QUOTE(Shinju @ Jan 18 2007, 11:39 AM)
nu am spus ca e un SIMPLU citat...doar m-am mirat ca ne-ai mintit ca ca nu te pricepi la limbi straine, atata tot...ne-ai indus in eroare rau de tot, sa stii...
eu am doar o mica curiozitate....de ce ai pus pollul asta...adica, bine, ca sa vezi cat de culta e lumea, nu? dar nu era mai simplu sa pui carti citite de tine? macar nu intram in conversatii despe c***e si alte chestii ce le consideri neplacute...
vreau sa zic ca am tendinta de a o face pe proasta cateodat si chiar am fost curioasa sa vad ce oameni sunt aici, dpdv intelectual, eu am zis ca am pb cu limbile pt ca am pb cu limba materna, mi-e greu sa ma exprim, am problema de alat natura sdar stiu sa scriu, am facut liecu totusi.
sa pun un top de mine, cartile mele:
desi am citit 7 carti din acestea, in afara de lolita, middlemarch si the great gatsby, nu sunt cartile mele preferate si nu le consider cele ami bune.
Un top facut de Iuliana ar fi (surpriza mare, majoriatea sunt rusi )
1. Idiotul - Dostoievski (sunt moarta dupa acest roman, e preferatul meu, m-am identificat f mult in el, sunt o combinatie ciudata intre rogojin si lev nicolievici);
2. Fratii karamazov (super tare faza cu dmitri cand se bate in "inima" atunci cand vb cu aliosha, si interesant ca se batea in punga cu bani )
3. Suflete moarte - Gogol (korobina - personaj ciudat, nu mi mai amintesc numele personajului principal dar mi-a placut ca isi admira barbaia si eu imi admir barbia)
4. Marile sperante - Dickens (a fost cartea mea de suflet in adolescenta, inceputul a fost tare cu pip cand il intalneste pe tatal Estrelei si cum si da seama pip cine e mama estrelei, degetele si sfasitul o remiza ca in viata)
5. Mizerabilii - Hugo (Cosette era o curva si Marius un porc, Eponine, Gavroche si jean Valjean adevarati oameni), dar nu l-am iertat niciodata pe Hgo ca a trebuit sa citesc un capitol ca sa aflu cum s-a intalnit Thernadier cu tatul lui Marius)
6. A 12-a noapte sau Cum doriti? - Shakespeare (a 12-a noapte a fost bestiala, am ras ca nebuna, mi-a placut mult, Viola comic personaj dar cred ca era androgin)
7. Faust - Goethe (geniala carte ca s-o intelegi trebuie sa stii tot, greci, Shakespeare ce vrei tu)
8. Conditia Umana - Marlaux (Cen personaj ciudat, imi amintesc si acum cum zicea despre el ca nu a savarsit pacatul masturbarrii duicandu-se la prostituate, m-am exprimat deficitar si gresit dar sper ca ati inteles ideea)
9. Primavara - Turgenev (m-a impresionat cum a prezentat el femeia)
10. O viata - Maupassant (sfarsitul a fost grozav, nepotica i-a dat Annei sperante)