Scorpio
Jan 19 2004, 10:14 PM
Aici vom vorbi in general despre X si ca sa deschid discutia: Ce va placut cel mai mult la el?
Mie mi-a placut super mult povestea si personajele. Sunt concepute mult mai bine decat la multe anime. Oricum incerp sa-i dau dreptate lui KamuY[X]. La capitolul grafica, poveste si chiar personaje e mai marfa decat DBZ.
SebyTheDragon
Comparatia cu DBZ e useles ...so to speak
Parerea mea este ca il intrece la toate capitolele...
Un singur lucru nu mi-a comvenit.....SFARSITUL...
Mai bine se termina ca in film unde toti mor si ramane numa Kamui-bun!!
M-am ofticat de nu am mai putut cand am vazut ultimul ep!!!
Daca ar ficeva ce io as zice ca e pe acelasi rang...as zice ca e
SCRYED...(asta mia placut un pic mai mult...cel putin sfarsitul te lasa varza)
Balthasar
Mie mi-a placut povestea care este oarecum originala, personajele care sunt diverse, cuprinzand aproape fiecare tip de om. Cred ca fiecare isi poate gasi personajul care ii seamana.
Un alt lucru este coloana sonora care este super dar se gaseste cam greu. Eu m-am chinuit 2 ore pana am gasit-o dar merita.
Daca s-ar mai fi lucrat putin la sfarsit......Oricum, X merita vazut.
Anonymous
Ca si la Noir mie mi-a placut in primul rand muzica. Dupa aia a fost primul episod care avea o prezentare epica, ca si restul serialului, senzatia aia ca se intampla lucruri extraordinare. Dintre cei doi Dragoni, ai cerului sau ai pamantului, nici unul nu era rau sau bun. Fiecare avea dreptate in felul lui. Am fost tinut in suspans pana la ultimul episod, ce fel de sfarsit ar fi avut, daca oricum castiga Dragonul pamantului? Mie personal mi-a placut sfarsitul, ca pe mine ma atrag lucrurile spirituale si ezoteriste. As putea spune ca prin acel sfarsit castiga amandoi Dragonii, oamenii si pamantul.
Pt cine e interesat, am acea melodie super marfa din X care v-a placut si voua, cea care o baga mereu cand prezinta viitorul, e si cea din primul episod. Se numeste Sadame.
Scorpio
Pe mine chiar m-a surprins finalul. Nu ma asteptam la asa ceva. Chiar mi-a placut ca am vazut si eu o poveste cu un oarecare happyend. O poveste in care mai mor si din aia buni, in care mai moare si eroul principal si care te tine in suspans.
P.S: O vreau eu ca mi-a placut la max. Vezi poate poti sa o pui pe unul din cd-urile din comanda. De preferat pe X ca tot are legatura
Balthasar
Wow, Loher, vreau si eu melodiile de la X. Acum am numai Ex Dream, melodia de intro pentru cine nu stie. Cum intru in posesia melodiilor?
Sidonix
....Burnnig for Your Life.....Un oldie ca mine raspunde bine la intro ca asta....grafica X-CUSITE...Colors Sublime....STORY....MMM...Surprising....Sfirsitul se poate si mai rau....vezi Guyver.... poate ca scenaristul a ramas fara idei sau vrea sa continuie cu un rebirth...Who knows :arrow: .....Totusi personajele parca erau prea fara nici o urma de viata....vocile originale jap au o raceala parca prea accentuata...chiar si expresia de bucurie a tipei cu ciinele este rece....poate s-a dorit asta dar nu cred.......My oppinion... :arrow:
MaTTh
Poate sa-mi explice shi mie careva povestea ca eu sunt cam pe langa cu X!!!!!!!
Scorpio
Matth decat sa-ti povestim mai bine il vezi tu. Credema e mult mai interesant. Deci cerei cuiva care il are, si mie daca e, sa ti-l faca. Iar ca sa-ti dau putina apa la moara iti spun ca este vorba de sfarsitul lumii, de doau posibile viitoruri, de 16 oameni care se lupta pt. unul dintre ele.
MaTTh
Cool.............Sounds nice!!!!
Cred ca am sa pun mana totusi pe el shi am sa-l vad!!!
Mersi..
Scorpio
N-ai pentru ce. Iar daca nu gasesti pe nimeni care sa ti-l faca ti-l fac eu. Imi trimiti doar banii de blank-uri
yuki
mie mi-a placut tot la X

Pai mai , tocmai sfarsitul e un punct forte. Ce, nu v-ati saturat de happy end-uri a la sailor moon unde good guys win. Si dupa cum a spus cineva mai inainte, practic nimeni nu e rau in X .
Daca vreti melodiile le gasiti pe site-ul meu ( nu am ending-ul ) ca nu mi-a placut ( deci tot am gasit ceva sa nu-mi placa ). Incercati melodia X 1999 . Nu apare in anime dar e super. Pe ea s-au facut multe X anime videoclips. O sa pun si "Sadame" (care se traduce prin soarta/ destin ) pe site.
bogdragon
Nici un personaj negativ, dar astfel nu avem nici un personaj pozitiv.
Kamui se intoarce in Tokyo pentru asi apara prietenii cu toate ca tocmai aparitia lui da nastere la intregul conflict (gluma cruda a destinului).
Un film cu tema asemanatore,legata de destin, sa mai intalneste si in Escaflownwe (desi realizarea difera). Si in acest film nu intalnim personaje albe si negre (standardizate)
Aceasta culoare gri a personajelor este ceva specific anime (si poate motivul de ce imi place atat de mult).
Intre serial si film, mi-a placut mai mult filmul ce este oarecum mai matur, cu toate ca, datorita numarului mare de personaje complexe, serialul este mai bine dezvoltat.
Balthasar
Bogdragon, eu as avea o corectare la ceea ce ai spus tu. Kamui se intoarce in Tokyo in urma promisiunii facute mamei lui. El avea de gand sa ia sabia de la Kyougo (paznicul sabiei) si sa plece.
Dar cum Nataku ia sabia primul....
morebla
Am vazut si au X TV si a urcat in topul preferintelor mele

; am vazut filmul inaite de serial insa nu m-a inpresionat asa de mult ( poate nu l-am inteles eu atunci, poate pentru ca Kamui avea ochi prea mari

, poate grefica mai slaba era de vina ).
Imi place si firul epic al animeului, si muzica care merge sa suflet , si finalul e interesant (altfel decat cel din film ).
Dupa tot ce sa postat aici nu mi-a mai ramas decat sa-mi spun parerea despre X ,care este foarte buna

.
Tzur
Mie nu mi-a placut
Nici serialul dar mai ales filmul
Mi se pare ca filmul este un ghiveci din care nu se intzelege nimic
Adica, sa fiu mai clar e in genul hai sa facem un film sa aiba succes si bagam in el de toate sa-i multumim pe toti fanii care o sa se ingramadeasca sa-l vada si sa vezi ce bani facem noi... hu hu hu (cum sunt si majoritatea filmelor DB mai putin Armata panglicii rosii care mi-a placut si respecta manga-ul original)
Serialul mi se pare superior filmului, si cica a fost facut dupa. In ori ce caz personajele arata mai bine. Si povestea e mai clara si detaliata (ce vrei ... e serial). Dar nu va bucurati ca n-o sa ma contrazic... e singurul serial pe care n-am reusit sa-l vad pana la sfarsit. M-a calcat pe nervi scenariul si cum de fiecare data cand incepea un ep te batea la cap ca viitorul nu poate fi schimbat sau cam asa ceva.... in continuu). De unde in primele episoade mi se parea fascinant pe la ep 20 mi s-a parut tot mai fara sens si mai enervant. Asa ca am sarit direct la ulimul ep pe care l-am vazut pe sarite cu dezgust.... si cam asta a fost experienta mea nefasta cu X....).
Va rog sa nu va suparati pe mine.... stiu ca sunt multi fani X si Clamp p-aici dar nu toti sunt satisfacuti de stilul lor.... asta e.
sdanime2002
Nu stiu de ce nu ti-a placut dar mie mi s-a parut genial
Iar filmul din punctul meu de vedere bate serialul. Poate ca e mai enigmatic si nu intelegi exact ce se intampla dar hei la fel au fost si star wars - urile pana ai vazut primul episod.
Din partea mea : Thumbs UP - e in TOP 10 la mine
SD
Scorpio
Tzur este normal ca sa nu placa la toti. Mie mi-a placut. Ce-i drept filmul e mai aberant la capitolul poveste decat seria, dar o bate la capitolul actiune. Cel putin mie mi-a placut mult mia mult cum e conceput in film Fuma, fata de Fuma din serie. Adica da frate asta da personaj pure evil. Isi omoara oameni, nu-l intereseaza nimic, decat scopul final.....e personajul negativ perfect.
Mie mi-a placut foarte mult ideea povesti. Cum Pamantul numai suporta pe oameni si vrea sa-i omoare.
Oricum fiecare cu gusturile sale
SebyTheDragon
In principiu...daca faceau seria cu sfarsitul filmului ERAAAAAAAAA PERFECTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!
Sfarsitul de 3 lei al seriei...ca altfel nu pot sa-l numesc....este singurul lucru negativ pe care il pot zice despre acest anime!!
Filmul...e mai mult menit sa te atate

!!
Urasc sfarsiturile romantico-STUPIDE!!! ca aici!!!!!!!!Mai bine ca in film...ramane unu si bun!
Lumpy
X:1999-Una din cele mai k-lumea serii pe care le-am vazut pana acuma.Din cate am inteles eu X:1999 face referire la ideea de sfarsit al lumii in viziunea shintoista.Batalia dintre cei doi Dragoni cel al Pamantului si cel al Cerului fiecare dintre cei doi fiind ajutati de catre sapte persoane cu daruri speciale.Din partea Dragonului Pamantalui(Fuma Monou) erau Cei Sapte Ingeri: Satsuki Yatouji, Seishiro Sakurazuka, Kusanagi Shiyu, Yuto Kigai, Nataku, incompleti de altfel , iar din partea Dragonului Cerului(Kamui Shirou) The Seven Seals(scuze da traducerea in romana kinna' stinks

) :Arashi Kishu, Sorata Arisugawa, Subaru Sumeragi, Yuzuriha Nekoi, Karen Kasumi si Seiichiro Aoki.
Ok lets get down to the real stuff(dupa eroarea neasteptata de notepad - n-am salvat - sa incepem).De la inceput serialul te invaluie intr-o aura de mister pana la sfarsit...ce sa spun cum am aflat ca Kamui trebuia sa aleaga intre distrugerea pamantului si salvarea sa m-iam dat seama care va fi alegerea lui Kamui el va alege cea de a treia "Usa".El putea alege intre a pierde batalia pentru pamant sau a o castiga dar a ales in schimb sa-l salveze pe prietenul sau Fuma ceea ce a atras dupa sine salvarea lumii...ceea ce arata adevarata agenda a seriei X:1999 viitorul este in mainile noastre...toata lumea ii spunea lui Kamui ca sunt doar doua variante ale viitorului dar el a ales-o pe a treia.Ok am terminat cu parerea mea despre Kamui acum sa trecem la "faze"(imi pare rau pentru cei ofensati de acest cuvant dar nu-mi vine nimic in cap la momentul actual :oops: ) din serial...sa incepem:
1.Intalnirea lui Kamui cu Sorata(pers. meu preferat) absolut...exceptional Kamui (cel vechi) se intalneste cu un caracter "jucaus" cum e Sorata moment foarte hazliu.
2.Intalnirea lui Sorata cu Arashi la fel de bine realizeata mai ales cand Sorata ii spune despre destinul sau cum va murii pentru femeia iubita Arashi e socata ,dar Sorata se gandea cat de "hot" este Arashi

...hmm...oare ce mai era...a da..
3.Intrarea in "scena" al lui Karen la inmormantare

ce fel poti fii imbacat la o inmormantare?

........
4.Sinuciderea printesei Hinoto ce m-a surprins pe mine este faptul ca, Kanoe(n-am putut evita cacofonia sorry

) a plans, dupa ce-i spusese mai devreme (ca ii place cand o vede suferind) .Cam atat ...a da inca ceva ceilalti si-au urmat destinul si unii dintre ei au murit(Sorata) in ciuda acestui fapt Kamui a ales alta cale so like I said before "the future is still undecided".
P.S. De personaje voi vorbii mai detaliat in post-urile ce urmeaza.
Scorpio
in sfarsit un post de care sunt multumit. E bine...dezi enumerarea putea fi evitata si unele idei mi se par cam cunoscute 8) ...oricum sinteza destul de buna...astept continuarea
Chris
De ce credeti ca a fost necesar sa se faca si seria ?
Pt ca prea multa lume s-a plans ca nu intelegeau filmul ?
Pt ca vroiau sa aduca ceva nou ?
SebyTheDragon
Pt ca asta vroiau sa faca de la inceput...insa nu stiau cum va fi perceput de public...Bravo lor ca au facut sfarsituri diferite...Rusine pt sfarsitul din seri!!! (poate e cam dur..dar astae...nu-mi place...) :?
Scorpio
De ce rusine pt. sfarsitul seriei? Mie mi-a placut. Oricum seria este net superioara ca poveste filmului. Daca vezi filmul fara serie....ai sanse sa nu intelegi mai nimic. In schimb filmul are un grad de violenta pe gustul meu...iar Fuma este personajul meu preferat, cel putin negativ, din toate seriile.
Chris
Se cunoaste ca seria a fost facuta mai recent... e mai soft... dar merge. Eu nu am preferat intre film si serie asa ca pt mine totul e perfect. De ce de fiecare data voi incercati sa alegeti ?
Lumpy
Din film daca esti atent intelegi.Dar seria e mai complicata personajele evolueaza de la inceput pana la sfarsit si totusi pe Fuma l-au schimbat fiind ca era nevoie sa fie o seriecu toti dragonii pamantului si a raiului.Dar sfarsitul trebuia sa fie tot acela din film.
SebyTheDragon
Yre the man dude(Duo that is!!)
Vroiam ceva de genul...seria cu sfarsitul filmului....Sincer...nu ma suparam daca mureau din nou toti...atata timp cat ramanea Kamui al bun! :twisted:
PS: ce ma mai ofticat..este ca au facut-o mai soft Vorba lui Frost....adica io...obsedat de sangele care era in film....ma uit la serie..care are mult mai putin...dooooohhhh....
Io am vazut prima data filmul si dupa aia seria...dar sincer as fi preferat ce am scris mai sus!!
Sidonix
Discrepanta dintre film si serie e lesne de inteles...filmu a rulat la cinema..la ei ...

..seria e comerciala...o fost difuzata si redifuzata la tv ... ce vroiai sa tishneaasca singele din Kamui ca la arteziana.

.nea..nu era posibil....
Chris
Ar fi fost mai bine daca se schimba putin pocvestea, sa castige raul, sau sa treaca Kamuy de partea raului, era si asta o varianta.
Anonymous
Eu cred ca sfarsitul seriei este perfect, se potriveste foarte bine cu restul. Daca seria ar fi avut sfarsitul filmului, cum vroia Seby, s-ar fi creat o discrepanta.
As avea ceva critici de adus felului in care au fost realizate cele doua personaje centrale: de ce Fuma avea trasaturi specifice personajelor negative si invers? (Asta pentru ca tot s-a vorbit de faptul ca personajele sunt "gri" si nu exista, de fapt, bine si rau?) Daca se iau in considerare faptele lui Fuma, de ex., (chestia cu ucisul "partenerilor" etc.) ar putea fi definit ca fiind rau, dar ideea centrala este scopul acestei batalii, da? De ce, daca unii oameni (printre care ma numar si eu), cred ca ar fi mai bine sa darami ce este vechi pentru a putea costrui noul pe o temelie solida, sunt catalogati, automat, ca fiind rai si cu caractere distructive? De fapt, ce se distrugea? O stare de degradare continua, nu? De fapt, te intrebi daca merita sa lupti pentru a "salva" un "cadavru in descompunere" numit Pamantul muribund.
Deci: sfarsiturile sunt asa cum ar trebui sa fie, in concordanta cu ceea ce transmit actiunile, dar, ca idee, cel din serial este gresit, in sensul ca Pamantul nu a fost salvat, de fapt si, odata cu sfarsitul luptei, nu a devenit totul bun si frumos.
Dar, vb. lu' Vacaroiu: "Parerea mea... (hac!)". :arrow:
Elf Princess
Fuma trebuia sa fie rau, fiind opusul lui Kamuy. Iar pe cei sapte ingeri eu una nu i-am perceput ca personaje negative - exceptandu-l pe Fuma. Si unii dintre ei chiar nu erau rai... Doar ca ei vroiau o renastere a Pamantului printr-o schimbare radicala si astea intotdeauna sunt cele mai greu de acceptat, nu?
Scorpio
Fumax..una e sa darami o cladire si alta-i sa faci genocid in raport global..sa distrugi orice urma de civilizatie..sa o opresti viata asa cum cunoasteam noi...si pt. ce? Pt. a mai amana ineviatabilul? Si oricum...sa zicem ca ar fi fost bine? Cine dracu o sa fie acolo sa vada totul? NIMENI!!!! Pamantul ca planeta NU POATE creea oameni
morebla
Scorpio , cum au aparut oamenii pe Pamant prima oara o sa apara si a doua oara ,atat timp cat va exista o planeta pe care sa se dezvolte , sa evolueze etc ... chiar daca sunt creati si dezvoltati din substantele biologice de pe acesta planeta , adusi de extraterestri sau creati de Dumnezeu sau alta Zeitate ( sau toate la un loc).
In privinta inevitabilei distrugeri a lumii ... ACEASTA TEORIE SE REFERA LA DISTRUGEREA VIETII , A OAMENILOR , DE PE PAMANT NU A PLANETEI (in afara coliziunii dintre planeta noastra si alt corp extraterestru dar asta nu intra in discutia noastra

) . Deci fuma nu face decat sa grabeasca inevitabilul , si sa elibereze planeta de parazitii care o secatuiesc si sa o lase sa-si revina , macar cateva milioane de ani

.
Fuma trebuia sa fie rau, fiind opusul lui Kamui
In X nu exista rau sau bine (nu cum il percepem noi intr-o forma mai conservatoare), doar scop si cauza (au scopuri foarte diferite , neh? )... privit in ansamblu fiecare are dreptate , chiar si raul ala de Fuma
Dragul meu FumaX , eu stiu ca tu urasti oamenii (ar trebui sa muti cadavrele alea din boxa ca au inceput sa miroase ... TARE

), dar vezi ca sunt si unii care merita sa traiasca

si distrugerea totala nu este de fiecare data solutia optima ; nu-ti face probleme... atunci cand se va atinge limita va fi distrugere
Elf Princess
Personaje bune si rele exista, Blablabla... Oricare deznodamant ar fi fost OK, din punctul meu de vedere, si in privinta asta nu exista bine si rau. E in regula ca Pamantul isi continua existenta, ar fi fost OK s-o ia de la capat. Insa Fuma era baiat rau...
Anonymous
Se pare ca nu am reusit sa ma fac inteles...vina mea! Ce incercam eu sa explic era la nivel de idee si nu de actiune propriu-zisa. Dar, in unele cazuri, violenta poate fi constructiva... La nivel de civilizatie, omenirea era muribunda, iar Fuma nu facea altceva decat sa sustina ideea de a grabi sfarsitul pentru ca noul inceput sa vina cat mai curand si, desigur, fiind un caracter puternic, a si pus aceasta idee in practica. Tu, Scorpio, fiind un Death Angel, o forma a mortii (si a renasterii, desigur...), cred ca ar fi trebuit sa ma intelegi cel mai bine

.
Personaje bune si rele exista, Blablabla... Oricare deznodamant ar fi fost OK, din punctul meu de vedere, si in privinta asta nu exista bine si rau.
Pur si simplu nu inteleg... Cum pot exista personaje bune si rele daca nu exista insasi ideea de bine si rau in cauzele pe care le apara?
Elf Princess
Eu asa consider... Nu mi se parea ceva negativ sau rau renasterea omenirii in milioane de ani... Desi asta se-ntampla prin exterminarea populatiei actuale... Nu stiu de ce, dar nu ma deranjeaza ideea. Si in plus, nu toti cei seven angels erau rai, nu? Desi luptau pt ideea asta.
Scorpio
Princes...logic ca nu te deranjeaza caa doar n-o sa mai fii pe atunci ca sa mai vezi

dar sa nu-mi spui tu mie...ca daca actiunea din X s-ar intampla live..acuma..si Fuma ar castiga....c-o sa te bucuri :? Nu cred ca se meriat sa distrugi TOT ce s-a realizat pana acuma..totusi..am ajuns la un nivle impresionant..intr-un timp EXTREM de lung
FumaX....ideea de bine si rau exista...intr-o forma mai slaba..dar exista. Oricum cele doua ideei sunt relativa...depinzand de persoana si modul sau de a percepe lumea.
Tu, Scorpio, fiind un Death Angel, o forma a mortii (si a renasterii, desigur...), cred ca ar fi trebuit sa ma intelegi cel mai bine .

Da..aici m-ai prins. In mare parte sunt de acord cu ideea ta....dar...exista multi care merita sa traiasca. Eu sunt aducatorul de moarte..ar sunt si cel care face slectia...nu omor la intamplare. Desi intr-un razboi nu exista victime nevinovate....exista oameni fara posibiliateta de a alege....alegerea fiind facuta de altii si pt. ei.
Chris
Nici eu n-am nimic cu renasterea lumii, dar de unde stim ca urmatoarea lume va fi mai buna, pt ca daca stii ca va fi mai rea... nu ai mai fi de acord cu distrugerea celei prezente... si pana la urma, Dragons Of Earth sunt cei care vor s-o distruga, adica lumea care se va naste va fi sub influenta raului...
Faptul ca vor muri oameni dragi, nu ar fi mare pierdere sentimentala, avand in vedere ca te vei intalni cu ei pe lumea cealalta...
Dar daca as sti ca exista un astfel de razboi, nu as putea sa stau si sa astept sfarsitul oricare ar fi acela, trebuie sa influentez destinul cat de putin pot...
Zamo
Sincer sa fiu nu am apucat sa citesc toate post'urile voastre. Dar am vazut ca in mare parte ati ramas la acelasi subiect.
Am apucat sa vad numai filmul...seriile inca nu le-am vazut.Dar filmul ii geniaaaaal .

M-a lasat "masca".
Nu-s multe filme sau serii care mi-au lasat o impresie asa de buna.
Mi-a placut ideea filmului in general,grafica & puterile lor supranaturale coool :twisted:
Mai multe in alta zi,acuma tre sa ma duc sa astept pe cineva la gara
Lucifer
Fratzilor...am inceput sa ma uit de curand la X.....oricum....imi place....e supermishto....tre' sa-l vad pe tot....
Din posturile voastre am inteles ca v-a dezamagit sfarsitul.....ma rog....o sa aflu si io despre ce e vorba.....
Apropo....am inteles ca e si un film....de la cine pot sa fac si io rost de el?...
O sa postez mai mult aici dupa ce termin de vazut serialul....
Scorpio
Frost....
Faptul ca vor muri oameni dragi, nu ar fi mare pierdere sentimentala, avand in vedere ca te vei intalni cu ei pe lumea cealalta...
Asta in cazul in care exista asa ceva.....eu unu nu prea cred...cred ca aceasta sintagma este creata de mintea omului..din simplu motiv al
frici de moarte..astfel el isi creaza imaginea asta si isi autosugereaza ca asa ceav exista si ca va fii acolo totul bine si frumos si-o sa se vada cu toti cei dragi. Este nevoia omului de siguranta....credinta lui si de fapt dorinta lui..ca nici in moarte..sa nu moara.
Faza asta is the bigest gamble....iar daca pierzi....iei cea mai mare teapa...nu privi niciodta probleme asa...s-art putea sa te dezamageasca rezultatul ecuatiei
Chris
Poate ai dreptate Scorpio, dar avand in vedere ca eu cred in Dumnezeu, cred si in Rai...
Oricum... deocamdata nu ma intereseaza chestiile astea, adica nu-mi pasa... dar e prea bizar sa existi din senin, si apoi sa dispari in infinit... daca si acolo... e ceva cam ca in Cube, daca ai vazut filmul.
Anonymous
Chiar daca dispari, trebuie sa vezi (acum) partea buna a lucrurilor: nu-ti poti da seama ca ai luat teapa! :twisted:
Oricum, viata iti ofera atat de multe dezamagiri incat nu cre' ca ar mai conta una in plus...
Dar, revenind la X, nu mai este nimic de zis? :shock:
N-am vazut nimic despre sabii (care, dupa parerea mea, sunt cu adevarat personajele centrale, avand in vedere faptul ca de la ele porneste totul si tot ele coordoneaza actiunea si, cel mai socant, viata si soarta celorlalte personaje...), despre puterile luptatorilor din cele 2 tabere etc. etc. Sunt curios sa aflu parerile celor mai "experimentati" in domeniul animeurilor, sa vad niste comentarii adevarate! :!:
Lucifer
Poate ca nu sunt chiar CEL mai experimentat in domeniul animeurilor, dar pot sa spun o chestie de care mi-am dat seama: Matrix Reloaded fura din X en gros. Pima oara cand am vazut "agentii" aia multi imbracati la costum m-am gandit la Matrix. Si felul in care e imbracat Kamui al dragonului de Earth.....daca nu ar sti cineva cine e ar jura ca e Neo desenat. Si felul in care se bat si sar pe acoperisuri......
morebla
Lucifer eu cred ca e doar o coincidenta

... daca te gandesti cate filme cu "zburatori" sunt ( eu am vazut zeci ...

) nu cred ca s-au inspirat , neaparat, din X ; nici nu cred ca au auzit de el

.
Fuma , sabiile sunt personajele mele preferate din X

... contin materie organica , au o vointa proprie , au o forma des intalnita in contexte angelice

, iar felul in care sunt "nascute" este cel putin interesant ...
Scorpio
Lucifer...sunt de aceasi parere cu bla....nu este neaprat obligatoriu ca Matrix sa fie inspirat si X, dar daca luam in considerare ca a fost gandit prima data ca anime...atunci putem intelege unele asemanari.
Fumax....
-am vazut nimic despre sabii (care, dupa parerea mea, sunt cu adevarat personajele centrale, avand in vedere faptul ca de la ele porneste totul si tot ele coordoneaza actiunea si, cel mai socant, viata si soarta celorlalte personaje...), despre puterile luptatorilor din cele 2 tabere etc. etc. Sunt curios sa aflu parerile celor mai \"experimentati\" in domeniul animeurilor, sa vad niste comentarii adevarate!
Pai sabiile...nu prea ai ce sa vorbesti...desi sunt o parte cat de cat importante..ele sunt doar simple unelte ale destinului....prin ele exercitandu-se vointa celor doi Kamui.
Puterile.....pai ce vrei sa vorbesti aici....nu exista tehnici anume, nu se antreneaza ca sa creasca in nivel....exista anumite antiteze in puteri (Karen - Yuto, Kusanaghi - Aoki) dar nu ai ce sa spui prea mult. Este un lucru bun lipsa antrenamentelor, care ar fi facut seria sa se apropie de DBZ si ar fi prelungit-o prea mult...strica toata povestea......anumite ep au o incarcatura emotionala chiar si in lupte...un plus mare.
In mare consider ca despre X s-a spus cam tot ce se poate spune....ori unde trec eu printr-o criza de inspiratie....

...nu stiu...care mai are idei...sa le puna in practica
Anonymous
Cre' ca "antrenamentele" au fost sugerate (cel putin, antrenamente pentru a invata cum sa-si controleze puterile), dar, pentru mine, cel mai interesant a fost modul in care si-au descoperit puterule, sau cum le-au "dobandit", de ex. Karen, ca tot veni vorba. Nu stiu... eu am fost impresionat de implicatiile pe care le aveau aceste puteri asupra vietii de zi cu zi a celor care le posedau si asupra persoanelor din jurul lor (desigur, ma refeream la serial). In plus, mi s-a parut interesanta ideea de arma-prieten (sau invers). :arrow:
Scorpio
Implicatiile se arata in cazul in care puterile sunt cunoscute decatre ceilalti. Cazul lui Karen este unul nefericit..mai ales ca mama ei era religioasa, iar puterea ei era focul...arma Diavolului.
Ideea arma-prieten este vesnic prezenta in epopei. Sintagma arma - prietenul luptatorului este veche si fumata de mult...nuami prezinta nici un interes major...mai ales ca vorbim despre anime...deci despre o bucata din cultura japoneza...si stim noi ce sentimente aveau samuraii fata de sabiile lor
Whip
Jan 27 2004, 11:12 PM
A ce ma bucur ca iti place asa de mult filmul si serialul!!!!
cand am zis sa te uiti la el , parca din instinct stiam ca iti place!
Scorpio
Jan 28 2004, 10:34 PM

Instinct feminin....rareori gresit

.......de obicei imi plac cele care implica sfarsitul lumii..cele cu sange cat vezi cu ochii(stiu ma iau de mana cu Seby

) si fighting-urile....... si restul dar nu ai sa ma vezi la romantice sub nici o forma
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.