Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Anime-uri Rare
Anime-Club Forum > Ro Anime > General Anime
NoOne
De cateva zile incoace ma macina un gand. Sa incerc sa pun mana pe "perle" vechi ale animatiei japoneze. Prin "perle" nu ma refer la "animatii vai de mama lor" ci la "filme aproape necunoscute dar care totusi au insemnat ceva". Ce definitie stufoasa pentru un lucru atat de simplu.

Am inceput o cautare pe AniDB dupa an si primul care mi-a returnat un rezultat a fost 1956 cu Kuroi Kikori to Shiroi Kikori sau varianta engleza a titlului The Black Woodcutter and the White Woodcutter. Nimic. Nici companie de productie. Nici durata - ca sa nu mai vorbesc de fan-sub care sa se fi ocupat de el. Am presupus ca ar fi una din primele creatii de gen. [Recunosc, inainte de 1950 n-am facut o cautare]

Urmatoarea cautare mi-a adus ca rezultat un film din 1958, Hakuja den sau Legend of the White Snake care... n-o sa credeti... dar a fost subtitrat de 2 fansub-uri, unul japonez (care da o varianta in engleza) si unul italian (care da o varianta in italiana - pe un fisier MKV cu softsub). Am inceput sa iau ambele variante de cu emule-ul si astept... Sunt curios sa vad ce era pe atunci.

Fixatia mea continua si va continua pentru ca vreau sa intru neaparat in posesia filmelor care exista. A acelor raritati. Am gasit o propozitie pe site-ul fansubului ILA: ILA Fansubs, cuz we do not care about Naruto. smile.gif Eu am interpretat-o ca o durere in cot pentru ei pentru tot ce e nou. Nu spun ca Naruto ar fi rau - Doamne fereste. Nici n-am vazut vreun episod. tongue.gif Dar poate anime-urile din ziua de azi contin mult prea putin story si mult prea multa tehnologie (imaginile si efectele generate cu ajutorul computerului ar fi doar un exemplu).

M-a surprins cand am vazut descrierea de la Hakuja den pe AniDB - First Japanese animated feature film in color. Based on a chinese legend. Only two voice actors were used, providing the voices for all the different parts. E ceva, nu? Dar ma mir de pomana. Exista filme de lung metraj cu un singur personaj si o banca. Dar sunt filme.

Cred ca asta e felul meu de a lansa acest subiect. Putin confuz pentru ca nici eu nu stiu multe. Putin intrigat pentru ca as vrea sa nu raman la acest nivel. Putin... sperand ca voi gasi si alte persoane care sa aduca aici idei si "manii" asemanatoare.

Sincer? Cred ca as da un 250.000 pe un DVD care sa contina raritati. Da, as da... daca ma gandesc ca acum incerc sa scot variante dublate in germana sau rusa pentru simplul motiv ca nu exista altele in toata lumea asta (prin lumea asta ma refer la lumea care shareaza ceva prin diverse metode - torrent, programe P2P).
Urfe
Mi se pare foarte interesant. Te rog sa ne tii la curent.
NoOne
Shizuku sau Drop. Un film al Mushi Production, TEZUKA Osamu din 1965. Film de scurt metraj - circa 4 minute, fara voci (bazat doar pe imagine) ce are in spate o mica poanta: actiunile disperate ale unui barbat insetat aflat pe o pluta in mijlocul oceanului, actiunile sale se indreapta spre 3 picaturi de apa dulce aflate undeva pe acea pluta. Ce poate fi mai simplu? Un exercitiu de "desen" intr-o usoara combinatie cu "imaginatia".

Daca l-a mai vazut cineva poate ne jucam si noi si-l comentam putin. Sunt curios ce s-ar putea "extrage" din el. smile.gif

[later edit] Trebuie sa "comentez" putin cateva cuvinte pe care le-am gasit din intamplare printr-un topic.

"Grafica e buna desi e un anime mai vechi (1991)"

Am zambit cand am citit aceste cuvinte. Inca mai zambesc. Pentru mine anime-urile din 1991 nu prea se incadreaza la vechi. Poate ar trebui sa filozofez un pic si pe aceasta idee.

Imi place acest subiect... chiar daca pare ca sunt singurul care posteaza pe-aici exista si alti "cititori". Poate voi reusi sa-i conving sa si scrie ceva.
NoOne
Prin amabilitatea Anime-Club (si multumirile se adreseaza in principal lui Coyotee) puteti downloada Shizuku chiar de pe site. Daca din intamplare nu merge link-ul ascuns in spatele numelui il gasiti la Downloads -> Fansub -> Diverse.

Fiind un film de scurt metraj are si o dimensiune relativ mica la o calitate buna: 47MB cu o rezolutie de 640x480.

As indrazni sa va recomand acest film fie si din curiozitatea de a vedea cum se lucra in 1965. Astept eventualele impresii.

-------------------------------------------------------------------------------
Cat de curand voi incerca sa diversific sectiunea de "Vechituri" smile.gif
Urfe
Hm.. as spune ca este mai mult o idee. Chiar se lucra astfel prin 1965? Este foarte ciudat sa-l privesti, nu tipa a cultura sau stil japonez. Este ceea ce as fi asteptat de la animatia romaneasca. Apreciez insa coloana sonora - la un asemenea stil as fi asteptat MULT mai putin de la ea.
Tezeu
Eu cred ca are un measaj totusi acest desen animat... sa ne uitam in jurul nostru, poate gasim struguri pe jos, ca si asa aia la care nu ajungem sunt acrii!
NoOne
O parere proprie pe care as vrea sa mi-o exprim si eu in legatura cu Shizuku.

Da, intr-adevar. Se pare ca primele animatii japoneze nu transmit multe din cultura sau stilul/calitatile nipone. Nu ma refer aici doar la acest scurt metraj. Poate pentru simplul fapt ca neexistand prea multe inca nu erau definite genurile. Astfel... se incerca trecerea de la manga, de la desen la anime sa animatie. Erau idei simple ce azi pot fi privite ca simple exercitii individuale sau - daca ar fi sa ne legam de filmele de lung metraj - legende universale sau locale. Poate va veti mira dar tot intre primele animatii japoneze se regasesc:
- 1962 - Arabian Nights: Sindbad no Bouken (Arabian Nights: Sinbad the Sailor)
- 1969 - Maruhi Gekiga Ukiyoe Senya Ichiya (Maruhi gekiga: Ukiyo-e 1001 Nights, A Thousand and One Night Stories) un fel de 1001 nopti arabe - filmul este considerat a fi un film porno si cateva scene au fost taiate din el pentru obscenitate dupa lansare
- 1970 - Cleopatra - al doilea film major al animatiei japoneze a fost lansat de catre producator ca fiind "mai erotic decat 1001 nopti"
Dupa umila mea parere acestea nu prea se leaga cu nimic de Japonia si totusi ele exista. Exista acolo, la inceputuri.

Pentru mine altceva a fost punctul de intensitate maxima (si, din nou, nu ma voi referi doar la Shizuku). Stilul desenelor. Mai exact... personajele. Nimic din ceea ce se facea pe atunci nu se compara cu majoritatea anime-urilor din ziua de azi. Nu veti vedea acea proportie a "fetei" definitorie intr-un fel pentru animatia nipona de astazi. Nu ochi mari, nu grimase sau strambaturi.

Oare cand s-o fi realizat trecerea? Cine o fi dat startul?

Al doilea film al studiourilor Ghibli a fost pentru mine Castelul zburator al lui Howl. Cand l-am vazut a fost o mare dezamagire. De ce? Pentru ca il priveam cu ochii formati pentru "anime-urile normale". Am gasit personaje cu trasaturi aproape europene... lucru ce m-a scos din sarite. Eu bine acesta este (IMHO) un element definitoriu al Studiourilor Ghibli. De la doar cateva cadre iti poti da seama ca nu e un Gonzo sau un Gainax sau orice altceva ce se incadreaza dupa mine la toate celelalte.

La inceputurile animatiei nipone se foloseau chipuri obisnuite. Uitati-va la trasaturile lui Lupin. Un personaj care a avut scos primul film in 1969. Un filmulet de 13 minute facut dupa manga deja lansata pe piata. Aceleasi trasaturi s-au pastrat pana in 2006. Daca as avea la indemana poate as mai aduce cateva argumente/exemple... dar inca sunt la "inceput" cu acest subiect si invat. smile.gif

Revenind la Shizuku da, total de acord cu Urfe in ceea ce priveste muzica. O muzica bine construita care te prinde alaturi de imagini si te face sa uiti ca nu exista "sonor" sau "efecte sonore". Sunetul este facut pentru a accentua sau pentru a scoate cumva in evidenta imaginile. In momentul in care fundalul este preponderent gri/maroniu/cenusiu (inclusiv albastrul apei lipsind cu desavarsire) singura culoare care "atrage ochiul" este acel rosu aprins al hainei persoanei de pe pluta. Un mic truc vizual.

Ce vad eu in Shizuku?
Incapatanarea umana de a ajunge "acolo". Unde? Acolo unde exista sansele. Nu una ci mai multe. Urmarirea cu o indarjinta din ce in ce mai mare a visului sau mai bine spus a dorintelor indiferent de conditiile potrivnice. Soarta care face totul pentru a dejuca actiunile omului si puterea ei mult superioara celor ce sunt intotdeauna contra timp, intotdeauna trebuie sa se grabeasca. Mai vad disperarea crescanda a aceluiasi om pus in fata irosirii rand pe rand a posibilitatilor. Disperare ce inlocuieste la un moment dat curajul si speranta sau rabdarea de a o lua iar si iar de la inceput, de a incerca iar si iar. Mai vad si esecul... esecul... dar oare fata de ce? Exista undeva acolo si o lupta cu dusmanii... ce urmaresc aceleasi lucruri. Iar pentru ca tot am vorbit de indarjire sau incapatanare hai sa amintesc si de ignorare, ignorarea oricaror altor lucruri ce nu conteaza. Diamantele sau femeile frumoase nu au valoarea apei datatoare de viata.
Si in incheiere vad si ceea ce amintea Tezeu: faptul ca aceasta goana poate fi intr-un fel absurda daca nu suntem atenti la lucrurile care ne inconjoara. Putem sa ne fi indeplinit deja visul si sa nu ne dam seama de acest lucru... iar asta cred eu... ar fi cel mai trist.

Va las acum... cu imaginea albastrului din finalul filmuletului. O culoare de happy-end. smile.gif
axi
am vazut si eu Shizuku ... e bestial ... pot sa adaug fara emotii inca o bila alba in contul grupului de subberi Jolly Roger ... tot ce am vazut de la ei este super smile.gif ... iar ei sunt orientati numai pe filmuletze si ova-uri, majoritatea rare si deosebite smile.gif
Tenshi
Shizuku. L-am vazut si eu. M-ati facut curioasa. :) Au fost cele mai lungi 4 minute din viata mea. :)))) Dar sfarsitul face totul. Iar muzica e frumoasa, intr-adevar. Dar... inafara de scris, nimic nu aduce a animatie japoneza, asta nu mi-a placut. Nenea ala parca e adus de la americani. :)

E interesant sa citesc ce s-a scris pana acum despre Shizuku. Mai ales ce a scris NoOne. Un adevarat comentariu pentru Bac. ^^ Dar are dreptate. Si eu cred ca ideea centrala a filmului e faptul ca daca te concentrezi pe detalii aparent importante, pierzi "panorama". ;)
Sidonix
heh...raritati...pai cred ca unele sunt atat de rare incat le mai gasesti undeva pe un format vhs... daca vrei raritati intra pe forumurile franceze... tipii detin colectii impresionante anime pe casete video si din cind in cand remasterizeaza pe cd la cerere... calitatea tot vhs ramane... in rest in europa, america doar daca se hotarasc casele sa refaca pe suport media digital altfel nu cred pt ca nu e cerere pe piata de un anime care e mai batrin decit tatii copiilor care le privesc...
... eu am incercat sa fac rost de Genmu Senki Leda (Yohko Leda) in var dvd... m-a bantuit o vreme si am reusit un vhs rip in spanish... se vede aja si aja plus ca e dub in spanish insa e Leda smile.gif ... inca mai caut o remasterizare...pt my gold colection merita smile.gif
Probably me
Sinbad e din '62? Atunci să ştii că-mi creşte (dacă mai era posibil) respectul pentru anime. smile.gif
NoOne
@Tenshi: Ne-am obisnuit intr-adevar sastrambam din nas in momentul in care vedem ceva ce nu seamana cu animeurile din ziua de azi. Poate ar fi bine sa ne aducem aminte ce tehnici existau pe atunci si ce posibilitati de a realiza un film de animatie erau pe atunci. Cele mai lungi 4 minute? smile.gif Hmmm... Vor fi altele mai lungi. De ce ti s-au parut atat de lungi? M-ar interesa si mie parerea cuiva care nu a fost super incantat de acea scurta animatie. :0 Si... daca se poate in format comentariu de BAC cu atat mai bine.

@Sidonix: Tot de pe un forum mi-a venit ideea deschiderii acestui subiect (nu mai stiu daca era francez sau nu... parca nu). E complicat sa ceri strainilor sa-ti ofere raritatile.

Imi place sistemul AniDB ca ofera link-uri pentru e-Mule pentru fisiere. uneori ai noroc sa gasesti surse alteori nu. Depinde. Eu zic sa incerci: ed2k://|file|Genmu_Senki_Leda_-_1_-_OVA_-_.avi|736053248|075733936a9bcfcc319c036f13156074|/ - e o versiune japoneza cu subtitrare in engleza. Poate ai noroc. wink.gif

Am reusit sa pun gheara pe Sun Ukun: Uproar in Heaven. Singura varianta existenta e una cu dublaj in limba rusa. Asa cum se vedeau si la noi desenele animate pe vremuri... pe fundal e sunetul original si "traducatorul" intervine la replici. Voi incerca sa ma uit cand voi avea timp. Pare a fi un film "cu specific". Nu m-am putut abtine sa nu arunc un ochi prin el. Muzica si desenele au trasaturi specific nipone.
Tenshi
NoOne, tin sa precizez ca nu am fost ironica atunci cand am spus ca ai realizat un "comentariu de BAC". Sorry, daca ti-am dat impresia asta. :> Si, da, recunosc faptul ca am strambat din nas cand am vazut grafica "rudimentara". :P
NoOne
Tenshi, tin si eu sa precizez ca nu m-am suparat absolut deloc pentru comparatia ta cu un "comentariu de BAC", ba din contra. Eu m-am straduit sa dezvolt cateva idei in legatura cu un film de 4 minute. Probabil eram intr-o zi proasta daca a iesit doar atat. De obicei imi iese macar ceva de "admitere la facultate" sau "licenta"... eh, va trebui sa ma multumesc doar cu BAC-ul. tongue.gif

Eram insa curios sa vad ce vedeti voi in 4 minute de film. Cum priviti voi un film. Daca discutiile pe baza unui film de 90 de minute s-ar discuta proportional cu numarul de cuvinte scrise de mine la cel de 4 minute atunci forum-ul ar fi plin de post-uri interesante. Poate insa nu exista in momentul de fata filme care sa poata fi discutate in acelasi fel pentru ca le lipseste substanta.

Mi-e frica insa sa ma gandesc cat as scrie la un GITS sau la un NGE... ca urmare am sa ma rezum la scurt metraje. Apropo, maine cred ca o sa va mai servesc "unul mic", cu permisiunea lui Coyotee. Da' tot vechitura o sa fie.

P.S. Tenshi, un anime nu inseamna doar grafica. Daca s-ar reduce la asta atunci as prefera sa admir peisaje... photografiile prelucrate in Photoshop (care inseamna intr-un fel grafica) nu mi-ar ajunge. smile.gif
NoOne
Urmatorul scurt pe care as vrea sa-l aduc in atentia voastra ar fi Osu (Male) al lui Tezuka Osamu (1962). Un filmulet de doar 2 minute. Daca l-ati vazut atunci astept impresii. Daca nu... in cateva ore va fi disponibil la sectiunea de downloaduri (prin amabilitatea lui Coyotee).

Oricum ar fi voi incerca sa postez impresii dupa ce o vor face macar cateva persoane.

Si ca sa facem jocul mai interesant... cine posteaza la acest topic are dreptul sa-mi ceara parerea despre orice film sau serie... aflata in discutie sau nu. Ca sa nu ziceti ca ma baricadez doar aici... departe de Forum.
NoOne
Osu e gata de downloadat. Veti gasi si Memory insa nu e uploadat complet. Va rog sa mai aveti rabdare cateva ore. Pana dimineata sper sa se uploadeze in intregime.

Astept impresii pentru Osu.
NoOne
Memory e la locul lui. Doar ca nu are 18MB ci 71. smile.gif

Vad insa ca acest subiect e mult prea neinteresant pentru multi.
liantasse
Nu e neinteresant deloc, NoOne smile.gif E adevarat ca abia azi am observat thread-ul asta (I'm trying to catch up, ca de prin iunie n-am mai dat pe forum...) dar am descarcat deja Osu si Shizuku, and I'll be right back cu pareri de indata ce le vad smile.gif So, ceea ce faci tu aici e foarte educativ. /kissu
NoOne
smile.gif Ma bucur ca n-am fost uitat de cei pe care nici eu nu i-am uitat. Oare cum s-a intamplat de n-am mai tinut legatura?

Ma bucur ca ne reintalnim... la partea de "rar, vechi si important". smile.gif
Zuzi
Anju to Zushiomaru asta l-am gasit eu . Este din 59 .. eu mom sunt la munca daca reuseste cineva sal in gaseaca sa imi zica si mie unde .. nu conteaza cat dureaza sa-l iau . Daca la vazut cineva sa imi zica si mei parerea despre el . genul este drama si Historical Settings .


Si daca tot sunt aici uite si o adaptare japoneza dupa simbad marinarul >:)

Arabian Nights: Sinbad the Sailor este din 62' din pacate nu stiu nimic deapre grafica . v-a pot zice in schimb compania Toei Animation.
NoOne
Conform AniDB Anju to Zushiou Maru nu a fost titrat de nici un fan sub, ba mai mult... pe e-mule nu exista nici un fisier sharat cu acest nume.

smile.gif E intr-adevar o raritate.
Shinju
ah, noOne, sa ştii că nu te-a uitat lumea. eu citesc în mod constant topicul ăsta, doar că nu am apucat să văd nimic din tot ce ai informat tu, aşa că nu mi-am putut da cu părerea.
dar acum...tocmai am văzut shizuku. wow, chiar la aşa ceva nu mă asteptam. adică la un personaj oarecum caricatural, la muzica care ducea cu gândul la ceva comedie...mi-a plăcut fondul gri în contrast cu haina roşie a săracului om, dar mai ales albastrul de la urmă....sincer mi se pare că sfârşitul a fost hilar şi trist în acelaşi timp....un zâmbet şi o mică strângere de inimă. ce multe se pot spune doar în 4 minute!!! cât de mult poate lupta un om pentru a supravieţui?! şi cât de orb poate fi uneori în lupta asta a lui, că nu vede unele adevăruri evidente ce îl înconjoară...omg, deja aberez...

am downloadat şi memory, şi osu, dar nu am reuşit să le văd, nu le-am putut deschide. mai încerc o dată să le aduc, poate am noroc.

a, şi, am uitat. felicitări pentru ceea ce faci. cere multă răbdare şi toleranţă ridicată la frustrare tongue.gif . plus un mulţumim ca sharuieşti informaţiile cu noi şi aşteptăm alte "vechituri" biggrin.gif

edit: am văzut osu. iarăşi impresionată. originale viziuni şi motive de a face o animaţie. ideea aia cu micile deschideri rotunde în fondul negru, ca nişte nişe care ne permit să vedem puţin câte puţin în lumea celor doi "masculi" mi s-a părut interesantă. mi-a plăcut felul în care se tot agitau progresiv firele de păr pe capul domnului ăluiua...cu puţine imagini s-a spus mult. aţi observat că numai pisica vorbeşte? omul nu zice nica....doar..acţionează...
am văzut şi memory, dar despre el voi vorbi mâine că sunt prea obosită acuma
oricum, m-am gândit că poate aceste filmuleţe prind în ele stilul de gândire japonez mai mult decât multe din anime-urile mai recente. sau poate mă înşel?!
Zuzi
Din pacate prea multe informatii despre el nu am gasit nici eu sa speram ca o sa il gasim in cele din urma fie el si in japoneza .
Shinju
ok, revin cu feedback la memory, ca atunci eram prea obosita sa mai scriu...
m-a mirat sincer...duh, adevarul e ca ma asteptam la cu totul si cu totul altceva, la fel ca la celelalte, de alfel...
mi s-a parut o chestie ciudata, care m-a frapat de la inceput....din ce an spuneati ca e? 1964? era acolo o replica la inceput (cam dupa 25 sec) in care spune "and thus you forget your money, your computer pass, your promises"....ok, computer pass? in 1964? sunt eu mai baka sau ce? oare e tradus incorect? eu banuiesc ca da....
mi-a placut tot punctul de vedere din care a fost facuta animatia...pare o explicatie bine facuta despre felul in care ne functioneaza "neuronul"(asta in cazul in care exista si asta tongue.gif ). explicatiile serioase sunt totusi garnisite de exemple amuzante si ironice pt a face totul mult mai "digerabil", zic eu....
PS. mi-a placut la nebunie faza cu toaleta de la sfarsit....mai ales fraza..."and toilet culture to the humans is like a support for their soul, you could say"...hm, nu stiam eu pe unde mi-e sufletul si nu stiam dece nu il gasesc.... biggrin.gif biggrin.gif
Zuzi
Imi cer scuze nu am vazut ca era deja un post pt simbad marianrul >:)


Am mai gasit unu : Alakazan the Great(Hsi Yu Chi, The Journey to the West) este din 60 este film de 88 minute

studioul este Tezuka Production iar genu este adventure

descrierea este luata de pe animenfo din pacate nu am timp sa o traduc

"This is a film version of "Son-goku the Monkey," but featuring a set of new characters. It is considered to be among Tezuka Osamu's monumental works because it represented his first full-scale animated piece, created through a process of trial and error in pursuit of his childhood dream of creating animation film. For this work, however, he was only in charge of the original story and storyline. He was not yet involved in drawing. He intended to create a tragic ending in which Son-goku's sweetheart dies, probably because he wanted to express one of his major concepts that "man should overcome loss and face the future, learning from even the worst of situations." Tezuka Osamu might have wanted children to learn the importance of "life and death" through this kind of ending. However, Tezuka Osamu's plan was altered because Toei Animation preferred a happy ending for its entertainment value. This incident might have taught Tezuka Osamu, who was just beginning his career as an animation writer, that he needed to use his own resources in order to express his true opinions. "

am incercat sa caut un torrent de pe care sa-l pot lua dar pana acum nu am gasit

later edit : incercan sa aflu cat mai multe am gasit ca descrierea este luata de pe site-ul oficial

pe acest site exista si poze cu pesonajele
balom
Animeul cel mai vechi pe care il am e "Mobile Suit Gundam" primul din 79
cel care a inceput toata seria. An inceput sa ma uit la gundam si o iau cronologic. Dupa el ar fi Ideon din 80 care inspirat aspecte din evangelion
(si de asemenea singurul anime unde personajul principal are un afro roscat)
Alinna
soo..nu stiu cat de "rar" este [dar sper sa fie] dar cel mai vechi anime pe care il am eu este "Tales of a street corner] este un anime din 1962....care dureaza 38 de minute ...un anime reusit daca ne raportam la anul realizarii. Animeul este mai mult un muzical [destul de simpatic] este povestea unor afise, a unui copac, a unui ursulet, a unor soricei ... si a ororilor lasate in urma de razboi... unsure.gif
sailorcorvus
Am vazut shizuku si chiar mi a placut , asa idei impresionate , insa e singurul element ce o leaga de anime , ca alceva nu prea are . Dar idea de supravietuire , de nevoia de necesarul zilnic si mai ales nevoia de apa , apa care este in final cea ce suporta viata . Uaau super impresionat .Acuma copiez si Memory si cred ca o sa fiu la fel de impresionant.
angel_without_wings
QUOTE(Alinna @ Nov 13 2006, 01:37 AM)
soo..nu stiu cat de "rar" este [dar sper sa fie] dar cel mai vechi anime pe care il am eu este "Tales of a street corner] este un anime din 1962....care dureaza 38 de minute ...un anime reusit daca ne raportam la anul realizarii. Animeul este mai mult un muzical [destul de simpatic]  este povestea unor afise, a unui copac, a unui ursulet, a unor soricei ... si a ororilor lasate in urma de razboi... unsure.gif
*



de mult caut tales of a street corner, poate facem un schimb sau ceva? as vrea mult sa-l vad si nu l-am gasit nicaieri...
spyderverr
QUOTE(Alinna @ Nov 13 2006, 12:37 AM)
soo..nu stiu cat de "rar" este [dar sper sa fie] dar cel mai vechi anime pe care il am eu este "Tales of a street corner] este un anime din 1962....care dureaza 38 de minute ...un anime reusit daca ne raportam la anul realizarii. Animeul este mai mult un muzical [destul de simpatic]  este povestea unor afise, a unui copac, a unui ursulet, a unor soricei ... si a ororilor lasate in urma de razboi... unsure.gif
*



poti sa mi'l dai si mie pe dc++?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.