Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viata Fanului Anime
Anime-Club Forum > Ro Anime > Cafenea
Pages: 1, 2
Botan
Topicul Cum vi s-ar parea viata fara animeuri? m-a inspirat in a realiza acest subiect de discutie..ma intrebam..."sunt eu singura de pe planeta sau nu?" Si aici ma refer la comportamentul meu in "lumea reala".

Intrebarile sunt cam asa, dar nu-i musai sa raspundeti exact la ele, puteti spune orice vreti (asta daca vreti tongue.gif):
Cum va comportati in viata de zi cu zi, fani anime?
Voi credeti ca animeurile v-au influentat in vreun fel sa va schimbati?

Eu, in viata de zi cu zi, sunt destul de..ciudata ati putea spune. laugh.gif Asta pentru ca le vad pe fetele astea in clasa cum vorbesc toata ziua ce bluze au mai vazut prin oras, ce "gloss" si-au mai luat, ce fond de ten, cand vine comanda lor, si te miri ce..unde si-au facut peisajul detaliat de pe unghii laugh.gif
Eu, stand mai toata ziua in clasa lipita de scaun (ca n-am ce face) as putea fi centrul barfei, ca am ce barfi (dar n-am si cu cine lol). Pe mine nu ma intereseaza apropae deloc ce cred ceilalti despre mine (adica despre cum arat, daca-mi sta bine al 5.556-lea fir de par din cap si daca nu cumva mi-au aparut cearcane - in cazul meu- din cauza ca am stat prea tarziu -la calculator, citind manga sau uitandu-ma la anime : )) - ). Nici afara nu-mi place sa merg singura, dar nu mai am cu cine. Prea multe fete cu care am reusit sa ma-nteleg bine si sa impart aceleasi ganduri in povestea cu "fashion"-ul nu am intalnit, si care-au fost au ajuns in alte clase si nu mai putem vorbi.
Cat despre fani anime, pe la mine prin clasa cred ca nici n-a fost si nici nu e niciunul, de fapt la gimnaziu er un baiat care se mai uita, cred ca la Yu Yu Hakusho, dar pun pariu ca daca-l intrebam dac-i plac animeurile ma-ntreba ce-s alea.
Cred ca v-am povestit multe si neimportante lucruri..dar nu am mentionat faptul ca .. ce vroiam sa spun? *thinkikng* A, da! Vroiam sa spun ca nici eu nu sunt aia care sa sara "Vai, te uiti la animeuri? Esti fan anime? Uita-te la anime ca sunt misto rau da tot!" si alte lucruri. Si daca m a gandesc bine, asta e un lucru bun pt ca eu nu vreau sa impartasesc aceasta lume sacra (laugh.gif) cu oameni care stiu sigur ca oricum nu o sa le aprecieze “valoarea” (adica o sa le ia ca pe niste desene animate)

Pe de alta parte, sper ca fanele carora le place sa se ingrijeasca de infatisarea lor (exagerat de tre, vreau sa spun) sa nu se supere pe mine, mai ales pt ca urmeaza sa fac o marturisire biggrin.gif: Nu m-a deranjat niciodata asta la un om, doar ca ma-ntreb cum poate fi cineva asa, si in plus, parca vazand asta la un fan anime nu mi s-ar parea deloc ":o ".

Ah, da! Cum m-au influentat animeurile? Pai foarte mult .. Probabil ca gandesc mai pozitiv dupa ce am vazut animeuri, desi mi-e greu sa fac asta, nu sunt o persoana optimista, dar nu stiu cum, de fiecare data cand vad un anime parca simt din nou ca as putea reusi sa fac ceea ce-mi propun. Si animeurile parca-mi dau o alta viziune de-asta a vietii..observ poate unele lucruri pe care nimeni din jurul meu nu se deranjeaza sa le vada..adica gandesc mai "in pofunzime", desi asta nu se observa si la ora de romana =))).Cat despre faza cu obsedarea de baieti..cred ca nu am fost niciodata asa si sper sa nu ajung niciodata asa... Pe scurt, in exteriorul casei sunt o fata ‘normala’ (asa le spun eu uneori celor neinectti de virusul anime laugh.gif ), desi, mai putin, si la filme sunt pretentioasa =)) )

Dar eu oricum nu ma simt pe dinafara, ba din contra, atat timp cat exista animeurile si bishounenii la care sa ma gandesc nu mai am nevoie de altceva. biggrin.gif Chiar astazi am intrebat-o pe mama cand am vazut o stire: "oare la inchisoare ai voie cu claculatorul?" =)) ce intrebare de om normal mai e si asta? (a gandeam:daca erai eu aia cred ca innebuneam fara animeuri)



Acum, sa vad daca cineva e interesat in topic. Cu siguranta o sa-mi dau seama ce prostii am mai scris si eu (din nou) pe-aici.
rogueman999
La inchisoare nu ai voie cu calculatorul. M-am interesat.

La mine lucrurile au fost fix pe dos. Aproape imediat dupa ce am descoperit anime-urile am gasit si anime-club-ul, si meet-ul de joi si.. dintr-una in alta ma uit in jur si vad ca o buna parte din cercul meu social e, direct sau indirect, de acolo. Concluzia ar fi sa continui sa cauti, si cu prima ocazie sa vii intr-un oras mai mare. Desi nu stiu de ce am un feeling ca in Oltenita nu esti chiar singura... *cough*cough*.


Iar cu colegii de clasa... moderatie, moderatie. Stiu ca e tentant cand ii vezi "obsedati" cu ale lor sa dai in extrema opusa, dar si "kareshi" si un look ok sunt chestii care pot fi fun. Cu moderatie.
Garden Girl
Botan, ma regasesc in aceeasi situatie ca si tine, in special la faza cu "colegele din clasa care vorbesc despre jegul de sub unghii" si din acest motiv nu reusesc sa ma integrez printre ele.. Nu ca as vrea laugh.gif . Un alt motiv ar fi si acela ca am o oarecare antipatie fata de fete (in general). Am o colega care mi-e si prietena, dar e pe dinafara cu tot ce inseamna anime & anime stuff related. Nu ma deranjeaza asta la ea, pentru ca de obicei eu ii vorbesc despre chestiile astea, insa faptul ca imi cere detalii de genu "cum asa ?" sau "de ce ?" sau pur si simplu rade, ma face sa cred ca nu e o cauza pierduta.
In familie, vara-mea imi spune ca sunt "emo" laugh.gif , de cand cu faza aia cu pustoaica [,] care s-a aruncat de pe bloc, de-i placea Tokio Hotel, si ca a auzit ea la TV ca emo-ii sunt de obicei fani anime. Alta balarie. Cum dracu sa nu prostesti poporu cu televizoru ?
Ideea e ca duc o viata normala, dar bineinteles, fiecare are standardele lui de "normal" biggrin.gif .
Moonsparkle
Eu nu percep uitatul la anime ca o activitate speciala si prin urmare sa trebuiasca sa imi pun problema daca ma comport normal sau diferit. E doar un hobby care e mai obscur, dar in ultimii ani prinde rau de tot in Romania, fata de ce era inainte. Fanii anime is doar niste oameni ca oricare altii, nu fac ei parte dintr-o elita a societatii si nu sunt nici unicii capabili sa inteleaga un anumit fel de umor sau cultura specifica anime-urilor.

Cat despre influenta lor, nu stiu ce sa zic... ma influenteaza pentru ca am un motiv in plus sa aman ceva ce trebuie facut? Daca e vorba de o lume noua si plina de inspiratie, la fel pot fi si serialele sf. Eu chiar nu vad anime-urile ca ceva special. Sure, cand esti inconjurat de oameni care cred ca "manga" se refera (doar) la betie te simti mai izolat, dar asteapta un pic pana schimbi peisajul, Botan, sa vezi cum o sa rasara fani anime de pretutindeni. ^^

ps: for the love of christ, will you guys please stop doing the "biserica virgula catolica" thing? e total lipsit de logica si pe deasupra si batator la ochi, mult mai batator decat o cacofonie, care de altfel se accepta in unele cazuri. /rant
Animal
Nu ca ar fi mare secret dar nu spun oamenilor ca ma uit la anime-uri, dar nici nu intreaba nimeni smile.gif asa ca nu ascund nimic. In general lumea nu stie ca am acest hobby si sincer e mai bine asa. Makes things easier. I have your normal everyday life, I mean anime-uri sunt doar un hobby. Nuttin special..

In rest acasa prietenii si prietenele stiu ca ma uit la anime-uri dar in general nu vorbim despre asta cand ne vedem. Am corupt cativa prieteni sa se uite la Naruto/Berserk/bleach dar cam atat.

I'm your regular closet otaku >_> ... dry.gif ...

Cum m-a influentat? Intradevar simt ca mi-am largit orizontul si perspectiva. Am invatat japoneza, am inteles o alta cultura am vazut si cum se traieste in Japonia ,etc.... Trebuie sa mentionez ca multe anime-uri mi-au schimbat modul de gandire ( nu radical dar ori mi-au dat de gandit ori am aflat lucrurii noi ) si modul cum vad everyday life dar cred ca lucrul acesta oricum se intampla odata cu trecerea timpului. Asa ca nu stiu cat % e din cauza anime-urilor si cat la % din cauza altor factori.

P.S. It's best if you're a closet otaku >_>
Hikikomori?
Pana recent si despre mine puteam sa zic ca sunt un closet otaku, ce cum zicea si Animal e cel mai convenabil.
Dar cum am zis asta era pana recent, deoarece am iesit din dulap si mi-am zis ca ar trebui sa caut niste fani anime(in Tg-Mures), cu cine sa ma pot intalni si discuta despre tema de baza.
Din pacate inca n-am reusit sa dau de nici unu, numai de cateva replici enervante si de prost gust, asta e dar nu ma dau batut smile.gif .
In fine unde voiam sa aiung era ca aceasta decizie am luat multumita animeurilor.
In final asi putea sa zic ca animeurile putin mi-au influentat viata cat de cat, din pacate nu numai cu bine m-au influentat dar asta e.
elpreda
Nu te poti numi fan anime daca asta nu a modificat nici macar putin ceva din tine. Nu trebuie sa consideri ca influneta animeurilor te face un proscris, poate ca in unele cazuri accentueaza situatia, dar nu cred ca o poate provoca. Unii oameni, ca si mine defapt, sunt pur si simplu mai retrasi, nu gandesc (fara virgula) ca toata turma.
Cat despre ce schimbari mi-au adus animeurile, am devenit mai pesimist, chiar negativist, vad diferite lucruri din perpective la care nu le gandeam mai inainte, am inceput sa desconsider unele persoane, and the most important: am inceput sa port ochelari.
Un singur lucru trebuie sa-l ai in vedere: cand nu esti ca ceilalti atunci nu poti fi decat in 2 feluri, mai bine sau mai rau decat ei.
Btw nu esti singura olteanca.


QUOTE
ps: for the love of christ, will you guys please stop doing the "biserica virgula catolica" thing? e total lipsit de logica si pe deasupra si batator la ochi, mult mai batator decat o cacofonie, care de altfel se accepta in unele cazuri. /rant

Yeah, i can't stand it either.
Botan
Imi cer scuze de partea cu virgula.. laugh.gif am modificat postul.
Cat despre tot ce se spune pe-aici, se pare ca multi au pareri asemanatoare ^^
Elpreda, sunt de acord cu primul paragraf pe care l-ai scrs tongue.gif [pana la "toata turma"

QUOTE(elpreda)
Btw nu esti singura olteanca.

Hm...cui se adreseaza propozitia? biggrin.gif
elpreda
Da... la partea cu toata turma a fost un caz mai deosebit care nu prea avea legatura animeurile. Tind sa amestec lucruri diferite cand nu sunt atent. Sari peste partea aia.

QUOTE(Botan @ May 21 2009, 05:55 AM)
QUOTE(elpreda)
Btw nu esti singura olteanca.

Hm...cui se adreseaza propozitia? biggrin.gif
*


Oops, mai scriam pe mess intre timp si am facut o mica incurcatura. Era pentru altcineva.( I really need to start checking my posts)
Kaminari
Viata de fan anime ..
...
Eu nu prea ma uit la anime, adica doar cand am timp. Nici n-am avut net decat pe dial-up .. am de un an si de-atunci ma uit la anime online destul de des (aproape in fiecare zi).. biggrin.gif
La scoala eu nu vorbesc prea mult cu colegii, dar nici nu prea am ce sa le zic (adica sa-i intreb si eu ce v-ati mai luat in ultima vreme, sa barifm toata ziua... tind sa-mi economisesc energia. biggrin.gif
... Anime-urile nu ma influenteaza prea mult, dar unele care acum sunt "de suflet" ca Naruto, Bleach, Honey and Clover, Blue Gender si Elfen Lied + multe altele) au schimbat cateva lucruri in viata mea... nu prea multe totusi. da' nici nu intentionam sa-mi schimb viata. As putea sa ma comport altfel incepand din secunda imediat urmatoare, daca as vrea. Si uneori e necesar.. in situatii ciudate, imposibile...
ps: ar trebui sa citesc putin regulamentul, dar am vazut mai demult ca e cam lung T_T si nici n-am timp acum, asa ca aplic regulile de pe alt forum >> adica anime-mania tongue.gif...
Ja ne!
Rikka
Sunt exact ca tine (cea care a facut topicul)
Imi vine sa le dau 2 perechi de plame cand vad pe fata cum fac iiiiiiii fatoooooo ai vazut ce bluza k lumea re aiaaa cum de nu o am eu laugh.gif
Le.as arunca intr-o rapa si nu le.as mai salva....dar de asta e lumea dobitoaca in care traim si ma bucur ca pot rade in fiecare zi de ea laugh.gif

Poi programul meu e destul de normal adica fac activitati normal....ma uit la anime mai ies pe fara si singura daca e nevoie ca aeriana laugh.gif
Nu-mi pasa de ce cred ceilalti de mine ma doare in c...cot tongue.gif dar nici acolo ca e prea dureros laugh.gif
Eee de ingrijit da ma ingrijesc dar nu exagerez cu fardurile cu lip glosu si tot felu de tampenii care la 40 de ani ma vor face sa arat ca chuky (nu stiu daca se scrie asa)...ma rog jignesc papusica era destul de draguta:X
Da m-a influentat foarte mult animeul....am devenit interesata de cultura japoneza si de limba ei pe care inainte de a afla de anime mi se parea ceva hmm "ciudat"
Dar acum vad cat de grozava e si limba si tara...a da si animeurile m-au invatat sa am grija ce prieteni imi fac laugh.gif daca e cineva care critica animeu sayonara bye bye n-am ce face cu tine laugh.gif si m-a invatat sa am rabdare cu dobitocii laugh.gif ma rog m-a facut sa par si o ciudata mai mare dupa spusele articolelor idiotice de pe net sau din reviste insa nu-mi pasa doar sunt speciala ne ne:>
Dap ai dreptate elpreda animeurile te fac sa vezi viata altfel...oricum nu trebuie sa fiti pesimisti ca rad dobitocii de noi...noi radem de ei ei d enoi veselie laugh.gif lasa ca vedem noi peste 5-6 ani cine va mai rade de otaku sau anime cand va deveni brend national.....sper @_@

Oricum eu va sfatuiesc sa nu ii bagati in seama lasa-ti incolo replicile idioate de manelari asa perfecti lasati mey sa fim noi ciudatii aia care au un scop in viata lasa sa fim noi "tocilarii" aia care se uita la anime prefer sa-mi pierd ziua uitandu-ma la anime sau citind manga decat sa ma uit la nu stiu ce petrecere a lui peste branza castravete murat (observ ca au ce au cu alimentele probabil ce baga in ei ca animaele nesaturate le dau inspiratie sa guite ca un animal cu cutitul la gat) noi ne vedem de viata cu 2-3 prieteni si ei cu o turma de prieteni care se mananca intre ei tradandu-se unii pe alti...no worrys asa au fost criticati toti orice grup noi e criticat...
Mogadorian
Nimic schimbat in comportamentul meu de cand am inceput sa vizionez animeuri. Asta probabil si fiindca am trait in familie deschisa la minte, cu doua surori mai mari care mi-au explicat ce si cum de la inceput.
Nu am fost niciodata o persoana retrasa si nici nu am devenit; chiar daca "liderul turmei" in care imi faceam veacul la un moment dat a incercat sa ma "inlature" pe simplu motiv ca imi placea japonia. Am rezolvat problema in mod diplomatic, demonstrandu-i ca e prea prost pentru secolul asta.

In fine, revenind la subiectul discutiei, nu pot spune ca am o zi altfel decat a celor din jurul meu. Poate stau mai mult pe internet decat ceilalti si poate ca pierd timpul cu "Naruto" (de care m-am apucat la insistentele cuiva, si acum e o adevarat lupta sa ma invat cu armata de fillers/flashbacks) si cu inca doua serii. Dar cel putin imi place ce fac.

Nu pot spune ca mi-am influentat prietenii sau ca i-am convins sa se uite la anime sau sa citeasca manga. Dar acum, de fiecare data cand ne luam la tranta se aude cate-un "Hitten Mitsurughi" sau "Bankai" sau mai stiu eu ce atac vazut pe youtube; si credeti-ma, nu e nimic mai amuzant ca zece idioti de 20-25 de ani urlandu-si cuvinte in japoneza si apoi atacandu-se cat mai ciudat posibil. Cine nu ne cunoaste, ar putea spune ca suntem o trupa de circ.

"Oamenii obisnuiti sunt plictisitori." spunea cineva la un moment dat, si candva; foarte de mult. ma ghidam dupa principiul asta; dar acum pur si simplu nu-mi mai pasa ce zic sau fac ceilalti; si presupun ca asa ar trebui sa faceti si voi (atata timp cat persoanele respective nu sunt importante pentru voi).
Zamo
QUOTE
Nu te poti numi fan anime daca asta nu a modificat nici macar putin ceva din tine.


Ete na ... serios? Poi sa zicem ca daca sunt fan CSI ma duc pe strada sa adun "probe" sau sa refac crima? Daca ma uit la anime, inseamna ca trebuie sa umblu cu peruci colorate, sa port costume ciudate in plina strada, sa vorbesc in japoneza si sa bag mutre?
Nu se poate doar simplu ... sa savurezi un serial?
Imi pare rau sa zic ELPREDA, dar din postul tau de mai sus (care-i din mai laugh.gif ) ceva te influenteaza foarte usor.


Raspuns la intrebarea din titlul topicului: ... cat mai normala. Don't push it, take it as your personal hobby.
Te mai uiti la un serial, mai iesi afara, mai vorbesti cu lumea, mai faci si alte activitati. Sa ajungi otaku mi se pare cea mai naspa faza din tot "fenomenul" asta.
Villy100
Fetelor...offf...asteptati...sunteti de abia la inceputul vietii...pana acum inca nu ati experimentat nimic...machiajurile...obsesia pentru baieti si pentru nu mai stiu eu ce...e specificul varstei...in momentul acesta sunteti limitatate din punct de vedere mobil si indraznesc sa afirm ca si emotional sunteti oarecum limitate...asteptati sa vina momentul in care plecati la facultate(sfat : faceti facultatea la distanta - va va schimba complet pe voi si viziunea voastra asupra lumii din jur...)...veti observa o lume noua, unde machiajurile, fardurile si nu mai stiu eu ce...precum si obsesia aia exagerata, pentru baieti, cum dispare si cum minoritatile se integreaza aproape fara probleme...fie manelist, rocker , ungur, moldovean, tigan, fan anime, fan filme porno...si nu mai stiu eu ce...veti observa cum povestile de dragoste devin adevarate telenovele sau simple aventuri de noapte...in fine...si multe alte lucruri...deja am luat-o pe campuri...unde voiam sa ajung..ah...asteptati...sa nu credeti ca asta e viata voastra...mereu marginite si nu mai stiu cum...inca nu ati vazut nimic...va asigur...
Sa revenim la subiect...nu...nu mi-a influentat cu nimic comportamentul...sincer...sa gandim logic si concis...nu ai cum sa te comporti ca nush care personaj dintrun anime in viata reala...nu se cuvine...adica...cand esti copil...mai merge...dar sa vezi un "ditamai hojmalau" ca face ca fetele din Lucky Star sau nu mai stiu de unde...e cam ciudat...
Comportamentul meu de zi cu zi...eh...nu cred ca se observa ca ma uit la anime-uri...si nici nu as vrea sa se observe...de ce?...datorita gandirii limitate pe care o au multi din jurul nostru...
stx6
blink.gif
Ce as putea zice substantial.. a da.
Nu stiu cat te influenteaza animeurile si in ce pozitie a creierului dar viata poate fi inbunatatita cu o gramada de lucruri --> asta include si desenele/animele/filmele..machiaj si asa mai departe; Viata Fanului anime va avea de suferit cand isi da seama cat a durat sa se uite la toata seria. blink.gif
Cat despre fete si euforia prin care trec.. cand isi dau seama ca exista si baieti pe pamant ... nu te pot ajuta, de acolo te descurci biggrin.gif Solo ... *#sa moara dusmanii mei ca sunt mai smecher ca ei.. ieeee huh.gif#*

Dupa ce am terminat cu subiectul tau care oricum era stupid din prima chestia e urmatoare(aici se afla o greseala gramaticala dar nu ne intereseaza ca oricum nu intelegem) se dedica regulilor intr-o anumita comunitate de persoane ... una mai nebuna ca alta.. si uta utza cu caruta ... mai vine un nebun toti zic... wow e nebun.. si gata ai facut o comunitate.
Rikka
QUOTE(stx6 @ Aug 1 2009, 08:01 PM)
blink.gif
Ce as putea zice substantial.. a da.
Nu stiu cat te influenteaza animeurile si in ce pozitie a creierului dar viata poate fi inbunatatita cu o gramada de lucruri --> asta include si desenele/animele/filmele..machiaj si asa mai departe; Viata Fanului anime va avea de suferit cand isi da seama cat a durat sa se uite la toata seria. blink.gif 
Cat despre fete si euforia prin care trec.. cand isi dau seama ca exista si baieti pe pamant ... nu te pot ajuta, de acolo te descurci biggrin.gif Solo ... *#sa moara dusmanii mei ca sunt mai smecher ca ei.. ieeee  huh.gif#*

Dupa ce am terminat cu subiectul tau care oricum era stupid din prima chestia e urmatoare(aici se afla o greseala gramaticala dar nu ne intereseaza ca oricum nu intelegem) se dedica regulilor intr-o anumita comunitate de persoane ... una mai nebuna ca alta.. si uta utza cu caruta ... mai vine un nebun toti zic... wow e nebun.. si gata ai facut o comunitate.
*




oy nu inteleg de ce ne faci nebuni....atunci de ce te-ai mai inscris....?
Villy100
stx6...nu inteleg...am citit de doua ori post-ul tau si nu inteleg ce vrei sa spui...revizuieste-ti te rog post-ul...nu inteleg ce vrei sa spui...nu inteleg unde vrei sa bati...pe romaneste vorbind:nu e coerent si exprimarea lasa de dorit...vorbeste tata cu ajutorul gandurilor tale si nu ale celorlalti din jur(sper ca intelegi aluzia...)
Garden Girl
QUOTE
Ce as putea zice substantial.. a da.

Stx6, ai dat-o in gard cu pseudo-opinia ta, care ne-a bagat in ceata mai rau decat eram, pentru ca ai scris de colo-pana-colo.
Daca chiar vrei sa intelegem ce-ai vrut sa zici, o sa te rog sa reformulezi, sau cel putin sa ne explici faza cu "sa moara dusmanii mei etc".
Aylin
@Villy100: don't worry, nu cred ca era ceva de inteles in postul ala.

Faptul ca ma uit la anime/citesc manga nu imi schimba cu foarte mult viata. Deocamdata nu mi'a afectat modul de gandire, doar ca pierd prea mult timp citind manga [ma uit la anime-uri mai rar].
Nu am de gand nici sa stau tot timpul inchisa in casa, numai ca sa vad ce update-uri la manga au mai aparut. Imi place sa ies cu prietenii, colegii, sa ma distrez in general. First, real life. Then manga D: Asta nu inseamna totusi ca nu sunt obsedata, am si eu momentele mele in care nu ma pot dezlipi de compu. Dar totusi, incerc sa ies si afara, sa citesc si carti, pentru ca nu totul se invarte in jurul internetului, sau cel putin eu nu vreau sa ajung asa.

Daca ar fi sa spun un manga care m-a impresionat de-adevarat, acela ar fi Fruits Basket. Mi-a placut foarte mult, are niste mesaje de viata care rareori le intalnesti in manga/anime, si asta m-a surprins in mod placut. Nu mi-a schimbat intru totul gandirea, eu deja gandeam asa. Dar a fost foarte frumos sa vad aceleasi conceptii ca ale mele si in Furuba ^^

Kisa
Cred ca cel mai mult m-au influentat animeurile cand eram in scoala generala. Mi-a ramas clar intiparit in minte faptul ca fetele trebuie sa fie slabe. laugh.gif E de ras, dar asta intelegea mintea mea de copil bleg. Nu ca revistele de moda ar promova alt model. laugh.gif
In rest, in liceu eram o outsider care respingea machiajul si hainele la moda, dar, sincer, nu mi-a ridicat nimeni o statuie din cauza asta. tongue.gif Acum ma machiez zilnic si nu-mi vine sa cred ca inainte imi refuzam singura o fata mai atragatoare numai pentru a fi diferita (asta era motivatia mea tongue.gif ).
Acum, nu prea ma mai influenteaza animeurile pentru ca le vad seara, la Animax, cateodata, si cam atat. Nu cred ca trebuie neaparat sa fii influentat. Cum spun zamo si scipici mai sus, e un hobby. Ma uit la anime ca la un serial. Nu vad de ce ar trebui sa aiba un impact major asupra mea. Dus la extreme de cele mai multe ori (a se vedea "sinucigasii" care nu pot trai fara anime huh.gif ).
Elayla
Sunt de acord cu Zamo...
Recunosc, dupa acel post, nu am mai stat sa citesc si restul.
Dar in principal, viata mea e la fel de normala ca si inainte sa ma uit la anime. Doar ca am schimbat ceea ce vizionam, ca incepusem sa ma plictisesc de filme fantasy sau istorice (obsesia mea dinainte).

Nu vad de ce vizionarea de anime ar trebui sa te faca un ciudat, un diferit si sa iti ofere o scuza sa nu te apropii de ceilalti.
Vinovata, nici eu nu sunt centrul atentiei si printesa societatii, pentru ca ma izolez singura si din dorinta proprie de oameni. Sunt destul de narcisista si nu as accepta orice fel de om in viata mea. Dar categoric nu e vina stilului de viata anime.

M-a schimbat totusi in anumite feluri. Mi-a adus noi probleme in gandire, m-a facut mai chibi si m-a determinat sa muncesc pentru a ajunge in Japonia, macar intr-o excursie. Si face cearcanele mai gri decat sunt deja, pentru ca uneori stau pana tarziu doar pentru ca sunt curioasa cum se termina o serie. XD Dar pana la urma...e doar un hobby. La fel de bine as putea sa citesc. Sau sa crosetez. Sau sa desenez. Si chiar le fac din cand in cand, pentru ca un hobby sanatos inseamna si schimbare la un moment dat.
Tuty
Hmmm...viata fara animeuri?pai probabil ca pana acum as fi fost moarta de plictiseala si as fi ascultat in continuu muzica pop
Viata mea care include animeurile e mult mai disractiva si probabil m-a schimbat si din punct de vedere al gandirii
Pot spune ca fara animeuri ar putea fi o plictiseala totala [cel putin pentru mine].
StilFree
Viata fara animeuri,poi cred ca ar fi una foarte lunga si foarte trista.De exemplu animeurile ma bine dispun,sau cand nu am ce face ma uit la un anime de actiune,aventura sau psihologic care sa imi stimuleze interesul si sa ma trezeasca din motaiala.Animeurile m-au afectat destul de mult,cand am vazut primul meu anime eram de genul "de ce nu e asa si in viata reala"pur si simplu dupa ce terminasem toata seria stateam pe fotoliu si ma gandeam cum e posibil sa vezi intr-un desen atata prietenie,dragoste,darnicie,curaj.Au fost lucruri care m-au facut sa vreau sa fac ceva cu viata mea,sa vreau sa ies din lumea intunecata care mi-a fost impusa si mie ca si la restul din toate lucrurile negative care le vedem si le auzim zi de zi.,am inceput sa vreau sa ies din toate astea si sa incerc sa imi creez eu propia mea "lume""care sa o pot folosi in cazurile necesare si sa nu ajung din nou in societatea in care totusi fara sa vrem traim zi de zi.Cu alte cuvinte animeurile sunt bune,totusi ne invata multe lucruri care ne pot ajuta pe toti (chiar si pe cei mai inculti care nu se gandesc decat unde dorm,se spala,manca si muncesc, nu ma intelegeti gresit inteleg ca astea sunt lucrurile esentiale in existenta fiecarui om,dar totusi daca le facem repetativ fara ca sa ne preocupam creierul cu altceva putem ajunge sa depindem de ele mai mult decat depindem acuma).Animeurile mi-au inspirat destule idei si mi-am format propile opinii despre cum sa privesc viata si sincer pana acuma mi-au servit destul de bine.
Yami_Way
Hmmmm viata mea ca fana anime?Poi e destul de normala....adica am amici ies cu ei la un film, la un suc chestii de adolescent.......
Normal include si mici chesti gen "ce faci mey la varsta asta te uiti la desene animate?" sau gen "ce iti plac tie tampeniile alea"? insa pe mine putin ma intereseaza laugh.gif
Daca nu ar fi existat anime probabil as fi ramas la incultura din Romanica noastra....as fi ascultat numai pop si chestii gen muzica romaneasca....nu as fi aflat de J-Rock, nu mi-as fi dorit sa vizitez Japonia, nu m-as fi apucat sa invat japoneza si cred ca nu mi-as fi schimbat gandirea asa de mult (inainte sa vad anime consideram pe japonezi si pe asiatici in general niste ciudati dar asa am devenit curioasa si am cercetat mai mult)
StilFree are dreptate....cateodata asa fac si eu...cum poate exista atata prietenie si curaj intr-un anime si aici in lumea reala totul e invers....si m-am hotarat de atunci sa devin mai buna (da suna melodramatic dar de) si sa fiu un "amic" sim o persoana mai ajutatoare mai prietenoasa si mai curajoasa
Anime-urile sunt bune daca sti sa le interpretezi si sa le cauti pe cele bune (normal daca te uitim non-stop la hentai sau cele gen nu prea e ceva foarte bine dar in fine)
Viata cu anime-urile iti dezvolta gandirea si sufletul cel putin asa cred eu happy.gif
A da Botan acum am citit tot ce ai scris acolo (nu am rabdare @_@) asa am si eu probleme cu colegele care fac crize majore daca si-au rupt o unghie:)) si sincer cand le vad asa de ......tute...ma bufneste rasul...la inceput ma enervam le ziceam ca sunt proaste altceva nu mai stiu dar dupa un timp mi-au devenit indiferente....sunt in grupul lor pt ca nu am unde sa ma bag dar cand vine vorba de chesti de gen le las in pace si imi vad de treaba si chiar ma amuz cateodata de prostia lor...
Momentan nu am "amici" carora sa le placa anime-urile dar sincer nici nu am cautat...la mine in liceu sunt destui dar momenta nu prea i-am "vanat"...asa ca amici cu aceiasi pasiune iti poti gasi oriunde daca stai sa cauti...si pur si simpla participare la o conferinta anime sau la un festival iti va aduce multi amici wink.gif
chilly
Un anime nu ar trebui sa-ti schimbe viata, doar sa te faca sa gandesti putin mai profund.
Garden Girl
Sa gandeasca mai profund? Wat? Chiar atat de labil psihic sa fie un om incat sa se lase influentat de scenariile din anime? blink.gif
Adica nu spun ca nu sunt ok, sunt impresionante si inedite, dar de aici pana la a te face sa GANDESTI mai profund IRL e cale cam lunga.
Animal
"Sa gandeasca mai profund? Wat? Chiar atat de labil psihic sa fie un om incat sa se lase influentat de scenariile din anime? "

Din orice poveste poti invata. Diffrent points of view, diffrent life styles, dffrent ideeas. Cand citesti o carte/vezi un anime/film/etc. defapt te bagi intr-un dialog cu cel care a gandit povestea. El vrea sa transmita ceva si noi suntem interlocutori. Daca un prieten/membru de familie/indrumator religios poate sa iti schimbe radical ideile/convingerile de ce nu si un anime/film/carte?
Problema apare cand nu iti place, nu te intereseaza, nu te convinge, nu intelegi sau pur si simplu ai minte incuiata si nu pricepi mesajul transmis. In cazurile astea intradevar nu iti schimba opinia un anime, insa in general se poate ca un anime sa iti schimbe parerea. Depinde totul de cat de convingatoare este povestea si cat esti de deschis catre idei noi astfel incat sa accepti argumente solide si sa iti formezi o noua opinie.

P.S. Un anime nu trebuie neaparat sa vina cu o idee noua/diferita de ceea ce stim/credem deja. Poate sa revina cu o idee mai veche si tot poti sa inveti ceva nou.
Garden Girl
Oricat ai fi de deschis si oricat de mult ti-ar placea un anime si oricat de mult te-ar convinge ca de fapt "asa sta treaba etc" si oricat de... oricat de.. oricat de.. etc, tot nu gasesc ca un om care se uita la anime poate spune despre sine ca a invatat sa gandeasca mai profund. Una e sa preiei anumite idei si alta e sa incepi sa-ti coordonezi viata dupa ele.
Animal
"ca a invatat sa gandeasca mai profund. "

Poate sa gandeasca mai profund o anumita tema. Nu cred ca are cum cineva sa schimbe in mod radical modul de gandire/modul cum isi face alegerile/decide alt om. Poate sa ii dea doar idei pe care respectivul sa le accepte,modifice sau respinge insa modul cum face conexiunile intre argumente/fapte/idei nu cred ca poate sa le schimbe altcineva. Totusi poate sa ii schimbe sistemul de valori.



"Una e sa preiei anumite idei si alta e sa incepi sa-ti coordonezi viata dupa ele."

Repet:Depinde totul de cat de convingatoare este povestea si cat esti de deschis catre idei noi astfel incat sa accepti argumente solide si sa iti formezi o noua opinie.

Sa luam un exemplu gen GITS. Eu consider ca cineva poate sa ajunga la concluzia ca tehnologia este EVIL si sa renunte la ea. Argumente sunt, depinde de fiecare daca este convins sau nu. Poate alt anime gen cele facute de Ghibli sa convinga lumea sa nu mai polueze, sa nu mai faca risipa si sa traiesca mai "verde".



Nu vad de ce e asa rau sa accepti idei noi daca ele intradevar sunt bune si reusesc cu argumetne sa te convinga.
Garden Girl
Wait a second, obviously i didn't make myself clear. NU am spus ca ar fi un lucru rau. Am spus (cu alte cuvinte) ca mi se pare imposibil si nu am intalnit pana acum pe nimeni de genul asta aka pana nu vad nu cred (si da, ies din casa - mai rar in ultima vreme, ce-i drept) tongue.gif.
Oricum, daca e s-o luam asa cum spui tu, ai dreptate, pana si Kyoro-chan ar fi un anime din care poti "invata" (ce inseamna prietenia, spre exemplu) :3.
chilly
Ideea era ca daca animeul mi-a schimbat viata.
Mie nu mi-a schimbat cu nimic viata, doar ca aveam alte idei inainte, gandeam niste lucruri care din intamplare le-am gasit in unele anime.
De aici mi-am dat seama de o chestie si am inceput sa fiu si eu putin mai rational biggrin.gif
ms de intelegere

P.S. Acum vreau sa devin Hokage tongue.gif
debaser
Eu am prins perioada cand animeurile erau deja cool:P. Deci n-am avut ocazia sa ma simt special
Prin liceu mai mergeam la meeturi, niji, otaku et co, si am cunoscut niscaiva persoane multumita animeurilor(pe kobra l-am cunoscut pe dc++ smile.gif)), da cam atat. Aaah, si la un moment dat aveam club Otaku in liceu, da n-a trait mult ca erau numa tipe care voiau yaoi si eu nu puneam d-alea.

Acum ma cam afecteaza ca vad kanjiuri in fiecare zi. Si particule. Si fani de anime(sau macar de japo). Ca noah, suntem studenti la japoneza, despre ce altceva sa vorbim tongue.gif.

Also, hentaiurile au fost punctul de deschidere a multor conversatii cel putin dubioase.
Botan
Bwaah, trebuia sa citesc mai devreme ce s-a scris e-aici, sa ma bag si eu la cearta laugh.gif
Ce pot sa spun e ca sunt de acord cu Animal. Pana la urma, toate ganduri;e noastre sunt "idei imprumutate", tot le-am invatat/auzit undeva.
Mi se pare chiar un lucru bun sa te atasezi de un personaj (in limita normalului) si sa te intristezi/bucuri odata cu el. Asa, treci si tu prin ce trece el (nu chiar, esti doar un martor care nu poate decat sa sparga ecranul daca vrea sa ajute cu ceva tongue.gif). Spre exemplu, in animeuri vezi ca aia se impaca dupa ce-si cer scuze. Pe mine ma pune pe ganduri ca eu nu-mi cer scuze niciodata... laugh.gif Desi, nu mi s-a intamplat sa ma cert cu prietenele de ani buni. (nu-mi mai amintesc in trecut ce faceam XD)

Concluzie: Fie ca vrei, fie ca nu, animeurile te schimba fara sa simti (in caz ca nu vrei) icon_twisted.gif
NOTORIOUS
Viata fara anime... hm... Am facut o pauza de aprox. juma de an si m-am simtit vinovat de faptul ca nu am mai vazut nimic. De ce? Fiindca simteam ca nu mai imi acord timp relaxare ca inainte. Intre timp am remediat problema laugh.gif

Edit: Fen? blink.gif That you?
Garden Girl
Yeah well... oficial am scapat in "oala" cu anime. Am vazut 3 mini-serii in ultimele 2 zile. Deci terminat mini-seriile Bakemonogatari, Minami-ke, Minami-ke Okawari si am inceput sezonu al 2-lea din Sayonara Zetsubou Sensei, apoi pe lista de vizionat urmeaza Fairy Tail + anime series la download. Nu de alta, dar am vacanta o saptamana si vreau sa ma bucur de ea cat de mult pot. Sesiunea s-a terminat, asta inseamna ca urmatoarele 4-5 luni le voi dedica animeurilor (de obicei invat doar in sesiune). Viata fanului anime... hmm... anime cat cuprinde, bate fierul cat e cald, nu lasa pe maine ce poti "vedea" azi, perseverenta etc etc.
Well, me goes back to my animu happy.gif
debaser
QUOTE(NOTORIOUS @ Feb 7 2010, 01:23 PM)
Edit: Fen?  blink.gif That you?
*



no no no, I'm just a passing housewife. rolleyes.gif
Crystyxn
Nu cred ca m-au afectat foate mult anime-urile dar au avut un oarecare efect...
Death Note mi-a placut foarte mult, Light Yagami ala este "quite a character" care mi-a placut foarte mult, in cinstea lui mi-am facut frizura asemenea lui. biggrin.gif

also, romancelor de plac anime ?! am observat ca majoritatea sunt fete aici !!! ohmy.gif unde se ascund toate eu nu am vazut nici un fan anime de sex feminin IRL

ph34r.gif
KittyTeea
efect hm...pai am invatat in sfarsit engleza...din cauza traducerilor majoritatea in eng. Adica nu ca n-as fi stiut de loc dar am invatat sa scriu mai bine si fara nici un efort. Eu zic ca macar pt atat tot merita.
Megiddo
QUOTE
also, romancelor de plac anime ?! am observat ca majoritatea sunt fete aici !!! ohmy.gif unde se ascund toate eu nu am vazut nici un fan anime de sex feminin IRL


Their all undercover, pretending to be something else . . .


Moonsparkle
So next time you see a skinny guy just go up to him and hit on him, it most certainly is an undercover chick.
KòT
Well, eu sunt un tip care se uita la anime dar doar dupa ce a terminat de facut orice activitate mai importanta precum o cursa abia trezit pe pista ciclabila, cititul email-urilor, stirilor cu caracter stiintific-informatic-artistic, si controlarea website-urilor ale fansub-urilor ce scot anime la care eu ma uit smile.gif
Deci, in detalii: Ma trezesc, fac ceva sport(e foarte important), citesc noutatile, daca e ceva treaba de facut prin camera o fac, ma uit la vre-un anime, daca sunt invitat de vre-un prieten in oras ies, daca nu imi iau o carte si in hamac-ul meu frumos ma pun la citit, si dupa putin aer curat, reintru in casa ca sa gasesc alceva de facut.
Aceasta lista nu e respectata doar in cazul in care am vre-un anime de terminat de vazut si nu accepta sa fie amanat pe mai tarziu si in cazul acesta, de cand ma trezesc ma pun sa-l termin si dupa aceasta reiau cursul normal al zilei smile.gif

Vorbind de colegi(ca doar acesta era unul dintre topic-urile principale)sunt multumit deoarece in clasa am multi care se uit la anime si bineinteles avem un grup al nostru care cand ne plictisim ne punem sa vorbim de filme/seriale/anime/manga. Nu e o ciudatenie acest fapt de a se uita la anime, defapt e ceva curios: acceptarea unei alte culturi ce deseori ne invata multe lucruri interesante despre aceasta tara.
Nu ca eu ma uit doar la anime despre istoria Japoniei dar acesta era unul dintre argumentele(tongue.gif) aduse in favoarea acestui subiect si anime, Anime.
Bineinteles, mai sunt si alte argumente de adus dar nu vreau sa va fac sa cititi un roman( laugh.gif).

Cat despre schimbari in urma acestor Anime, am descoperit cateva schimbari in modul de a gandi ca de exemplu schimbarea gandirii care m-a facut sa devin o persoana extrem de calma care isi gandeste orice cuvant iesit din gura(sau ma rog, din tastatura).
-Vederea sexului opus(feminin) care acum il vad subt un alt unghi si anume:o viziune mai negativa a vietii reale mai ales inspre fetele din rl care nu se aseamana de loc de cele din anime...ma explic, ma refer la faptul ca, cele din lumea reala nu sunt asa de pure, greu de prevazut si funny, si inainte sa ziceti ca nu e adevarat deoarece sunt si asfel de persoane va zic ca, chiar daca exista acest tip de persoane, sunt foarte rare.
Si ca sa specific, acelasi lucru si pentru sexul masculin dar nu vorbesc despre el deoarece nu ma intereseaza.

Pe scurt, vreau sa traiesc in lumea Anime-lor unde nu exista aceasta depravare, murdarie si toate aceste lucruri urate ce fac aceasta lume sa semene unei jungle.

Atat am avut de spus, sper ca nu v-am plictisit cu viziunea mea utopica.
PhoeniX
QUOTE(Botan @ May 15 2009, 09:45 PM)
Cum va comportati in viata de zi cu zi, fani anime?
Voi credeti ca animeurile v-au influentat in vreun fel sa va schimbati?



1. Imi vad de treburile mele, injur ca am ales politehnica, imi place sa conduc, heck, nu conteaza ca sunt fan anime sau nu, nu mi-a schimbat nici comportamentul, nici modul de gandire nimic. Am avut o alternativa mai buna la tampeniile de seriale precum House, Anatomia lui Grey, Stargate si lista continua.

2. Cum am zis, nada. Ma rog, singurul lucru care s-a schimbat e doar inca un interes/grup de prieteni/subiect de discutie. That's just all.

Acum, niste mici observatii de-alungul perioadei de cand sunt fan anime (cel putin 8 ani):

1. Cel care se uita la anime-uri e prastie din punct de vedere social. Aici e un DA si un NU. Am observat pe multi, ca zic ca nu se inteleg cu ceilalti coleg, ca sunt marginalizati, etc. Sincer, eu nu vad unde intra animeurile in ecuatie. Unii oameni sunt pur si simplu niste sclipiri de geniu cand vine vorba de socializare, altii nu pot nici cum. Asta depinde foarte mult de cum a fost crescut si/sau de comportamentul lui. Mai mult in animeuri au gasit astfel de persoane o lume a lor, nu din cauza animeurilor au ajuns asa. Tot ii vad pe multi pe multe forumuri zicand ca nu se inteleg cu colegii la scoala fiindca sunt niste cocalari si pitzipoance. Nu prea vad unde sa fie aici problema, la fel a fost si in cazul meu, o majoritate formata din asemenea specimene, dar erau si vreo 4-5 care nu aveau nici o tangenta. Si m-am inteles cu toti. Faceam o iesire cu toti. Si acum ma rad de aproape toti fiindca ei sunt la o faculta de tot rahatul de management si nici acolo nu sunt in stare sa-ti treaca primul an.

2. Cel care se uita la animeuri, nu se uita la seriale, alte desene, etc. FALS. Daca te uiti la orice anime nu inseamna ca nu te uiti la Tom si Jerry/Serenity/insert random TV show here (in speta unul din porcariile care fac furori acum...)

3. Cei care se uita la animeuri considera ca acestea nu sunt desene animate. Aici sunt meritate picioare in fund. Anime e doar abrevierea in japoneza a cuvantului animatie, iar cum atat animeurile sunt animatii precum si desenele animate, you can see the point.
Tessa
Fiind anime-fan de mica [nu cred ca dupa Sailor Moon am avut vre-o perioada in care sa nu vad nici macar un anime, chiar daca era la RTL sau la italieni] nu pot sa spun ca vizionarea anime-urilor m-a schimbat in vre-un fel, deoarece sunt asa de cand ma stiu. In liceu am avut norocul sa am o colega de banca [,] care se uita la anime. A+ ne-a adus impreuna, iar anime-urile de pe internet ne-au apropiat si mai mult. Dormeam una la alta, avea o data pe saptamana cand ne duceam si urmarea 5-6 episoade [cateodata o serie intreaga daca ne prindea]. so it was pretty fun, dar nu pot sa spun ca nu m-am inteles si cu celalalte colege din cauza asta. Subiectele comune se gasesc. Nu cred ca toate din clasa pot fi chiar asa de "braindead" incat sa vorbeasca doar despre haine si farduri tot timpul. Daca stii sa-l faci pe om sa vorbeasca despre ce vrei tu atunci esti tare XD. Iar daca singurul subiect care te intereseaza sunt anime/manga atunci e o problema.
Overall I like my anime-fans friends and my non anime-fans friends.

P.S.: conceptul ca oamenii care se uita la anime-uri sunt mai inteligenti decat ceilalti e gresit. Nu de aici se trage inteligenta unei persoane. Anime-urile reprezinta doar o anumita preferinta, e vorba de gusturi aici, nu de IQ.
Lillith
QUOTE(NOTORIOUS @ Feb 7 2010, 01:23 PM)
Viata fara anime... hm... Am facut o pauza de aprox. juma de an si m-am simtit vinovat de faptul ca nu am mai vazut nimic.
*



Lafel am patit si eu de multe ori. In unele perioada pur si simplu din cauza scolii cae este solicitanta nu mai am timp de mai nimic. Si cand vreau sa ma relaxez prefer sa ma uit la un sitcom sau sa ma odihnesc. Insa imediat cum mai prind prilejul, ma reintorc la anime biggrin.gif . It is not like I really left.

Cum ma comport in viata de zi cu zi si daca m-au influentat in vreun fel animeurile?
Pot sa zic ca orice ne poate influenta in viata. Nu pot sa zic ca anime-urile au fost un factor important in a ma schimba in vreun fel. Poate ca am devenit un pic de geek, dar most of us are geeks.
Eu cand am inceput sa ma uit la anime imediat am ajuns si pe forum si am dat si de oameni si pe atunci postam mai mult si ma bagam in seama pe mess cu toti fanii. Am venit si la Bucuresti la ceva intrunire care s-a tinut cu ocazia Cerf-ului si am cunoscut si lumea IRL.Deci pot sa zic ca ii cunosc pe mai marii de pe la inceput. Insa ceva m-a oprit sa vin la meet-uri de cand m-am mutat in Bucuresti si altceva m-a facut sa incep sa vin. In ultima vreme, fara sa vreau am ajuns sa am my best friends anime fans. S-a ajuns sa ne vedem de cel putin 2 ori pe saptamana si sa facem si plimbari in afara Bucurestiului. Deci pratic, in concluzie, poate daca nu ma uitam la anime nu imi faceam prietenii astia unsure.gif . Deci, mi-a schimbat viata...quite a turn of events.
Insa ca si personalitate, nu mai sunt la varsta la care sa incep sa copiez diverse de pe la altii sau de pe la televizor. Sunt mici chestii care le mai iei de la unul sau de la altul si poate vorbitul in japoneza now and then, but overall nu cred ca as putea vreodata sa fiu ca fetele din anime.
Printre colegi la facultate am doar 1 persoana care se uita la anime, insa nici eu nu stau sa vorbesc sau sa ii intreb pe toti sau sa le bag pe gat. We have what is called free will.
Oricum, sooner or later, cei care se uita, se aduna si se imprietenesc fara prea mari chinuri. biggrin.gif

Akuro
eu nu le am cu prezentatile
pai.. poate ca an inceput pe la 12 ani sa ma interesez cava mai mult de anime
cand a am mers in Spania acolo am intrat pe foruri si cu alti si vb de anime
dar dupa 4 ani mam intors in Romania, si in zona mea nu prea sunt care sa se uite la anime dar eu continu cu scoala si de viata mea si incec sa traiesc viata

o placere sa va cunosc biggrin.gif
sincore90
Hmmm am citit cateva posturi asa aiurea si am observat ca multora va este putin ''rusine'' ca va uitati la anime.

Dar nu inteleg de ce, eu chiar nu am avut probleme din cauza asta. Mai demult ( acum 2 ani ) Eram foarte atras de lumea asta animata. Am schimbat totul la mine, lookul ( aveam par lung, tepi, culori etc), atitudinea, tot cu alte cuvinte. Dar nu pt ca aveam neaparat nevoie sa fiu diferit sau pt ca vroiam sa copiez insa in ''realitatea'' asta ma simteam eu bine. Si prieteni am avut destui, spre uimirea mea sau a voastra nu era nici unul obsedat de anime ca mine ( ehm poate 1 sau 2 ).

Probleme cu societatea ? Deloc! Asta la inceput dar apoi a aparut ''moda'' emo si toata lumea era gura sparta si facea misto... dry.gif Da da am avut probleme putin pt ca eram urlat peste tot cum ca as fi emo dar a trecut si asta cu bine pt ca sincer sa fiu n-au avut ce sa imi faca si mie putin imi pasa de parerile unor oameni neimportanti smile.gif)

Acum m-am mai schimbat putin, poate si datorita varstei si facultatii si a responsabilitatilor dar inca vizionez cu placere anime si nu incerc sa ascund asta...

Din anime am invatat multe si ma bucur tare mult ca exista si altii care vad in anime si altceva decat desene animate cu ''ninjalai'' smile.gif)


Atat am avut de spus. Free to comment
Sarabï
QUOTE(sincore90 @ Oct 18 2010, 02:20 AM)
Hmmm am citit cateva posturi asa aiurea si am observat ca multora va este putin ''rusine'' ca va uitati la anime.

Dar nu inteleg de ce, eu chiar nu am avut probleme din cauza asta.


Uuh, am intalnit si eu *de multe ori* chestia asta tongue.gif. Faza e ca, multi nu stiu ce sunt animeurile. Si cand cer o explicatie, indiferent ca tu stii ca e vorba de +18 sau sange si batai, definitia ramane aceiasi: desene animate japoneze.

Si multi o pot lua drept "inca se mai uita la desene animate?". Daca stii sa-ti menti o imagine, chestia cu uitatul la animeuri nu te deranjeaza nici cat negru sub unghie. Si eu tot de mica ma uit la animeuri, si recunosc fara sa bat campii ca uneori m-a influentat sau m-a impins intr-o anumita directie. Am inceput sa ma informez, sa caut diferite chestii pe internet, m-am imprietenit cu alti oameni mult mai usor decat as fi facut-o daca nu aveam 'virusul anime' icon_twisted.gif

Geez, guys, pana la urma, depinde de persoana! T.T Si totusi, am inceput sa-i recunosc dupa fata si expresii pe 'ahtiatii' dupa tot ce tine de japan& co xD. Obiceiul de a adauga cate un kawaii, sau de a scrie pe mess cu "^_^" si pur si simplu firea mai 'dreamy'. Pare ca ma contrazic singura, dar chiar asa se intampla (corectie, mi se intampla).

Acum patru saptamani (sau asa ceva), mi s-a intamplat o chestie rupta din filme: la antrenamentul de karate, fiica antrenorului cu care ma inteleg super bine a venit cu o tipa de la arte sa-i arate despre ce e vorba:
Facem cunostinta, nu stiu ce, tipa era o zuza si jumatate (a 11-a). Imi vad eu de antrenament si la un moment imi cade pandantivul (baka me, uitasem sa-l scot). Tipa statea jos undeva in apropiere, lanticul se rostogoleste pe saltea pana pe margine... tipa zuza il vede si se uita umpic la el

"uuuu, kawaiii! E al tau nu?"

Eu, uitandu-ma la ea perplexa.
'Umm, hei, ai zis cumva kawai?"

Tipa se uita la mine ciudat
'Aaa... da... cred'
'Si tu te uiti la animeuri?!"
Tipa a facut ochii mari cand a auzit intrebarea
'Da!! Si tu?'
'Da!'
Ne mai uitam odata una la alta si incepem sa radem. Ne-am mai vorbit o perioada (si mai ales in timpul acelui antrenament tongue.gif), din pacate, 'fiica antrenorului' mi-a zis ca tipa a rams fara net xD nu stiu ce s-a mai intamplat cu ea de atunci, dar tot mi s-a parut o intamplare demna de tinut minte ^__^


Concluzia? ca orice 'hobby' practicat, si animeurile au influenta lor...
Holyatheist
Cand ajung acasa, obosit (Munca,etc) nimic nu ma relaxeaza mai mult decat un episod sau doua dintr-un anime, binenteles cateodata mai pierd si 12 h in fata la pc citind manga sau vizionand anime. Nu imi este rusine de hobby absolut deloc(ar trebui sa-mi fie? ) *personal consider un serial de anime mai bun si mai complex decat un film

icon_twisted.gif
Nagisa-chan
Ehei. Un subiect intersant. Ca tot veni vremea sa mai dau si eu pe aici. Te aprob cu integratul intr-o clasa plina cu fete, asta pentru ca eu am doar 4 baieti in clasa si unul dintre ei daca a venit de 10 ori la scoala pe anul asta.
Am o singura colega de clasa si de banca ca re se uita la anime-uri dar, cam la prea putine. Am zis sa o aduc la Nijikon poate ii deschid orizonturile. biggrin.gif Stiu cum e cand nu auzi decat..."am fost in mall ieri, imi place baiatul de la aXII-a, ai vazut cum s-a tuns aia? Citesti manga? Manga? /:) ce e aia? aaaa, esti fana anime, adica te uiti la aia cu ochii mari...da...nijikon? huh? /:) " E destul de haios ca au reactii asa, pe mine ma amuza. De machiat, ce sa zic. Ma machiez cand ies undeva...dar, nu intr-atat incat sa discut despre asta, sa zic..."uite vezi ce frumos m-am machiat azi?" sau sa-mi pun tencuiala pe fata. Cu masura. Cat despre ce discut heh. Anime, manga smile.gif) Asta daca am cu cine...( apropo, am descoperit o manga care-mi place tare mult. Dengeki Daisy. biggrin.gif) Eu o aprob pe Garden Girl cu alergia la fete, bine, ca fata nu e un cuvant care li s-ar potrivii unor astfel de persoane, dar na. Ma inteleg mult mai bine cu baietii pentru ca macar aia nu ma judeca daca nu sunt machiata azi sau daca am uitat sa-mi calc camasa. Nu zic ca nu sunt si fete de treaba, sunt dar, foarte rare.
Cum mi-au schimbat viata anime-urile?
In bine. M-au facut mai visatoare...De exemplu ieri am gasit op-ul de la regele shaman. Mi-am dat seama ca atunci cand eram mica, anime-ul ala ma aducea in casa dupa o zi de joaca. Imi doream sa fiu anna sau sa am un spirit. biggrin.gif Dar intotdeauna ma binedispun dupa ce vad cate un anime...biggrin.gif
Himitsu23
Foarte interesante cele 2 intrebari... Eu voi raspunde doar la a 2a, si sper ca astfel sa dau raspunsul si la prima:
Eu intotdeauna am avut o facinatie pt cartoons cand eram mic... era subiectul meu preferat in scoala primara si in prima parte a gimnaziului...pe atunci nici nu eram familiarizat cu termenul "anime", asa ca pt mine, tot ce vedeam desenat, era "desen animat". Imi placea sa discut cu colegii despre ultimul episod din DBZ, sa ne jucam cu titirezele care picau in pungile de Star chips cand era promotia Beyblade si faceam schimb de abtibilduri Pokemon ca sa n completam albumele...dar pe masura ce treceau anii, colegii deveneau din ce in ce mai mult gameri, si eu daca nu aveam ultima placa video, procesor sau RAM de pe piata, nu ma puteam alatura conversatiilor lor...stateam intr-un colt si ascultam. Nu puteam sa spun nimic cand ei pomeneau de Blood Raine, si eu stiam despre ultimul ep din Digimon, seria a 2a... La liceu, am avut noroc ca eram putini baieti (5) dar si pt faptul ca atunci devenise netul accesibil si puteai vorbi despre orice cu oricine, dar in fiecare pauza se pomenea de nu mai stiu ce joc...Nu am scapat pana nu m-au convins sa joc World of Warcraft...Am si devenit addicted in scurt timp... Cum mi-au afectat anime-urile comportamentul? Pai am ajuns aproape la fel ca si tipul Train-man din filmul prezentat in prima zi la Nijicon...Adica nu prea puteam vb cu o fata pt ca nu stiam despre ce, mai ales daca era una de care imi placea, imi uitam complet sirul gandurilor...Da, ajunsesem sa fiu destul de tacut si probabil privit ca fiind un pic ciudat... Nu trecea pauza fara de care sa nu fiu luat la misto de catre o colega pt faptul ca ma uitam la animeuri si pt ca imi spunea ca nu ma voi maturiza niciodata... Eu am facut multe lucruri pe care le-am vazut in anime: am crezut ca ma pot intelege bine cu oricine si aveam si o incredere oarba in unele persoane in care nu trebuia..Am ajuns sa cred in existenta unei prietenii precum exista intre Naruto si colegii din generatia lui...pot sa spun ca din cauza lor am ajuns sa fiu si destul de naiv. Am devenit mai visator, dar si mai ignorant si nepasator in acelasi timp...Nu pot spune ca urmarind animeuri am devenit mai optimist din moment ce eu mereu am fost optimist, ci din contra, am inceput sa am unele momente in care eram foarte pesimist. Faptul ca nu am avut persoane in jurul meu cu care sa impart pasiunea mea pt animeuri a fost destul de naspa... Aveam o colega la facultate care se uitase la Haruhi si a vazut destul de multe filme d la Ghibli, dar cand eu gaseam un AMV care pe mine ma facea extrem de fericit si vroiam sa impart cu ea sentimenul acela minunat pe care il aveam trimitandu-i linkul, imi parea rau sa vad ca ea nu ajungea sa simta acelasi lucru...
Anyway, all I`m looking forward to now is sa particip si eu la acele intalniri d anul viitor din Bucuresti, din moment ce sper ca voi reusi sa intru la master. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.