Interesant subiectul...

Felicitari, de mult n-am mai vazut ceva deosebit pe aici...
Simbolistica e destul de larga... e ce spui tu.. si se mai poate specula putin. Despre scrierea numelor cu cerneala rosie nu stiam. Dar mi-ai dat ideea de unde ar fi putut veni ideea de Death Note... cum de nu m-am gandit pana acum... Cartea Tibetana a mortilor si Cartea Egipteana a mortilor...

E drept ca nu contin nume, dar e ideea de obiect asociat cu moartea.
Acum depinde si de religii, daca e s-o luam dupa crestinism, la care a facut aluzie in episodul cu stergerea picioarelor, cu rosu e reprezentat iadul, focul vesnic. Simbolizeaza si schimbarea, Lucifer care a vrut sa schimbe lumea, ca si Light, e rosu. Albastru e rai-ul, culoare spirituala, infinitul, nemiscarea, spiritualitatea, conservatorismul.
Referindu-ma la senzatiile pe care le creeaza o culoare, rosu e culoare calda, simbolizeaza energie, miscare, agitatie, caldura. Albastrul e culoare rece, e liniste, calm, nemarginire.
Referindu-ne la chakra (pentru cine stie ceva teorie referitoare la asta), rosu e prima chakra care se ocupa cu energia vitala (Light e mereu in ofensiva, tinde sa conduca, vrea schimbare), albastru e chakra de la gat si tine de energie spirituala, intuitie (vezi procentele lui L si modul rece in care actioneza tot timpul).
Interesant acum de observat, ca Near si Mello nu mai sunt albastri... ei nu mai au aura.. Light si-o pastreaza insa pe a lui...
Referitor la Matsuda, nu stiu unde ai vazut tu galben... nu mi se pare corecta asociarea cu galben...

sau mi-a scapat mie... o sa verific...