sincer nu stiu sa fac o diferentiere exacta, desi o sa incerc.
am sustinut de la inceput crearea acestui subforum si o sa ii sustin si existenta
desi nu sunt multe anime incadrate ca gen la Dementia, consider ca este un gen aparte si deosebit de celalalte genuri atat de mult incat merita sa nu fie amestecat printre franturi de psihologic, slice of life, action etc ...
diferenta fata de psihologic ... hmm ... cred ca a fost bine surprinsa mai sus ... genul psihologic cred ca surprinde prin definitie o latura mai greu vizibila a personajului si pune accent pe ea. conteaza nu atat actiunea si exteriorul cat interiorul, simbolurile, gandurile, fanteziile ... tot ce tine de trairea interioara a cuiva. Dementia e altceva ... totul este proiectat pe un plan ireal, legatura cu realitatea este la limita si nu este o conditie, te poti desprinde si trece in alt plan.
sa nu ma pierd in divagatii pe tema ... psihologicul are ca tema o realitate ... cea interioara, psihica ... dementia nu are leg cu realitatea, se desprinde de ea, o ignora si o foloseste ca simplu auxiliar.
despre urechi si scarpinat, cum spunea f plastic urfe, nu cred ca e asa ... pana la urma nu te obliga nimeni sa te "scarpini" asa ... cine se uita se uita de placere, nu e legat de scaun in fata monitorului. intr-adevar poate fi un alt stil de prezentare a unei povesti, insa pana la urma orice am zice, stilul ne place de cele mai multe ori, nu povestea. poate sa fie o poveste extraordinara, ambalajul conteaza mult.
ma opresc deocamdata aici si sper sa gasesc interlocutori