Oh! great este un mangaka nascut in 1972, in Hyuga, Miyazaki, Japonia. Este cunoscut din cauza celor doua mari succese ale sale Tenjho Tenge si, mai recent, Air Gear. Numele lui adevarat este Ogure Ito, iar pseudonimul Oh! great e defapt un joc de cuvinte, numele sau fiind pronuntat in japoneza similar cu cuvintele "oh great". "Oh" poate insemna in japoneza si "rege", astfel ca Oh! great poate fi citit si ca "marele rege".
Este cunoscut pentru stilul lui unic ca un mangaka care foloseste constant in lucrarile sale personaje feminine frumoase prezentate in ipostze cat mai provocatoare. De asemenea este cunoscut pentru faptul ca foloseste cuvinte englezesti printre kanji si ca obisnuieste sa creeze povesti destul de violente.
Inainte sa creeze seria pentru care a devenit celebru, Tenjho Tenge, Oh! great a fost un creator de manga pentru adulti sau hentai, unul dintre titlurile cunoscute fiind Silky Whip. Aceste accente de hentai pot fi vazute si in munca lui in categoria shounen, Tenjho Tenge fiind chiar editat(cenzurat) din cauza scenelor de sex pentru a fi accesibil unui public cat mai larg, fapt care a dus la multe nemultumiri din partea fanilor, care considerau acest aspect unul foarte important al povestii.
Desi o parte din nuditatea din Tenten(asa cum mai e cunoscut Tenjho Tenge) e prezenta si in Air Gear, Oh! great pare sa fi renuntat la o parte din scenele de sex prezente in Tenten. Totusi, situatiile cu tenta sexuala sunt inca prezente facand parte din stilul inconfundabil al lui Ogure Ito.
Abilitatea lui Ogure Ito de a crea povesti captivante aducand elemente din viata reala, precum sexul si violenta, folosite atat in sens pozitiv, cat si in sens negativ, il separa pe acesta de ceilalti mangaka aducandu-i in acelasi timp un numar mare de fani loiali.
E un mangaka al carui stil ma atrage personal si oricine e de aceiasi parere cu mine si are informatii in plus despre el e binevenit sa posteze smile.gif .