Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Putin Ajutor
Anime-Club Forum > Non-Anime > Diverse
ady
Puţin ajutor cu html... cu php mai ştiu... dar html nu prea... tutoriale, ceva...
gngn
ajutor la distanta intr-un forum sau pe messenger este cam fara rost. html,php,perl,flash (si altele) sunt prea complexe ca o discutie intr-un forum sa iti fie utila. ai neaparat nevoie de cineva care poate fi fizic langa tine si sa te indrumeze. sau continui acele lectii despre html singur.
si eu sunt cam "pe langa" cand este vorba de webdesign (desi am un domeniu de peste 2 ani nu am facut nimic cu el) dar poate te vor ajuta niste sfaturi de inceput.
in primul rand ai neaparat nevoie de un program pentru crearea paginilor web. macromedia dreamweaver este poate cel mai bun, dar prea complicat pentru un incepator. ti-as sugera sa incerci (primii pasi, pentru a face pagini web serioase nu se merita) cu FrontPage de la Microsoft (apare in kit-ul Office 2003 Professional), partea buna este ca are multe templaturi pe care le poti adapta usor. sau folosesti Word (cand dai "Document Office nou" selectezi "Pagini web"). daca ai folosit Word iti va fi usor sa creezi o pagina web simpla (background, poze inserate, hyperlinkuri pe bucati de text sau poze .... ). Word va salva rezultatul ca un fisier .html si un director care va contine toate pozele folosite.
prima pagina (cea care se incarca cand chemi domeniul/adresa, www.anime-club.ro de exemplu) trebuie neaparat denumita index.htm sau index.html (sau index.php, index.shtml ) si salvata per ftp in root (directorul principal), apoi in general nu conteaza ce denumire au celelalte pagni web sau fisiere , si daca sunt in directorul principal (root) sau intr-un subdirector (atentie insa la denumirea fisierelor, cateodata conteaza daca ai folosit uppercase/lowercase, si preferabil nu folosi diacritice) atata timp cat link-ul trecut in paginile web corespunde cu locatia+denumirea fisierului urcat per ftp .
dupa ce ai creat o pagina web simpla deschide fisierul html cu Notepad de exemplu, pentru a vedea codurile html folosite, pentru a avea un scris bold, colorat sau centrat, o poza inserata, un link catre alta pagina web, samd. asta va trebui sa inveti defapt, codurile html existente pentru a folosi solutia corecta cand creezi pagini web.
orice pagina web trebuie sa contina urmatoarele coduri html, acestea definesc fisierul ca pagina web html :
----------------------------------------------------------------------------------------------
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Your Page Title</TITLE>
</HEAD>
<BODY>

"This area will contain everything that will be visible through a web browser, such as text and graphics. All of the information will be HTML coded."

</BODY>
</HTML>
----------------------------------------------------------------------------------------------

nu stiu ce as mai putea spune, voi incerca insa sa iti raspund la intrebari in caz ca le vei posta. nu incerca sa creezi din prima o pagina web complexa si complicata , incepe cu ceva mic si simplu pentru a-ti creea o idee cum functioneaza html.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.