Muza chan
Dec 3 2007, 09:43 AM
In Japonia, ceaiul cel mai des intalnit este ceaiul verde.
Sunt mai multe tipuri de ceai, dintre care cele mai populare sunt:
- sencha - ceai verde, facut din frunze tinere, culese in aprilie.
- bancha - ceai verde, facut din frunze mai mature, culese in august
- hojicha - foarte polular in Japonia
- matcha - ceai verde, din frunze tinere, facut sub forma de pudra, care se foloseste la ceremonia ceaiului
Am gasit, in sfarsit la Carturaresti: sincha, bancha si Gen Mai Cha (un ceai mai deosebit, care contine si orez prajit si floricele de porumb).
Shinju
Dec 3 2007, 10:40 AM
ce spui tu ca e sincha eu stiu ca se numeste sencha...si google-ul zice la fel.
pe mine m-ar interesa cate ceva de ceremonia ceaiului. stie cineva mai mult decat majoritatea? la capitolul asta nu am incredere in google, though
Muza chan
Dec 3 2007, 11:18 AM
Aaaa... sencha, desigur!

Nu-mi bausem inca ceaiul!
Am material de incredere, dar nu am apucat inca sa citesc decat putin. Subiectul merita un articol.
aldonza
Dec 3 2007, 02:54 PM
QUOTE(Shinju @ Dec 3 2007, 10:40 AM)
pe mine m-ar interesa cate ceva de ceremonia ceaiului. stie cineva mai mult decat majoritatea? la capitolul asta nu am incredere in google, though

Cand o sa am mai mult timp o sa las la Cultura un material despre Sado sau ceremonia ceaiului.
Pentru bucurestenii interesati, la Universitate , sambata au loc cursuri de ceremonia ceaiului organizate de o japoneza...
me_the_angel
Jun 22 2008, 07:35 AM
Cultura japoneza a transformat pregatirea ceaiului intr-un adevarat ritual religios. Cei care au elaborat aceasta ceremonie au fost un grup de calugari care il ofereau in timpul pauzelor dintre orele de meditatie celorlalti calugari. Fiecare parte din ceremonie reprezinta de fapt o idee filosofica. O parte din ceai se varsa peste o statueta a lui Bodhi Dharma( intemeietorul budismului Zen), care conform legendei ar fi adus ceaiul in Japonia.
Ceaiul Matcha se pune intr-o ceasca iar peste el se toarna apa incalzita la circa 60 de grade. Cu o maturica de bambus se amesteca pana se face spuma. Gazda care se ocupa de prepararea ceaiului da ceasca unui musafir, care dupa ce beau din ceai, o dau mai departe. Toata ceremoniadureaza circa o ora..
Cam astea sunt cunostintele mele despre ceremonia ceaiului, sper ca va sunt de folos..
Deus
Jun 22 2008, 11:39 AM
QUOTE(aldonza @ Dec 3 2007, 02:54 PM)
Cand o sa am mai mult timp o sa las la Cultura un material despre Sado sau ceremonia ceaiului.
Pentru bucurestenii interesati, la Universitate , sambata au loc cursuri de ceremonia ceaiului organizate de o japoneza...

Cursuri de impartitul pernei sunt