Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rome
Anime-Club Forum > Non-Anime > Seriale si Filme TV
Tezeu
M-a impresionat seria pentru dorinta producatorilor de a aduce cat mai mult realism. Au eliminat Roma stralucitoare si au transformat-o intr-o mahala ce conducea o buna bucata din lume.
Inchinarea la zei este desi diferita de crestinism, pastreaza unele conceptii comune (amintirea mortilor, spalarea de pacate etc.) sa nu mai zic de sexualitatea lispita de prejudecati a lumii pagane, ce la inceput m-a uimit dar ce era total logica intr-o lume fara moralitatea crestina.

Astept cu nerabdare sezonul 2, sa-l vad pe ala micu' si desteptu' cum il face pe Marc Antoniu in lupta biggrin.gif
BlackHand
Cu adevarat o serie care m-a impresionat. Realismul este mai mult decat in orice film cu tema asemanatoare (vezi Cleopatra & Co). Se asteapta sezonul 2 cu nerabdare. Il recomand tuturor celor care apreciaza cultura si viata romana si in general istoria.
Kisa
Sincer eu am vazut seria mai mult pe sarite (avand in vedere ca la Bucuresti nu am HBO). De fiecare data cand ajung acasa mai vad cate ceva (imi place ca dau eps si in reluare).

Revenind la serial, dintotdeauna am avut o slabiciune pt Roma din timpul lui Cezar si am fost curioasa despre ce poate fi vorba in serial. Nu cred ca ma asteptam sa vad o "Roma stralucitoare" si, in mod clar, nici o sexualitate lipsita de prejudecati. Oricum, imi place ce vad. biggrin.gif

Ultima data cand am fost pe acasa, am avut o singura nedumerire. D c vroia Cezar sa-l faca guvernator pe Brutus in a far away land? Ok, desenele de pe peretii Romei cu cel tanar omorandu-l pe cel batran erau graitoare, dar din cate am inteles pana acum, Cezar tinea sincer la micul tradator... huh.gif
Rezo The Red Priest
QUOTE(Tezeu @ May 4 2006, 10:46 PM)
sa nu mai zic de sexualitatea lispita de prejudecati a lumii pagane, ce la inceput m-a uimit dar ce era total logica intr-o lume fara moralitatea crestina.

*



"sexualitatea lispita de prejudecati" icon_twisted.gif e imorala? Si mie care mi-a placut mult si chiar ma asteptam sa o vad in serial...sa nu mai zic ca romanii o faceau si pe strada si ptr asta nu ii condamn. Erau open-minded...tongue.gif

@ Kisa puooi a incercat sa-l trimita departe ptr ca banuia ca o sa fie tradat de el. Si eu as fi facut la fel doar ca l-as fi obligat sa plece iar dak nu icon_twisted.gif

Ce parere aveti despre Serivilia? si Atia? si moralitatea lor? Mie mi-au placut amandoua dar Servilia mai pe la sfarsit. Cat despre Atia...she knows how to handle life smile.gif Dar moartea lui Cezar cum a fost? Ptr mine acest serial a avut cele mai bune efecte de sange lucru bun.
Tezeu
Mai... pana la urma ar fi facut bine daca l-ar fi trimis... nu?
Adica, Brutus nu si-ar fi luat-o-n gura de la Antonius biggrin.gif (asa scrie in istorie, si probabil asta vom vedea in sezonul 2).
As mai fi zis vreo cateva dar daca Kisa n-a vazut intreg primul sezon n-as vrea sa-i stric distractia (eu l-am luat de pe net biggrin.gif)
Rezo The Red Priest

Daca ar fi reusit sa-l "inlature" in mod finutz ar fi fost bine...desi ar mai fi ramas destui binevoitori. Si cand te gandesti ca totul a pornit de la Servilia...bine si un pic de la Pullo care l-a omorat pe ala si a creat panica la inceput.
Tezeu
Hai mai ca fazele alea sunt penibile.. l-au scos pe Pullo vinovat pentru ca Antoniu n'a ajuns sa anuleze votul in senat si mai mult l-au facut si tatal lui Cezarion... laugh.gif
Rezo The Red Priest

Trebuia sa infloreasca si ei cumva nu? Mie mi-a placut cum au facut-o desi pe alocuri au dramatizat-o prea mult. Cat despre Cesarion...dry.gif aici cam ai dreptate...cred ca saracu nu iesea prea bine din Pullo biggrin.gif si Cleopatra.
Tezeu
Adevarul e ca bagaj genetic "bogat" ar fi avut ce lua de la Pullo laugh.gif...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Anime Power Forums (Based on Invision Power Board 1.3) © 2005 Anime-Club.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.