Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ingrediente Pt Mancare Japoneza
Anime-Club Forum > Japonia > Mancare japoneza
Luffy
de la orez la faina de orez .. de la legume pt mancare japoneza ..... etc etc

o sa dau mai jos .. ce stiu eu ....
o sa tot dau edit peste edit la topicul asta biggrin.gif

*la cele la care nu scriu unde le gasiti ... se subantelege ca is mai usor de gasit in magazinele mai mari (Kaufland Billa Cora Carrefour Auchan Real Metro .... etc)

Lets Start
OREZ

Delta
Artfico(ma dokumentez si va zic numele exact)
Noe(il folosesc ca sa nu ard oala biggrin.gif ... ii ff bun la Sushi)
orez rosu ...Natura Land (Orez thai rosu bob lung .... Thai Red Rice) eu il iau de la Auchan 6 Ron
Somon ... da ala il gasiti .... o sa va zic numa cum sa vil marinati singuri ....
Apa Sare ...un pic de ulei ... si busuioc ... si somonul (ii ff bun pt sushi)

Sushi Nori aka laugh.gif Foi de alge Marina

Blue Dragon Sushi Nori (in supermarket) 10Ron
mai este unu da nu il gasesti ff usor ... o sa va zic cum ii zice curand

LEGUME-Fructe

Avocado Mango Papaya Ghimbir
Struguri
Prune Cirese
Castravete Brocoli Pastai morcov conopida ......etc

Sosuri

Sos de soia (pe ambalaj is niste alune .. si ii intro sticluta ca cel de la blue dragon)
-----Blue dragon----
Sos de soia Japonez
Sos de Soia2
Sos Chow Mein
Sos Black Bean
Sos oyster
Sos --------(o sa completez cand stiu)
Wasabi
------------
Muraturi japoneze

Ghimbir murat de la Blue dragon
Ghimbir murat de la one (marca 1 aka one ii firma care gasiti doar la carefour)
pastai murate si cu brokoli ala Thai (jaopnezi manaca des multa mancare Thai ... si ii ff buna ... la fel ca mai sus ii facuta de marca 1 aka one)

Condimente



By the way .. daca vreti retete de muraturi japoneze mam informat si stiu cate ceva
haruhichan
biggrin.gif hei, te-ai oprit exact la partea cea mai interesanta.zi de sosuri si condimente rolleyes.gif
Luffy

.... da is ff multe da o sa le scriu undeva maine incett incet pe toate sa ma dokumentez:)) si pun si muraturi langa la sosuri si condimente
muraturi japoneze cu ghimbir si Hrean japonez(ala din care se face wasabi)
sant de cumparat
Muza chan
Luffy, sa-mi spui si mie daca in afara de kitul de sushi de la Blue Dragon, mai pot gasi alge si in alta parte, sau sub alta forma.
Shinju
luffy, mai bine ne spui cum se pun muraturile cu ghimbir. alea puse de tine erau excelente!
Luffy
Muza .. au blue dragon si separat nu numa in sushi kit
si mai sunt .. dar chiar nu am mai stiu cum le zice ... si is ff scumpe si naspa calitatea ... se rup ff usor fata de cele de la blue dragon


QUOTE(Shinju @ Nov 30 2007, 02:00 PM)
luffy, mai bine ne spui cum se pun muraturile cu ghimbir. alea puse de tine erau excelente!
*




1 Ghimbir Marinat/murat in "vin rosu Dulce" (se taie ghimbirul feli si se lasa 72 de ore in vin)
2 Ghimbir Marinat/Murat in Sake (la fel ca si cel din vin .. ghimbirul taiat feliute 72 ore in sake)
3 Ghimbir Marinat/Murat in apa cu busuioc(PROASPAT) si ulei de masiline aromatizat(italieni au cva ulei de masiline cu ardei micuti foarte piscatori)..... si doar cei care chiar rezista la iute!!!!!
4 Ghimbir marinat in ceai de hibiscus (trandafir japonez)

**** Toate se fac in 72 DE ORE (3 zile) la murat in frigider intrun vas adanc ... ghimbirul murat in una din variantele de mai sus
Muza chan
Asta vroiam, deci trebuie sa caut si sa-mi fac provizii. Pretul nu conteaza, iar daca se rup, nici asta nu ma deranjeaza. Eu nu sunt prea mare fan sushi, eu caut alge pentru supe.

Apropo de kitul se sushi, sa vedeti cum sunt bucurestenii... cred ca erau vreo 10 desfacute, nu stiu daca mai erau complete, deabia am gasit una prin spate care era sigilata.

Bun, o sa continui sa te exploatez... hai sa vedem ca mai intreb. smile.gif

Inteleg ca in bucataria japoneza se foloseste praf de ghimbir si ghimbir natur (azi am vazut si eu cum arata ca nu stiam). In bucataria italiana, se foloseste pentru prajituri in forma confiata. Folosesc si japonezii asa ceva?

Si alta intrebare, gasesc pe undeva sake sau mirin?
Luffy
nustiu daca am inteles ff bine ce vrei sa intrebi dar raspund dupa cum am inteles.

japonezi nu au o forma neaparat la prajituri .. au ff multe rotunzi ... dar au si patrate .. si in rotunde... etc
apropo stiati ca gombotzi .. ii reteta traditionala japoneza ... biggrin.gif


Sake gasesti ori unde este un magazin de Drinks mai mare de 10metri patrati .. sau la unele supermarketuri ... la cluj stiu de Cora .. la bucuresti habar nu am
mirinul se gaseste ff greu in romania din experienta o zic am cautat .. mult si doar nu am gasit ... posibil la un drinks store mai mare sa gasesti

Muza chan
Pentru mirin am gasit indicatia intr-o carte ca se poate inlocui cu un vin alb dulce. Atunci trebuie sa ne multumim cu atat.
Shinju
QUOTE(Luffy @ Nov 30 2007, 05:22 PM)
apropo stiati ca gombotzi .. ii  reteta traditionala japoneza ... biggrin.gif
*



nu prea stie lumea ce is aia tongue.gif prin ardeal se fac numa din cate stiu eu....sunt ceva prune in aluat....dar habar nu am cum se coc si in ce fel de aluat se baga....

luffy, dupa ce lasi ghimbirul ala 72 de ore la murat....unde il tii? in ce? plus ca ar trebui mentionat ca ghimbirul se taie feliutze cat mai subtiri...sa il patrunda cat mai bine lichidul...nu? ghimbirul ala al tau din vin rosu...era foarte iute...ai mai pus ceva in vin in plus?
Muza chan
Bun, deci am incercat aseara kitul de sushi de la Blue Dragon si a fost un succes. Incercati, iese exact cum trebuie! Si este si usor de facut.

Chiar daca pare scump, sa stiti ca nu este. Impreuna cu somonul afumat, 4 portii destul de mari costa 20 RON. Merita! smile.gif
Daianara
QUOTE(Shinju @ Dec 1 2007, 02:36 AM)
nu prea stie lumea ce is aia tongue.gif prin ardeal se fac numa din cate stiu eu....sunt ceva prune in aluat....dar habar nu am cum se coc si in ce fel de aluat se baga....

"Aluatul" de gombot e facut, de fapt, din cartofi fierti. laugh.gif
Luffy
nu am mai posstat de foarte mult timp dar daca va intereseaza de ingrediente .. si unde le puteti procura .. puteti sa ma intrebati ... astept sa va dau noi informati:D
shobo
gombotzi sunt galuste cu prune.. poate ati auzit de numele asta.. seamana la textura cu papanasii,sunt foarte bune galustele.
Spirit
mie sincer imi place bautura aia sake dar nusthiu exact reteta dar sthiu ca era cu orez smile.gif
Luffy
se face din orez si drojdie de bere wink.gif si putin zahar

daca va intereseaza poze oi cu mancare sau retete ... am sa le pun
motivu pt care nu am mai postat aici a fost ca nu am vazut lumea interesata ... wacko.gif
Ranma-kun
La Kaufland au si Tofu, in 4 feluri: cu marar, chimen, capia sau simplu. 4 ron 300 grame.
Muza chan
L-am incercat si eu pe cel simplu si e bun. smile.gif
Ranma-kun
Well, la gust cel simplu e cel mai rau, daca-l manangi gol, probabil preparat mere. Cel cu chimen imi place mie cel mai mult.
Muza chan
Apropo de ingrediente, se gaseste cumva la noi Sweet potato?
Tomoshibi Rei
Da, gasesti, in Metro, Kaufland...
Eu cel putin am gasit
Muza chan
Tomoshibi Rei:
Multumesc... smile.gif
Asra
hey, da' Mochiko (faina de orez glutinos/dulce sau cum i-o zice in romana) se gaseste pe undeva? sau Shiratamako?
Luffy
unde gasesti rice cooker in romania la perturi foarte bune ...
la Electrobazar:
http://www.electrobazar.ro/electrocasnice/...unctionale.html
Atentie nu toate sunt Rice cooker ... doar cele care au scris la descriere
Exemplu: http://www.electrobazar.ro/oale-multifunct...-rc410_438.html
pe moment nu au pe stoc dar primesc la jumatea lu februarie


Furnizor: Britcom http://www.britcomdirect.com/
rogueman999
Cel putin al doilea link este "refurbished", whatever that means. Dar genul asta de rice-cooker (cu capac fara balama) este si in cora/carrefour etc la (daca imi aduc bine aminte) in jur de 60 ron. Probabil calitate diferita - eu cel putin pana acum am ezitat.
Intamplator sunt pe cale sa cumpar unul second hand, mult mai scump, dar "profesional". O sa vedem ce inseamna asta dupa ce-l iau...
Luffy
cred ca nu sti ce vorbesti...
"profesional" hahahah primadata cand aud asa prostie
totul tine de design, si programe are poate acelasi ca si cea cu capac ...
ce ai vazut in cora/carrefour iti spun eu ce e! OALA CU ABURI! ...
credema de 1 an juamte caut .. si nu iau de pe amazon pt ca e pe alt tip de curent! si transformatoarele is cam greu de gasit si cam la acelasi pret cu rice cooker-ul, stiu ce vorbesc.
rogueman999
Gasit si cumparat sweet potato! L-am tot pandit la Mega Image-ul de la colt, si in sfarsit a aparut.

La prima vedere este ... cartof. Un pic mai lung si mai rosu, dar nu-i mare diferenta. Din spirit de independenta n-am cautat nici o reteta si l-am gatit ca pe un cartof... adica prajit pe langa gratar.
Prima surpriza este ca e chiar dulce. Foarte bun de unul singur, era sa-l termin pana s-a facut gratarul. Dar ca si garnitura lasa de dorit. Este exact ca si cum as manca cartofi obisnuiti, dar cu un strat subtire de miere deasupra. Weird. Tre' sa caut retete specifice.

Oricum o sa perseverez, pentru ca din ce am citit e plin de chestii sanatoase.
Sentaro
QUOTE(rogueman999 @ Jan 29 2009, 04:51 PM)
Cel putin al doilea link este "refurbished", whatever that means. Dar genul asta de rice-cooker (cu capac fara balama) este si in cora/carrefour etc la (daca imi aduc bine aminte) in jur de 60 ron. Probabil calitate diferita - eu cel putin pana acum am ezitat.
Intamplator sunt pe cale sa cumpar unul second hand, mult mai scump, dar "profesional". O sa vedem ce inseamna asta dupa ce-l iau...
*



refurbished = second hand
Mai corect refurbished inseamna un produs care a fost folosit apoi a fost trecut printrun proces de curatare-reparare-verificare in care au fost eliminate diferitele probleme pe care le-ar fi putut avea. Dupa aceea sunt frumos ambalate si scoase la vanzare. De asemenea mai pot fi si produse care au avut defecte de fabricatie sau au fost inlocuite in garantie.
Muza chan
rogueman999:
Mie mi s-a parut ca seamana la gust un pic cu dovleacul. smile.gif

Cea mai simpla reteta japoneza este sa-i coci in coaja si sa-i servesti fierbinti.

Sau poti sa-i tai felii si sa-i prepari in stil tempura (shojin age), cu un aluat la care se adauga si albus de ou pe langa faina si apa (220 ml apa, un albus de ou, 125g faina). smile.gif
rogueman999
Sau fierti in coaja, facuti piure cu lapte, zahar si galbenus, si pusi la cuptor in rotocoale invelite in folie de aluminiu.

Mai am 3 tongue.gif Cred ca incerc pe fiecare altfel.

Cel mai mult ma tenteaza varianta africana: felii uscate la soare si mancat pe post de mic dejun cu ceai. O sa incerc sa simulez uscatul la soare in cuptor... ma gandesc foc mic de tot 1-2 ore?


Edit:
Morala povestii este ca cele mai mari descoperiri se fac din intamplare. Ma hotarasc io la mishto sa testez curatatorul de cartofi/fructe luat din Daiso (apropo, cutitele japoneze sunt The Best), care curatator eram convins ca este pentru stangaci. Am descoperit 2 chestii:
1. e pentru dreptaci, dar cureti invers
2. Taie asa de bine (e japonez) ca nu m-am putut opri decat cand tot cartoful era franjuri - a durat cam 1 min si 30 secunde. Asa ca am facut chipsuri.

Rezultatul a fost ok. Pentru prima incercare presupun ca e chiar bine. Am luat cartoful razuit si l-am pus cat mai imprastiat pe o tava, apoi la cuptor. Secretul este focul mic si amestecatul des - trebuie sa se usuce uniform. Deasemenea la grosimea asta diferenta intre nefacut si ars e de 1 minut, asa ca atentie.

Din ce-am citit in diverse tari se mananca cu diverse arome, de la dulce la sarat, dar io l-am lasat natur. Facut la cuptor are intr-adevar aroma mult mai de dovleac. E bun smile.gif


I loove exploratory cooking biggrin.gif


DMonk
Heh.. coaja e la fel de dulce ca si continutul, sau chiar mai mult. Si nutritionistii spun ca (la toti cartofii) e plina de good stuff.
Mda, acum mi s-a facut pofta..
Muza chan
Iata o reteta japoneza foarte gustoasa smile.gif , cu cartofi dulci, pe care am facut-o azi: daigaku imo.
Luffy
QUOTE(rogueman999 @ Jan 29 2009, 04:51 PM)
Cel putin al doilea link este "refurbished", whatever that means. Dar genul asta de rice-cooker (cu capac fara balama) este si in cora/carrefour etc la (daca imi aduc bine aminte) in jur de 60 ron. Probabil calitate diferita - eu cel putin pana acum am ezitat.
Intamplator sunt pe cale sa cumpar unul second hand, mult mai scump, dar "profesional". O sa vedem ce inseamna asta dupa ce-l iau...
*


ma nu stiu ce sa zic, dar al meu a sosit de 2 saptamani, merge super
orezul e delicios si se face bine, prajiturile ies super, si legumele la fel deci ... e bun si la un pret foarte bun(120Ron)
Muza chan
Mai gateste cineva mancare japoneza?

Ingrediente se gasesc din ce in ce mai greu... dar iata ca am gasit la Plafar fasole azuki... smile.gif Nici nu speram sa gasesc in Romania asa ceva.
EcsTasY
am mai incercat ramen si iese chiar bun... asa mai romanesc biggrin.gif
incrediente tot mai greu sad.gif
la kaufland nu mai este nici macar sos de soia, kit de sushi... i-am intrebat ce se intampla si au spus "nu stim. nici de ce au fost scoase, nici daca mai aducem"
Kratozz
Ingrediente pentru sushi se gasesc si la magazinele chinezesti din europa la care se merge de obicei in fiecare sambata. Sunt o multime de chestii de gatit (preponderent chinezesti), se gaseste nori ieftin ( desi nu e gustul foarte fain), wasabi mai ieftin cu vreo 2 -3 lei decat la mega ( aceeasi firma), otet de orez, vin de orez , diferite tipuri de alge, tofu, diferite condimente, diferite boabe de la orez la fasole si alte ciudatenii. Ca sa adaog au un ceai verde superb (desi scump) de 35 de lei, sunt frunze mari de ceai cu o aroma placuta si suava. Evident se gaseste sos de soia de vreo cateva tipuri (la litru in pachete pentru cine vrea)
Tot de acolo mi-am luat wok de fonta, au si de tabla mai subtire, din alea mari, insa is foarte multumit de ce am luat.
pheeew cam asta e tongue.gif

Edit: mai adaog ciuperci uscate de mai multe tipuri si taietei din orez grau etc etc. smile.gif
bogdan
da si ca sa completez pe antevorbitorul meu tot acolo la dragonu rosu ..care defapt e galben, gasit pana la urma si chestii ciudate gen azuki, susan negru, amidon de diferite soiuri enspe feluri de taitei inclusiv udon, alge din cele folosite pt supa de la ramen (scapa numele acuma si google-ul e departe)

PS si cica ricecooker-ele sunt faine si ieftine ..satisfactie garantata tongue.gif sau cel putin asa zice lumea care a cumparat de acolo
palomino73
QUOTE(Muza chan @ Feb 14 2009, 06:21 PM)
Iata o reteta japoneza foarte gustoasa  smile.gif  , cu cartofi dulci, pe care am facut-o azi: daigaku imo.
*




am facut si eu...super reteta...mersi...
elpreda
S-a mai pus intrebarea asta, acum 2 ani in acest topic si nu a primit raspuns, poate a gasit cineva pana acum un loc unde se gaseste mirin? As vrea sa incerc teriyaki, m-a indragostit de acel sos dupa ce am mancat intr-un restaurant.
Btw e ciudat daca mananc sushi cu sos de soia? Wasabi are gust de hrean facut pasta si colorat verde.
LordMethos
as a fact most Sushi and other orez related thnings tongue.gif se mananca cu sos de soia @_@ ..... wasabiu e bonus biggrin.gif
cat despre mirin ... Daiso ? ( tho wild card here )
rogueman999
Wasabi _e_ pasta de hrean colorata verde. F.f. rar exista wasabi original, care cel mai probabil... are tot gust de hrean pentru ca e hrean.

Mirin... inlocuieste-l cu partile componente. Din cate-mi aduc aminte e basically sake + zahar, deci vin + zahar merge bine. Io luasem un vin de gatit din dragonul rosu si l-am folosit cu succes.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.