In primul rand ar fi Audition, Gozu, Ichi The Killer, toate de Takashi Miike. Daca ati vazut ceva de Miike deja stiti la ce sa va asteptati. Audition vad ca a fost deja discutat asa ca nu insist asupra lui. Gozu pare rupt din filmele lui Lynch asa ca absurdul si situatiile bolnave sunt ca la ele acasa

Next, vi-as recomanda filmele lui Kitano (profesorul din Battle Royale..BR2 a fost penibil btw, asa ca nu va uitati). Printre ele ar fi Hana-Bi si Boiling Point.
Acum filmul care m-a marcat profund: SUICIDE CLUB. Un film FENOMENAL care se invarte in jurul sinuciderilor, o fina filozofie asupra rolului tau in lume si a motivului pt care traiesti....superb. Piesa de pe OST a lui Rolly e de milioane (simteam ca innebunesc cand am auzit-o in film).
Avalon de Oshii (Ghost in the Shell), ne introduce in un viitor nu prea placut. Jocurile au ajuns la un alt nivel, f. realiste, din care poti castiga bani buni. Ash e personajul principal care a ajuns la ult. nivel de dificultate la joc dar afla despre existenta unuia si mai avansat Un nivel in care putini au ajuns si nimeni nu s-a intors. Intrebarea e daca va reusi sa scape din realitatea virtuala in care se desfasoara jocul sau va ramane prinsa in el.
Hollywood Hong-Kong e un film dragut despre o familie de macelari si a cunostintelor care le au a caror viata incepe sa fie data peste cap ca urmare a intalnirii cu o prostituata, Tong Tong. Nu e japonez, evident dar e dragutz asa ca l-am inclus.
Ultimul dar in nici un caz cel mai slab e Eureka. Nu pot sa va explic filmul, imi pare rau. TREBUIE sa il vedeti si sa il gustati. Superb.
Cam atat. Am vazut si alte filme japoneze dar mi s-au parut stupide pur si simplu. (check out 964 Pinocchio ca sa va faceti o idee.....)