Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Musashi - Eiji Yoshikawa
Anime-Club Forum > Non-Anime > Carti
vipe
Remember Samurai X? Kenshin a avut un maestru si acesta a fost Miyamoto Musashi....Viata lui este descrisa de Eiji Yoshikawa de cand a plecat pentru o batalie in tinerete, trece prin o lupta importanta, cnad invinge singur peste 100 de oameni, desi trebuie sa se retraga apoi pana la zilele in care este considerat cel mai puternic om de arme.
cartea mi s-a parut foarte buna, la noi este in 2 volume, m-a captivat complet si am terminato in 4-5 zile. Pe langa chinul lui de a deveni un adevarat luptator mai este urmarit si planul altor persoane in acelasi timp......povestea este intr-un fel asemanatoare cu a lui Kenshin, el si incapacitatea de a fi cu femeia iubita, marea diferenta fiind nivelul de expertiza in manuirea armelor, mult mai putin cea a moralitaii actiunilor.
E o cartea pe care o recomand din toata inima.
Trickster
De fapt diferenta intre Musashi si Kenshin e imensa. Daca unul a inteles calea sabiei si rostul ei in societate, celalalt n-a reusit niciodata sa-si construiasca o viata pe ea, tot timpul mai mult standui in cale. Cu ce is de acord e ca Musashi este o carte sublima, care prezinta un personaj cu adevarat legendar si un mod de a gandi cu totul deosebit.
rogueman999
Eu am citit-o in editie de 4 volume. Se termina cu lupta de pe insula, nu?

O sa comentez mai mult la thread-ul asta, dar ... gotta work first.
vipe
da, asa se termina, cat despre asemanari si deosebiri...ma refer foarte mult la felul personajelor(cele realiste), mai putin la asemanarea dintre Kenshin si Musashi pentru ca ai dreptate, daca Musashi a vrut sa cunoasca lumea cu ajutorul sabiei / s-a dedicat complet caii sabiei, caii razboinicului, Kenshin porneste (exceptand OVA-ul) din momentul in care el vrea sa renunte la calea razboinicului, in momentul in care fiind constient de cunostintele sale cauta o cale de izbavire, fiind neinteresat de perfectiunea propriului stil, exceptand mometnul in care a avut cu adevarat nevoie de mai multa putere....moment in care se duce la maestrul sau...........in musashi, ceva foarte interesant este cand un mare spadasin/senoir trimite un trandafir (poate gresesc) unui asa-zis spadasin, acesta, jignit, refuza.....flarea ajungand pe mana lui musashi, acesta realizeaza perfectiunea cu care tulpina a fost taiata, cu ajutorul unei sabii.....exerseaza pana cand reuseste sa taie asemanator, apoi vrea sa viziteze seniorul respectiv....in Samurai X.....asa ceva este inexistent.
Trickster
Da, pentru ca in Kenshin nu s-a vazut niciodata in sabie mai mult decat o cale spre violenta, ce sa mai vorbim de onoare in moarte. Ah, scena de care zici tu ma face sa-mi fie dor de cartea aia si de mentalitatea eroului ei... chiar deosebit, atat prin contrastul cu personaje gen Matahachi sau Sasaki Kojiro cat si prin puterea calatoriei si-a mesajului lui.
rogueman999
... asa ceva e inexitent in multe locuri. Ideea cum ca, in final, atingerea perfectiunii intr-o Cale te apropie de perfectiunea din alte Cai e extraordinara, si n-am mai gasit-o exprimata asa de direct in alte parti. Multe fac din Musashi o carte cu adevarat deosebita. Iintr-un fel pot sa o compar cu Dune - sunt cred singurele carti cu care as putea dormi sub perna.
Probably me
Mi se par şi mie personaje destul de diferite. Şi de fapt e normal, cartea Musashi e mult mai realistă şi profundă decīt serialul Rurouni Kenshin. Cartea e construită pe dramă, pe foarte multe personaje descrise foarte detaliat, descrie amănunţit epoca şi insistă pe aspecte psihologice, sociale, politice, culturale. Serialul insistă pe aventură şi acţiune, e central pe un personaj principal şi cīteva secundare şi nu este deloc fidel realităţii istorice ci speculează foarte mult. Se mai şi petrec īn perioade istorice foarte diferite.

Chiar m-am īntrebat ultima oară cīnd am recitit cartea de ce oare nu s-a făcut nici un anime. Poate dificultăţi legate de drepturile de autor, sau poate pare dificil de ecranizat sau că nu ar fi interesant ca anime.
rogueman999
Off, plin de Rurouni Kenshin pe-aici. O sa ma apuc si eu de el odata (serialul, OVA-urile le stiu deja).

Anyways, ce nimeni n-o mentionat inca este ca Miyamoto Musashi este un personaj istoric foarte real, see wikipedia. Printre altele a scris si el, mai ales la batranete. Pe net este o traducere a A book of five rings. Ca fapt divers, semnatura mea este de aici.
Aveti un pic de rabdare daca o cititi, are mai multe parti cu stiluri si continuturi foarte diferite. The good stuff e pe la sfarsit.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.