Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Eugen Ionescu/eugen Ionesco
Anime-Club Forum > Non-Anime > Carti
mihaitza
Acesta este un topic dedicat lui Eugen Ionescu,romanul nostru scriitor de teatru si adoptat de francezi.
Care ati citit din operele lui sunteti familiarizati cu ceea ce scrie.
Pentru ceilalti ,el a scris memorialistica si mult teatru al absrdului. este si inventatorul acestui gen de teatru.
Voi ce parere aveti de ionescu si despre ceea ce a scris?
ruxi
of iar dai cu mucii-n fasole laugh.gif

so, sa-ti explic. nu Eugen Ionescu a inventat teatrul absurdului. in mare parte, intreaga literatura a absurdului pleaca de la Christian Morgenstern smile.gif

in ceea ce priveste teatrul, la noi, primele semne de teatru al absurdului se gasesc in piesele lui...Caragiale. da, da, am scris bine, nu te mira. laugh.gif poate cand o sa am timp o sa si dezbatem cum e cu literatura absurdului.
BlackHand
Tot ce pot sa zic este ca am jucat in piesa "Cantareata cheala" in rolul Mr Smith. A fost o experienta interesanta pe langa "clasicele" piese in care am mai jucat. Nu mi-a placut, nu mi-a displacut. A fost doar diferit.
mihaitza
Sorry dar nu am auzit sau citit ceva de Christian Morgenstern. Am citit Caragiale si ce a scris el nu mi se pare absurd ,operele sale au o tendinta tragi-comica.

Astept mai multe explicatii de la tine in legatura cu literatura absurdului.
akasha
dap...cantareata cheala se piaptana la fel!

eu cred ca ce scria eugen ionescu avea mare priza la public in perioada aia si avand in vedere si ca se adresa francezilor,care in materie de arta sunt extraordinar de atrasi de ceea ce e nou...

imi place cum scrie,n-are cum sa nu te bufneasca rasul la cate absurditati sunt pe acolo...dar oricum absurditatile alea sunt destul de bine gandite,caci scot intr-un mod mai mult sau mai putin subtil ceva important (sau ma rog...in viziunea artistului)
lumina
Ce piese de teatru absurd imi recomandati? Unde pot gasi asa ceva?
Garden Girl
He's awsm!
Am citit majoritatea pieselor lui de teatru, ba chiar acum 3 ani (eram in clasa a 10a lol) am tinut un discurs despre viata si opera lui cu ocazia zilelor francofone. Was teh secs. Cel mai mult mi-a placut Scaunele .
Also, stilul seamana cu cel al lui Samuel Beckett (gagiu' cu En attendant Godot, pe care l-am citit tot cam in perioada aia, la recomandarea fostei mele diriginte <3)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.