Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Luffys Japanese`sweets
Anime-Club Forum > Japonia > Mancare japoneza
Luffy
o sa va intrebati ... ca de ce nu am pus la topicu de mancare japoneza retetele
dar eu mam gandit ca ii mai ordonat sa le pun aicea si mai usor pentru mine
deci de azi .. incolo tot ce ii dulce si o sa fie facut de mine ... o sa apar aici biggrin.gif frumos .. cu nume cu tot etc ....si poza

Deci o sa incep incurand sa postez retete biggrin.gif


deobicei miercuri sau joi fac cate ceva .... ca joi la proiecti duc la cei din staff-ul din yume

Deci aici o sa fie numai retete care leam facut !!!
Luffy
Daigaku-imo


Avand in vedere ca se pot face in tigaie sau la cuptor... eu am folosit de data aceasta cuptorul ca era mai usor .... sa nu stau dupa ei

Ingrediente:

2-3 cartofi dulci (se gasesc cam la orice supermarket mare)
Zahar...250gr - 300gr
Apa 250 - 300ml ...(cata apa atat si zahar)

Mod de preparare:
Se amesteca apa cu zaharul se pune intr-o oala mica la incalzit 5 minute .. in care amestecati incontinui, Taiati cartofi dupa preferinta .. sau ca in imagine, aranjati in tava si turnati peste apa cu zahar .... si puneti la cuptor la temperatura medie (nu la maxim)
user posted image

Cand scoateti din cuptor lasati 5 minute si apoi le aranjati pe farfurie cu partea inversa cu care au stat in tava ... astfel in cat sa arate ca si in imaginea de mai jos (nu ii atingeti inainte de 5 minute daca nu vreti sa va ardeti ca mine )

user posted image
POFTA BUNA!
Luffy
Azi pun 3 retete

Japanese Traditional Pie (luffy version/si original)
Japanese Christmas Muffins
Japanese Christmas Cake (Crismasu keiku)

numa rabdare ca is cam ocupat biggrin.gif dar le pun azi
Noi chi
Oau oau oau Cartofi aia dulci arata destul de bine happy.gif poate o sa incerc candva ...dar ,abia astept tortul de craciun sa vad cum se face ca is foarte curioasa
Luffy
QUOTE(Noi chi @ Dec 24 2007, 10:52 AM)
Oau oau oau Cartofi aia dulci arata destul de bine happy.gif poate o sa incerc candva ...dar ,abia astept tortul de craciun sa vad cum se face ca is foarte curioasa
*



Chrismas Cake se manaca in 25 nu in 24 ....

se fface asa:

3/4 cana de faina (grau sau orez)
100ml lapte
3oua
300g zahar (sau mai putin depinde de voi)
1/4 dintrun pachet de unt
1-2 plicuri praf de copt

oki incepeti prin a bate cele 3 oua ....cu telul (...arata ca si un arc cu o bota in capat) apoi adaugati zaharul untul laptele si faina se prepara intrun vas de portelan
care apoi sa pune intrun vas mai mare de inox sau ceva care se poate pune pe aragaz .... se pune apa in vasul de inox .. si vasul de portelan trebuie sa in capa in vasul de inox sa da pe foc mediu
moment in care voi amestecati continutul din vasul de portelana daugand praf de copt la urma si apoi cand este bine apestecat .. puneti in vasul(forma traditionala este rotunda dar mie imi place in forma de chec mai mult ..)
se pune 25 -30 min in cuptor la foc mediu ...
si apoi sscoate din vas se pune frisca si fructe dupa preferinta (sa nu lipseasca kiwi portocale si dac se poate piersici si capsuni)

si apoi se serveste






Luffy
Japanese Christmas Muffins


3/4 cana de faina de grau
100ml lapte
3-4 oua
300g zahar
1/4 dintrun pachet de unt
1 plic de praf de copt
scortisoara (de la 10gr la 50gr)
ghimbir praf 5grame - 10grame
si (Chocolate chips se gases doar in america atunci folositi ciocolata cu lapte simpla dar fina .. calitatea milka poiana sau asa ceva si o taiati bucatele ff mici)
Cupe de hartie (se gasesc greu .. doar la supermarketuri .. )

aluatul se prepara ca si la Christmas Cake
QUOTE
oki incepeti prin a bate cele 3 oua ....cu telul (...arata ca si un arc cu o bota in capat) apoi adaugati zaharul untul laptele si faina se prepara intrun vas de portelan
care apoi sa pune intrun vas mai mare de inox sau ceva care se poate pune pe aragaz .... se pune apa in vasul de inox .. si vasul de portelan trebuie sa in capa in vasul de inox sa da pe foc mediu
moment in care voi amestecati continutul din vasul de portelana daugand praf de copt la urma si apoi cand este bine apestecat ..

apoi mai adaugati praful de ghimbir si scortisoara ..
amestecati iara .. intro tava se pun cupele si continutul se pune in cupe si apoi se pun bucatile de ciocolata



Luffy
Placinta japoneza ...

Ingrediente
Foi de placinte(se gasesc de la Linco si is ff bune) si ANKO


ANKO(cantitate pt 1 conserva de Fasole Rosie):
Fasole rosie .. la conserava fara alte condimente ..
Amidon (Dr otker sau kum se scrie ) jumate de plic(ii o cutie cu un plic)
Zahar 200-300grame(depinde cat de dulce vrei)
Scortisoara
Praf de Ghimbir


Mod de preparare Anko:
DUPA CE SA SCURS APA DE PE EA.....
se pune fasole pe foc intrun vas, chiar daca cea din conserva este deja fiarta
in timp ce amestecat fasolea adaugati zaharul si amestecati ... apoi ... adaugati amidonul si scortisoara si ghimbirul ..

Mod de preparare:

se pune anko pe 4(de la 4 la 6 foi de placinta) si se ruleaza se pune intr-o tava de chec (cea in forma de V) si se lasa 20 minute (faza ii ca nustiu la timp ca .. am lasat 10 minute apoi inca 2min si apoi nustiu ca am mai lasto un pic)
va uitati pana foile de deasupra is crocante .. dar nici arse !!!












SORRY!!!!!!! de intarziere...!!!! .. ca am fost foarte okupat si nu am avut timpnici sa fac poze nici sa caut pe net ... ii o perioada ami stresanta pentru mine biggrin.gif dar o sa fie bine biggrin.gif

DAR !!! Va promit ca pun si poze curand
kun san
Ceva mitarashi dango, nu? Le duc dorul... tongue.gif
Luffy
well am experiente .. ciudate cu dango .. ultimadat cand am incercat sa fac dango .. am inceput sa aruncam cu ele pe geam ...
sa ars oala si a trebuit sa o arunc(se fac la aburi si se terminase apa)
asa ca pe moment nu biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.