana sa fie suficient de open-minded incat sa incerce hobby-ul meu. Bineinteles, si eu incerc orice cel putin odata (cu exceptia situatiei in care ea are fantezii yaoi...I draw the line there....ma rog, poate ma uit la un yaoi cu ea, dar... unsure.gif ): equivalent exchange. cool.gif
BloodSamurai
QUOTE(Baka man @ Nov 18 2011, 10:04 PM)
.....

Salariul e mititel though... e bine ca am deja unde sa locuiesc singur, fara chirie si fara batai de cap, incat imi permit sa platesc lejer toate facturile si sa imi mai si ramana bani de carti, prietena si alte chestii
*



Inseamna ca ai un salariu decent daca poti sa iti asiguri facturi etc etc si pt. prietena + etc.
Eu vad ca banii se duc pe bani, motorina, facturi si cand apare o defectiune auto de vreo 20-30 de milioane sau ca trebuie platit un frigider la reparat cu 5 sau la centrala termica modificari de 20 milioane (lei vechi icon_twisted.gif ) realizez ca am lucrat 1 an si nu a ramas nici un ban in nimic investit sau ceva anume pt. mine huh.gif huh.gif (desi eu sunt zgarcit si calculat). Si ma mai si enervez ca fostii mei colegi lucreaza jumate cat lucrez eu (nu sunt mai isteti sau mai calificati decat mine) si au salariu dublu (altii triplu) ohmy.gif blink.gif
Baka man
QUOTE(BloodSamurai @ Nov 24 2011, 12:31 PM)
Inseamna ca ai un salariu decent daca poti sa iti asiguri facturi etc etc si pt. prietena + etc.


Da de unde...
Facturile ma costa de obicei sub 300 de lei, maxim 350, mai am de platit vreo 120 pentru hosting si cam astia sunt banii pe care ii cheltui obligatoriu luna de luna, sub 500 de lei.

Masina, n-am, dar bicicleta mi-a mancat si ea niste bani, ca am luat-o destul de rablagita si a trebuit sa schimb multe pe la ea (nu ma supar, asa imi place). Iar cu prietena... ce mai platesc cand iesim sa mancam ceva sau mergem la un film, ca in rest nu e deloc genul care sa profite de mine, ba chiar din contra
BloodSamurai
QUOTE(Baka man @ Nov 24 2011, 09:23 PM)
Da de unde...
Facturile ma costa de obicei sub 300 de lei, maxim 350, mai am de platit vreo 120 pentru hosting si cam astia sunt banii pe care ii cheltui obligatoriu luna de luna, sub 500 de lei.

Masina, n-am, dar bicicleta mi-a mancat si ea niste bani, ca am luat-o destul de rablagita si a trebuit sa schimb multe pe la ea (nu ma supar, asa imi place). Iar cu prietena... ce mai platesc cand iesim sa mancam ceva sau mergem la un film, ca in rest nu e deloc genul care sa profite de mine, ba chiar din contra
*



You lucky "bastard" la faza "ba chiar din contra" tongue.gif . Ehh eu doar pe gaz pe luna o sa platesc 500 ron (plus mai trebuie sa bag si soba cu lemne, desi acolo am lemne) , motorina 500ron, eletrica si restu (cablu+tel+net) si cand ma mai apuca o nebunie de gratar pe zapada + "drunken master style" atunci e cheltuiala. Dar cred ca la incalzire o sa ma reapuc de fiare si antrenamente stil Otokujuku si nu o sa mai imi fie frig si voi iesi mai ieftin si cu gazul laugh.gif icon_twisted.gif
rogueman999

Masina sux. Fix acum o am in service (la reprezentanta, ca era ceva mai ciudat de diagnosticat si astia micii ma umbla cu lunile) si astept sa ma sune sa-mi spuna cate milioane tre' sa le dau. Oh car, Y U always brake down in november?!!

Daca as lua-o acum de la zero jur pe ce-am mai sfant ca mi-as lua un matiz. Mic, solid, si ieftin ca braga.

9 luni pe an am trecut pe motocicleta. Nici asta nu-i f. ieftina, dar e acceptabila si macar nu mai exista stat in trafic. Also plinul de rezervor se face din bani de bere.

Bicicleta FTW tho. Am fost fara permis prin septembrie, si a fost cea mai faina luna din an. Si sport si fun si zero cheltuiala. Mai ca ma tenteaza sa trec pe rosu numai ca sa mai am scuza s-o folosesc iar.
darczon69
Cred ca asta e cea mai buna combinatie: masina iarna si motocicleta/bicicleta in restul timpului.

Cu toate acestea, eu, cel putin, nu ma simt in siguranta pe motor sau pe bitza...asa ca am ales varianta numarul 4: autobusul.

Am abonament gratis pe toate liniile, asa ca nu trebuie sa stau mult in statie (desi schimb vreo trei-patru busuri pana cand ajung la faculta biggrin.gif). Masina am, dar o folosesc de doua ori pe saptamana cand merg la antrenamente din doua motive: ca mi-i prea lene sa merg cu busul cand ies de acolo si pentru ca nu vreau sa mi se f**a bateria pe frigul asta.
Garden Girl
QUOTE
Am abonament gratis pe toate liniile

Cum adica gratis ? You mean like.. ca pensionarii ?
iNeko
QUOTE(Garden Girl @ Dec 17 2011, 06:12 PM)
Cum adica gratis ? You mean like.. ca pensionarii ?
*


nu stiai ca daca esti otaku se considera innabilitare mentala.... si poti sa-ti faci abonament gratis XD
Garden Girl
Ciudat.. eu platesc integral abonamentul.
Garden Girl
O wait. Eu nu am abonament la RATB.
Yuriko
Well, daca esti student la buget, statul iti deconteaza abonamentul, thus e gratis. Cel putin la noi in facultate functioneaza chstia asta.
darczon69
Scuze de delay;

La noi in Mures, exista un parteneriat intre Primarie, Siletina (operatorul de transport local) si Volskbank; astfel, daca esti student si iti faci un anume card (Studcard se numeste) primesti niste cupoane, reduceri la anumite magazine si abonament gratis pe toate liniile. Totemo benri desu biggrin.gif.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.