Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Anime - Descoperiri Personale
Anime-Club Forum > Ro Anime > General Anime
Pages: 1, 2
Shikamaru
hmm... Ma intrebam daca aveti ceva descoperiri personale din aria anime, ceva seriale care nu sunt foarte mainstream si totusi vi s-au parut exceptionale, chestii care de obicei nu apar in top 10-uri sau prin liste de "must see" si totusi voua vi se par geniale.
shinigami
Da.
De fapt avand in vedere ce e mainstream si popular si in Top 10 as zice ca imi plac foarte multe care nu-s. laugh.gif

Sa dau cateva exemple care imi vin in minte rapid...
Abenobashi Mahou Shotengai
Alien Nine
Cat Soup
Dokuro-chan
Earth Girl Arjuna
Narutaru
Shamanic Princess
Shinigami no Ballad
St Luminous Mission HS
Shikamaru
treaba. biggrin.gif o sa le wikipedia-esc sa vad ce si cum. Mai astept descoperiri, pana una alta.
Anzai
Cred ca mai era un topic ca asta sub numele "anime serios" sau ceva de genul, in fine anime super, dar nu asa cunoscut e Monster, asta daca esti fan mistery/detective/horror, pentru ca nu are prea multa actiune in sensul bataie and stuff like that. Enjoy! tongue.gif
Emanuel
hmm, animeuri rare si geniale... Shikamaru, depinde foarte mult de gusturi. Eu ti-as putea recomanda cate ceva, dar nu stiu cat o sa-ti placa.
Un anime foarte putin cunoscut, dar exceptional (in opinia mea) este Hitsuji no Uta - o abordare foarte originala a temei vampirilor
alte sugestii :
- Tsukihime
- Angel Sanctuary
- Cardcaptor Sakura
shinigami
Emanuel, nu ai fost atent: a cerut anime care NU sunt populare si/sau mainstream. Nici Tsukihime nici CCS nu intra in categoria asta.

Si, btw, nu a cerut anime serios. Am dat 2 parodii. Daca vrei doar anime serios, Shikamaru, mentioneaza asta. wink.gif
Emanuel
eu zic ca intra amandoua. cel putin pe forumul nostru, nu prea sunt populare ( just look around - vezi vreun topic CCS ? ) iar Tsukihime nu este foarte cunoscut. - iar mainstream ??? in nici un caz nu sunt - mergi la ultimul anime vizionat - sa vezi la ce se uita lumea - astea nu-s mainstream nici cu spatele tongue.gif
si ca sa ma iau si eu de tine - de ce shamanic princess nu-i mainstream ? laugh.gif
shinigami
Noi nu vorbim de forumul asta. Gods, pt tine asta e criteriul mainstream? ROFL.

CCS e facut pornind de la o manga populara, scrisa de CLAMP. Vrei sa spui ca nu e popular? Nu e mainstream? Pt ca... nu exista topic aici? rofl, rofl.
La fel, Tsukihime a fost facut dupa un visual novel cu un fanbase deja existent (si considerabil). E popular, uita-te pe image boards. (Oops, poate iti jignesc sensibilitatile? laugh.gif )
Daca nu vezi de ce CCS e mainstream fatza de Shamanic Princess... ce sa mai zic laugh.gif Cat despre popularitate, Shamanic Princess e underrated, e OVA, nu TV series si nu exista manga. Asta nu iti zice chiar nika, nika?
Emanuel
cred ca este destul de greu de calculat ce este mainstream si ce nu - pt asta trebuie un criteriu fix si obiectiv. Forumul asta este important pt comunitatea anime din Romania. Stiu ca in japonia CCS este FOARTE popular - dar in Romania - de curiozitate, cati au auzit de el ? Iar Shikamaru e din Romania, nu Japonia.
- Btw, Shamanic Princess e facut tot de clamp - cool.gif - iar faptu ca e ova si nu are manga nu are importanta - Tenchi Muyo e ova, iar Cowboy Bebop nu a fost facut dupa o manga, si ambele sunt populare.
In fine , CCs este doarte popular in japonia, dar in Romania consider ca este underrated, deci cred ca pot sa il amintesc aici. icon_twisted.gif
shinigami
Shamanic Princess e facut de CLAMP? Din cate stiu eu e vorba doar de Atsuko Ishida care a facut chara design.
Ghitza
cat soup nu-l gasesc pe nicaieri sad.gif
kemonozume cred ca merita vazut
shinigami
Ioi, prost is. ^^
I second Kemonozume.
Si asta imi aduce amine de "unusual art", asa ca... a vazut cineva Windy Tales? Cum e? Parea interesant.
Emanuel
eu asa parca stiam, ca e de clamp - poate gresesc ? blink.gif
Ghitza - pt cat soup uita-te pe anidb - daca vrei sa-l dldezi :
http://www.isohunt.com/torrents/?ihq=cat+soup - varianta KAA

HEartLES
Nu imi aduc aminte sa fi fost pomenit ..Devilman Lady.
Ghitza
emanuel: merge cu 3 kilo de pe exteeernnn sad.gif sad.gif mai rau ca acu 8 ani pe dialup
Sweet_ayu28
Anybody seen Monster Rancher? Are poveste interesanta...merita vazut wink.gif
Crystall
daaaa biggrin.gif i remember it! foarte tare animeul. l-am vazut knd eram mai mica, pe rtl2 tongue.gif si chiar daca nu intelegeam tot ce ziceau pe-acolo, chiar mi-a placut biggrin.gif there was a dog which i liked happy.gif but i don't remember it's name... sleep.gif

i believe CCS is popular in Ro too... doar pt k nu se mai discuta 'in acest moment' de el, animeul nu e cunoscut? it is wink.gif i mean, come on - who hasn't heared of ccs?
Emanuel
m-as bucura sa ai dreptate - si CCS sa fie populara in Romania -desi nu cred.
Ghitza - e mic, deci cred ca merge sa il iei. DAca tii neaparat, pot sa ti-l trimit eu. Desi - parerea mea e ca nu merita - e ciudat rau, dar .... COMPLET fara sens
Ghitza
Emanuel: fucked up anime, just the way i like 'em biggrin.gif mersi, deja am scos jumate de pe torenti asa ca nu te mai deranjez. Vazusem ca un fel de 'minitrailer' pe youtube la un moment dat, si mi s-a parut genial. In ceea ce priveste CCS, cred ca e destul de cunoscut cam peste tot, romania included, auzisem de el pe vremea cand credeam ca anime-ul se rezuma doar la pokemon si dbz smile.gif
shinigami
Cat Soup e super. E ca o transa, nu trebuie sa aiba o anumita coerenta pe care sa o urmaresti ca pe un plot clasic. Totusi nu e o nebunie gratuita. Are un story, un inceput si un final si chiar cateva teme, ceva. Nu m-as baga la o interpretare a lui, dar cand il vezi... nah. wink.gif
Shikamaru
Un anime short care nu e prea popular pe la noi e si Voices of a Distant Star, def. top 10 material.
Ca sa raspund intrebarilor de mai sus, nu, nu vreau ceva anume, poate sa fie orice gen de anime, ideea in spatele acestui post a fost constientizarea ulterioara ca fiecare gen artistic ascunde exponate fabuloase prin underground, prin strafunduri, mai degraba decat din mainstream.

ah, era sa uit. Si Mind Game de Masaaki Yuasa este brilliant si inca nedescoperit de mase.
mouto kazuki
vreti un anime shmecher, dar pe kre il gasiti foarte greu ,eu l-am gasit o data din greseala si de atunci nu-l mai gasesc nicaieri?
cautati serial experiment lain, poate aveti noroc
Kyoto
Am gasit doua mai putin cunoscute de care nu cred ca ati auzit vreodata (dar pot sa ma si insel unsure.gif ) . Sper sa nu scriu vreo prostie , so don't kill me ...

[COLOR=blue]Black cat
[COLOR=blue]Tenshi no Shippo ( Angel's Tales)

Nu sunt prea multe , dar am dat tot ce am putut , mai mult nu am . Pur si simplu mi-am secat creierii cu google-ul asta...
LordMethos
curiozitatea mea ...
pt cine ar trebui sa fie astea necunoscute ? si rare ... and shit ?
like wtf lain e must see .... black cat are un an si tenshi cred ca juma de oamenii il stiu
ps : am citit doar ce era pe pagina 2 ca mia fost lene sa vad ce e pe unu smile.gif
ontopic :

try dragon drive , intial D , Mermaid Melody s.a.m.d.
pot sa insir o gramada de serii misto la modul cel mai misto smile.gif .. si de care anu a auzit lumea.
hesus .. u make me sick @_@
loveleonfan
un anime care chiar mi-a placut si cred ca nu este asa de cunoscut este Ginban Kaleidoscope.Este foarte dragalas si mie,personal mi-a placut foarte mult.Are 12 episoade si ar fii drama spre comedie romantica^^Cine se incumeta sa il vada tongue.gif
Probably me
Eu o să nominalizez Alien Nine. Are un substrat psihologic demenţial realizat. E cu copii de gimnaziu forţaţi să lupte īmpotriva extratereştrilor, dar nu vă opriţi numai la descrierea asta (e ca şi cum aş zice că Evangelion e cu copii care folosesc mecha şi se luptă cu alienii).

Altul ar fi The Guyver, dar sīnt convins că o să apară vreun fan īnrăit care să-mi reproşeze că-l consider obscur. smile.gif Dar la noi cred că e, şi e păcat, că este ceva cum rar mai īntīlneşti. Old school monster fights şi power suits. Un fel de Power Rangers, dar cool.

Aş zice şi Wild Arms, dar, iarăşi, bănuiesc că o să mi se spună că nu-i deloc obscur. Acţiunea e plasată īntr-un scenariu similar celui din Trigun sau SunaBouzu (apropo, alt serial excelent).

My Neighbors The Yamadas, deşi e de Ghibli, s-ar putea să fi scăpat atenţiei multora, pentru că e diferit de ce scoate Ghibli de obicei, dar e o comedie excelentă.

De Lost Universe sau Star Ocean EX iar n-am auzit să se vorbească prea mult pe la noi, că-s seriale mai vechi, de aventuri SF, dar foarte foarte bune. La fel şi Stratos 4, care-i recent dar tot nu prea se vorbeşte de el.

Noiseman Sound Insect e un scurt metraj foarte ciudat dar foarte interesant şi-mi pare rău că īn afară de el n-a mai apărut un film sau serial pe acelaşi subiect. Şi la fel şi Hoi Hoi-san.

Photon, Amazing Nurse Nanako, Tenamonya Voyagers, mini-seriale mai vechi de comedie şi acţiune care mi s-au părut excelente.

Şi ajunge. smile.gif Ba nu, o să mai zic şi de Rescue Wings şi de FLAG (deşi ăsta n-a ieşit īncă tot) care-s seriale de viaţă reală (despre piloţi pe elicoptere de salvare respectiv reporteri de război).
gngn
in Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora Rika mentioneaza nuvela scrisa de Kenji Miyazawa prin 1927 : Ginga Tetsudou no Yoru. cautand pe wikipedia am aflat ca exista si o ecranizare: link anidb din 1985, a castigat atunci si Mainichi Film Awards. cautand aici prin forum, am gasit o singura data mentionat acest anime (pe langa screenshotul meu de la threadul Guess the screenshot): http://forum.anime-club.ro/forum/page-1-t6137-s0.html . probabilitatea de a gasi acest anime pe net este de asemenea foarte mica.
tema principala a acestui anime, conform wikipedia este: "A tribute to those who give themselves to others is a recurring theme throughout the storyline, and according to Hasebe (2000), they are reflections of Kenji's philosophy of self-sacrifice"
Chupacabra
QUOTE
probabilitatea de a gasi acest anime pe net este de asemenea foarte mica.

nu este chiar foarte mica, anime-ul e si subtitrat in romana, daca nu ma insel:P
ontopic: Eu as mentiona in aceasta categorie ova-ul "Boku wa imouto ni koi wo suru".Merita vazut
Garden Girl
I`m so freakin' proud of myself pentru ca am descoperit "Le chevalier d`Eon" laugh.gif (l-am descoperit in vara anului trecut, in timp ce navigam ... nu mai retin unde, da ideea e ca am dat de el) si ca n-am luat tzeapa cu el (as in "un anime de proasta calitate" - nu video tongue.gif ). L-am urmarit in doua zile cu sufletu la gura si il recomand oricui smile.gif

Bine, am mai descoperit si alte serii, dar am ramas cu un gust placut de la shevalieru` happy.gif
Tanum
Un anime pe care l-am descoperit acu o saptamana este: " The Diary of Tortov Roodle "
Are doar 9 episoade si daca nu ma insel intr-o jumatate de ora il temini biggrin.gif happy.gif , dar pe mine m-a lasa pe spate dupa ce urmaream fiecare episod si vroiam mai mult. O mica descriere: episoadele nu au legatura intre ele, este de natura FANTASY -pur- si supriza, nu are replici wink.gif . Oricum va las pe voi sa descoperiti restu', plus ca nu este asa de mare happy.gif ; episodul meu preferat este: "Midnight Cafe".
rogueman999
E oarecum impotriva principiilor mele sa recomand un anime pe care inca nu l-am terminat, dar daca tot mi-a picat thread-ul sub nas nu vreau sa risc sa uit pentru ca se incadreaza perfect la capitolul anime-uri bune si necunoscute.

Legend of Galactic Heroes este, contrar titlului, cel mai matur anime pe care l-am vazut pana acum.
Ce-as putea sa spun despre el? In general este cunoscut prin investitia semnificativa facuta in el la vremea respectiva ('88) - este singurul anime major care nu refoloseste seyuu pentru mai multe roluri, si are extrem de multe personaje. Este lung - 110 episoade. Si cel mai important, este facut dupa o serie de romane, aparent si ele foarte populare in japonia (din pacate netraduse). Toate astea il descriu ca un anime care ar trebui sa fie celebru, dar cel putin la noi e aproape complet necunoscut.

Din punct de vedere subiectiv il consider unul dintre cele mai bine scrise romane pe care le-am intalnit. Nu, nu m-am exprimat gresit, sentimentul pe care il ai este ca citesti o carte. Este extrem de ne-hollywoodian, parte pentru ca este japonez dar probabil si pentru ca a fost facut inainte ca hollywood-ul sa permeeze in toate colturile lumii. Te incurajeaza sa gandesti la subiectele abordate. Si, ca aproape toate anime-urile facute dupa carti, este complet lipsit de fillere. De fapt cu toata lungimea simti adesea ca a rezumat originalul.

In concluzie, il recomand cu caldura, mai ales celor inclinati spre meditatii la misterele universului (varianta stiintifica, nu cea mistica).


LE @probably_me: Dupa 20 minute de cautari furibunde, recunosc: nu exista in dex. Dar si mie imi place smile.gif
Probably me
Chiar nu-i atīt de rar, am găsit destul de repede Ginga Tetsudou no Yoru.

@rogueman999: Uite o să caut cīteva episoade din Galactic Heroes şi-o să mă uit la ele, să văd dacă mă prinde. Asta pentru descrierea pe care i-ai făcut-o (şi pentru "permeeze", că-i un cuvīnt frumos, chiar dacă nu există smile.gif).
Kratozz
Acuma am pus la copiat Legend of Galactic Heroes (Ginga Eiyuu Densetsu) Si nush cum sa-mi fac timp sa-l privesc happy.gif . Apropo e in top 10 de pe anidb. "inclinati spre meditatii la misterele universului" tree s fie interesant smile.gif thx for the tip rogue smile.gif
Kagome-chan
nu stiu in ce masura sunt cunoscute, insa eu le pun.

Legend of Duo
Jungle wa Itsumo Hare Nochi Guu
Toki wo kakeru shoujo(movie)
Piano no Mori(movie)
Spice and Wolf
Majin Tantei Nougami Neuro
Hatenkou Yuugi
Chupacabra
QUOTE(Tanum @ Feb 27 2008, 06:43 PM)

Are doar 9 episoade

scuze ca intervin insa pe anidb spune ca sunt doar 6 episoade. Ai pus cumva si extra-urile?
Tanum
Da, am pus si episoadele extra pentru ca eu asa am gasit seria, cu toate cele 9 episoade (doar ca in ultimele 2 nu apare personajul principal)
Blue Rose
Niste anime-uri, care nu stiu daca sunt asa de cunoscute, sau poate le-am descoperit eu mai tarziu, ar fi: Blame!(e un anime plin de actiune, si mi se pare foarte interesant..., stiu ca este film-nu l-am luat inca, dar am citit tot manga-ul la el, seria nu am gasit-o, inca, dar as vrea sa o gasesc).
La fel un alt anime Kill Me Kiss Me(si la asta am citit doar manga-ul deocamdata). Mai era unul, se numea Kanna huh.gif (parca), sau Ultra Maniac(la care cred ca ati mai auzit voi de el), deocamdata am doar manga-ul la el, seria e cam luunga si nu stiu daca o sa am timp sa o vad pe toata.
Ar fi mai multe.... Si de Wolf's Rain, cred ca ati auzit. La Corda d'oro, debea l-am terminat, si a inceput sa devina si el, mai cunoscut...hmm...Mushishi(nu, stiu cat e de cunoscut, dar e bun animeul), sau Heroic Age(de asta e imposibil ca macar unul dintre voi sa nu-l cunoasca).
Angel's Feather-dragut;
Gata, ca o nu mai termin...asa...

HinAmu
Shugo Chara ... nu am prea vazut topicuri cu animeul asta:) e HILAR
Shinigami Kid
QUOTE(HinAmu @ Aug 18 2008, 07:09 PM)
Shugo Chara ... nu am prea vazut topicuri cu animeul asta:) e HILAR
*



Draga daca asta e necunoscut si vechi eu sunt papa.....

Ceva titlu necunoscut huh.gif Armored trooped votoms.
Muza chan
Ultimele posturi au cam luat-o razna... icon_twisted.gif

Armored Trooped Votoms necunoscut? tongue.gif In nici un caz... e un clasic...
Moonsparkle
This is like "De la cati in sus e multime?"...
Shinigami Kid
QUOTE(Moonsparkle @ Aug 18 2008, 10:38 PM)
This is like "De la cati in sus e multime?"...
*




This is like spam...

Poate ca e cunoscut pentru noi dar vreau sa stiu vreunul din 'aia mici' sa il recunoasca tongue.gif .
Moonsparkle
Spam huh? Funny, cause you said the exact same thing I did. Si atata timp cat tu mentionezi un anime care e cunoscut de "noi" postul tau e la fel de inutil ca al meu heh. a-c-ul si paranoia cu spamul.

Lemme try again: Ce inseamna un anime rar? Cate persoane trebuie sa il fi vazut? Ce varsta se ia in considerare, 10-14 sau +20? Take Lady Lady!!. Eu vin si zic ca e rar si vin cateva fane ale anime-urilor de scoala veche si ma contrazic... My point was that it's stupid to argue about what's rare and what's not. Autorul topicului a zis ce nu e mainstream si top 10 and it should be enough. In plus, nu-i ca si cum moare careva daca cineva mentioneaza un anime pe care altcineva nu il considera rar.
Baka man
Angel Cop, Orguss02 si Bastard.

Angel Cop e unul dintre cele mai violente anime-uri pe care le-am vazut si este in acelasi timp si plin de actiune. Cand l-am vazut prima data, era n00b in materie de anime-uri si am ramas socat de ce am vazut-o acolo. Eu inca eram la faza in care anime-urile erau cam acelasi lucru cu desenele animate de la televizor.

Gunbuster e un mecha interesat si cu personaje carismatice. STiu ca la una din faze am ras pana m-a durut burta. Povestea e interesanta si te tine in suspans, iar scele de lupta sunt spectaculoase.

Bastard e un anime care kick-uieste a$$ rau de tot. E bazat pe o manga ceva mai faimoasa si are niste scene de lupta fenomenale, ca sa nu mai zic ca personajul principal e chiar mai carismatic decat Spike din Cowboy Bebop. Mai adaugam si niste secvente de umor in stil ecchi pe langa scenele de lupta si avem parte de un anime care merita vazut.
Shinigami Kid
Daca acela nu va multumeste am altul Tetsujin 28-gou - unde este vorba despre niste roboti creati in timpul celui de al doilea razboi mondial pentru a se lupta impotriva fortelor aliate. Datorita unor intamplari nefericite acestia nu au ocazia sa ia parte la actiune, dar nu raman nedescoperiti pentru mult timp.

Gunbuster este o serie destul de buna, problema lui a fost ca nu a fost popularizat indeajuns.

@Moonsparkle - daca vrei sa subliniezi inutilitatea acestui topic inutil atunci replicile tale sunt la fel de inutile. Recomand un calduros shht rolleyes.gif .
Baka man
A aparut si un Gunbuster 2 din cate am inteles eu.
La acel anime, cel mai amuzant era cand diverse personaje explicau partea teoretica din spatele diverselor mecanisme/teorii din anime.
HinAmu
is noob nush sa pun quote deci zic aici ce a scris Shinigami Kid

"Draga daca asta e necunoscut(Shugo Chara) si vechi eu sunt papa.....

Ceva titlu necunoscut Armored trooped votoms."

oh...atunci Salut Papa!! Am eu nevoie de ochelari sau nu scrie nicaieri k trebuie sa fie vechi anime-ul ca sa poata fi postat aici... rolleyes.gif

Sincera sa fiu, nu prea am vazut posturi in care sa se zica ceva cu acel anime superb wub.gif nu prea cred ca trebuie sa fie izolat de lume si cu 0 vizualizari pe youtube ca sa il pot scrie.(PUNCT)

si ca sa nu fiu complet off topic , zic de Comic Party. Don't shoot me if i'm not right happy.gif
Alinna
I'll dare to mention Glass Mask - dar titlul va fi pe placul celor care au o slabiciune pentru animeuri clasice...
Un alt anime pe care eu il consider foarte bun, desi numarul celor care l-au vazut - cel putin din ce am vazut pe forumurile rom - e cam mic este Mushishi.
Si cum magia sta in 3 - al treilea titlu pe care il voi mentiona va fi Noein...

Nu spun ca sunt animeuri de care nu a auzit nimeni, spun ca sunt animeuri vazute de prea putini si ...parca e pacat.
Muza chan
Ca sa terminam cu contrazicerile... sa stiti ca totul e relativ... wink.gif Exista totusi unele exemple date aici care nu intra in categoria topicului, dar selectia tine de cultura fiecaruia in acest domeniu.

Moonsparkle:
QUOTE
De la cati in sus e multime?


Exista si multime vida... smile.gif

HinAmu:
Nu trebuie sa fie vechi, trebuie sa fie mai putin cunoscut.
Shinigami Kid
QUOTE(HinAmu @ Aug 19 2008, 12:34 PM)
is noob nush sa pun quote deci zic aici ce a scris  Shinigami Kid

"Draga daca asta e necunoscut(Shugo Chara) si vechi eu sunt papa.....

Ceva titlu necunoscut  Armored trooped votoms."

oh...atunci Salut Papa!! Am eu nevoie de ochelari sau nu scrie nicaieri k trebuie sa fie vechi anime-ul ca sa poata fi postat aici... rolleyes.gif

Sincera sa fiu, nu prea am vazut posturi in care sa se zica ceva cu acel anime superb wub.gif nu prea cred ca trebuie sa fie izolat de lume si cu 0 vizualizari pe youtube ca sa il pot scrie.(PUNCT)
*



Papa zice sa ii pupi picioarele icon_twisted.gif .

Ok hai sa te invat un pic de ce exista date de baze cu anime. Pa ANN Shugo are 60000 de views, pe Crunchy (site de online streaming) are 1669610. Cred ca e destul de necunoscut.....

Sa pun si link ca poate nu crede omul Click
PS Youtube knows no shit biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.