Deci sa incep asa .. unele ingrediente le folosesc altele nu .. ii dupa preferinte
si cand zic ca unele ingrediente ma refer la la reteta originala
Ingrediente:
apa.. 2 l
un cub de knor maggy sau alcva cu gust PORC(gust mai intens)
100g ceafa de porc (chiar numai de gust)
Pulpa de porc (gramaj la preferintza) pentru gust si ornament
1 bucata sau mai multe de ghimbir
patrunjel(nui neaparat/in caz ca nu aveti ceapa verde)
Ceapa(daca ii sezon de ceapa verde folositi daca nu folosit jumate de ceapa alba taiata foarte marunt )
Noodles(taietei special/daca nu gasiti folositi taietiei mai lati )
UNT 1/4 (NU FOLOSITI MARGARINA!!!)
Foaie de alge marina cam 10cm pe 10 cm (la portie)
+ 1 ou fiert/ la 2 porti !!!!!!(CONTEAZA FOARTE MULT LA ASPECT)
*(daca vreti mai puteti adauga morcovi)
Mod de preparare:
(in poza ii procesul de fierbere)
se pune cubul de "knorr"(maggy sau ce ii) in apa(2/L) se laas la fiert cam 5-7 minute .. dupa care se adauga un sfert de unt la /2L de apa.. se pune patrunjelul si el la fiert (De preferat intreg cu tot cu coada dar bine spalat)
ghimbirul se taie cateva bucatele *(deobicei se taie lungi nu cuburi) se pune ceapa si 100de grame de ceafa de porc se lasa 20 - 30 minute dupa care
se adauga feliile de pulpa de porc .. taiate de cam de gosimea 0.7mm -1cm
si se lasa 1h:20m(o ora si 20 minute) - 1h:35m(se poate lasa si mai mult )
se lasa 20 min cu capac pt ca sa is omogenizeze gustul ...
(aici era deja gata ramenul)
Cum se aranjeaza:
1 se pune noodlesu(sau teitei ... cand am facut poza am avut doar taietei simpli ) pe jumatate din castron ca si in imagine
*(puteti sau nu sa puneti patrunjel in farfurie .. dar e foarte bun)
2 se aranjeaza carnea de porc ca si in imagine (cea de sub pulpa de porc este costita)
3 se toarna zeama peste noodles si carne si apoi se adauga o bucata din`tro foaie de alge marina... apoi daca vreti .. puneti niste frunze de patrunjel la mijloc....
*(observati ceva negru langa carne... este foaia de alge)
4 se pune jumatate de ou fiert (galbenusul sa fie un pic moale... si de sigur pt aspect daca oul este proaspat si de casa ii super)
se serveste ... si ce puteti mancati cu betele .. ce nu, luati lingura!
Sfaturi:
1 Daca nu gasiti noodles ... sunt tot felu de instanturi in supermarket care is pe baza de noodles ... de ex "mammita" ii un mare producatir de condimente si instanturi .. ei au ... la preturi foarte mici .... iar ceva mai scump daca gasiti .. de la Blue Dragon ... Noodle Town...
Luati Noodle de la ele si le folositi la ramen
2 ghimbir se gaseste aproape la ori ce supermarket
3 foi de alge ... mai greu dar in orasele mari poti gasi la Carrefour , Auchan, Real, Metro, Cora.
Sfatul meu e sa nu faceti decat pe azi pe maine .. ca gusul sa fie mereu proaspat
****imi pare rau de dimensiunile la imagini da chiar nu am avut ce face ca imageshack nu mergea .. si restu aveau probleme .. am hostat si eu cum am putut
Later Edit:Pentru intrebari ... Feel Free !!! to ask me:D
si pt alte retete lafel (care stiu numa)