Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Misa, Un Personaj Controversat
Anime-Club Forum > Detaliat > Death Note
Pages: 1, 2
Baka man
Am rugat odata niste cunoscuti sa imi spuna cateva personaje pe care nu le suporta din anime-uri si foarte multi au mentionat numele Misei din Death Note. Si sincer sa fiu chiar nu inteleg de ce!
Inainte sa ma transform insa in avocatul Misei as vrea totusi sa vad ce crede lumea de aici despre ea! tongue.gif
Wind Slayer
Pai, e o fata de treaba, care e indragostita lulea de Light si ar merge pana in panzele albe pentru el...ea saraca face tot ce poate sa-l ajute si ar fi in stare sa mute si muntii din loc daca Light ar cere asta...cine n-ar vrea o astfel de iubita? Draguta, ascultatoare si nici proasta nu prea e...doar ca nu prea exceleaza la logica... tongue.gif
Tessa
Misa...hmmm.Pana de curand imi era indiferenta, dar dupa moartea lui Rem nu pot sa zic ca imi face placere sa o vad prin anime.Nu as vrea sa moara, dar as vrea sa isi deschida odata ochii si sa vada ce face ea de fapt.eu nu cred ca gandeste clar cand omoara la comanda lui Lignt.Mi se pare o tipa egoista si destul de egocentrica.Nu ii pasa decat de propria ei fericire (care dupa parerea ei consta in Lighto.Ma intreb cat va mai dura pana o sa isi dea seama ca Lighto nu o iubeste de loc, doar o foloseste cu nerusinare).
Ma intreb cati shinigami mai trebuie sa moara ca sa isi dea seama ca s-a bagat singura in gura leului?Cel mai mult m-a deranjat ca dupa moartea lui Rem aceasta nu a schitat nici macar un gest.Desi Rem a ajutat-o cel mai mult.Tot ce i-a pasat e ca acum poate sa locuiasca cu Lighto.Sincer imi pare rau pentru Rem...sacrificiul ei a fost inutil, a fost pentru o persoana cu margini prea inguste biggrin.gif.
anaxor
Misa ilustreaza perfect zicala "dragostea e oarba". In plus, are un caracter exuberant care nu prea ii permite sa analizeze relatia dintre ea si Light. Nu cred ca a stat vreodata sa se gandeasca serios daca relatia lor are un viitor sau nu. Light este acolo, langa ea, si cred ca asta ii ajunge. Intr-un fel imi pare rau pentru ea...nu e decat un instrument si cand va deveni inutila...bye bye Misa! sad.gif Asta nu inseamna ca imi place ca personaj sau ca vreau sa-i iau apararea in vreun fel. A fost in totalitate alegerea ei.
Muza chan
Nu pot alege nici una din variante. tongue.gif

Misa e un personaj complex. De ce? In primul rand pentru ca reprezinta un ideal. Ea reprezinta idealul de iubire neconditionata, ziceam pe undeva ca reprezinta visul fiecarui barbat. Pentru ca spuneti-mi si mie, cine nu-si doreste asa ceva. E frumoasa, e desteapta (chiar foarte desteapta, chiar daca are momente cand se comporta prosteste si ma enerveaza). Si-l iubeste pe Light fara conditii, adica, orice ar face, ea il iubeste. Greu de inteles asa ceva, dar nu imposibil. Ma ales, ca am impresia ca-l iubeste de dinainte de a-l cunoaste personal. Ca i-a placut cum arata, s-a mirat.... a zis ca e kawaii... Eu cred ca iubeste de fapt ceea ce reprezinta el, e cavalerul care i-a razbunat moartea parintilor.
Si e capabila de sacrificiu, o admir pentru asta. A facut de 2 ori pactul cu shinigami eyes, fara sa-i ceara Light. E o persoana in care el poate avea incredere totala, adica, e singura care stie tot...

Trickster
Mdea, Misa e o fata de-aia dintr-o comedie ecchi indragostita lulea de erou ratacita prin death note. Way to go anime cliches.
Baka man
QUOTE(Trickster @ May 9 2007, 02:51 PM)
Mdea, Misa e o fata de-aia dintr-o comedie ecchi indragostita lulea de erou ratacita prin death note. Way to go anime cliches.


Misa nu e un cliche. Poate ca uneori PARE a fi un cliseu insa nu e unul.Misa e pur si simplu indragostita. Ca s-a indragostit de cine nu trebuie, e alta poveste. Nu o condamnati ca s-a indragostit tocmai de Light caci dragostea e oarba.
Trickster
Vezi ca "Dragostea e oarba" e tot un cliseu tongue.gif
Baka man
Nu e chiar un cliseu. E adevarul tongue.gif
Daca ai fi fost vreodata indragostit cu adevarat ai fi stiut asta. Iar Misa se comporta in anime exact ca si cum ar fi indragostita.
Wind Slayer
Trickster, daca ai iubi o fata tare mult, atat de mult incat sa nu mai poti trai fara ea, cam cum il iubeste Misa pe Light, nu ai accepta orice? Sau sa o zic invers, nu ti-ar placea sa ai o iubita care sa accepte tot ce faci? Adica, sa nu conteze ca esti criminal in serie, un om simplu, un jefuitor de banci, un mincinos, un om de treaba, etc. ??? Mie da... laugh.gif
Trickster
QUOTE(Baka man @ May 9 2007, 11:18 PM)
Nu e chiar un cliseu. E adevarul tongue.gif
Tot cliseu e tongue.gif

QUOTE(Wind Slayer @ May 9 2007, 11:47 PM)
Sau sa o zic invers, nu ti-ar placea sa ai o iubita care sa accepte tot ce faci? Adica, sa nu conteze ca esti criminal in serie, un om simplu, un jefuitor de banci, un mincinos, un om de treaba, etc. ??? Mie da...
Adica chiar ti-ar placea o astfel de persoana, sau ai putea sa o respecti?
Thor
Sustin motiunea: Misa= cliseu. *multimea intra in delir, huiduie si arunca cu rosii stricate dry.gif *...sa ma explic:

1.Inca de la inceput, Misa e pusa intr-o situatie destul de cunoscuta : parintii dau coltul, blink.gif , fata e singura...isi gaseste salvatorul...decide ca ii datoreaza totul... huh.gif

2. Porneste in actiune ca si cum ar avea un cuvant important de spus...se deghizeaza, se foloseste de oameni pentru a-si atinge scopurile*(prietena/whatever care a trimis casetele sa postul de TV)...se dovedeste a fi foc de paie..se stinge repede...imediat ce isi gaseste Iubirea vietii si salvatorul suprem blink.gif ..se plafoneaza...nu creste ca peesonaj...ramane un obiect pentru Light...gata sa fie folosita oricand... dry.gif Dragostea a iesit de prea multa vreme din calcul...s-a trecut de la obsesie> la iubire de liceanca > la supunere totala si lipsa de importanta in actiune...ce mai...e un PET. huh.gif


P.S. : Sper sa ma insel, si Misa sa se dovedeasca a fi mai mult de atat...ramane de vazut...pana atunci... wink.gif
Baka man
Trickster, you hulk wannabe, ca e sau nu cliseu nu conteaza. Nu e nici locul nici timpul pentru o asemenea discutie.
Ma intriga insa ceea ce ati spus tu si Wind Slayer.
In primul rand Misa s-a indragostit de imaginea pe care i-a atribuit-o ea lui Light sau mai bine zis lui Kira, si nu de ceea ce era el cu adevarat. Nu stiu daca ar mai fi fost la fel de moarta dupa el daca ar fi stiut cum este in realitate.
In al doilea rand, daca cineva te iubeste accepta tot ce faci. Asta daca chiar te iubeste. Asa ca nu prea inteleg nici postul tau si nici al lui Wind Slayer.
Muza chan
Mai baieti, nu sunteti deloc romantici... oare de ce? Misa Misa e prea ideala pentru voi?
Ganditi-va ca poate sa-l accepte pe Light asa cum e, ea insasi nu are nici o problema in a ucide. E drept ca ea nu a avut idealul pe care il are Light, dar si l-a insusit pe al lui. Si acum merg impreuna, spre acelasi scop.
Shinigami Kid
Si eu sustin motiunea Misa = cliseu smile.gif. Tot ce tine de ea este un cliseu, in orice face exprima un cliseu ( desi nu cred ca era intenitia producatorilor ), este pur si simplu o fata care intra in categoria cliseu, totul ce face reprezinta realizarea ecchi de succes in care fata indragostita face totul pentru iubit, indiferent ce ar costa.
'In primul rand Misa s-a indragostit de imaginea pe care i-a atribuit-o ea lui Light sau mai bine zis lui Kira' - come on man nu ia atribui nici o imagine a zis de mii de ori pana acum ca il iubeste doar ca ia padepsit pe cei care i-au omorat familia, nu avea nici un interes pt realitate, aparente, imagine, infatisari si comporatament.
'Nu stiu daca ar mai fi fost la fel de moarta dupa el daca ar fi stiut cum este in realitate' - o da stie si inca stie prea bine biggrin.gif
'daca cineva te iubeste accepta tot ce faci' - sa vad daca iubita ta acepta sa omori oameni cu miile

Astfel motiunea trece mai departe si se asteapata decizia poporului.
Baka man
Err, nu prea cred ca stie cu adevarat cum este Light. Daca ar stii ca Light doesn't give a damn about her nu stiu cat de mult l-ar mai iubi tongue.gif
QUOTE
'daca cineva te iubeste accepta tot ce faci' - sa vad daca iubita ta acepta sa omori oameni cu miile

Irelevant. Ori stie deja ca fac asta, cum stia Misa caz in care nu e deranjata daca e iubita mea tongue.gif ori nu stie caz in care, nu stiu, e prea greu sa imi dau seama ce s-ar intampla tongue.gif S-ar rezolva intr-un fel sau altul daca e vorba de iubire.
anaxor
QUOTE
Daca ar stii ca Light doesn't give a damn about her nu stiu cat de mult l-ar mai iubi


Total de acord. Dar mai este o singura problema: Misa chiar nu vrea sa vada adevarul. Daca ar fi cat de cat atenta la felul in care i se spune "te iubesc" (adica pe ton mai mult decat indiferent), poate ca ar incepe sa inteleaga adevarul... sau macar si-ar da seama ca something's fishy.
trust_no_more
La inceput mi-a placut Misa, pana sa moara Rem. Dupa aceea a inceput sa-mi displaca din ce in ce mai mult. Ma enerveaza prezenta ei in serial, si comportamentul ei exuberant, copilaresc. Adica, e ca un catelush pe langa Light, nu stie decat atat: sa fie cu Light, sa faca ce zice Light. Nici macar nu se intreaba daca e sau nu bine ceea ce face. E mult prea limitata, e lipsita de logica, argumente, ergo, e total irationala. De ce spun ca e limitata? Spun asta pentru ca tot ceea ce face, gandeste, simte, se limiteaza la o singura persoana: Light! Plus ca tipa mult, are un entuziasm debordant cand e vorba sa fie pe post de caine credincios al lui Light!
Unknown
Mi-e indiferenta... din punctul meu de vedere e importanta ca instrument, ca personaj nu ma intereseaza. Din start e o greseala a naturii... ea in momentul asta nu ar trebui sa existe, e o anomalie. Pornind de la asta probabil ca se explica si restul comportamentului “usor” ciudat... E intradevar un personaj complex, si tot in lumina afirmatiei precedente, incercarea de a face o paralela intre comportamentul ei si diferite tipuri umane cred ca sortita din start esecului. Asta fiind si motivul pentru care m-am decis sa o tratez altfel... Nu imi pun problema: “ce va face ea acum?”, ci doar ce ii va spune Light sa faca... drept pentru care eu mi-am pierdut demult interesul... as fi extrem de surprins daca ar face ceva nou.

Vorbind despre ideal, uite al meu nu e...

“Iubito, azi vreau sa macam mancarea x pe care nu o suporti”
“Ok smile.gif
“Iubito, m-am decis sa dau foc la casa”
“Ok smile.gif
“Iubito, nu imi place ca ai doua maini, stai nitel sa iti tai stanga”
“Ok smile.gif
“Iubito....”

Nuuuuuu... multumesc.
Muza chan
Unknown:
De mult n-am mai ras asa... laugh.gif
Trickster
Yup, brilliantly well put laugh.gif
Wind Slayer
Ok, am ajuns la o concluzie...dupa ce am citit ce ati scris, am ajuns la concluzia... (suspans)..............ca Misa = cliseu laugh.gif
Da nu-i asa??? Ca pe mine asa m-ati convins (nu prea greu...) tongue.gif
Baka man
Iti zic eu ce mai enervant decat "ok", Unknown: e "cum vrei tu" dar sa revenim la Misa ca deja incepem sa o dam off-topic si lumea posteza doar ca sa se afle in treaba tongue.gif
Daca voi vreti sa credeti ca Misa este un cliseu nu aveti decat. Probabil ca eu cu vederea mea ingusta nu am mai vazut blonde brunet de inteligente si indragostite pana peste cap pana acum. Dati-mi voi un alt exemplu de "Misa". Dati-mi mai multe mai bine ca daca e cliseu ar trebui sa aveti cateva sute de exemple macar.
Animal
Omg ! Cat am ras biggrin.gif !!!!111

"Nu e chiar un cliseu. E adevarul. Daca ai fi fost vreodata indragostit cu adevarat ai fi stiut asta. Iar Misa se comporta in anime exact ca si cum ar fi indragostita."

Misa se comporta ca si cum ar fi o psihopata biggrin.gif. Nu incepi si omori oameni fara sens doar pentru iubire. Misa era cam proasta...genul de om care nu stie prea multe si nici nu intelege prea multe. Ideea e ca sacricifiu asta care il face si faptul ca e all cutey-cutey o face sa para draguta dar la baza e.... poate un cliseu sau un personaj cu calitati contradictorii(egoista-dar da anii din viata ei pentur light).

Baka, sincer nu mai miscat deloc cu alt cliseul forumist :"vederea mea ingusta"(poate perceptia sau imaginatie ingusta) daca vrei sati susti punctul de vedere adu argumente nu ne pune pe noi sa aducem contra argumente.

P.S. Povestea oricum e FOARTE trasa de par... cad 2 death note-uri i n humna world in acelasi timp dar totusi al doilea cade prea tarziu ca Misa sa-si razbune singura familia. Misa isi da 3/4 din viata pentru ceea ce un om normal nu ar face. Misa fara sens omoara oamenii fara sa simta nimic chiar daca nu este genul pe personaj foarte inteligent si foarte calm.etc...etc...sa nu dau spoilere din manga....

Muza chan
Animal:
QUOTE
P.S. Povestea oricum e FOARTE trasa de par... cad 2 death note-uri i n humna world in acelasi timp dar totusi al doilea cade prea tarziu ca Misa sa-si razbune singura familia. Misa isi da 3/4 din viata pentru ceea ce un om normal nu ar face.


Misa nu s-a gandit sa foloseasca Death Note-ul pana cand nu a auzit de Kira. Cred ca pur si simplu nu a fost interesata de el, neavand dorinta de putere. Si cred ca nu i-a trecut prin cap ca l-ar putea folosi la razbunare.

Cat despre sacrificiu... nu ai face-o tu... tongue.gif altii o fac zilnic... exista acte de eroism in lume, oameni care-si risca viata pentru a face lucruri bune, nestiuti de nimeni. Pe de alta parte, cati dintre noi nu ar vrea sa-si dea o parte din viata, pentru a o prelungi pe a cuiva drag. Ideea e, ca in lumea reala nu poti face asta, dar daca s-ar putea, sunt multi care ar face-o.
Shinju
ok, vad ca s-a discutat o gramada aici...hai sa imi dau si eu cu parerea.
da, parerea mea e ca misa tinde cam spre cliseu, totusi reuseste sa ne surprinda. a gasit un mod de viata care i se potriveste si se complace asa.
cat despre sacrificiu...tot ce crede misa in mod constiente iubirea, pentru ea asta e forta si ar face orice ca sa o mentina. inclusiv sa isi sacrifice propria viata. punct.

QUOTE(Animal @ May 10 2007, 09:03 AM)
Misa era cam proasta...genul de om care nu stie prea multe si nici nu intelege prea multe. Ideea e ca sacricifiu asta care il face si faptul ca e all cutey-cutey o face sa para draguta dar la baza e.... poate un cliseu sau un personaj cu calitati contradictorii(egoista-dar da anii din viata ei pentru light).
*



misa pare proasta. faptul ca evita in mod constient parti ale realitatii pentru ca mintea ei sa nu sufere e altceva. nu stiu daca ati observat, dar cand era vorba sa il ajute pe light, misa se "destepta" subit si facea niste chestii de te minunai. cat despre relatia ei cu light, eu cred ca subconstient ea stia adevarul dar il reprima. de ce? pentru ca ii facea viata mai simpla. si noi facem chestia asta de multe ori, poate nu la nivelul asta, doar ca sa ne simplificam viata si sa nu suferim. poate misa stie ca nu mai este cale de intoarcere, asa ca de ce sa se complice?

e adevarat, ca persoana, sa o am toata ziua dupa mine as bate-o de as rupe-o biggrin.gif . nu e pe gustul meu. daca as fi barbat nu mi-ar placea genul ei. totusi la multi prinde bine un love slave pe pat in dormitor cand ajungi acasa. e prea matzaita si ia prea rar initiativa in viata de zi cu zi, dar lui light chiar asta ii trebuie. mai bine de atat nici ca se putea pentru el...
Muza chan
Shinju a atins niste probleme interesante, pe care putina lume le observa.

Faptul ca Misa e desteapta, chiar foarte desteapta as zice. Am vazut-o cand a actionat ca Kira si a reusit sa ajunga la Light. Apoi, ganditi-va cat de bine s-a descurcat cu Higuchi, cat de bine si-a folosit avantajele. A obtinut totul intr-un timp foarte scurt.

Faptul ca umbla prin casa in lenjerie si plange dupa Light e alint. E o situatie comoda, asa cum zicea si Shinju. E convenabil, depinde de cineva, si ce atat de rau in asta? A fost o fata cu cariera, poate ca nu vrea ca toata viata sa faca asta. Asta o face plictistoare si enervanta, si pentru mine. Dar atunci cand e nevoie, iese repede din starea asta si actioneaza. Poate o vom mai vedea in actiune, cine stie...

E un personaj controversat pentru ca are calitati si defecte duse la extrem. Dar nu e un personaj care sa nu se potriveasca universului Death Note, pentru ca si ceilalti, Light si L sunt construiti cu caracteristici extreme.




Trickster
Exista mai multe feluri de destept...
Baka man
QUOTE(Animal @ May 10 2007, 09:03 AM)
Baka, sincer nu mai miscat deloc cu alt cliseul forumist :"vederea mea ingusta"(poate perceptia sau imaginatie ingusta) daca vrei sati susti punctul de vedere adu argumente nu ne pune pe noi sa aducem contra argumente.


De ce sa nu va pun pe voi sa aduceti contra-argumente? Ce e asa de greu sa dai exemplu de inca un personaj asemantor Misei.
Tocmai faptul ca nimeni nu mi-a dat un astfel de exemplu este argumentul meu!
Ce argumente poate da cineva pentru a demonstra ca un lucru nu este cliseist? Eu spun ca nu este cliseista deoarece nu am mai intalnit pe cineva ca ea. Ce ai vrea sa fac mai mult? Sa ma uit la toate anime-urile din lume ca sa pot zice: "Da mai, nu e cliseu sigur ca eu le-am vazut pe toate si Misa e unica"!
Come on, you can do better than this... hopefully tongue.gif
waste
LOL...ok, acum vad si eu acest topic... acum...pai, de ce Misa = cliseu??? Si ce daca e blonda? Doar se zice ca blondele is proaste, da majoritatea blondelor sunt vopsite...sa stiti... de exemplu, daca e s-o luam asa, fiecare are fire blonde...pe dinauntru sau pe dinafara...tot aia e...
Acum sa fiu si eu on topic, mie imi este mila de ea...adica, isi risca viata si Light inca nu o IA DE SOTIE!!! ESTE SCANDALOS!!! STRICATOR LA CER!!! Ar trebui sa o ia de sotie din prima clipa!!! Sau dupa cel mult un an...is deja de 3 ani impreuna si nimic!!! Nici macar logoditi!!! Si vorbesc de anime, adica, nu vi se pare cam nedrept? Sa fii autorul unui anime (inspirat TOTAL din manga) si sa nu il faci altfel??? Come on!!! E vina aluia care a creat manga si a aluia care a creat anime-ul pentru cum a ajuns Misa...nu e vine ei!!! Ar trebui sa va fie rusine sa spuneti ca este cliseu...BAKA, acusi ajungem sa te platim pentru ca esti avocatul ei laugh.gif
yuuko
You guys are giving way too much credit to this char...De unde pana unde atatea sentimente deep si atatea lucruri controversate despre ea? Asta imi aduce aminte de un interviu luat lui Mircea Eliade despre opera sa 'La tiganci'. Oricum, faza a fost ca reporterul tot ii spunea 'e adevarat ca ati folosit cele 3 fete ca ursitoarele care etc', in acest moment Eliade foarte surpins raspunde 'Poate, nu stiu dar poate'. Ceea ce am vrut sa zic este ca Misa nu e deloc atat de controversata, faptul ca unii vor sa o vada asa e treaba lor.

Rolul ei a fost bine stabilit de la inceput. A fost un element pentru plot si nimic mai mult. De aceea pe parcursul seriei nu evolueaza prin nimic si este acelasi personaj plat de la inceput.

Nu poti numi dragoste ceea ce simte ea pentru Raito. Ea nu il iubeste ca pe un barbat ci ca pe un ideal. Deci nu prea pot sa inteleg explicatile voastre cum ca ea sacrifica totul pentru el, pt ca nu o face pt el o face pt puterea lui iar asta nu mi se pare deloc nobil.

din cauza ei moare Rem(asta asa ca sa fie cireasa de pe tort), care era un personaj interesant in ciuda faptului ca era Shinigami. Ca sa nu mai vorbim de modul stupid in care a omorat atatea persoane nevinovate, aratand astfel ca nu mai aveam puterea de a gandi singura sau de a lua decizi ajungand astfel un mic robotel(o sa ma arunc si o sa zic ca asta nu denota un nivel de inteligenta ridicat...but hey maybe it`s just me XD).

Baka man uitate la orice anime cu un pic de fanservice si o sa vezi nu una ci sute de Misa. Un exemplu pe care pot sa ti`l dau este Momoko din Sumomo mo momo mo. Nu are parul blond dar are aceasi obsesie fata de un baiat pe care nu l`a cunoscut inca. Vei vedea ca exista extrem de multe asemanari intre cele doua personaje.
Kisa
Nu aveam de gand sa postez aici intrucat Misa Misa ma lasa indiferenta, dar postul lui yuuko este super si exprima exact si parerea mea: Misa este total neinteresanta ca si personaj in Death Note. Voi ii acordati o prea mare importanta. Ea nu evolueaza deloc, iar obsesia ei pentru Kira, nu Light, este departe de a se putea numi iubire...
Baka man
Obsesia Misei poate ca este cliseista, insa nu si ea per total! Intra-adevar, nu o sa neg faptul ca fete obsedate gasesti in toate anime-urile, insa nu sunt precum Misa.
Oricum, mai am inca de vazut din anime si nu sunt la curent cu toata evolutia ei. O sa vizionez anime-ul in continuare si o sa revin cu o noua parere sau o sa aduc noi argumente la ceea ce am sustinut pana acum.
P.S. Nice post, Waste ^^ Kinda funny, it amused me tongue.gif
Shinigami Kid
Sa scris mult de cand nu am mai trecut aici, yuuko postul tau ma lasat profund impresionat ai reusit sa vezi problema din toate unghiurile si sa dai un raspuns pe masura. Ai dreptate nu este un personaj evolutiv si nici prea mare implicatie in poveste nu are si in cazul in care se implica ea ceva nu merge bine.
Baka ma bucur ca esti deschis la mine si dispus sa iti susti in continuare parerea tongue.gif.
waste
Cum scriam mai devreme...este SCANDALOS!!! STRIGATOR LA CER!!! Eu in locul ei as spune: Loghto kun, ori ma iei de sotie, facem cativa prunci si traim fericiti pana la adanci batraneti si eventual eliminam toti criminalii, ori merg direct la Near si Mello si le spun totul. tongue.gif
Da ea e prea Baka...se pare ca Baka man apara pe cineva cu ADEVARAT Baka... Baka girl & Baka man are siting in a tree... laugh.gif
Shinigami Kid
laugh.gif I LOL'D..... Waste nu ar srtrica sa vii si tu ceva argumente mai serioase tongue.gif . Daca ai fii in locu ei ai spune asa dar nu esti tongue.gif asa ca trebuie sa stai in banca ta si sa comentezi de acolo tongue.gif.
waste
OK, atunci, cred ca e BAKA ca nu-i spune asta lui Light...zau asa...se lasa folosita ca un robotel...eu cred ca e BAKA pentru ca nu face cum am zis eu...dar mai cred si ca Light tine la ea...chiar daca Misa il baga in mult prea multe chestii...majoritatea probleme laugh.gif
Wind Slayer
LOL waste... deci tu asa ai face? Si mai LOL...
Acum sa fiu on topic, Misa = cliseu reiese si din teorema lui moa...
Prostie (la patrat) + neatentie (la patrat) + Near X (ori) Mello + dragoste prea mare pentru Kira...nu pentru Light = CLISEU!!! laugh.gif
Capiche??? tongue.gif
Shinigami Kid
I LOL'D again laugh.gif
Baka man
Hei, Waste, Misa is pretty, she can be my Baka girl tongue.gif
Asa ca daca ma mai suparati mult si o faceti cliseu o pun sa va scrie numele in Death Note! smile.gif)

By the way, pe mine nu ma veti putea convinge ca Misa e un cliseu tongue.gif Si stiti de ce? Pentru ca nu e tongue.gif
Wind Slayer
So, sustin motiunea soramii...ca niciodata...sunt si eu o data in viata de acord cu ea... Baka man and Baka girl (thats Misa) are sitting in a tree.....ba, cand faceti nunta? Da botezul? laugh.gif
Sa ne anunti si pe noi, OK? tongue.gif Nu-mi zi ca deja esti insurat... unsure.gif
Baka man
Nu sunt insurat inca! Sunt prea tanar tongue.gif
Plus ca Misa e pretty ^^
Problema e insa ca Baka man vrea o alta girl asa ca Misa o sa ramana cu botibul umflat! Cu un botic ne-cliseist umflat tongue.gif
Si acum, ca sa revenim la subiect, any more opinions on Misa?
Why do you think for an example that Rem fell in love with her?
anaxor
Dragostea lui Rem pentru Misa a aparut treptat, pe masura ce a stat mai mult in preajma ei. La inceput e posibil sa fi fost doar curiozitatea: ce are fata aia atat de deosebit incat un shinigami sa moara ca sa o salveze? Apoi a fost incet "prinsa" de aura de inocenta a Misei, dar cred ca punctul culminant a fost atunci cand a vazut la ce extreme e capabila Misa sa ajunga in numele dragostei (poate i-a amintit de acel shinigami care s-a sacrificat tot in numele dragostei). Sau poate si Rem tanjea dupa dragoste (sa iubeasca si sa fie iubita), dar nu a facut alegerea potrivita in persoana Misei. wink.gif (hai ca ultima fraza e o aberatie tongue.gif )
Thor
poate suna ciudat, dar o sa fac o analogie Battlestar Galactica...Pentru oamenii care s-au uitat/asteapta noul sezon...as zice ca Rem poate fi comparata in aceasta privinta*(the love thing) cu Cylonii si dorinta lor de a fi mai aproape de Dumnezeu, in cazul nostru*(al Death Note), incercarea lui Rem de a intelege oamenii si sentimentele lor...
Shinigami Kid
Dude's this is way off topic, pentru asa ceva exista forumul Death Note tongue.gif . Si sa nu fiu off Misa a fost creata cu ideea de a adauga la povestea din DN si din cauza aceasta este nerusita si avem cu totii ideea aceasta de clisu. Recunosc ca daca s-ar fii lucrat un pic mai mult la ea ar fii fost un personaj reusit dar nu a fost sa fie asa, impresia generala pe care ti-o lasa este de cliseu. Pur si simplu exista prea multe elemente in personalitatea ei care se pot gasi si la alte personaje din anime.
Baka man
QUOTE
Pur si simplu exista prea multe elemente in personalitatea ei care se pot gasi si la alte personaje din anime.

Irelevant! Toate personajele din toate serialele au trasaturi de caracter care se pot intalni si in alte anime-uri tongue.gif
Shinigami Kid
laugh.gif Faceam referire la cliseuri, elementele care le are ea se pot gasi la cliseuri. Da se pot gasi tresaturi comune dar nu chiar imprumutat din stanga si din dreapta ca sa iasa un persoonaj.
yuuko
Ai o fixatie u Misa observ. Inteleg ca din punctul tau(si numai al tau) de vedere ea este un personaj fantastic care se dezvolta pe parcursul animelui si care straluceste in originalitatea sa...dar nu o mai spune ca si cum ar fi un adevar suprem.

Irelevante sunt argumentele tale defapt. Inafara sa ne zici ca Misa nu e cliseita nu ai facut nimic. Ce oare gasesti original la acest personaj, astfel incat sa o putem ridica pe un pedestal departe de toate progeniturile genului shoujo?

Indiferent pe ce parte as intoarce problema nu gasesc nimic in Misa care sa iasa in evidenta. Oh ok ca nu toate uberly kawaii shoujo girls au parul blond sau ca au un prieten psihopat sau si mai bine un Shinigami cu un Death note e altceva. Dar asta e ca si cum am face diferenta dintre doua persoane pe baza posetelor pe care le au. Vezi tu, daca ai pune-o pe Misa intr-o comedie sau un romance nu ti s-ar mai parea atat de originala ceea ce in seamna ca nu ea ca personaj iese in evidenta ci intamplarile la care ia parte.

Misa ca personaj isi face simtita prezenta doar din cauza decorului serios si sumbru(chiar dramatic) care ascunde o personalitate banala. E facuta din aceasi coca doar ca pusa pe un plot mai bun.

Nu am de gand sa zic 'am argumentat deci cu asta am inchis subiectul' pt ca ceea ce este interesant intr-o dezbatere e tocmai faptul ca nu poti niciodata sa argumentezi destul de mult sau de bine astfel incat sa demonstrezi ca ai 100% dreptate.

Dar daca zic:

"Zomg! Misa e un cliseu pe doua picioare! Why? Pt ca zhe great yuuko said so! Asa ca voi ceilalti muritori de rand nu aveti dreptul la propia opinie! Ce? Nu-ti convine? Is that your name I see in this Death note? >:3"(suffering from Hyuuga Neji syndrome)

...ar suna cam aiurea :-s

Cat despre partea cu Rem...mi-a placut ceea ce a zis Thor-san si tin sa-i dau dreptate. Rem nu ar fi cunoscut-o pe Misa daca nu ar fi fost celalalt shinigami. Chiar ea a zis ca a inceput sa o urmareasca din curiozitate. Fiind probabil prima persoana pe care a observato de aproape si u care a vorbit e normal sa se fi atasat de ea. Asta nu demostreaza insa personalitatea extraordinara a lui Misa. E pura coincidenta ca ea si Rem s-au intalnit, nu are nimic de a face cu firea ei necliseita ^^'
Baka man
Lol! Nu, Yuuko, nu am o fixatie pentru Misa! Nu cred ca e un super personaj super uimitor super complex si asa mai departe. Insa nu cred ca e nici un cliseu deasemenea.
Pur si simplu, din cate am observat eu, fetele fie o considera o "fufa" (ca sa nu folosesc alt termen mai dur tongue.gif) nesuferita pentru ca e o blonda draguta ( a se citi : *drolls* ) si cu succes la tipi iar baietii o considera o blonda proasta. Bineinteles, nu toate fetele si nu toti baietii. Si mie mi s-a parut ca Misa nu merita asta! Si nu, nu e nici un cliseu! Poate ca pare a fi asa din anumite puncte de vedere insa nu este un cliseu.
De ce?
Pai, sa zicem doar ca blondele inteligente care par proaste, care se indragostesc obsesiv de o persoana si care sunt capabile sa ucida pe cineva cu usurinta si care, argumentul final, reuseste sa capteze atentia (adica dragostea ) a doi shinigami, in conditiile in care numai ideea ca un shinigami sa se indragosteasca de un om este absurda, daramite cea ca DOI shinigami sa se indragosteasca de acelasi om, nu prea se intalnesc pe toate drumurile!
I rest my case!
Baka man over!
waste
OK,la sugestia cuiva(nu dau nume) o sa scriu aceasta caracterizare aici…pe care am scris-o la teza…ca profa e o ciudata care in loc sa-si predea material ne pune sa facem variante…sic and a vazut ca noi nu pricepem nimic, s-a apucat de literature…si cu gramatica a lasat-o mai moale…cred ca vrea san e pregateasca cu doi ani inainte de examen…
Si acum, copy paste de pe foaia de teza. Uite cum era cerinta:

Caracterizeaza intr-o copunere un personaj dintr-un roman.

Death Note
de Yagami Light

(parantezele is ca sa stiti despre ce e vorba)
(Date despre autor)

Yagami Light este unul dintre cei mai (ne) cunoscut scriitor al limbii japoneze. El a mai creat si nuvela ,, Inuyasha” de care v-am vorbit data trecuta. De data asta, voi caracteriza personajul secundar, Misa Amane.

Amane Misa este personajul secundar al romanului dramatico-psihologic ,,Death Note” pentru ca participa la unele episoade ale actiunii. Este un personaj negative, individual sin u prea complex dar este o figura reprezentativa de raufacator cu un tel bun…

Portretul fizic reiese din caracterizarea directa: ,, fotomodel celebru”, ,,proasta”, ,,nu chiar atat de proasta”, ,, draguta”, etc.
Prin caracterizarea indirecta, aflam cu ajutorul imaginilor vizuale si alte chestii legate de portretul ei fizic: par blond, ochi caprui, genul de tipa care moare dupa un baiat dragut...
Prin caracterizarea indirecta, naratorul (adica moa...lol, n-am scris asta) dezvaluie starile sufletesti, morale si celelalte stari pe care le poate avea fata. Parintii Misai au fost ucisi, iar cel care i-a pedepsit pe hoti este Light, un geniu de vreo 19 ani, care a devenit Kira dupa ce a gasit intamplator un Death Note cu care putea sa ucida pe oricine, doar stiindu-i numele si fata. Ea vede in Light un simbol, un erou, un zeu. Mai tarziu, cei doi locuiesc impreuna dar nu se logodesc. Femeie iubitoare, Misa ramane alaturi de baiat si la bine si la greu. Fiindca e loiala ca si un caine, ea isi injumatateste viata pentru a doua oara, fara ca Light sa i-o ceara, doar pentru a-l ajuta sa scape de inamicul lui numarul 1. Constatand ca Light are probleme cu L si vazand ca nu are cum sa-l ajute, Misa incearca sa faca tot ce-i sta in putinta ca sa fie de ajutor, dar nu vede ca baiatul de care s-a indragostit doar se foloseste de ea.
Misa este genul de fata care arata bine, dar este cam prea prostuta.Decide sa-si asculte inima, nu mintea si are prea multa incredere in Light. Ea vrea doar sa fie iubita si probabil sa aiba o familie...si sa il vada pe Light fericit.........insa planurile ei sunt zadarnice. Oricat ar incerca, mereu apare cineva care il enerveaza pe Light, cum ar fi detectivul Near si amicul lui, mafiotul Mello. Light al ei face o multime de greseli si la final plange ca un plangacios...eroul nu mai e atat de erou. Dupa ce a fost prins, Light moare si un an mai tarziu, Misa se sinucide. Deci, fata are un psihic slab.

Misa este ajutorul personajului principal, ii suporta toate mofturile lui Light si face tot ce i se spune. Este ascultatoare si nu a spus o data ,,NU”. La inceput il priveste pe Light ca pe un simbol, dar mai apoi ajunge sa il iubeasca. Daca si-ar asculta mintea si nu inima, poate totul s-ar fi terminat altfel.

So, ce credeti??? Nu e ca si in anime & manga, nu intocmai, da cand ai lipsa de inspiratie...inventezi!!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.