Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Maria+holic
Anime-Club Forum > Anime detaliat > Comedy
Reactive
In Maria+Holic este vorba despre Kanako, o fata careia ii este frica de baieti si care spera sa-si gaseasca partenera intr-o scoala de fete. Din pacate, candidata ei ideala este un baiat.

Mi-a placut anime-ul asta, aduce a Sayonara Zetsubou Sensei, fiind in regia aceluiasi Akiyuki Shinbo. Variatii de stiluri de animatie, referinte la altele si comic.

Ah, si Matsurika este geniala, mai ales rautatea ei subtila biggrin.gif.

Totodata, mi-a placut cum Kanako a ramas lesbianca pe tot parcursul, facand-o mult mai interesanta (mai ales fata de tipul care ramane traumatizat de un baiat, dar pana la urma tot isi gaseste alesul). Bine, asta poate se schimba in manga, dar asta ramane de vazut.

user posted image
Small-Lady
Si mie mi-a placut Maria+Holic, a fost destul de ciudat incat sa ma tina sa il termin... L-am inceput crezand ca dau peste un shoujo ai mai comic, dar am dat peste o "zapaceala" totala.
Grafica mi-a placut foarte mult, mi s-a parut foarte potrivita pt un shoujo ai. Personajele au fost foarte interesante si ele, fiecare iesind in evidenta cu ceva . Cel mai mult mi-a placut de dorm leader si potaia ei happy.gif , mi s-au parut a fi sarea si piperul din anime: foarte perspicace exact cand nu te asteptai si subtila in amenintari si cereri de mita happy.gif . Imi pare rau ca nu am aflat varsta ei pana la final tongue.gif .
Per total mi s-a parut un anime destul de bun.
DMonk
Philosophic question: is it still a trap if you know it's a trap?
Reactive
QUOTE(DMonk @ Apr 13 2009, 01:24 AM)
Philosophic question: is it still a trap if you know it's a trap?
*



obviously, but it's still enjoyable nonetheless, amirite? icon_twisted.gif
Moonsparkle
Ohhh Maria†Holic a fost downright delicious. Animatia originala mi se pare un eye-candy foarte reusit, iar variatiile la fel de bune.

Matsurika e intr-adevar geniala, a ramas clar personajul meu preferat din serie, endingul very catchy si am fost placut surprinsa sa o descopar pe Aya Hirano ca seiyuu pentru Shizu/Maria. smile.gif

Eu am pornit cu o impresie destul de proasta, care s-a transformat intr-un 8 pana la sfarsit, fazele cu sensei si Kanako cracked me up. biggrin.gif Chiar il recomand, mi-a adus aminte de Lucky Star si m-a facut nerabdatoare sa vad Sayonara Zetsubou Sensei, I love slapstick. happy.gif
rogueman999
Sclipici, raman dator. De la citatul tau din thread-ul de Quotes acum cateva zile m-am apucat de serie... si n-a prins a treia zi neterminata. Foooaaarte faina.

Din punctul meu de vedere o fost mult mai faina decat Zetsubou, fazele de slapstick au fost exact cat trebuie pentru comedie - firul actiunii e suficient de intact.

Si da, Matsurika rules wub.gif
Reactive
Hehe, a fost in regia aceluiasi Akiyuki Shinbou care a facut si Sayonara Zetsubou Sensei si mai recentul Bakemonogatari in care iar se incearca niste chestii interesante. Nu prea pot sa compar seriile intre ele, dar pot sa spun ca ambele mi-au placut biggrin.gif.
Moonsparkle
yay am convertit pe cineva happy.gif and it was so much better actually seeing it, right? biggrin.gif Maria e un personaj la fel de reusit.

well Maria†Holic intotdeauna o sa fie o serie unica. unde mai vezi atata female gayness and nose bleeding? care umple o piscina intreaga? biggrin.gif

pe mine singurul lucru care m-a "deranjat" a fost ritmul foarte rapid al dialogurilor. maybe it was just the heat, dar eu de'abia tineam pasul cu replicile lor tongue.gif
Crystall
hahaaaa, l-am vazut si eu! a fost o schimbare binevenita si care m-a distrat pe cinste. intr-adevar, dialogurile se desfasurau cu o prea mare rapiditate, dar pana si acest lucru dadea un aer apare comicului din serie. toate personajele mi-au placut.

va mai fi o continuare, nu?
Reactive
QUOTE(Crystall @ Jul 17 2009, 08:31 PM)
hahaaaa, l-am vazut si eu! a fost o schimbare binevenita si care m-a distrat pe cinste. intr-adevar, dialogurile se desfasurau cu o prea mare rapiditate, dar pana si acest lucru dadea un aer apare comicului din serie. toate personajele mi-au placut.

va mai fi o continuare, nu?
*



Inca nu s-a anuntat o continuare, dar sa speram ca or face. Macar un OVA ceva. Vad ca manga-ul a fost si licentiat, deci ceva atentie totusi primeste biggrin.gif.
Garden Girl
HI GUYS, AM AJUNS
user posted image

AND OMG IT'S A TRAP D:

Matsurika opens her mouth in the most unexpected moments, fata ei e inexpresiva si parca iti da cu o caramida in cap atunci cand face comentarii acide, desi ai impresia ca e plain dumb lol.
Anyway, nu-mi place ideea de yuri/lesbian/female gayness/etc, nu mi-au placut fazele nosebleed ale lui Kanako, in plus her personality sux, cu toate ca motivul pentru care a ajuns la Ame no Kiseki e funny. In schimb imi place personalitatea cocky a "Mariyei", he's simply awsm, parca s-ar fi nascut cu sarcasmul in sange, also stuck up si mereu pe faza, just like a mischievous cat, o manipuleaza pe Kanako cu nerusinare (Kanako e destul de vulnerabila in fata atacurilor psihologice ale Mariyei though), santajul din primul episod... Everything makes sense. Si hmm.. mi se pare mie sau Kanako e complexata de inaltimea ei? She seems quite offended when she's being called "Tokyo Tower" and rather lightened when she mets Ryuuken, care e cel putin la fel de inalta ca si ea lol.
O yeah, Dorm Mistress, cat de cute e and awfully funny - la pozitia pe care o are, pretinde sa i se spuna "God" lol. Si ai tot timpul impresia ca ascunde ceva dubios -> faza in care cainele descopera debaraua plina cu nimicuri adunate de ea - epic.
Animal
"Anyway, nu-mi place ideea de yuri/lesbian/female gayness/etc, nu mi-au placut fazele nosebleed ale lui Kanako"

WTF! IT IS THE MOST AWESOME PART OF THE SHOW! RAAAGEEEE!!!! YURRI FOR EVER! YURI YURI YURI YURI!



FU FU FUFU

FU FU FUUUUUU!
COSPLAY COSPLAY COSPLAY ANGEL, SEIBOSAI WA COSPLAY PARTY,LOLIKO ANGEL, TSUNDERE ANGEL, WASOU NO ANGEL.


Aaaa...it's good to be delishious...
Moonsparkle
nice treat there, Animal biggrin.gif and I agree, not liking the yuriness of Maria Holic is like missing half of the show. oh well tongue.gif
Tessa
Si cum anime-ul acesta nu merita doar opini pozitive hop si eu sa-l tarasc putin prin noroi.
Pentru mine Maria Holic e acel gen de anime despre care as putea scrie pagini intregi la topicul: "Anime-uri ridicole, plictisitoare, neinteresante" deoarece titlul acestui topic descrie perfect opinia mea despre MH.
Glumele sunt ridicole, actiunea e plictisitoare iar povestea neinteresanta [si statica].
Nu pot sa spun ca urasc genul shoujo-ai, dar lipsa unei poveste complexe [la fel ca si in marea majoritate din shounen-ai] ma face sa ocolesc genul acesta. Iar Maria Holic imi confirma ideea ca "bine fac" >.<
Trecand peste secventele repetate de "nosebleed" care ocupa 70% din anime, conversatia personajelor lasa de dorit de asemenea: rapida si imperceptibila.
Personajele sunt un mare minus de asemenea:
Kanako: tipa obsedata de dorinta ei de a avea o relatie cu o fata. Un personaj imbecil si din pacate principal...
Maria: un razgaiat travestit care isi petrece zilele chinuind-o pe Kanako fara vre-un motiv anume. Nu o ura. Aceasta nu-i facuse nimic, doar ii placea sa o vada cum sufera. Atitudinea lui sadica m-a enervat la culme.
Matsurika: un personaj de umplutura pusa acolo pentru mai mult fanservice. Ma mir sa vad ca v-a placut de ea. Era asa de annoying, mereu cu acea atitudine de "Doamne, ce desteapta sunt eu!"
Celelalte fete sunt la fel, puse acolo doar de fanservice.
Pana la finalul anime-ului iti dai seama ca personajele nu au evoluat deloc, povestea a ramas acolo unde a si inceput iar comedia de care ar fi trebuit sa ai parte s-a pierdut undeva dupa primele minute.
Openin-ul si ending-ul mi s-au parut perfect pentru serie. Reprezinta exact sunetul interior pe care il auzi in timp ce vezi seria: o melodie enervanta care nu se mai termina >.<.

Don't watch it! It's not worth it! >.<
Moonsparkle
Maria Holic nu e shoujo-ai, e o parodie si se incadreaza in genul 'love it or hate it'. Pentru cine gusta genul asta de comedie, glumele au fost de prima mana. Poveste nu cam are unde sa fie ca in primul rand e un school life (and we all know school anime don't have any story to them besides... going to school) si in al doilea rand e o comedie. Nu are poveste in aceeasi masura in care Minami-ke sau Lucky Star nu au poveste.

so watch it! it's totally worth it! smile.gif
Tessa
Minami-ke are poveste. Pe parcursul celor 3 sezoane cele trei surori se maturizeaza si invata sa se aprecieze. Nu ca acesta ar fi cu mult mai grozav, dar a fost mai putin enervant.

Nu sunt genul care gusta astfel de glume: so I hated it!

In opinia mea: IT'S NOT WOTH THE TIME tongue.gif .
Moonsparkle
aia nu-i poveste, e character development. in orice caz, ideea era ca la comedii te uiti pentru glume, nu pentru poveste.

I really enjoyed it and I wish they would make more anime like it ^^
Tessa
QUOTE(Moonsparkle @ Oct 8 2010, 10:20 AM)
aia nu-i poveste, e character development. in orice caz, ideea era ca la comedii te uiti pentru glume, nu pentru poveste.
*



Da, dar daca glumele sunt lame ce motive ai mai avea sa te uiti. Cred ca de aceea am sperat eu sa aiba o poveste, dar a ramas lame din toate punctele de vedere pana la final.

@Moon-san, daca vor mai face anime-uri de genul si dai peste ele avertizeaza-ma si pe mine. laugh.gif
Multumesc anticipat! ^^
Moonsparkle
well if you didn't like Maria Holic... hmm lemme think... don't watch another comedy ever and you should be fine tongue.gif

iar cu glumele e o chestie de gust intr-adevar smile.gif the consensus seems to be that they rock though
Tessa
QUOTE(Moonsparkle @ Oct 8 2010, 11:14 AM)
well if you didn't like Maria Holic... hmm lemme think... don't watch another comedy ever and you should be fine tongue.gif
*


Eh, hai ca exagerezi, sunt o gramada de comedii care mi-au placut: School Rumble, Ouran, Lovely Complex, Welcome to the NHK etc. Doar cele in genul MH nu-mi plac. Glume seci cu sau despre nimic.
Moonsparkle
my bad. don't ever watch another parody, you don't have a taste for them.

and yet again... you never know, if you didn't like Maria Holic at all it might just be safe to never a watch a comedy again, y'know? just to play it on the safe side

anyway you say toh-may-toh, I say toh-mah-toh smile.gif
Small-Lady
Al 2lea sezon a fost dezamagitor in comparatie cu primul. Mi s-a parut total plictisitor, cu exceptia fazelor cu father Kanae, care mai salvau un pic animeul. Ultimele 3 episoade au fost cat de cat acceptabile, insa per total a fost slab. Too bad, the art is so good sad.gif .
elpreda
Primul sezon a fost oarecum on the funny side, dar al 2-lea e groaznic, am renuntat sa ma uit la cand cand am realizat ca ma plictiseam mai rau in timpul unui episod decat daca stateam si ma uitam in tavan.
Sidonix
din serie mi-a placut dorm supervizer si cainele... au fost cei mai tari... in rest boring...
Tessa
QUOTE
Primul sezon a fost oarecum on the funny side, dar al 2-lea e groaznic

Wow, I hated the first season, sunt curioasa cat de rau mi s-ar fi parut acesta. Ma rog, nu suficient de curioasa incat efectiv sa-l incerc XD. I shall free myself from the suffering!
Sidonix
ba din contra Tessa, seria are 2 caractere ce merita urmarite si anume cum aratam si mai sus: Dorm leader and her dog Yonakuni ... m-au amuzat teribil ... probabil singurul motiv pentru care am urmarit seria pina la capat...
Tessa
QUOTE
Dorm leader and her dog Yonakuni ...

Serios? Sunt diferiti fata de prima serie? Pentru ca mie mi s-a parut un personaj destul de cliseic in prima serie. Dorm lead, de caine nu-mi amintesc.
Small-Lady
Nu imi dau seama de ce te-au impresionat dorm leader si cainele ei, pe mine ma cam enervau un pic(don't like dogs much). Dar probabil depinde de gusturi si alte chestii. I really enjoyed father Kanae's small fan service , mai ales din ep.6 laugh.gif , but I guess you can't do that happy.gif . Era sa ii dau dropped , dar in speranta ca va mai fi ceva in urmatoarele episoade am continuat... but not much was there *sigh*.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.