Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dennou Coil
Anime-Club Forum > Anime detaliat > Science Fiction
Muza chan
Gen: Science Fiction, Adventure, Drama, Mystery.

O serie de 26 de episoade, din care s-au tradus 12. Note foarte bune, 8,62 pe AniDB, cam tot atat si pe Anime News. O serie destul de populara, considerata de multi ca fiind unul din succesele anului acesta.

Seria e creatia lui Mitsuo Iso, care a facut atat scenariul cat si regia. Un debut in acest domeniu, el mai lucrand in special pe postul de key animator pentru mai multe serii cunoscute (Neon Genesis Evangelion, FLCL, RahXephon , Ghost in the Shell).

Prezentarea de pe AnimeNews spune totul:
Eleven years after the introduction of internet-connected, augmented reality eyeglasses and visors, Yūko Okonogi moves with her family to Daikoku City, the technological center of the emerging half-virtual world. Yūko joins her grandmother's "investigation agency" comprised of children equipped with virtual tools and powerful metatags. She quickly crosses paths with Yūko Amasawa, an expert hacker of the virtual environment, as Amasawa relentlessly seeks to "unlock" the mystery of a computer virus that emerges from an inaccessible corrupted space.

Seiyuu de marca: Fumiko Orikasa in rolul lui Yasako si Houko Kuwashima in rolul lui Isako.

O serie frumoasa, cu personaje simpatice, o lume interesanta, surprinzatoare, ingenios gandita. De vazut mai ales de cei carora le place sa lase imaginatia sa zboare si cei carora le plac lumile virtuale cu legi neobisnuite.

Trailer-ul smile.gif :
http://www.youtube.com/watch?v=ZU2pCLOI9ac...related&search=
Daianara
L-am depistat cu ceva timp in urma in topicul despre animeuri on-going si de atunci e pe lista de "to see". Bineinteles ca inca n-am apucat sa-l vad insa ma folosesc de faptul ca nu e tradus tot si eu la serialele astea nu ma bag drept scuza. tongue.gif
Oricum, looking good, cu siguranta ma voi apuca de el cand e gata tot de tradus. biggrin.gif
Muza chan
Deocamdata sunt 15 episoade traduse.

Ce impresioneaza in mod deosebit la acest anime sunt relatiile umane.

Si combinatia intre cele 2 lumi, lumea reala si augmented reality. Care se pare ca e mult mai serioasa, nu e doar pentru joaca copiilor, asa cum pare la prima vedere.
DmonHiro
Merita mentionat ca versiunea HD de la uresii te face sa salivezi biggrin.gif
Muza chan
Vrei ochelari... smile.gif si eu... si cred ca mi-as lua si un Densuke...
kun san
Eu as vrea un Satchii... cu tot pachetul de kyu-chan tongue.gif

Pana acum, este anime-ul care mi-a placut cel mai mult din cele aparute anul asta. Am fost surprins sa constat ca ma atrage mult mai tare chiar decat Heroic Age sau Claymore (care mi-au placut mult cool.gif ).
Inteligent, inocent si subtil, de la episod la episod promite tot mai mult. Ma astept la un final excelent.
Ma incanta si reprezentarea realista a orasului japonez. rolleyes.gif

Muza chan
S-a ajuns la episodul 18 si e deja masterpiece, din punctul meu de vedere. De cand s-au legat cele doua povesti, a lui Kanna si a lui 4423, abia astept sa vad ce o sa se mai intample. smile.gif

Probabil ca Kyoko va intra in coma. Oare ce se intampla cu Haraken daca trecea dincolo?

Muza chan
Ureshii au ramas un pic in urma cu traducerea, pentru cei care nu mai au rabdare (mai ales ca e greu de asteptat! smile.gif ), a aparut o traducere de la altcineva, care merge vazuta, pana apare ureshii. Se gaseste aici: http://anime.fansub.tv/series.php/1020/Denno%20Coil/
Daianara
La cate episoade s-a ajuns cu traducerea? Eu am depistat serialul pe Veoh si cred ca o sa-l urmaresc asa, saves download time. Am vazut primul episod in week-end, nu mi s-a parut cine stie ce, dar m-au facut curioasa comentariile de genul "de la episodul 17-18 devine genial/masterpiece/etc." Asa ca probabil il voi vedea pana la capat. biggrin.gif
Q: Partea cu "A circle of children" tine de numele original al anime-ului sau e doar adaugata de traducatori? huh.gif
Muza chan
Astazi a aparut tradus episodul 23. Vor fi 26 de episoade in total. Ultimul episod va fi difuzat in Japonia pe 1 decembrie.

Titlul in japoneza este urmatorul: 電脳コイル

Traducerea oficiala este Computer Coil sau Electric Brain Coil. Este si un joc de cuvinte, pentru ca am gasit tradus "coil" si ca "confusion, comotion, turmoil" (agitatie, tulburare, incurcatura).

Coil - A Circle of Children apare ca subtitlu. Trebuie sa vad varianta Raw ca sa ma lamuresc daca este adaugata de traducatori sau nu.
Muza chan
S-a terminat seria, s-a dovedit a fi o bijuterie. Vor fi destui care s-o adore, vor fi si destui carora nu o sa le placa, nu e un anime pentru toata lumea, asta e clar. Daca va place introspectia in mintea umana, sa nu ratati Dennou Coil. La mine vine clar pe locul 2 la cel mai bun anime al anului 2007, si inca foarte aproape de locul 1.

Povestea este inteligenta si foarte originala (la originalitate... nota este uriasa), terminata, explicata, totul asa cum trebuie. Te tine cu sufletul la gura pana in ultima secunda. Cred ca satisfactia deplina vine de fapt la a doua vizionare, cand poti sa "gusti" unele lucruri, pentru ca la prima, cauti tot timpul sa intelegi si poti sa pierzi din trairile personajelor.

N-am crezut, la inceputul seriei ca o sa ajung s-o iubesc pe Yasako atat de mult. Pe mine ma cucerise Fumie, Yasako parea prostuta si mai ales, simpla. Tocmai acea simplitate a ei este deosebita. Ce suflet mare a dovedit ca este, in ultimele episoade.
NOTORIOUS
Nu-mi vine sa cred ca dau de topic-ul asta ABIA acum. Adevarul e ca seria este cam ignorata pe nedrept. Oricum nu au intrat anii in sac.. o sa se uite lumea si la asta (sper unsure.gif ). Seria este o creatie moderna ca scenariu dpmdv. Spun asta fiindca am observat ca in ultimii ani au aparut animeuri de succes care abordeaza mai multe genuri intr-un mod relaxat fata de genul principal (aici sci-fi, adventure, fantasy de exemplu). Pana acum seria a reusit sa isi dedice unul sau mai multe episoade intr-un mod foarte inteligent comediei, dramei si suspansului (mai sunt dar astea mi-au sarit in ochii). Grafica este deosebita si animatia este exceptionala. Din punct de vedere tehnic cred ca anime-ul asta are tot tacamul: compozitie video, 3D (culmea! exceptional implementat), backgrounduri exceptionale cu culori ambientale (dupa caz si intunecate >:]). Personajele ti se deschid ca o floare... si infloresc sub privirea ta. Are un mod foarte inteligent de ati introduce o tema de gandire intr-un mod foarte inocent. Un anime de exceptie, daca nu ce mai mare realizare pe acest an and soon to become one of my all time favorite. (did I mention I have my own Dennou Coil club on MAL? tongue.gif). Well that's about it until next time...UNCHII!!.. couldn't halp it rolleyes.gif
Muza chan
Are un mod foarte inteligent de ati introduce o tema de gandire intr-un mod foarte inocent.

Cu asta zic eu ca ai spus esentialul. Dar e cu dublu tais: din ce mi-am dat eu seama, incercand sa popularizez anime-ul, este ca multi au renuntat sa-l vada, dupa un episod sau 2 tocmai din acest motiv. Dar nu va lasati inselati. Dennou coil nu este un anime pentru copii, dimpotriva, subiectul este greu si intunecat.
kun san
La toate laudele care s-au adus deja, as mai adauga cateva vorbe despre final.
O incheiere simpla, clara si logica, dupa ce cateva episoade ne-a facut sa credem ca va merge intr-o directie de genul "world conspiracy".

Ne-a lasat cateva intrebari fara raspuns (suficient cat sa continui sa te gandesti la el) dar in acelasi timp a raspuns tuturor intrebarilor esentiale (cum ar fi Michiko, Nulls, Illegals, Imago, etc.).

Spuneam mai demult ca ma astept la un final excelent. Ei bine, a fost masterpiece. Pentru mine este cel mai bun anime al anului. cool.gif
Baka man
Hmm... m-ati facut foarte curios.
If you would mind helping me with a download link... sau macar sa imi spuneti daca poate fi vizionat integral pe Veoh, v-as fi recunoscator ^^
NOTORIOUS
Eu inca nu am terminat seria.. astept sa vad totul de la Ureshii tongue.gif. Abia acum am vazut ce status am.. de cand nu am mai calcat pe Anime-Club sad.gif well.. I'm back si nici ca imi schimb statusul wink.gif. Dennou Coil 4 teh win. BUMP! laugh.gif Oh yeah.. Baka man.. Ureshii sunt subberi, acum ar trebui sa iti fie usor sa gasesti si seria biggrin.gif
Muza chan
Se gaseste pe site-ul lor: http://ureshii-fansub.org/
Au ajuns la ep 22. Se poate ca pana la sfarsitul anului sa-l termine. Recomand mkv-urile.

Seria a fost terminata de un alt grup, fisierul este mai slab, dar traducerea e buna.
http://anime.fansub.tv/series.php/1020/Denno%20Coil/
kun san
Nu prea sunt de acord, traducerea celor de la Anonymous e destul de slaba.
A fost OK pentru ca nu mai aveam rabdare, insa astept sa-l revad in varianta Ureshii, deoarece cred ca ceva subtilitati s-au pierdut, mai ales in complexitatea finalului.
Muza chan
Vom face comparatie... smile.gif Ureshii l-a terminat in sfarsit de tradus.
Sidonix
yep... it's a masterpiece indeed... mi-a placut totul... scenariu ( incredibil e faptul ca scenaristii niponi au reusit sa-l duca la bun sfirsit "firesc" fara sa forteze nimic ) animatie, grafica plus capitolul caractere... hihi... dupa o perioada lunga de timp am gasit un alt ultra cute adorable character Kyoko... adica poo laugh.gif ... Yasako si Isako sunt excelent concepute... yep... indeed it's one of the best titles of the year 2007... merita priotizat in lista de must see smile.gif

edit PS : recomand versiunea ureshi HD 720p 1280x720 ac3 5.1 pt efect maxim al atmosferei wink.gif
kun san
QUOTE(Sidonix @ Jan 7 2008, 06:05 PM)
Kyoko... adica poo  laugh.gif

nah, unchi! laugh.gif
QUOTE(Muza chan @ Nov 27 2007, 10:14 AM)
Coil - A Circle of Children apare ca subtitlu. Trebuie sa vad varianta Raw ca sa ma lamuresc daca este adaugata de traducatori sau nu.

Pe site-ul NHK apare subtitlul, deci este oficial. Totusi, dat fiind ce aflam din anime ca insemana Denno Coil, subtitlul mi se pare anapoda...
zeri
Cand a aparut primul episod mi-a atras imediat atentia grafica si ce se petrecea pe acolo si a ajuns imediat pe lista de vazut, unde nu sunt multe. A trebuit sa astept dupa bajetii de la Ureshii sa termine odata traducerea si varianta HD ca sa ma apuc de vizionat. Dupa cum zicea si Sid face toti banii (vorba vine)
Nu mai laud si eu seria ca nu mai are rost, dar vreau sa spun ca mi-a placut la nebunie ideea pe care se bazeaza. Fanul SF din mine era in extaz. M-am tot gandit zilele astea la treaba cu realitatea virtuala suprapusa peste spatiu fizic si totul este absolut posibil si plauzibil. Sper sa traiesc sa apuc macar ceva asemanator.
kun san
Pai deja poti sa vezi ceva. smile.gif
Nu e inca denno megane, dar sunt niste inceputuri: http://www.youtube.com/watch?v=UvrVTm3sYkM
http://www.youtube.com/watch?v=5JZLWMHrenY&feature=related
zeri
Superb, pana la ce vedem in Dennou Coil nu mai e mult. In 10-15 ani cred ca o sa evolueze incredibil tehnologia.
Sidonix
hehe... mi-e mi-a placut ideea de a vorbi la telefon prin degete, asta adevarat HANDS FREE laugh.gif ... chiar am fost surprins la cite idei inovatoare am gasit in Coil... probabil de aia mi-a placut din prima... originalitate in orice privinta... rar mai gasesti asta in animeurile recente...

ps: unchiiii ! laugh.gif
NOTORIOUS
Mie cel mai mult mi-a placut faptul ca a abordat atmosfera episoadelor in tot felul (can't stress that enough tongue.gif). Dar cel mai mult mi-a placut portia de comedie si de suspans (teh Unchii *ehem.. check sig XD* si ep 12 for teh funniness). As spune mai degraba ca este o poveste de nota 10 imbracata in haine sf... asta desi este un element cheie in poveste.

Sa nu mai spun ca abordeaza f. multe elemente reale cum ar fi "joaca" copiilor din ziua de azi. Pana si eu sunt unu din cei care "batea mingia pe afara" iar aici sunt amestecate putin aceste elemente si te face sa te gandesti ca totusi viitorul nu o sa devina complet monoton (un fel de Fifa vs VR ball). Exemplul din anime mi se pare mult mai bun si mai emotionant (cei care au vazut seria stiu la ce ma refer sad.gif ). Inca ma intreb daca nu cumva mi-am gasit seria favorita unsure.gif

Sper din toata inima ca seria sa devina ceea ce multi numesc "EPIC" laugh.gif

@Sidonix.. about the Hands free... ciudat e ca defapt nu e hands free laugh.gif
kun san
Poate ca sa fie epic ar trebui sa prezinte o perioada mai mare de timp...

Insa in rest are toate calitatile, grandoare a ideilor, profunzime. Poate fi revazut fara sa plictiseasca si in plus, nu cred ca va deveni vreodata invechit, nici chiar cand tehnologia prezentata va deveni acuala.

Off topic: Cum tot am vazut ca avem si un forum de cosplay, iata ceva ce mi-ar place: tricou "Code Formula". tongue.gif
elpreda
Dennou Coil este un masterpiece. Nu ii pot reprosa absolut nimic, m-a surprins placut din toate punctele de vedere, in special povestea. Este complet original, abordeaza o diversitate de genuri si le stapaneste pe toate, este plin de suspans, nu apare monotonia unui singur scop sau personaj principal, nu am putut nici sa mananc pana nu am vazut toate 26 de ep. Este intr-adevar un anime perfect.

@Sidonix s-a inventat deja un telefon pentru degete.
Nu a fost folosit deaorece vibratiile afectau incheieturile si oasele mainii.
Sidonix
ha ha ha ... n-am stiut asta scarz... eu prefer Johnny Memonic style... brain inserted circuit comunication pda laugh.gif ... cu upgrade la citiva tera biggrin.gif
ibarbar
L-am terminat azi noapte, nu m-am putut opri sa nu vad la rand ultimele 11 episoade.

Initial imi aducea aminte de Lain cu elemente de Totoro. Inspre final insa, mai ales ultimele 6-7 ep deja are o tema foarte similara cu Haibane Renmei. Yoko si Yasako aduc mult cu Reki si Rakka (sper sa nu ma lase memoria la nume). Finalul e fermecator si touching, incheiand unul din cele mai frumoase animeuri care le-am vazut pana acum (Mushishi, Kino, Monster...). Uimitor cum au putut imbina asa fain comedia (radeam cu lacrimi de Denchi si Dennosuke, sau la ep cu barbile biggrin.gif) cu suspansul (cam prin episoadele 19-22 stai cu parul zburlit in permanenta, mai ales daca te uiti noaptea pe la 3).

Original nu as numi seria Dennou Coil, dar fermecatoare, captivanta, impecabila, cu siguranta poate fi considerata. Clar un anime de top 10.

Reactive
episoadele le puteti vedea online aici
http://peteava.ro/utilizator/profil/reactivu
kun san
Stirea e destul de veche (de vreo 4 luni), insa eu am aflat-o mai recent tongue.gif si vad ca nu a aparut pe aici... Dennou Coil a castigat la Tokyo Anime Fair 2008 categoria de seriale TV (impreuna cu Gurren Lagann). cool.gif

In general urasc continuarile, dar pentru Dennou parca mi-as dori una... rolleyes.gif sau macar un OAV.
rogueman999
Yup, capodopera all right. "In development for over a decade", zice wikipedia, si se vede ca-i gandit in amanunt.

Singurul cusur e ca pana la jumate reuseste sa mentina o balanta superba intre iluzie si realitate... dar de la un punct trece totusi la fantasy. Pacat... cred ca puteau pastra finalul si ramanand hard sf. Elementele esentiale pentru plot (de unde a aparut Coil Domain, cine l-a creeat si de ce) ar fi ramas la fel.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.