Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Death Note Auras
Anime-Club Forum > Detaliat > Death Note
yozz
Light's Aura - RED

"In East Asian countries, the names of the deceased are written in red ink in a Book of the Dead. To write a living person's name with red ink is taboo, tantamount to placing a curse on the person"

L's Aura - BLUE

"Blue is associated with the idea of infinity."

"Blue is often a colour used to symbolise honesty and trustworthiness... Connected to this, blue traditionally is associated with the Christian virtue faith..."

Matsuda's Aura - YELLOW

"In the English language, yellow has traditionally been associated with jaundice and cowardice."
Muza chan
Interesant subiectul... sad.gif Felicitari, de mult n-am mai vazut ceva deosebit pe aici... smile.gif

Simbolistica e destul de larga... e ce spui tu.. si se mai poate specula putin. Despre scrierea numelor cu cerneala rosie nu stiam. Dar mi-ai dat ideea de unde ar fi putut veni ideea de Death Note... cum de nu m-am gandit pana acum... Cartea Tibetana a mortilor si Cartea Egipteana a mortilor... tongue.gif E drept ca nu contin nume, dar e ideea de obiect asociat cu moartea.

Acum depinde si de religii, daca e s-o luam dupa crestinism, la care a facut aluzie in episodul cu stergerea picioarelor, cu rosu e reprezentat iadul, focul vesnic. Simbolizeaza si schimbarea, Lucifer care a vrut sa schimbe lumea, ca si Light, e rosu. Albastru e rai-ul, culoare spirituala, infinitul, nemiscarea, spiritualitatea, conservatorismul.

Referindu-ma la senzatiile pe care le creeaza o culoare, rosu e culoare calda, simbolizeaza energie, miscare, agitatie, caldura. Albastrul e culoare rece, e liniste, calm, nemarginire.

Referindu-ne la chakra (pentru cine stie ceva teorie referitoare la asta), rosu e prima chakra care se ocupa cu energia vitala (Light e mereu in ofensiva, tinde sa conduca, vrea schimbare), albastru e chakra de la gat si tine de energie spirituala, intuitie (vezi procentele lui L si modul rece in care actioneza tot timpul).

Interesant acum de observat, ca Near si Mello nu mai sunt albastri... ei nu mai au aura.. Light si-o pastreaza insa pe a lui...

Referitor la Matsuda, nu stiu unde ai vazut tu galben... nu mi se pare corecta asociarea cu galben... tongue.gif sau mi-a scapat mie... o sa verific...
yozz
in episodul 19 (Matsuda) aura lui devine galbena.
si cred ca se potriveste foarte bine in acel context.
Matsuda nu e chiar tipul curajos.

sau sa fi fost oare doar efecte de lumina? biggrin.gif
who knowz for sure
Unknown
user posted image

Matsuda...

Si Aizawa e verde daca nu ma insel... e prin ultimele episoade... caut si revin.

LE: Matsuda devine brusc glaben cand ii aude pe cei de la Yotsuba vorbind despre Kira... deci e mai mult decat un efect de lumina tongue.gif

Aizawa:
user posted image
user posted image
Muza chan
Uitati un articol foarte bun referitor la simbolistica culorilor.
http://en.wikipedia.org/wiki/Color_Symbolism#Psychology

Acum ca ai zis si contextul in care apare, se pare ca nu e efect de lumina tongue.gif Matsuda e prostut, e aproape pacalit de idealul de Kira, dar eu nu sunt de acord ca ar fi las. Ganditi-va la faza cu Higuchi, el si-a riscat viata acolo. Si stia ce face. E drept ca ii era frica, dar a facut-o.

Daca e sa ne luam dupa simbolistica culorilor, galben semnifica si bucurie, veselie, optimism. Ceea ce i se potriveste lui Matsuda. Dar in articolul de mai sus, am gasit o chestie interesanta: in Japonia, galben inseamna curaj.... laugh.gif

Daca e sa ne luam dupa articolul de mai sus, galben ar insemna si idealism. Poate la faza respectiva, Matsuda e galben pentru ca in momentul asta crede in idealul lui Kira... ca am vazut ca in mod normal, daca ar fi fost singur, ar fi fost sustinator al lui Kira.

Verdele lui Aizawa insa e interesant, foarte buna observatia lui Unknown... nu prea stiu ce semnificatie sa-i dau... poate doar sinceritate si speranta... asta s-ar potrivi cu Aizawa. Pentru ca i-a zis lui Near ca el crede in el.

Uitasem sa zic ca rosu/albastru simbolizeaza si cele doua elemente foc/apa.
yozz
Mi'a scapat asta.
Aizawa's green aura..
How is it possible blink.gif

Devine din ce in ce mai interesant laugh.gif
Muza chan
O noua provocare... tongue.gif in episodul 35, Teru apare cu aura violet.
user posted image

Violetul e culoare spirituala, culoare de inalta spiritualitate... In crestinism fecioara e reprezentata cateodata cu val violet. Inseamna spiritualitate... pentru ca Teru se inchina zeului Kira. Pe de alta parte am gasit ca ar putea insemna si mandrie. Si asta se potriveste cu Teru.
yozz
more stuff happy.gif

Purple is the color of good judgment. It is the color of people seeking spiritual fulfillment as u said.

Purple has been used to symbolize magic and mystery.

Violet is the color of purpose. Violet is associated with the Crown chakra.

Violet is a combination of blue and red. Red is a focusing, dynamic and active energy while blue is cooling and calming. Violet is associated with imagination and inspiration.

Violet is the color associated with the Crown Chakra. This chakra is the main co-oridination center of the body and ensures you are connected to universal sources of energy.
Shimao-chan
Eu cred ca violetul i se potriveste lui Mikami, deoarece are oarecum o dubla personalitate: una calma , calculata, de zi cu zi (albastru), iar cealalta atunci cand foloseste Death Note-ul (rosu; insaneness).
Cat despre Light si L, eu cred ca albastru si rosu reprezinta yin si yang (am mai intalnit aceeasi combinatie in Shaman King XD)
Near apare si el avand o aura albastra, oarecum diferita de cea a lui L, iar Misa apare avand o aura turcoaz (atunci cand il intalneste prima oara pe L). Daca restul sunt de inteles, la Misa mi se pare surprinzatoare culoarea albastra, chiar turcoaz...
luciakatarine
am nevoie de ajutor..un mic mic ajutor biggrin.gif ..am intrebat mai multe persoane, dar nici una nu mi-a putut raspunde la intrebare...din ce alfabet sunt literele din DN ma refer la "L".."M"...cine stie il rog frumos sa imi raspunda la intrebare

http://pixhost.eu/avaxhome/avaxhome/2007-0...me_jpeg_011.jpg click si intelegi la ce ma refer smile.gif
Shinigami Kid
WT... o.o nu e nici un alfabet acolo XD . Acelea se numesc fonturi....
Nessaja
Poti descarca un font asemanator de pe acest site.
Tanaka
Un anime super interesant , seamana putin cu "Jigoku Shaujo" .
luciakatarine
va multumesc ca mi-ati raspuns la intrabare,acum m-am lamurit si eu^_^(sincer erau multe persoane care ziceau ca e un alfabet special..si cu un nume mai dificil)...si multumesc nessaja pentru site. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.