Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kemono Zume
Anime-Club Forum > Anime detaliat > Dementia
eyeobs
Kemono Zume (Kemonozume), realizat de casa de productie Madhouse, urmeaza sa aiba 13 episoade. Pana acum am vizionat doar 2.
Povestea incepe cu o rasa de monstri (Shokujinki) si un grup de oameni - luptatori de elita - care ii vaneaza (Kifuken). Cele doua forte s-au inclestat de multe ori in istorie, fara insa lumea sa descopere ce se intampla.
Acesti monstri par sa fie persoane normale, pana in momentul in care ataca oameni si se transforma in niste creaturi infricosatoare. Odata omorati, revin la forma umana. Pana acum povestea pare o combinatie intre "Mimic" si povesti cu vampiri. Partea interesanta si originala este eroul nostru care, desi mosteneste tehnica secreta a familie sale, nu pare sa fie in stare sa o foloseasca in momentele cele mai importante (probleme de control intestinal). Intre timp se mai si indragosteste pana peste cap de o fata (care seamana cu maica-sa?)... si aici apar alte probleme, cel putin atata timp cat ea este de asemenea Shokujinki.

Este un anime pentru adulti (sau asa cum frumos se exprima americanii: "older teens"), atat prin scenele de violentza si sex cat si printr-o abordare mai aparte a unor teme (nu ca i-as face prosti pe copii).

Grafica este de asemenea diferita de anime-urile noastre dragi, aducand mai mult cu tehnica folosita in Mind Game (sau Noein, in scenele de actiune). E posibil ca pe unii dintre fanii stilului clasic chestia asta sa ii deranjeze.

Muzica este potrivita pana acum pentru poveste si stil: un intro ritmat atat cat iti poate permite j-jazz-ul (sau ce e) si un ending linistit (unde recomand versurile). In rest nu se face risipa de muzica, aceasta aparand in special in momentele de actiune (tot acorduri cu tenta de jazz).

Una peste alta, mi se pare ca e un anime care promite din toate punctele de vedere.

andrei
Diana
Am rezistat primul eps si asta numai datorita asemanarii cu stilul in care este facut MindGame. Am crezut ca voi da peste ceva la fel de bun.
M-au deranjat scenele de bataie. Plictisitoare. Monologul din primul eps despre nu stiu ce armura numai buna sa invinga Shokujinki m-a facut sa rad. Probabil se va merge pe supralicitarea unor emotii a unui protagonist pus intr-o situatie critica dar SF, pantru ca partea de actiune au ratat-o deja .. dadea in ridicol.
Si totusi este vorba de Madhouse, studio pe care am invatat sa-l apreciez. Voi insista 3 eps la seria asta.
eyeobs
I'm not an action freak... si nici nu pare un anime care sa se bazeze numai pe actiune. Am impresia ca bate in alta directie. Scena cu descrierea armurii dar si alte scene sunt mai degraba parodii (chiar daca, spre deosebire de alte anime, aici parodia nu iti trage un pumn in ochi).
Daca nu o sa evolueze povestea, sunt de acord cu tine ca nu va iesi cine stie ce... dar sunt obisnuit ca japonezii sa isi dea drumu' mai greu asa ca eu ii acord cel putin 6 episoade.

andrei
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.