Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Winter Cicada
Anime-Club Forum > Anime detaliat > Shounen-ai / Shoujo-ai
Hespera
Ok, deci m-am pus frumos sa ma uit la Winter Cicada, stiind doar ca e facut de Youka Nitta, si ca e legat de o parte tumultoasa a istoriei Japoniei.

Cumva, poate a fost vina mea, ca nu m-am asteptat la un final asa heartbreaking, mai ales ca ultima parte se numeste Tokyo Tragedy (duh!), dar m-a dat peste cap, ce sa mai spun!

Fiind foarte indragostita de Iwaki si Katou din "Embracing Love", cred ca m-am asteptat la mai mult fluff, dar Winter Cicada s-a dovedit a fi mai profund si mai tulburator.

Oare chiar nu se putea ca finalul sa fie altfel?
Small-Lady
Winter Cicada mi-a placut mai mult decat Haru wo Daiteita, mi s-a parut mult mai complex si mai dramatic. Au mai fost si multe peisaje foarte frumoase ca decor.
Finalul mi s-a parut chiar potrivit pt timpurile acelea de razboi si neintelegerile intre 2 tabere inamice. Poate exagerez, dar mi-a dat impresia de un Romeo & Juliet yaoi happy.gif si tocmai de aceea nu m-a deranjat modul in care s-a terminat.
Hespera
Da... inteleg foarte bine ce vrei sa spui, autoarea a atins toate corzile sensibile and such, iar eu as minti sa spun ca nu am fost emotionata.

Insa tot am gasit Winter Cicada ca fiind o poveste angoasanta ca ansamblu, si putin cam plictisitoare, uneori. Calitatea unei creatii literare vine din capacitatea de a "acoperi" foarte bine toate gaurile din plot, iar eu identific unele momente in care situatia ar fi putut evolua altfel. De exemplu, Kusaka, in calitatea sa de ministru de externe (sau ce pozitie ocupa el mai exact spre finalul povestirii), ar fi avut mijloace si posibilitati sa plece impreuna cu iubitul din tara. Indepartandu-se de situatiile care provocau constanta suferinta, ar fi avut mai multe sanse de salvare si pentru el, si pentru Akizuki. (Plus, atat de multa suferinta psihica trebuia sa devena fatala, in cele din urma).

Atunci cand Iwaki si Katou din "Embracing Love" joaca in Winter Cicada (in manga), chiar Katou spune (el interpretandu-l pe Kusaka), ca nu l-ar fi parasit pe Akizuki pentru a pleca in Anglia.

Dar probabil ca Winter Cicada e un copil pretios pentru Youka Nitta, avand in vedere ca a adus aminte de poveste si in Embracing Love, iar pentru capacitatea ei de a emotiona pe cei care ii urmaresc povestile, nu pot avea decat cuvinte bune de spus.

Imaginea cu cei doi iubiti acoperiti de zapada e intr-adevar, "to die for"... so to speak, asa ca in privinta peisajele, nu te contrazic catusi de putin.
Arien
In sfarsit am ajuns si eu sa vad Winter Cicada si tot ce pot spune e ca mi-a frant inima. Ok, da, stiam cum se va sfarsi si recunosc ca nici nu mi-as fi putut imagina un alt final, dat fiind contextul istoric si social. But still sad.gif( Sincer, Hespera, eu nu am vazut aceleasi gauri in plot ca tine, chiar cred ca asta era singura modalitate de a proceda pentru Kusaka. Si-a asumat responsabilitatile functiei pentru ca realmente isi dorea sa creeze acea lume potrivita pentru o asemenea dragoste. Realmente spera, cu speranta celui indragostit care-si inchipuie ca poate schimba lumea. Sincer, ar fi fost mai rau pentru el daca-l lua pe Akizuki in Anglia, tinand cont de contextul istoric al epocii victoriene. Asa, macar, a amanat ceea ce cred ca oricum isi dadea seama ca era unicul sfarsit. Still, it broke my wittle black heart *sniff, sniff*
All and all, e un proiect mult mai amplu si mai plin de profunzime decat Haru Wo Daiteita and I enjoyed it a whole lot more.

Off-topic: acum astept sa vad de ce Koutetsu Sangokushi este incadrat la shounen-ai, cand inca nu zaresc nici urma de altceva (apart from the obvious bishies wub.gif ) decat sentimente de loialitate si admiratie intre personaje
unsure.gif
I'll give it time, sunt abia pe la episodul 7.
MsMouse [:S]
i have just finished watching it too...de mult timp stiu de el si ma tenta sa-l vad dar tot evitam s-o fac deoarece ii stiam finalul tragic si nu stiu..parca mi-era frica sa ma uit dar nu regret deloc ca am facut-o. a fost pur si simplu superb. de fapt, nici nu ma asteptam la mai putin de indata ce am vazut haru wo daiteita si, si acela mi-a placut foarte mult, dar este adevarat ca fuyu no semi este mult mai complex in poveste si are o oarecare profunzime. si totusi imi place sa cred ca iwaki si katou sunt reincarnarile lui akizuki si kusaka intr-o viata mai buna in care pot fi impreuna ! ca altfel nu sunt eu multumita : ))
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.