Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Hikaru no Go
Anime-Club Forum > Anime detaliat > Games/Sports Anime
yuki
Am luat primul episod dupa ce am vazut un clip de 2 min la "conventia " despre anime de la facultate. Dupa primul ep am stiut ca trebuie sa le am pe toate 75. Go este un joc asiatic ( nu neaparat jaopnez ). Se spune ca in urma difuzarii acestui anime interesul pentru Go a crescut foarte mult in Japonia si muti au inceput sa invete Go. cat e de adevarat ? Pai de curand m-am apucat de Go smile.gif . Si nu am vazut decat 28 de ep. Nu stii nimic despre Go? Te invata anime-ul. Bine , bine grafica exceptionala ( e facut de Pierrot ), muzica destul de buna, seiyuu super dar ( veti intreba ) care-i story-ul ? Fratele meu a spus prima data ..." e un anime despre ...go, ce poate fi interesant ? ' si dupa primul ep ne uitam si la 7 ep /zi. Sunt curioasa ce parere o sa aveti despre el. Cred ca nimeni nu prea l-a vazut.

Face parte din genul de anime despre un joc ( nu pot sa-i spun sport ), in care personajul principal devine din ce in ce mai bun , bla bla, iar pentru unii ar parea plictisitor, dar e ceva interesant in fiecare ep , acel ceva care iti sopteste la ureche " Vrei sa vezi episodul urmator". E 50% comedie si asta datorita caracterelor personajelor ( mai ales Sai si Hikaru.
SebyTheDragon
Io am de unde sa-l iau TOT.......DAR ....numai am spatiu...si nici bani de blancuri....Am vb cu Lother...probabil asta va fi urmatorul big project..la care ne bagam...insa deocambata...astepta...
Expiriencing bugget problems.... :roll: :x
yuki
mai bine mai tarziu decat deloc. Eu de la 1 dec avand limita de trafic ( arunc cu rosii in cei de la RDS ) nu mai pot folosi bittorent-ul sleep.gif, iar pe ftp-ul unde il avea tocmai l-a scos %$#@*& )
zeri
Fratele meu a spus prima data ...\" e un anime despre ...go, ce poate fi interesant ? ' si dupa primul ep ne uitam si la 7 ep /zi.

Ai dreptate. Dupa ce l-am vazut am vorbit cu Ingerasu si ne intrebam amandoi cum am putut sa vedem un anime de 75 de episoade fara sa ne plictisim chiar daca nu prea are actiune sau o poveste super senzationala. Hikaru no Go cred ca are un farmec aparte. Personajele si firul povestii au fost concepute astfel incat sa te tina in fata monitorul, sau a televizorului, asteptand urmatorul episod.
Eu zic ca producatorii au gasit o metoda foarte buna de a "deschide ochii" lumii catre GO.
Urmarindu-l pe Hikaru cum evolueaza, de la afon in ale Go-ului pana la gradul de profesionist parca poti evolua si tu impreuna cu el. Foarte folositoare sunt lectiile acelea scurte de la sfarsitul fiecarui episod...chiar daca la inceput esti un pic in ceatza daca nu iti arata cineva practic care e treaba.

Cine a auzit de Go si nu stie cu ce se mananca, sa se uite la anime-ul asta si mai mult ca sigur o sa vrea pe urma sa joace un joc cu cineva.

PS: FTP-ul de unde l-am luat eu inca merge vad: ftp://ftp.hikago.flirble.org/pub/Hikaru/
yuki
iti multumesc foarte mult pentru ftp. Credeam ca o sa prind 2005 cu kazaa.
BTW pe bune avansezi cu fiecare meci la go. Prima dta fratele meu ( care intre timp mai jucase pe net ) mi-a facut si faza cu scarita din ep 2 ( sau 3 ), la al 4-lea joc deja a spus ca incepe sa-i fie frica ca o sa piarda la urmatorul. Dar inca nu ne-am dat seama cum faci ca sa numeri corect teritoriile la sfarsit.
viky
Am eu TOT animeul Seby si Lother ... data urm cand il vad pe Lother i-l dau eu ... si cred ca se va intampla anul asta ...dar daca vreti sa vi-l luati voi ca sa il munciti nu va impiedic smile.gif.
Si eu ma mai chinui cu cate o partida de go pe net ...sunt deosebit de slaba...cred ca nu as fi acceptata in nici un salon de Go nici macar ca incepator... dar decat solitare mai bine joc asta.
PS: Si ca sa spun ceva si de anime: il ador pe Sai ...are parul lung :oops: ... dar nu prea mi-a placut finalul seriei.
LArSON
Am v?zut ?i eu primele episoade ?i trebuie s? spun asta:
Cred c? numai japonezii sunt ?n stare s? fac? dintr-un joc care se joac? la mas? un joc de ac?iune. E un serial care merit? v?zut ?i ?ntr-adev?r te ?ndeamn? s? joci GO.
yuki
ssst. Nu pomeni nimic de sfarsit ( no spoiler ). Desi am o presimtire ca stiu cum se va termina.
Sai e personajul cel mai reusit dar cred ca asta nu se putea daca nu facea pereche cu Hikaru. Si nici Touya Akira nu e de ignorat, nu? Mi-a placut la nebunie faza cand era el mic din ep 3 happy.gif.
zeri
Sfarsitul oricum nu e cum iti poti imagina, pentru mine nu a fost o dezamagire...s-a terminat exact cum trebuia sa se termine.

In legatura cu terminarea partidei de Go...Ingerasu va pune la threadul de pe forum, daca nu azi, maine sigur, exact ce trebuie sa faceti.
Ingerasu
Avand in vedere si tinand cont de faptul ca acest anime a facut din mine un jucator maniac GO si ca imi place la nebunie, m-am gandit sa fac un poll sa vedem cati ati fi dispusi sa discutati despre el smile.gif
yuki
am vazut forum-ul. Mi-a placut ( sper sa prospere ) mult. M-a mirat faptul ca se va infiinta un club de Go. Abia astept. Nu am vazut inca paginile dar link-urile precis sunt foarte utile.

Cred ca ceea ce m-a impresionat in acest anime a fost ( pe langa cele mentionate deja ) relatia ( de rivalitate ) dintre Hikaru si Touya. Un episoad care m-a impresionat a fost cel in care Akira a jucat cu Hikaru la concursul pe licee ( highschool tournament ). Trairile lui Touya au fost impresionante : nerabdare, frica, incantare si apoi profunda dezamagire. Mii-a placut mult acest personaj.

Pentru ca nu aveam cu cine sa joc Go am incercat pe internet ( yahoo ). E frumos, doar ca ma cam bate toata lumea ( si asta la beginner ).
Ingerasu
Daca vrei sa joci GO pe net iti recomand cu caldura kgs.kiseido.com .... nu trebuie decat sa urmezi instructiunile de inscriere acolo si gata... o sa gasesti jucatori de toate tariile acolo.... ma gasesti si pe mine din cand in cand (user-ul meu este BotezatR).... incearca si vezi ce se intampla.
yuki
frumos si acolo...User-ul meu e yuki1983 iar pe yahoo yuki_nisen.
Ingerasu
As avea si eu o rugaminte: ar putea sa-mi trimita cineva si mie un review (nu foarte mare dar cuprinzator) al seriei?
Nu trebuie sa fie in romana, eu am cautat si nu am reusit sa gasesc ceva klumea.
Rasengan
Wowwww. Club de GO.... Yeah... maine ma duc sa-mi fac abonament biggrin.gif poate trec si eu de 28 kyo in sfarsit tongue.gif
LordMethos
well ... very true

unul dintre cele mai reusite animeuri

ma prins inca de la ep 1 cand hiakru plasa piesele ca un bebe mic pe masa .... si toya a ramas masca :-))) OOO THE FELLINGGGG .. beat by a noob:P

o ya... genialll

oricum am facut crize cand imi lipseau niste ep si cu kiu cu vai ma salvat kiosuke de pe hub ..... sarumana sarumana :-))))

il recomand cu mana pe suflet

ps : la sf fiecarui ep dupa generic avetzi lectii de go :-)) happy.gif

enjoy

cat despre sfarsit ..... nici ca se putea mai bine ....

ps 2: chiar miatzi facut pofta de el again .. cred ca dau o raita pe la forb sa iau vreo 10 eps:-))
Rasengan
Ar trebui sa se faca o continuare... Niste OAV-uri ceva un filme poate... un turneu ceva tongue.gif
axi
methos ... te-as fi salvat si eu daca cereai tongue.gif

continuare? ... hmm ... nu stiu ... si mie mi-a placut mult ... dar nu cred ca ar mai fi avut ce sa arate intr-o continuare ... oricum asta e clar facut in scop promotional ... si si-a facut efectul.

pai daca vrei go rasengan ... ma gasesti pe camera romana ... www.kiseido.com nick-ul e acelasi ca aici.
blackinque
>_O

intru si eu sa-mi spun parerea ... cu fiecare episod imi place din ce in ce mai mult ... it really is a GREAT series. this'll probably go into my top 10 anime ...

mi-a trezit interesul in go ... si dupa ce te uiti la serie, tinzi sa ... te duci la un joc de go ... and you think about what hikaru and sai said, thinking stuff like "i can do it! yes!!!" and then you lose badly and then you realize it's not as easy as it seems in the series. ce te linisteste e faptul ca hikaru o fi el fantastic la go dar e bata la multe altele ( tongue.gif )

dar oricum and it again made me aware of my own dreams ... nu conteaza daca nu te pricepi la ceva, atata timp cat ai un scop si o dorinta arzatoare sa devii cel mai bun. i'll keep that in mind ...

mai am 55 de episoade XDD nu m-a putut abtine sa nu comentez. o sa-mi spun parerea finala despre serie mai incolo.

O_<

Zuzi
Eu l-am terminat de vazut de curând si mi-a placut foarte mult . Ma captat inca de la primul ep . Mi-au placut foarte mult personajele si grafica. Acum umblu sa imi cumapr jocul daca o sa gasesc .

Mia placut foarte mult hikaru , momentu in care sai intelege de ce a avut 'o a doua sansa ' sau sansa de al cunoaste pe hikaru .

Mia placu multe faze .. pt cine nu la vazut a pierdut unul dintre cele mai faine anime .
axi
f multe fillere si momente de recapitulare cam taie din firul povestii si devin enervante la un moment dat. caracterul comercial este evident ... comercial ... promotional mai bine zis ... si se pare ca aici au avut succes tongue.gif ... o groaza de lume s-a apucat daca nu de jucat, macar de incercat sa joace GO.
iar Sai, da, era legat de pamant tocmai de asta ... in momentul in care intelege ...
Emanuel
am auzit foarte multe despre acest anime ( lucruri bune), foarte multi spun ca este un anime excelent, dar din pacate ideea seriei mi-a taiat de fiecare data cheful de a il vedea. COMMON !!! un anime despre go ??? cat de interesant poate fi ? blink.gif , boy, suna la fel de palpitant ca cititul unei carti de geometrie icon_twisted.gif = booooooooring. Macar in yu gi oh cartile sunt destul de fain desenate biggrin.gif
Plus ca are 70++ eps.... Ce poate fi asa de grozav la acest anime ? Mie imi place sahul, dar nu m-as uita in ruptul capului la un serial sau film despre sah (decat daca intervine ceva, o crima, extraterestri, ma rog...ceva - gen filmu cu C. Lambert tongue.gif )
Ingerasu
QUOTE(Zuzi @ Oct 21 2006, 01:14 PM)
Eu l-am terminat de vazut de curând si mi-a placut foarte mult . Ma captat inca de la primul ep . Mi-au placut foarte mult personajele si grafica.  Acum umblu sa imi cumapr jocul daca o sa  gasesc . 

*

Singura problema cu achizitionarea unui joc de Go este ca jocurile "adevarate" (tabla de lemn klumea, piese de sticla, boluri) nu gasesti la noi in tara... poate doar la clubul de Go local... daca vrei ceva original trebuie sa comanzi de pe net si cum stim cu totii asta costa tongue.gif.

On-topic: eu am vazut Hikaru no Go acu' 3 ani si de atunci joc aproape in continuu... am ajuns chiar 2-3 dan biggrin.gif. Il recomand cu cea mai mare caldura... Go te ajuta sa te dezvolti pe toate planurile believe it or not!
Probably me
Emanuel, aşa am zis şi eu la început. La fel am zis şi despre Yakitate Japan ("Un anime despre brutari şi copt pîine? Come on!"). Dă-i o şansă. E posibil să te trezeşti că-ţi place, că ai fi vrut să aibă mai mult de 70 de episoade, că-ţi e dor de unele personaje, şi că ai învăţat o mulţime de lucruri interesante despre subiect. Există scenarii de calitate care te pot face să-ţi schimbi felul în care gîndeşti despre un lucru la care nici nu te-ai fi gîndit înainte.
Zuzi
Emanuel iti propun s-a te uiti la primele ep . Si pe urma daca iti place sa te uiti si la restu

@ Axi este adevarat ca are caracter comercial si de a promova go-ul dar prinde prin felul personajelor .. mie cel putin mi-a placut foarte mult . tongue.gif biggrin.gif
axi
daca ai citit topicul ai observat fara indoiala ca si mie mi-a placut. asta insa nu ma impiedica sa afirm ce am afirmat mai sus smile.gif
si nu, eu nu m-am apucat de Go dupa ce am vazut Hikaru no go tongue.gif, eram interesat dinainte tongue.gif
Probably me
Mie mi-a prins bine pentru cultura generală, dar tot nu m-am apucat de Go. biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.