<H1><B> O data ca niciodata... </H1></B>

<img align="right" src="http://www.anime-club.ro/ranma/img/history1.jpg" >Un barbat pe nume Saotome Genma si fiul lui, Ranma, calatoresc spre China pentru a se antrena la terenurile blestemate din Jusenkyo. Zona era plina cu o serie de baltoace din care iesheau numeroase bete de bambus. Genma si Ranma sar deasupra baltilor balansanduse be varfurile betelor de bambus in ciuda avertizarilor calauzei lor.

<img align="left" src="http://www.anime-club.ro/ranma/img/history2.jpg" >Ranma il loveshte pe tatal sau din aer, acesta cazand intr-una din baltoacele de dedesubt. Ranma se sperie cand vede un panda uriash ieshind din apa, care incearca sa-l atace. Panda-ul reusheshte sa il loveasca pe Ranma care apoi cade si el intr-una din blatoace. Cand iese din apa este shocat cand constata ca s-a transformat intr-o fata.



<H1><B> Baiat intalneste fata... </H1></B>

<img align="right" src="http://www.anime-club.ro/ranma/img/history3.jpg" >Ranma impreuna cu tatal sau se intorc inapoi in Japonia pentru sa se intalni cu Tendo Soun, un vechi prieten de-al lui Genma. Chiar inainte de a se nashte copii lor, Genma si Soun si-au promis ca sa-si logodeasca copii. Fiicele lui Soun, Kasumi, Nabiki si Akane sunt shocate sa afle ca una dintre ele a fost logodita cu o fata, insa cand secretul lui Ranma este dezvaluit, cele doua fiice mai mari o aleg pe Akane pentru a fi logodnica lui Ranma. Akane si Ranma nu se pot suferi dupa prima lor intalnire. Akane crede ca Ranma este un pervers pentru ca din gresheala a intrat peste ea in baie si a vazut-o goala, iar Ranma nu ii suporta comportamentul agresiv, asemanator unui baiat, al lui Akane. Cei dor par a fi o pereche groaznica, iar lucrurile par a deveni si mai rele cand incepe scoala si personaje noi apar cu scopul de a creea dezastre pentru Ranma si noua sa viata impreuna cu familia Tendo.