Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Anime-uri In Care Castiga Raul
Anime-Club Forum > Ro Anime > General Anime
Muza chan
N-am intalnit prea multe anime-uri in care sa castige raul. Sau macar terminate in coada de peste, cu posibila interpretare ca cei negativi au invins.

M-ar interesa o lista cu asa ceva si eventual comentarii. Daca faptul ca cei negativi inving, a adus un lucru nou, a dat valoare sau nu anime-ului.

Ca sa nu avem discutii, daca e vorba de un moment importat, folositi tag-ul de spoiler.

CODE
[spoiler] text [/spoiler]
DarkAngelGirl089
Hmmm singurul anime pe care l-am vazut k serial fara Movies a fost Inuyasha si cel putin acolo nu a aratat sa castige nici binele nici raul k teoretic Naraku nu a fost omorat pur si simpu a scapat fugind iar s-ar presupune k Inuyasha si restul grupului are de gand sa-l "vaneze" in continuare deci teoretic nici raul nu a pierdut ceea ce apropo mi s-a parut cel mai incomplet serial ma asteptam k Naraku sa piara da de unde dry.gif
Muza chan
Inuyasha e un exemplu prost pentru ca nu e terminat si nici nu cred ca are vreo sansa ca sa castige raul. tongue.gif
Shiro
hmm... Gilgamesh ?
kun san
Chrono Crusade. Sfarsitul deschis a dat multa valoare anime-ului...
Noi chi
Da intradevar chrono crusade e un exemplu destul de bun ,raul invinge iar binele moare... happy.gif
Animal
Who is this spanish person named Raul ? >_<

Ho-ho I made a pun >_>.
Muza chan
Animal:
Funny biggrin.gif Mi-ai amintit de fotbalistul de la Real.... wink.gif

Definesc Răul: Personajul negativ, Cel care vrea sa cucereasca lumea/universul, Cel care vrea sa conduca lumea/universul, Organizatia criminala de orice tip, Imperiul, Zeul malefic, Demonul wink.gif

Acum chiar ca trebuie sa-mi dai un exemplu.... wink.gif
Anzai
Vroiam si eu sa zic Chrno Crusade, dar mi-atzi luato inainte. In rest pot sa mentionez Tokko, poate si Tenjou Tenge, nu castiga raul, literar, dar se termina in coada de peste.

EDIT: Basilisk:
Toate personajele mor, si triumfatori raman cei care au tras de sfori si au facut clanurile sa se distruga reciproc.
Rezo The Red Priest
Sunteti constienti ca peste jumatate din posturile de aici sunt spamice sau au deraiat de la subiect blink.gif

Eu mi-am facut temele si nu am gasit nici un anime vazut de mine in care sa triumfeze raul. As putea zice ca sunt multe episoade in care raul triumfeaza pe moment, pana la urmatorul episod, dar in final tot binele invinge. Poate ca nici nu sunt... am intalnit persoane care gasesc unele endinguri triste desi eu nu le vad asa... eu unul ma lupt sa le redresez pana la happy din rasputeri (un exemplu ar fi Rozen Maiden Traumend... chiar si The Girl Who Leapt Through Time poate fi privit dintr-un unghi care il face trist). Deci pentru unul ca mine, care cauta happy-ul in orice, e cu mult mai greu sa clasifice un sfarsit ca fiind trist. Si pot fi si altii la fel. Probabil ar trebui sa fie un anime in care mor toti si este distrus universul. Poate atunci va invinge raul. (da' tot mai raman cativa ca in Blue Gender tongue.gif hope never dies)

Sunt curios daca se va gasi un astfel de anime... in sensul pur dry.gif
Trickster
Yukikaze, daca poti numi o entitate curioasa din alta dimensiune rea tongue.gif. Ideea e ca multe anime-uri de valoare au valoare tocmai pentru ca abordeaza dualitatea bine/rau fara a ignora nuantele... sa fim seriosi, villainii care rad diabolic si vreau sa cucereasca lumea is de domeniul Austin Powers, si daca nu-s facuti cu suficient stil nu dau bine la o poveste mai complexa decat Power Puff Girls. Daca pe parcursul anime-ului a fost rau dar si-a indeplinit scopul fara a fi rau, sau s-a reformat, sau pur si simplu daca rautatea lui nu e una traditionala, clara, mai putem pomeni anime-urile aici?

Si (strict anime) ar mai fi Berserk. Sau Kigeki (manca oameni baiatul tongue.gif). Sau Trigun... idiotul ala de Vash din anumite perspective cauza mai mult rau prin natura lui pacifista decat o mana autoritara si capabila de crima, doar cate orase au fost distruse din cauza lui?
Muza chan
Vreau exemple de anime-uri cu sfarsit de genul:
- Death Note: Light castiga si devine kami
- Slayers: Dark Star distruge lumea
- X: Dragon of Heavens castiga si Pamantul e distrus.

Am deschis subiectul pentru ca ma intereseaza cate anime-uri de genul asta s-au facut, pentru ca vreau sa le vad. smile.gif Nu cred ca sunt multe.. dar macar cateva sper ca sunt. Din cele enumerate n-am vazut decat Chrono Crusade.

Trickster:
Interesant ce spui tu. Raul e relativ... de asta am zis generic "rau". Dupa aceea, datorita glumei lui Animal m-am apucat sa definesc.

Daca rezulta o catastrofa, dispare omenirea, se transforma in ceva malefic, rezulta o lume controlata de o persoana sau un grup de persoane (o societate totalitara), sau orice in genul asta, consider ca e "rău".

Daca la sfarsit, printr-o schimbare, totusi binele e cel care triumfa, nu consider ca fac parte din aceasta categorie.
kun san
Ei bine, privind asa, eu as pune pe lista si NGE.
Stiu, este discutabil, insa din punctul meu de vedere e un final in care castiga cei "rai".
Probably me
Stai că nu-i bine. Una e să se termine prost (sau ambiguu) şi alta e să cīştige cei răi. Adică Muza-chan presupun că vrea un cīştigător concret, nu abstract smile.gif un personaj negativ care să rīdă la urmă cu mīinile īn şolduri, ceva de genul ăsta.

Eu nu reuşesc să-mi aduc aminte absolut nici unul care să se termine aşa. Singurele care se apropie sīnt de fapt chestii lăsate īn coadă de peşte, īn care nu cīştigă nimeni, sau toată lumea etc.

Mă īntreb dacă o să găsim aşa ceva. Ştiţi pe ce pun accent scenariile japoneze, dacă eşti perseverent şi muncitor o să reuşeşti. Un asemenea final ar fi extrem de needucativ. smile.gif

Dacă găseşte cineva un asemenea anime zău că merită un premiu.
DmonHiro
Pai...faze ca, deobicei rasa umana ESTE DEJA cea rea, sau macar majoritatea. Exemplu ar fi Elfen Lied. 90% din personajele pur umane aratate sunt de o rautate intredibila, prin modul in care se poarta cu cei dieriti de ei. Eu sunt de parere ca toti "oamenii de stiinta" din acel laborator (cei care conduceau experimentele) ar trebui sa se ia la bataie cu Zaraki Kenpachi (din Bleach). In majoritatea seriilor Gundam, Federatia Terestra este cea care asupreste si comite cele mai oribile crime (genocid, experimente uname, etc). Deci mie cel putin mi se pare ca in acest gen de serii, daca "umanitatea" nu este distrusa, raul a castigat. Ar fi fost super daca Light ar fi continuat sa omoare oamenii rai de pe Pamant (dar nu cred ca ar fi treminat prea curand) in loc sa devina sie el nul din cei rai (relativ vorbind, nu era chiar rau, dar i se cam urcase puterea la cap)
Muza chan
Probably me:
QUOTE
un personaj negativ care să rīdă la urmă cu mīinile īn şolduri, ceva de genul ăsta


Nu cred ca gasim in anime un personaj de genul asta. Cel putin sper sa nu... tongue.gif ar fi prea slab anime-ul.

Cat priveste un castigator abstract, da, ma multumeste, in anumite conditii. Adica, daca finalul e in coada de peste, lasand interpretarea ca s-ar putea termina cu victoria raului.

O sa pun problema un pic mai larg. O idee de genul urmator ati intalnit? Raul e ciclic, a fost infrant la sfarsit, dar sunt dovezi clare ca sigur va reveni. Asta schimba datele problemei, fata de ce am vrut initiial, dar largeste mai mult categoria.

Asta nu inseamna ca am renuntat la conditiile initiale, doar ca ma intereseaza un nou aspect al problemei.
rogueman999
QUOTE(Muza chan @ Sep 2 2007, 08:06 AM)
O sa pun problema un pic mai larg. O idee de genul urmator ati intalnit? Raul e ciclic, a fost infrant la sfarsit, dar sunt dovezi clare ca sigur va reveni. Asta schimba datele problemei, fata de ce am vrut initiial, dar largeste mai mult categoria.
*


Tocmai ai descris cuvant cu cuvant finalul din Wolf's Rain. Si ca bonus, toti mor.
Daianara
Higurashi no naku koro ni de exemplu. Insa depinde foarte mult si de felul in care interpretezi ultima replica, a lui Rika. Si intamplator, Muza-Chan, ciclic e cuvantul perfect pentru a descrie evenimentele din serial. laugh.gif In Basilisk nu se poate spune ca a castigat raul...nu a castigat nimeni lupta efectiva insa parca a fost nevoie de un asemenea mesaj pentru generatiile viitoare. Asta a fost impresia cu care am ramas eu.
Memnoch
Ati uitat cu totii de Monster. Cred ca ar fi cel mai bun exemplu pt. ceea ce vrea muza-chan sa vada. Dar sunt sigur ca l-ai vazut deja, neeee ?
axi
cometez la topicul asta doar ptr ca am vazut specificat aici ceva ce nu a vazut prea multa lume, respectiv gilgamesh. grafica dificila oarecum (sau macar ciudata), personajele si story line-ul, nu atrag lumea, dar e un anime care mi se pare de vazut all the way.
si da, a fost specificat aici ca un anime in care invinge raul.
finalul, bineinteles, poate fi interpretat diferit, ca multe in care "invinge raul" ptr ca de obicei finalurile de genul asta nu sunt asa de clare ca cele de genul " au trait fericiti pana la adanci batraneti", dar, finalul e tragic, neasteptat, si categoric. si ai vrea sa plangi, daca te-ai atasat de acest anime, ptr ca e la fel ca viata. pune punct, fara explicatii, fara ratiune. it just happens. and bad things are a part of life.
c ya around tongue.gif
Muza chan
O regula noua pe a-c... Pasteaz-o ca e buna! tongue.gif

Daianara:
E bun exemplul si daca lasa loc de interpretari. Nu am vazut inca Higurashi no naku koro ni.

Memnoch:
N-am vazut inca Monster.. e pe wish list... laugh.gif
Adyx
Nu am vazut niciun anime in care raul invinge, pt ca urmaresc numai anime/uri ON GOING laugh.gif
bogdan
hmm topic vechi si io abea acuma observ

@muza-chan hmm din ce stiu eu in X inving
dragons of earth si pamantu e distrus .. heaven doreau sa salveze pamantul ..earth doreau sa il salveze de oameni
..da ma rog little importance.. nu a observat nimeni..not so many fans X arround probabil

Exemplu de anime genial cu final tragic... Kite asta mi-a sarit in minte de prima data cand am citit threadul si acolo nu prea cred eu ca e loc de interpretari e tragic si bad ..punct

Adyx .. esti "genial"
PS sper ca primesc extra bonus points ca am citit tot threadul inainte sa raspund biggrin.gif
shoppy
Dar de Black Lagoon ce ziceti?
Nu e nici un personaj strict pozitiv sau care sa reuseasca sa evolueze spre ceva mai bun, deci nu se poate spune ca a castigat binele.
Alinna
Personaj negativ 100%, despre care nu am auzit niciodata vorbindu-se de rau [ huh.gif ], este Lupin. biggrin.gif Fura pentru propria sa placere [macar in Cat's Eye au inventat o poveste despre ele incercand sa refaca colectia tatalui - dorind sa afle secretul din spatele disparitiei acestuia], nu ii pare niciodata rau si - da- intotdeauna isi duce planul la bun sfarsit. Avem si binele, reprezentat de un politist care -episod de episod- incearca sa il prinda - so - desi nu e vorba de monstri si cucerirea lumii - avem un anime in care -de fiecare data - raul invinge binele [ laugh.gif bineinteles daca sunteti de acord cu faptul ca furtul este un lucru rau, oricat de inteligenta si amuzanta ar fi maniera de executie]

Un alt personaj 100% negativ este Keitarou - el isi lasa tatal adoptiv [omul care l-a salvat sa moara - si nu numai]. Este un monstru, dar nu urmareste sa puna control asupra lumii; insa de fiecare data cand intra in conflict - cu binele sau cu raul - el triumfa.

Ma mir ca - la animeurile terminate cu remiza - nu a fost trecut si Basilisk...

Un alt anime in care raul biruieste este Toshi wo totta Wani, bineinteles ca omul cu stupiditatea sa absoluta ajuta pentru ca se inhama singur la jug, pentru ca se supune fara a fi fost supus in prealabil, dar crocodilul este personificarea raului, iar omul alege sa mereu calea cu cele mai multe sacrificii ...

Archetypes Forces - final previzibil pentru genul asta de animeuri/filme, but never the less, raul iese biruitor...

Sanctuary - cel mai bun mix de bine si rau, in care - raul serveste binele. Da, binele triumfa, dar fiindca este sustinut de rau. blink.gif [n-am chef de tag-uri cu spoilere asa ca daca cineva vrea sa inteleaga, poate sa vada animeul, de fapt manga e mai buna]

si mai sunt si altele, dar mi-e prea foame ca sa mai tastez tongue.gif
Adyx
Multumesc Bogdan dar stiam deja smile.gif)
bogdan
May lord have mercy upon you and the god of SPAM give u good eyes so u can see the irony ... bless u my child tongue.gif

HMM inspiratia mea de diminteaza ma face sa intreb, angel sanctuary nu poate fi considerat un triumf al raulu, desi acolo intradevar nu prea e o granita clara dar daca privim din punctul de vedere al conventiilor este un anime about evil people winning biggrin.gif
opricaalisuca
Death Note - mh... pt mn nare imortanta cn castiga binele sau raul a fost un anime de nota 10 biggrin.gif
chilly
Dark Mousy din DN Angel.
IceJack
Wow resurrection of the dead topic, anyway spor la alte anime pt noi venitii.

On topic: teoretic 'Dark Butler' Kuroshitsuji se incadreaza in categoroe, desi raul macar e cinstit.

Ar mai fii unele Gundam-uri raul castiga, in special in Stardust Memory la sfarsitul careia se formeaza Titanii si in Igloo -uri unde Ingerul mortii castiga.

Alexa
Chrono crusade... unsure.gif Desi nu pot spune ca m-am dat in vant dupa el
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.