Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ico
Anime-Club Forum > Non-Anime > Games > Adventure Games
shuin
ICO e un joc adventure pt PS2, foarte underrated si necunoscut. Putini l'au jukt; si mai putini l'au terminat.
Probabil mai multi 'casual gamers' au jukt succesorul spiritual al lui ICO, si anume Shadow of the Colossus, fara sa stie k ekipa kre a creat SotC a creat inainte de acesta un alt joc triple A si anume ICO.

Povestea esti simpla: odata la nujkte generatii, intrun sat se naste un baiat cu coarne. Ico este un astfel de baiat. Traditia in acel sat este k pt k dezastrele (seceta, decese, molimi) sa nu se abata asupra satului, baiatul trebuie sacrificat. Asa k niste cavaleri il 'escorta' pe Ico intrun castel (aparent) parasit. Ceea ce nu au luat ei in calcul este kt de atletic e Ico defapt. In castel, Ico intalneste o fata si impreuna inceark sa scape spre libertate.

ICO e probabil cel mai romantic joc facut vreodata. A game of holding hands....la propriu.
Modeul d joc (a se citi gameplay-ul) mi'a adus aminte un pic de Project EDEN (un joc facut de eidos acum ktiva ani buni). Si acolo, k si in ICO, pt a avansa trebuia sa rezolvi tot felul de enviromental puzzles si in acelasi timp sa te lupti cu diversi carcaieci. Bineinteles, ICO adauga o noua dimensiune prin faptul k tre' sa ai grija permanent de Yorda.

O alta noutate este transfigurarea health bar-ului in Yorda. Pt k Yorda este health bar-ul tau: dak printesa moare => GAME OVER. Shadow Demons nu te pot omori; scopul lor este recuperarea printesei.

Stilul artistic al jocului, ce se foloseste de blooming light, este fantastic. Simbolismul povestii este si el incantator, iar finalul este ambiguu lasand loc de multe interpretari.

SPOILERS: Mi'a mai placut in mod deosebit lupta cu regina de la sfarsit. Desi simpla (odata ce'ti dai seama ce si cum, lupta e o kestiune d rabdare) e foarte bine realizata. /END OF SPOILERS

Sunt curios dak l'a mai jukt si terminat cineva!
super
Da asa este aproape tot jocul este "holding hands" ,desi foarte frumos si evident inovator mi s-a parut cam scurt avand in vedere ca l-am terminat intr-o zi pentru ca nu aveam Memory Card. Si da este predecesorul lui Shadow of the Collosus care este iar un succes al acestui 'tip' de joc
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.