QUOTE(Katharsys @ Jun 14 2011, 12:00 AM)
Kay luffy, amaze meh pl0x !
Since I m bored si nu am mai facut experimente complicate de ceva timp, recomada-mi te rog o reteta ( combinatie de mai multe chestii eventual) care sa fie evident gustoasa si sa imbine armonios legume( orez + altceva), carne ( pui/vita/maybe pork too), maybe eggs too, care sa nu fie prea grasa si care sa aibe in componenta ( sau langa) si un fel de supa ( I feel the need for a liquid thing too); Srry daca hint-urile mele nu sunt cele mai destepte, but pl-x gimme some advice ^___^?
Ms anticipat =)!
Iti dau reteta pt supa foarte simpla si buna.
Daca esti in Bucuresti, iti recomand sa mergi in Magazinul Universal de la Dragonul Rosu, la parter este un magazin de ingrediente asiatice printre care si multe produse japoneze. Este acelasi cu cel din dragonul 1, insa aici toate produsele nu sunt expirate, au etichete cu ce sunt, si sunt vanzatori care stiu ce e produsul respectiv.
-Tempura
-Miso soup
-Teriyaki
Cumperi asa:
-Faina de tempura 15 Ron 500gr este si mai mica la 7Ron
-Pasta Miso 28Ron 500gr, dar este si pliculete... Iti recomand pachetul mare.
-Alge(Cele de sushi.) 8-25Ron depinde de cat de mare e. Eu am dat 25 pe pachet de 50 foi de alge.
-Sosul de soia in multe varietati si preturi accesibile...
-Mirin de la 10Ron(150ml)/27Ron 500ml
-Alge uscate(Kombu) - 7 Ron
-Fish Sauce
Iti mai trebuie asa:
Tempura(Ciuperci, Morcov, un cartof mic, Vinete, dovlecel, 1/4 ardei rosu, faina de tempura.) Pentru sos: 100ml Dashi(adica o fiertura de Kombu si 3 picaturi de Sos de peste care are gust oribil), Mirin 25ml, Sos de soia 100ml, Zahar 50gr;
Legulele fie le taiati fasi subtiri si inguste(Recomandat), sau dati legumele prin razatoarea medie. Amestecati toate legumele.
Pregatiti o compozitie cu faina de tempura(apa si faina, nu foarte multa apa), luati intre degete cateva legume si le dati prin compozitie.
Pregatiti intr-o oala mult ulei, lasati sa se incinga si cand e gata incins puneti pe rand cateva legume cu compozitie. Le lasati pana se fac putin galbene dupa care le luati.
Miso Soup, puneti apa la fiert si adaugati 1 cartof la 2 porti si dupa 5 minute dizolvati o lingura de miso, dupa 5 minute adaugati vreo 4 ciuperci. Inainte cu 3 minute de a lua-o de pe foc puneti niste ceapa verde (partea alba) taiata rondele subtire.
Teriyaki, pui piept de pui taiat fasiute in tigaie la prajit in extrem de putin ulei, dupa care adaugi 3 linguri de zahar dai puiul din tigaie prin el, si adaugi sos de soia putin. Trebuie sa faca "spume" sosul de soia, in felul asta pieptul de pui se fragezeste. Puteti sa adaugati si ciuperci feliate daca doriti.
cam asta e.