Muza chan
Dec 3 2007, 09:47 AM
Regulile sunt simple, dar destul de diferite fata de cele occidentale. Ce cunoasteti despre asta?
zeri
Dec 3 2007, 10:15 AM
Stiu ca este permis sa sorbi cu zgomot atunci cand mananci ramen
Shinju
Dec 3 2007, 10:32 AM
si sa bei direct din bol cu gura...inchipuiti-va ce dragutz am arata noi sorbind din farfurii adanci fara lingura...ne-ar da afara din restaurante
Muza chan
Dec 3 2007, 11:11 AM
zeri:
E ceva mai mult, sorbitul este un semn ca-ti place supa. Ma rog, pentru noi e neobisnuit, m-am distrat foarte tare cand am vazut un clip publicitar la ramen instant, cand o vedeta de j-pop, kawaii rau, sorbea zgomotos.
Niciodata nu trebuie sa-ti torni singur bautura. Te oferi sa servesti pe ceilalti si astepti ca cineva sa se ofere sa te serveasca. Daca cineva iti umple paharul, trebuie sa i-l umpli si tu pe al lui. Niciodata paharul sau cana nu se umplu complet. Un pahar gol este semn ca mai vrei. Daca nu mai doresti bautura, trebuie sa lasi paharul plin.
dana2006
Dec 3 2007, 03:07 PM
Sa te joci cu betigasele sau sa le indrepti in directia celor cu care stai la masa. Am citit k ar fi foarte nepoliticos...
Muza chan
Dec 4 2007, 09:07 AM
Apropo de betigase, niciodata sa nu-ti infigi betigasele in mancare.
Shinju
Dec 4 2007, 09:47 AM
a propos de infipt betigasele in mancare...cand am fost la restaurantul japonez ne-am lovit toti de o problema...cartoful. in meniu unii aveam un cartof cu diametrul destul de mare (unedva pe la 6-7-8 cm), pe care nu il puteam prinde cu betigasele sub nici o forma, pentru ca era rotund si voluminos. pentru asa ceva exista vreo metoda? unii am taiat cu betisoarele cartoful si l-am mancat pe bucati, altii au bagat betisoarele in el si la-au mancat asa.... stie cineva cum ar fi trebuit de fapt sa facem?
Muza chan
Dec 4 2007, 10:08 AM
Din ce am citit citit, stiu sunt anumite feluri de mancare pe care poti sa le mananci cu mana. De exemplu, sushi. S-ar putea sa mearga si cu cartoful vostru...
Tenshi
Dec 4 2007, 03:15 PM
Apropo de sorbitul supei. Si la noi e permis sa bei supa, atata timp cat este servita intr-un bol. Partea groasa se poate apoi lua cu lingura.
Diferenta este ca trebuie sorbita usor, fara zgomot. ^^
De asemenea, si la noi paharele nu se umplu complet. Cel putin asa ar trebui sa se procedeze. Sunt diferente dar si multe asemanari.
Ah, si stiu ca sunt doua expresii pe care trebuie sa le spui la inceputul si respectiv sfarsitul mesei, dar nu mai imi aduc aminte care sunt. ^^'
Si ar mai fi muuuulte de spus. :D
Shinju, puteai sa iei cartoful cu mana ca nu cred ca era o problema. E foarte bine si daca l-ai taiat cu betigasele.
dana2006
Dec 4 2007, 03:32 PM
Cand te asezi la masa spui" itadakimasu" si cand ai terminat de macat spui "gochiso sama deshita"... nu stiu totusi ce inseamna...
Izumi
Dec 4 2007, 06:27 PM
"itadakimasu" vine de la "itadaku" care inseamna sa iei sau sa primesti.
"itadakimasu" in sine inseamna ca iau/mananc sufletul animalului a caruia ii apartine carnea sau orice alta parte comestibila.
"gochiso sama" pur si simplu inseamna multumesc pentru mancare.
P.S
Shinju, in situatiile de genul mentionat de tine e ok sa tai cartoful cu betele si dupa aceea sa il mananci. (so you make it just the right size to pick it with your sticks.
)
Shimao-chan
Feb 1 2008, 01:20 AM
Am si eu o nelamurire: bucatile mai mari din ceva, carne sa zicem, dupa ce le iei cu betisoarele e in regula sa musti din ele? Ca mie mi se pare cam aiurea, plus ca pana le musti deja iti scapa in farfurie >.>
Luffy
Feb 7 2008, 12:51 AM
da ii perfect normal sa le musti ...
daca nu sti sa ti cu betele bine clar ca pica inapoi ...
si acuma tu vezi din perspectiva europeana
normal ca o sa ti se para ciudat
dar stai linistita ca au descoperit si ei furculita si cutitul
asa ca "stekya" o manaca cu cutit si furculta.. unii, alti nu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.