Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Despre Torrente
Anime-Club Forum > Forum > Site
Myst
hello, in primul rand felicitari pentru efortul depus la traducerea acestor animeuri.
eu nu am probleme sa tin la seed ceea ce iau de pe site dar se pare ca unele torrente de aici au fost "mutate" si pe alte siteuri si sincer mie nu imi convine sa ajut prea mult pe cei ce folosesc siteuri publice ca si ei la randu lor nu tin la seed
user posted image
nu stiu daca va intereseaza prea mult chestiunea asta dar pe mine m-ar deranja.
numai bine.
shoppy
Pai daca nu-ti plac site-urile publice atunci nu te du pe site-uri publice. Scoate DHT si stai doar pe site-uri private.
Myst
1. te rog frumos sa te uiti la DHT e scos de mult.
2. torrentele sunt luate de aici nu de pe alte siteuri si am observat ca au fost puse si pe alte siteuri lucru care nu e tocmai "ortodox"
3. nu am zis ca nu imi plac nu prea tin la seed ce iau de pe public
4. folosesc 90% siteuri private don't worry
5.chestiunea era adresata celor care se ocupa de acest site nu userilor deci nu vad rostu comentului tau.
sper ca esti lamurit acum.
intellect
În cele ce urmează, vorbesc strict despre traducerile mele.

QUOTE
sincer mie nu imi convine sa ajut prea mult pe cei ce folosesc siteuri publice ca si ei la randu lor nu tin la seed


Eu am luat toate raw-urile şi episoadele în engleză, franceză şi italiană din surse publice (trackere externe gen Tokyotosho şi Mininova sau eMule). Aşa că raţionamentul tău are găuri.

QUOTE
se pare ca unele torrente de aici au fost "mutate" si pe alte siteuri

Asta se cheamă filesharing fără restricţii. Minunat. Pe de altă parte, tracker privat înseamnă nişte chestii cu care nu sunt de acord:
- tembelisme tip raţie, queue, ranking, dictatură administrativă. Adică pui jugul pe toţi fiindcă unii nu au obraz, cică.
- acces restricţionat, număr limitat de utilizatori. Eu ştiam că filesharingul presupune, prin definiţie, acces egal pentru toţi.

Eu prefer să dau mai departe liber ce am luat la liber. Pe de altă parte, alţii preferă varianta privată, într-o comunitate restrânsă. Care se "serveşte" de multe ori din zona publică, în timp ce nu dă mai nimic înapoi spre zona publică. În cele din urmă, fiecare are dreptul să aibă preferinţele lui.

Să fie clar, nu intenţionez să pun vreodată vreo restricţie pe downloaduri ori să dictez cuiva să stea la raţie. Când va fi nevoie, se va găsi cineva să stea la seed. Mie îmi ajunge. Hai să-i zicem democraţie digitală, dacă vrei. smile.gif
Myst
eu doar vroiam sa va atrag atentia
problema era ca useri de pe siteurile publice se intercaleaza cu useri care iau torrentul de pe acest site si viteza de pe public lasa de dorit uneori...
cu alte cuvinte cine l-a pus acolo nu s0a mai obosit sa schimbe si url acestui site... in fine...
rationamentul nu are gauri pentru public incerc sa fac ratie 1 pentru fiecare torrent pentru private incerc sa stau cat mai mult cu ele la seed ca sa nu "moara" torrentele respective
privatele se servesc de la alte servere private care la randu lor iau de la cei ce fac releasuri.
publicele se servesc de la private wink.gif
deosebirea e ca pe cele private torrentele se fac din nou cu url siteului respectiv nu se "fura" url altui site implicit si useri.
anywho bft in continuare smile.gif
intellect
Să ne înţelegem din start. Eu aici nu vorbesc despre site-uri ca Demonoid sau TNTVillage, trackere private respectabile, ci despre ale noastre, ceea ce îmi sugerezi tu să devenim.

QUOTE
rationamentul nu are gauri

Ba da, are. Eu mi-am descărcat toate anime-urile după care fac traducerile de pe site-uri publice. Şi raw-uri tot pe public găsesc. De ce aş scoate traducerile pe tracker privat? De unde pupam eu raw-uri dacă erau scoase exclusiv pe privat şi păzite straşnic să nu se scurgă, cum se face pe la noi? De pe public am luat, pe public dau mai departe. An eye for an eye... the good way. smile.gif

QUOTE
publicele se servesc de la private

Evident că nu mă refeream la sursele iniţiale. Evident că acestea sunt private, pentru securitatea uploaderului iniţial, asta e de înţeles. Eu mă refeream, dacă e vorba strict de anime, la anumite grupuri care iau rawuri de pe trackere publice, subtitrări în engleză tot de acolo, fac traducerea şi apoi o dau numai pe privat. Repet, nu-i condamn, e opţiunea lor. Au dreptul să gândească altfel decât mine.

QUOTE
deosebirea e ca pe cele private torrentele se fac din nou cu url siteului respectiv nu se "fura" url altui site implicit si useri.

Poţi vorbi despre "furtul" utilizatorilor numai dacă eşti tracker privat. Trackerul nostru nu are useri înregistraţi, doar vizitatori. Nu văd de ce isohunt sau Tokyotosho, prin faptul că urcă torrentul la ei şi păstrează trackerul nostru, îmi fură ceva, atâta timp cât eu nu aplic sistemul de useri şi raţie, în care contează fiecare bit descărcat, şi nu pun preţ pe trafic. Unde e furtul? De ce m-ar durea pe mine faptul că Pierre din Franţa copie Lydie de pe isohunt şi nu de pe site-ul Diclonius, atâta timp cât creditele din fişier sunt intacte şi Pierre ştie cine a muncit la episodul ăla? Dimpotrivă, mă bucur, fiindcă află mai mulţi despre existenţa mea şi oricine, de oriunde, poate să-mi viziteze site-ul, nu numai utilizatorii trackerului privat şi prietenii lor. Da, să zicem că îmi scade numărul de accesări zilnice şi TB contorizaţi pe tracker. So what? N-am bannere publicitare pe site, mă doare fix în 14 de traficul zilnic. N-am scos episoadele ca să văd cum îmi creşte numărul de TB descărcaţi şi e-barometrul, ci pentru ca oamenii să se bucure de traducerile mele, câte şi cum sunt. Pentru asta, un tracker public cu acces nelimitat mi se pare cel mai comod.

Spui că pe public viteza e mai mică. Nu, pe privat viteza e mai mare fiindcă fiecare stă la seed, alergând după raţie cât mai mare, ca să fie VIP, sau de teamă să nu aibă raţia prea mică şi să zboare de pe tracker. Eu prefer să-i las fiecăruia libertatea să stea la seed de bunăvoie, fără să fac poliţie.


QUOTE
cu alte cuvinte cine l-a pus acolo nu s0a mai obosit sa schimbe si url acestui site... in fine...

Să înţeleg din formularea ta că, dacă trackerul privat celmaitare.ro îmi preia episoadele, trebuie să schimbe numele Diclonius şi trackerul cu ale lui, cu alte cuvinte să şteargă contribuţia mea şi s-o facă ca şi cum ar fi munca lui, release original celmaitare.ro? Şi asta pe motiv că altfel mi-ar fura userii? Ha. Interesant mod de a gândi. laugh.gif Eu am copiat o căruţă de torrente de pe Mininova în care scria "torrent downloaded from Demonoid.com". Uite că Demonoid nu-şi face atâtea probleme că-şi pierde userii, toată lumea ştie de unde a plecat torentul respectiv, mai multă lume beneficiază de pe torrentele de pe Demonoid, iar Demonoid o duce bine-mersi şi e un nume respectat.
Întorcându-ne la punctul de plecare al mesajului, pe de altă parte, n-am văzut pe niciun tracker public vreun torrent în care să scrie "venit de pe *tracker românesc*" De ce oare? Tocmai fiindcă ai noştri practică acest sistem închis, nu vreau să intru în rândul lor.
stx6
Povestea intre trackere private si publice, comunitate si freedom, a fi sau a nu fi si eu as putea scrie o gramada dar incerc sa zic cat mai concret PRIVATE SUCKS !
stefy_fan_anime
buna!cum pot viziona si yo anime-urile online pe acest site?tokmai m am inregistrat si habar nu am pt k as dori sa vad tokyo mew mew unsure.gif happy.gif
kyuubi654
salut.

dak vrei sa vizionezi ceva direct pe site presupun k poti sa te duci pe pagina principala, sa selectezi video player si in casuta de cautare sa scrii tokyo mew mew episode ..

ar trebui sa apara p-acolo smile.gif

alta solutie ar fi desigur sa downloadezi episoadele prin intermediul unui file-hoster (gen: mediafire, megaupload, hotfile, etc.) sau torrentilor.

si un admin ar trebui probabil sa se uite pe unde ar trebui defapt sa fie puse astea 2 post-uri biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.