Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Concert Dir En Grey In Romania
Anime-Club Forum > Forum > Anunturi
rhea
user posted image


Acum cinci ani de zile nimeni in Europa sau Statele Unite ale Americii nu ar fi crezut ca va putea vedea Dir en grey altundeva decat in Japonia ; acum cinci ani de zile, inafara de o nisa a fanilor manga/anime si a celor pasionati de Tara Soarelui Rasare nimeni nu stia cine sunt.

Acum cinci ani de zile nimeni in Romania nu ar fi crezut ca vom vedea trupe ca Deftones, Placebo, Muse, Marilyn Manson, trupe pe val, trupe legendare, nimeni nu ar fi crezut ca vom avea vreun festival care sa depaseasca Cerbul de Aur si sa se alinieze incet, dar sigur, cu nume mari din Europa si din lume, totul doar prin munca, dedicatia si pasiunea unor oameni care, in pofida status quo-ului au crezut.

Cinci ani mai tarziu Dir en grey vand show dupa show, in Europa, in SUA, in tara lor natala, apar pe coperta revistei Kerrang, debuteaza in Billboard, si pleaca in turnee cu formatii precum Deftones, Korn sau Mindless Self Indulgence, fiind invitati pe cele mai mari scene din lume.

Anul 2009 nu este o exceptie, ba dimpotriva. In vara 2009 Dir en grey vor sustine o serie de concerte in Europa, drept continuare a unui turneu ce a inceput in Japonia si care urmeaza a se incheia la sfarsitul anului in Statele Unite. In Europa Dir en grey vor trece prin diferite orase din Germania, Cehia, Polonia, Italia, Franta, Olanda, atingand si unele din cele mai mari festivaluri din lume, fiind deja confirmati la Rock am Ring, Rock im Park in Germania, Download in Marea Britanie, Novarock in Austria sau Metaltown in Suedia.


In acelasi timp artisti din Japonia continua sa concerteze in multe din tarile vecine, doar in Ungaria urmand a fi organizate show-uri pentru Miyavi si Ra :in, doua importante nume de pe scena muzicii j-rock si a muzicii mondiale in general.

In Romania cultura otaku a dovedit o ascensiune uimitoare in ultimii ani, de la comunitati online pana la festivaluri, conventii si chiar concerte, de asemenea promovarea formatiilor din Japonia prin intermediul unor reviste precum Bravo, Popcorn si Sunete sau la radio si online au ajutat la o cat mai mare expunere a acestui gen si implicit la atragerea unui un public dedicat si numeros.Credem ca un show Dir en grey in Romania ar reprezenta pentru publicul roman una din putinele ocazii de a lua parte la un act artistic iesit din comun, si in acelasi timp, aflat in plina ascensiune.

Prin intermediul acestei petitii, subsemnatii doresc sa-si exprime dorinta de a participa la un concert Dir en grey ce ar putea fi organizat in viitor in Romania si totodata sa atraga atentia asupra unui segment de public interesat de cultura si implicit muzica din Japonia sau Asia.


http://www.ipetitions.com/petition/direngreyromania/Promovati petitia oriunde puteti. Dati mai departe textul petitiei si linkul online, dar si offline.

user posted image

Am facut un poster de pus prin oras, la scoala, in cluburi, magazine de muzica etc. Il printati pe un A4, faceti cateva copii xerox si have fun la lipit. taiati cu un cutter/foarfeca liniile verticale si lasati-le libere ca sa le poata rupe cei interesati si sa ramana cu adresa (ca in poza de mai jos)

Be a true streetteam & supporter biggrin.gif

Aveti grija cand lipiti afisele in oras insa sa nu va prinda cineva.

Spor! (poate faceti poze cu afisul pe unde l-ati lipit si le puneti aici smile.gif)


user posted image
animer9
pentru cei care vor sa-i vada vara asta , prin apropiere , pe 24 iunie , vor sustine un concert la Varsovia (Polonia) ... mai trebuie sa spun ca in Polonia DeG nu sunt la primul concert , dar , din nefericire nu ne putem compara cu polonezii...
cat despre un concert la noi ... ar fi cu adevarat ceva de domeniului senzationalului , pentru ca pana la momentul prezent feed-back-ul romanesc la ceea ce inseamna cultura anime/manga sau muzica japoneza( j-rock) este unul care nu prezinta interes major pentru organizatorii acestor tip de evenimente...

rhea
QUOTE(animer9 @ May 15 2009, 04:38 PM)
pentru cei care vor sa-i vada vara asta , prin apropiere , pe 24 iunie , vor sustine un concert la Varsovia (Polonia) ... mai trebuie sa spun ca in Polonia DeG nu sunt la primul concert , dar , din nefericire nu ne putem compara cu polonezii...
cat despre un concert la noi ... ar fi cu adevarat ceva de domeniului senzationalului , pentru ca pana la momentul prezent feed-back-ul romanesc la ceea ce inseamna cultura anime/manga sau muzica japoneza( j-rock) este unul care nu prezinta interes major pentru organizatorii acestor tip de evenimente...
*
Vin si la Novarock in Austria. Acolo sunt cel mai aproape de altfel.

Si da, suntem destul de departe de ce se intampla in Polonia (acolo scena e destul de strong), sau chiar Ungaria (Miyavi in octombrie de ex.) dar, zic eu, s-ar putea. Faza cu DEG e ca nu sunt strict pe felia manga/anime. E drept ca multa lume ii stie asa si din cauza asta dar, cel putin dincolo, au inceput sa iasa de sub aceasta incidenta si sa treaca in categoria metal pur si simplu.

Deg isi pastreaza unicitatea si propriul profil, dar pot fi amestecati si cu alte genuri, asa cum Dimmu Borgir, sau Rammstein isi au propriul public dar au si depasit barierele impuse de gen. Miyavi de exemplu e comercial doar pe felia visual kei si cu cateva exceptii va fi mereu o bizarerie pentru publicul neobisnuit cu japonia si cultura asta.

Nefiind visual kei, cred io, sunt mult mai marketable si, cel mai plauzibil, ar putea fi chemati in cadrul unui festival cu alte trupe. gen deftones de pilda. (cu care au mai fost in turneu de altfel) chiar si aici. in rest depinde si de presa, media etc sa ii faca accesibili sau cunoscuti publicului.

De exemplu materiale despre DEG au aparut in Otaku PLAY, in Sunete (numarul de aprilie 2009), au fost dati la radio (la City fm, la Bring the noise, emisiunea lui hefe - chiar incepand cu 2006 cand erau in turneu cu Korn). Sunt convinsa ca in Bravo sau popcorn au aparut si ei. La cat An Cafe si Miyavi am vazut acolo sunt sigura (ce bine - din punctul asta de vedere- ca traduc mot-a-mot din revistele nemtesti)

O mare parte a copilasilor emo de acum sunt influentati de the whole japanophile vibe. etc etc etc

Pe de alta parte nu asta e tot publicul lor, chiar si aici. Exista si fani mai in varsta, fani metal carora le plac etc.

Exemplul meu nu e concludent pentru ca am o istorie in the manga/anime field, dar eu m-am intors la DEG abia acum, dupa ce au iesit din visual kei. am evoluat paralel (ii stiu din 2000 sau chiar mai devreme si i-am urmarit marginal dar nu m-au ametit. dintotdeauna insa, comparativ cu tot ce era in j-rock DEG si hide au fost mereu de urmarit in my book. erau altfel si faceau lucrurile altfel) si io si ei, fiecare pe drumul lui, pana am ajuns impreuna la un teritoriu comun.

Ei au renuntat la visual kei, la anumite cautari etc si au ajuns intr-un punct muzical in care imi sunt deosebit de relevanti mie, iar eu am trecut prin multe alte formatii si mi-am format un gust care rezoneaza cu ce fac ei.

Eu nu vin dinspre j-rock. chiar daca ii stiam de dinainte, chiar daca visual kei nu ma sperie, at heart sunt hardcore, metalcore, progressive etc si muzical vorbind (ultimele albume mai ales) au trezit foarte multe lucruri in mine. Sunt convinsa ca orice fan rock, metal, hardcore etc poate gasi in direngrey ceva interesant. Problema la noi e ca publicul e des foarte ignorant, si, rasist. Ce nu intelegem catalogam imediat si cautam scuze pentru a nici macar nu incerca ceva. Multi nici nu incearca zicand ca e o porcarie din start pentru ca sunt japonezi, pentru ca sunt pokemoni, pentru ca nu intelg limba (de parca formatiile de death, doom, nordic bla bla nu sunt straine, bizaroide, nu se machiaza, nu sunt penibile in costume, nu canta in limbi care nu le intelege nici dracu sau grohaie pana nu mai intelegi nimic. si totusi le si ne plac.) etc etc etc

sunt multe de discutat pe subiectul asta

petitia cam asta si vrea de fapt. sa faca o statistica a celor care ar veni. dupa parerea mea DEG aici nu e atat de neplauzibil, de neauzit sau de senzational. s-au adus si formatii despre care chiar nu stie nici dracu. in timp lumea o sa se obisnuiasca.

in 1998 n-as fi crezut in vecii vecilor ca o sa-mi pot lua manga de la carturesti si iata ca se poate. toata evolutia asta cu roanimele, cu manga.ro, cu otaku&co, cu toate forumurile care au aparut dupa aia ca ciupercile etc sunt pentru mine o sursa continua de mirare si incantare

pe felia muzicala la fel. am avut deftones, muse, placebo, manson, metallica, nofx, biohazard, o sa avem nine inch nails, si o sa mai avem. se poate, daca vrei.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2021 Invision Power Services, Inc.