Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tabris - Kaworu Nagisa (spoilers)
Anime-Club Forum > Detaliat > Neon Genesis Evangelion
kaoru
Nu cred ca are rost sa mai spun dece kaoru este preferatul meu.....voi spune doar ca pe mine m-a intrigat foarte tare acest personaj....mi-a dat mult de gandit....iar in textul care urmeaza am incercat sa strang cateva ganduri despre el intr-un loc deoarece il admir.(nu cred ca voi reusi sa transmit nici macar un sfert din ce gandesc...).Este mai presus de toate aparenta care inseala.....
poate deschid o discutie interesanta..poate nu...am simtit nevoia sa scriu ceva despre Kaoru....si asta am facut.

user posted image

ANGEL
Nume:Tabris, aka Kaoru Nagisa
Al 17-lea angel, apare pentru prima oara in episodul 24.

Descriere rigida:
Tabris, spre deosebire de toti ceilalti angeli, are aparenta umana si astfel se poate usor infiltra in Nerv neobservat, lucru care este vital avand in vedere ca el nu poseda foarte multe in ceea ce priveste abilitatile ofensive.Desi 'armamentul' lui este limitat, acest lucru este compensat prin abilitatea acestuia de a se sincroniza cu un Evangelion foarte usor atat direct cat si de la distanta, la orice rata de sincronizare dorita ceea ce ar putea insemna ca 'sufletul' unui angel este mult mai dominant decat al unui Eva.Aceasta abilitate ii confera lui Tabris posibilitatea de a controla aceeasi arma cu care Nerv incearca sa distruga amenintarea Angel.
Pe langa aceasta deosebita abilitate, Tabris mai este capabil sa genereze si un extrem de puternic AT Field.

Descriere:
Stuff:
Cel care se va afla cel mai aproape de a indeplini un scop, cel care poate dovedi ca aparentele inseala, cel care induce frica prin simplul fapt ca este exact opusul a ceea ce pare.Are sansa de a creea cel de-al 3lea impact dar n-o face datorita draegostei lui pt Shinji si a realizarilor umanitatii.(Shinji simbol al omenirii,un reprezentant al paradoxului dintre fragilitatea si puterea de care da dovada aceasta fiinta)
Cel care nu a avut nevoie de mai mult sa aiba un impact pe putin uimitor de puternic.
kaoru vine sa ne prezinte o imagine poetica,deosebita si inteligenta.Aproape fiecare replica a sa are un subanteles puternic.Nimic nu este lasat la intamplare si fara sens.
Poate lucrul cel mai deosebit care il face sa fie atat de controversat este faptul ca Nagisa Kaworu este defapt Tabris - Ingerul Liberei vointe.Aceasta
ii da posibilitatea sa-si aleaga propria-si soarta, de a trai sau a muri.Orice alt Angel nu s-ar fi oprit de la nimic pentru a-si atinge scopul pentru care exista - Kaoru s-a gandit de doua ori inainte s-o faca....si astfel si-a pus la indoiala acest scop dat.A stat sa cantareasca situatia...si-a pus intrebari si si-a raspuns la ele.In momentul in care totul pare pierdut ,si cand esti sigur ca Angelii sunt echivalentul raului, devine aparent ca faceau tot ce stiau sa faca si atat.-iar Kaoru a fost destul de indraznet sa faca exceptia de la aceasta regula a existentei.Nu exista numai alb si negru.
Replica nu mai are nevoie de comentarii:"Multumesc Shinji.Existenta mea a avut un sens.....datorita tie."
Este o controversa....un mister...un personaj deosebit in jurul caruia se invart mii de intrebari.Binenteles multi nu au de ce sa sile puna...nui obliga nimeni...si nu asta este intentia mea.Un Angel cu suflet si constiinta?......Este sau nu gay?(binenteles astai o parere atat de superficiala incat nici nam so pun in discutie aici pentru ca nu are rost....)...multe teorii se invart in jurul acestui personaj...

Teorie:(ce urmeaza suna tare aiurea.....doar un blabla lung...cine are rabdare il poate citi cine nu...nu)
Una dintre teorii incepe cam asa-..... Kaoru, al 17lea Angel.Ca om s-a nascut in ziua celui de-al doilea impact.Cand Adam a fost redus la stadiul de embrion....partea care s-a pierdut este Kaoru .Faptulca el apare in ziua celui de-al 3lea impact este tocmai datorita faptului ca practic Kaoru este Adam.Rei este o parte din Lilith in forma lui Yui Ikari. Din aceasta cauza apare Rei, pentruca Rei este Lilith.Lilith si Adam..arata ca Rei si Kaoru numai pentru ca Gendo si SEELE i-au modificat.Adam si Lilith erau o singura fiinta...despartita in doua ca urmare a primului impact.Al treilea impact este reuniunea lor intr-o singura fiinta.
Teorie ce ar putea da info despre trecutul interesant al lui Kaoru...faptul ca reprezinta mai mult decat un simplu Angel....personaj cheie pentru indeplinirea scopului NERV, SEELE.

Stuff:
Un moment sooper este cand Kaoru opreste cu un AT Field cutitul lui Shinji....explicandu-i acestuia ca acest Field reprezinta 'lumina sufletului'.
Inspira multa putere...si frica....
Kaoru este deosebit.....iese in evidenta....prin felul in care arata,se comporta, este atat de imprevizibil si misterios....o enigma.
Apare atat de neasteptat,si putin si produce un impact atat de puternic.....Aparentele inseala.....inca sunt intrigat....

am sa revin cu date despre numele sau si semnificatie...si multe altele.[color=#444444][/color]
kaoru
NUME: Kaworu Nagisa ([img]http://kaworu.com/kaworu/character/images/nagisa_kanji.gif[/img])
Din japoneza...Nagisa ([img]http://kaworu.com/kaworu/character/images/nagisa_kanji.gif[/img]) inseamna "malul marii", iar Kaworu (cel putin cel mai apropiat kanji) inseamna "mireasma placuta/miros placut".Cat despre ortografie, da, este "Kaworu", nu "Kaoru". Cel mai usor raspuns de ce asa si nu altfel ar fi pentru ca Gainax a hotarat asa.De cate ori este scris in romanji fie in anime fie pe diferite articole comerciale, este scris "Kaworu", si cand este scris in katakana, este scris "[img]http://kaworu.com/kaworu/character/images/kaworu_katakana.gif[/img]"(ka-wo-ru). Totusi "wo" se pronunta totusi "o" in japoneza, cu toate ca s-ar putea sa-l auziti pronuntat "wo" cateodata in cantece de exemplu (unde multe reguli de pronunctie se pot adapta).
Cu toate astea, "Kaoru" este un nume foarte popular in Japonia pe cand "Kaworu" nu este.(sursele informatiei provin din informatii citite pe diferite siteuri).Exista in acest sens discutii referitoare la acest nume...spunandu-se ca original numele ar fi "Kaworu"...Kaoru fiind doar un derivat...transformarea fireasca in timp datorita multelor modificari.rezustatul unui decurs, a unei evolutii firesti a limbii...mai degraba a pronunctiei.Se spune ca unii parinti acum, isi numesc copii "Kahoru", avand conceptie gresita cum ca aceasta ar fi forma originala a numelui "Kaoru".
[img]http://kaworu.com/kaworu/art/images/natp12.jpg[/img]
Demona
Uhmmmm, cam aiurea sa raspund la chestia asta cand eu nu am vazut episoadele. Well, ce mi-a atras atentzia sunt "ingerii" ashtia. You said Kaoru e al 17-lea inger... Dintr-o suma de catzi? 18? Like, cei 18 ingeri? E teoria aia 6+6+6=18? Uhmmm, mai bine ma opresc aici, pentru ca vorbesc in necunoshtiintza de cauza... :roll:
Aoi
Talk about Angels...cred ca , Kaworu este intr-un fel si puntea de legatura dintre cele rase , o combinatie intre putere si fragilitate . Despre partea cu Gay..mda ma enerveaza ca mai mereu..la o apropiere mai profunda intre doua personaje masculine apare genul asta de prejudecati /angry ...la prima vedera asa ar parea...totusi cred ca era interesat sa il cunoasca pe cel ce reusise sa inlature toti ingerii de pina atunci . Nu mai retin..a trecut ceva vreme de cind am vazut seria..dar cred ca daca ar fi avut de ales intre el si lume...exista sansele sa aleaga prima varianta . Iar tacerea lui...da..tacerea lui..acel tipat al singuratatii..Kaworu este printre putinii care au reusit sa vada dincolo de ea...pe adevaratul Shinji , dincolo de aparante.
Sidonix
hm...ultimu inger mi s-a parut mai putin inger decit ceilalti..metaforic vb...Inocenta de inger era disimulata in misteru obscur in care este inconjurat...Din ep rezulta ca el detinea toate raspunsurile pe care le cautau oamenii inca de la primu impact...insa nu vreau sa fac speculatii...tenta puternica de yaoi care inconjoara interactiunea dintre Kaoru si Shinji mi se pare ciudata...prea multe atingeri...eu cred ca Shinji mai mult a fost dezorientat de atentia lui Kaoru...hosul interior a lui Shinji a mai fost inca odata rascolit...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2022 Invision Power Services, Inc.