QUOTE(desenuca @ Dec 13 2007, 08:09 PM)
Buna! Sunt membra noua si vreau sa va multumesc pt. efortul depus, ati adus bucurie multor oameni prin munca voastra. O mica problema insa ma indeamna sa va cer ajutorul, nu pot deschide fisierele mkv. in Media Player, imaginea video nu apare pe ecran, pot accesa desenele doar prin BS Player, dar acolo nu stiu cum sa setez ca sa imi apara subtitrarea. V-as fi deosebit de recunoscatoare daca m-ati putea ajuta, tutorialul nu pot sa-l aplic din cauza problemelor cu Media Player. Banuiesc ca va exaspereaza aceste intrebari cu probleme tehnice, dar sunteti singurii la care pot apela. Mersi mult, si succes in continuare, cu siguranta va raman un fan Diclonius loial.

Ideea de baza este ca extensia. mkv se vrea a fi in viitorul apropiat inlocuitoarea deja celebrului duet .avi/.mpg. Doar ca fiind sub licenta Open Source (adica este FREEEEEE) apar si cateva "mici probleme". Cea mai mare ar fi ca nu este un format video cu care lumea sa fie obisnuita (chiar daca ofera mult mai multe avantaje) si nu este o extensie care sa mearga cu aproape orice media player.
De accea comunitatea care a infintat aceasta extensie .mkv (fac aceasta paranteza ca sa subliniez faptul ca .mkv nu este altceva decat un "container" in care sunt incluse mai multe fisiere - partea video, coloana audio, subtitrarile, etc - si poate fi dezarhivat cu anumite programe specifice) in pachetul de codecuri pe care il ofera - C.C.C.P. - (vezi linkul de mai sus) adica Combined Community Codec Pack, includ si asa numitul Zoom Player, specializat in rularea optima a videoclipurilor cu extensie .mkv. Evident ca acest player poate rula orice alt format video si este customizabil pana la exagerare, de aceea pot spune cu mana pe inima ca este poate cel mai tare player video de pana acum si sunt extrem de multumit de el (am renuntat la 4 ani de BS Player pentru Zoom-Zoom

).
Asa ca in concluzie... cauta in folderul unde ai instalat codecurile C.C.C.P. si gasesti Zoom Playerul (calea uzuala este C:\Program Files\Combined Community Codec Pack\Zoom Player\ sau daca instalezi separat playerul calea va fi C:\Program Files\Zoom Player\) si asociaza fisierele de tip mkv cu acest player. Si ai scapat de probleme.
Daca nu stii de unde sa iei playerul separat, incerca adresa oficiala
Aici unde ai o tona de optiuni (vezi ca sunt cateva skinuri bestiale).
In rest bafta.