Off, cati justitiari!

Si cat de popular a devenit anime-ul, n-am crezut ca-l urmareste atat de multa lume!
Acum serios vorbind, va jucati cu ideile

, si e placut sa descoperi ca ai dark side... dar stiti cat de mic e procentul celor care chiar pot sa omoare un om? Si asta in conditii obiective, adica in timpul unui razboi. Am vazut un studiu facut de niste americani relativ la razboiul de secesiune. Un procent foarte mic erau capabili sa traga, mai ales de aproape. E bine ca firea umana are totusi niste limitari, probabil un click pe undeva prin subconstiet, ca altfel am fi disparut de mult!
Folosind sabii sau cutite e si mai greu... Dar, cei drept, un Death Note e "curat"! E ca diferenta dintre a omora pe un camp de lupta si a arunca o bomba dintr-un avion. De acolo de sus, nu pare atat de rau.
Dar asta e frumos la un anime, sau un film, sau o carte, sau un joc, sau un forum

, ca ceea ce se intampla nu e real... lumea e imaginara, asa ca poti sa-ti creezi nu numai un nick, ci si o personalitate imaginara. La adapostul careia poti sa te joci cat vrei... imaginatie sa ai... (poate si de asta mi-a placut atat de mult Hack Sign... pentru jocul dintre cel 2 lumi, cea reala si The World). Si atunci poti face pe justitiarul, sau poti face pe durul... pentru ca asa se poate!
Asa si cu Death Note-ul, foarte putini l-ar folosi in mod real, si asta e un lucru bun!
Kisa a atins o problema foarte interesanta, cea cu lasitatea... mi-a dat un subiect de meditatie in legatura lui Light si idealul lui...
Later Edit:Acum c-ai zis-o pe asta cu teribilismul, ca eu chiar m-am ferit sa folosesc cuvantul tongue.gif , teribilismul tine si de varsta, dar nu neaparat... Eu cred ca tine mai mult de o anumita categorie de oameni, oamenii de forum. Pentru ca e o categorie aparte, sunt putini, privind procentual, care se distreaza spunandu-si parerile in public, stand de vorba cu necunoscuti. Iar noi, care facem parte din categoria asta, avem o doza mai mica sau mai mare de teribilism! Asa functioneaza lucrurile! tongue.gif